- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
iki eli de tam etkinlikte kullanamıyor.şaşırıyor.makas kalem nasıl tutulur tam kavrayamamış.daha doğrusu hangi eli seçeceğini henüz bilmiyor çocukAmbidextrous diye bilimsel bir terim var, iki elini de eşit ustalıkla kullanabilme yani. Çok nadir. Tlc’de programı olan bir adam böyle biri mesela.
Baskın elin olmaması illa ki bir rahatsızlık olduğunu göstermez bence. Etkinliği bir elle tamamlaması konusunda anlaşabilirseniz sorun ortadan kalkar belki.
aynen makasta da zorlanıyormuş.bugün öğretmeni dedi.tutamıyormuş.kafayı yicemÇocuğunuzbir sağ bir sol elini mi kullaniyor yoksa kalem tutarken makas kullanırken zorlanıyor mu
o dediğin sanki iyi bişi, cerrahlarda olması süpermiş ama bizim sorun sanki daha farklı.beyim yapısında mı sorun acaba....öfffffffffffffffNörobilimci geldi :)
Hem sağ hem sol elli (ambidextrous) ise gelişmesi zaman alabilir.
Böyle insanlar var.
kalem tutamıyordu.tüm eliyle sarılıyordu önemsemedim.sorun olarak algılamadım.her iki elini de kullandığının farkındayım sadece izliyordum müdahale etmedenÇocuğunuz okula gitmeden önce bunu evde farketmiş olmanız gerekiyordu illaki kalem kullanmış makas tutmuştur farketmedinizmi hiç
Ama çocuğa doğrusunu gösterip mudahele etmek farklı birde baskıcı bir şekilde müdahale farklı birinci sınıfta bizim öğretmen sırf kalem tutma üzerine bir hafta çalışmıştır çünkü çocuklar kalemi düzgün tutamadıklarında hem elleri çabuk yoruluyor hem de güzel yazamıyorlar. Siz yine de tatlı tatlı müdahale edin benim oğlum da tam tutamıyor ben arada bak oğlum böyle böyle diye gösteriyorum onu bıktırmadan tabii ana sınıfında o dakalem tutamıyordu.tüm eliyle sarılıyordu önemsemedim.sorun olarak algılamadım.her iki elini de kullandığının farkındayım sadece izliyordum müdahale etmeden
çocuk psikoloğuna mı,52 yaşındayım ve oğlunuz gibi her iki elimi de eşit kullanabiliyorum. Beni ilk görenler şaşırıyor. Makası ben de bu yaşımda çok iyi tutamam. Yazı yazmak ise işkencedir bana hemen yorulurum. Şimdi siz söyleyince kendimi gördüm.
Ama öğrenmemde bir sıkıntı Yok. Acaba bende de varmıydı bu rahatsızlık. Ama bana bir zararı olmadı yarım asırdır.
Bence yine de bir uzmana götürün inşallah bir sorun yoktur.
kalemden önce baskın eli belirlemek lazım dedi öğretmen.baskın eli bilebilse oğlum herşey daha kolay olucakAma çocuğa doğrusunu gösterip mudahele etmek farklı birde baskıcı bir şekilde müdahale farklı birinci sınıfta bizim öğretmen sırf kalem tutma üzerine bir hafta çalışmıştır çünkü çocuklar kalemi düzgün tutamadıklarında hem elleri çabuk yoruluyor hem de güzel yazamıyorlar. Siz yine de tatlı tatlı müdahale edin benim oğlum da tam tutamıyor ben arada bak oğlum böyle böyle diye gösteriyorum onu bıktırmadan tabii ana sınıfında o da
evet beyinle ilgli raahatsızlıkmış bu da.motor gelişimle ilgili4.5 yaşında kızım ilk kendi yemek yemeye başladığı zamanlar dikkatimi çekerdi iki elini de kullanırdı. Hala öyle ama makas veya kalem tutabiliyor. Tabii 2 yaşından itibaren kreşe gidiyordu. Hastalık mıymış? Ben de ne güzel iki elini de kullanabiliyor diye seviniyorum.
kalem tutabiliyorsa hayatında bir sorun olmıcak.bizimki ordaki çalışmaları tamamlayamıyor.böylre bir sıkıntısı yoksa kızınızın sorun yok bence4.5 yaşında kızım ilk kendi yemek yemeye başladığı zamanlar dikkatimi çekerdi iki elini de kullanırdı. Hala öyle ama makas veya kalem tutabiliyor. Tabii 2 yaşından itibaren kreşe gidiyordu. Hastalık mıymış? Ben de ne güzel iki elini de kullanabiliyor diye seviniyorum.
Kafayı yiyecek ne var?aynen makasta da zorlanıyormuş.bugün öğretmeni dedi.tutamıyormuş.kafayı yicem
Hangi doktor olur bilmiyorum ama çocuğunuzun yaptığı veya yapamadığı her şey aynen bende de var. Tabi ben yazınızı okuyunca böyle bir şeyden haberim oldu. Ama dediğim gibi eksi bir etkisi olmamış bende. Sizin çoçuğunuzda da olacağını sanmıyorum. Tedbir amaçlı çocuk nöroloğuna götürebilirsiniz.çocuk psikoloğuna mı,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?