- 20 Ocak 2015
- 9.583
- 14.003
- 448
- 40
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
öğretmen yönlendirin dedi ama sizin durumunuz beni haklı çıkarıyor.siziz yanlış el için yönlendirmişler ve sıkıntı bu size
1 sınıf ta çok gerı kaldı, odevlerın uzerıne eksık seyler bındı evet, bayada cırkın yazdı baya baya hemde. Bır e yapardı kanser kurdalesı gıbı dusun. Ama bu basarısızlık getırmez cunku basarılı bır cocuk sımdı 4.sınıf cok guzel notlar aldı bu sene. Panik olma lutfen ama uzman gorusu al evet bılseydık valla bizde gıderdık kesın.ama bu çocuk ilkokulda yazacak , not alacak, sınava girecek...bu durum direkt başarısını düşürecek, eğer devam ederse
Bakin soyle düşünün. Gorme engelliler bizim rahat yaşadığımız hayata tutunmaya çalışıyorlar ama zorlaniyorlar. Kendimizi onlarin yerine koyalim. Onlarin alfabesiyle yazilmis kitaplari levhalari okusak biz de ne kadar zorlanirdik geride kalirdik. Cocugunuza uygun sartlari sagladiginizda problwm ortadan kalkacaktir. Geride kaliyor basarisi dusecek diye endiselenmek icin cok erken. Farkli bir cocuk olabilir. Farkli dusunebilir. Farkli elini kullanabilir. Boyle düşünün. Rahat olun. Sorun degil farklilik olarak degerlendirin. Mesela solaklar icin makaslar varmis deneyin. Digerlerini akisina birakin. Cocuk yuruyor oynuyor konusuyor genel itibariyle saglikli. Bunlar cok onemli. Su an dert ettiğiniz sey dert bile degil bence.sorun var.çocuk arkadaşlarının gerisinde kalıyor.aktiviteleri bitiremiyor.bu bir sorun.diğer çocujlardan daha geç boyuyo yazıyo vs
Ben pratikle asilacagini düsünüyorum. Henuz ana okulunda arayı kapatabilir tabi burda size cok iş düşüyor..sorun var.çocuk arkadaşlarının gerisinde kalıyor.aktiviteleri bitiremiyor.bu bir sorun.diğer çocujlardan daha geç boyuyo yazıyo vs
geçmiş olsun yorumunuz için teşekkürler.Herşey Allahtan.Allahtan gelen herşey baş göz üzerine.Rabbim en iyisini bilir.Benim kızım tam 1 yaşında yürüdü hiç bir seyi gec degildi bilakis eline bir yasinda makas verdim sadece konusmada cok azcik geri gibiydi ama tam 2 yasinda şakır şakır konuştu ve çok mantıklı konuşurdu yalnız çok konuşurdu.Eline uzun süre karar veremedi iki elinide gayet guzel kullandi.4 yaşindaydi sağ el baskınlaştı.Kalemide guzel tutardı.Bütün harfleri taniyordu 5 yaşında toplama çıkarma yapiyordu.Ve geldik ilkokula başladik disleksi şimdi ilkokul 4 e gidiyor wscr testinde üstun zekalı çıktı ama disleksi.Ben ilk suphelendiginde ilkokul 1 deyken bana hangi elin baskin olduguna gecmi karar verdi gecmi yürüdü bisiklet surebiliyormuydu gibi sorular sormuslardi.Buzde ele karar vermek ve konusmada çok az bir gecikmenin harici hiç belirti yoktu ama sonradan anladim meselar garaja ısrarlı bir şekilde bagaj derdi.Miknatis diyemez miktaniz derdi dun bugun yarin kavramlarini karistirirdi bazen gibi.Aklinizi bulandirmak istemem buda benim tecrubem.Dislektik olmak kötü bir seymi hayir.Herkesten farkli çok yetenekleri var bazı alanlarda çok üstün özellikleri olabiliyor çok zeki olabiliyorlar.Kızım çok zorlandı belki ama takdir bile aliyor bu sene.
Kafayi falan yemeyin ogretmenler ozellikle anaokulu ogretmenleri abartmayi.sever..rahat olun 4 yasinda kim duzgun resim yapiyor picasso mu olsun istiyorsunuz ...konusmak icin konusmustur belki de ..bu psikomotor beceri eksikligi cumlesini calistigim okuldaki.anaokulu ogretmenlerinde cok duydum onlara gore tum cocuklar anormal..aynen makasta da zorlanıyormuş.bugün öğretmeni dedi.tutamıyormuş.kafayı yicem
Bize beyin felci dedigimiz serebral palsi teshisi bile kondu baska bir hastanede bir prof. Tarafından. Ben de diyorum ki cp olanlar ememez bu cocuk emdi 1.5 yil diyorum. Himm diyor. Himmla olmuyor bunisler diyip ciktim ordan cok gerilmiştim. Bizimki de beli ikiye bukulurdu adeta. Moonwalk diye bisey görmüştüm internette onu almıştım 15 liralik bir bez parcasi tulum gibi ipleri var kiyafetinin uzerine gecirip cocugu kukla gibi tutup yürütmeye çalışıyorduk. Dik durmâkta zorlaniyordu sanki hamur gibiydi oglum. Ama simdi eser kalmadi cok şükür. Geldi gecti. Insallah sizinki de gecicidir. 1 sn bile dik durmasi onemli demisti doktor. Hic duramazsa o problem. Sizinki destekledikten sonra yuruyor mu devam ettiriyor mu? Güven problemi olabilir. Hic sebepsiz 2 yasini bitirmeden yurumeyen cocuklar olabiliyormus. Hem dinledim bir videoda. Hem de yaşadım gördüm.
sız evde bırlıkte hıc kagıt kesmedınız mı bırlıkte hıc resım yapmadınız mı mesela ?iki eli de tam etkinlikte kullanamıyor.şaşırıyor.makas kalem nasıl tutulur tam kavrayamamış.daha doğrusu hangi eli seçeceğini henüz bilmiyor çocuk
sız evde bırlıkte hıc kagıt kesmedınız mı bırlıkte hıc resım yapmadınız mı mesela ?
bunları ogrenmeden mı basladı egıtım hayatına merak ettım
gıttıgı yerde herkes bılıyordur kendısı hıc ogrenmeden gıttıyse yavas kalması normal
Tabii ki sorabilirsiniz elimden geldiğince sorulariniza cevap bulabiliriz. Pedagojik derslerimizden biliyorum cp li lerin ememedigini bunu takip ettigimiz doktorumuz da söylemişti. Mesela demisti ki eger cocuk altini değiştirirken belden aşağısını bacaklarını yani kaldırabiliyorsa sıkıntı yoktur. Bir an ayakta dursun bir adım dahi atsa yürür korkmayın demişti. Çocuk doktoru olarak da internet üzerinden takip ediyoruz doktorumuzu. Herkese de tavsiye ediyorum engin bilgili radikal bir doktor. Dilerseniz siz de bakabilirsiniz sorulara verdiği cevaplara, makalelerini okuyabilirsiniz. Dr. Kadir Tuğcu.Serabral pelsiyi ben araştırınca gördüm.en hafif şekline benzettim.Dr umuz bir şey demedi ama.cp olanların ememedigini nereden öğrendiniz?benim kızım da iki yaşında. yeni kestim sütten
Ayrica ikiz eşi.premature ve kuvezde kaldı. Bunlar da etken tabi geri kalmasında.
3-4 dakika ayakta duruyor.kontrollu bir sekilde oturuyor.hic düşmüyor hep kendi oturuyor. Güvenemiyor kendine sanırım.dedikleriniz yüreğime su serpti çok teşekkür ederim.insallah yürür artık.
İki fizyoterapist gördü.gelisimi çok iyi dediler.yine de sömestir tatilinde fizik tedaviye baslatmak istiyorum.
Aklıma takilan bir şey olursa özelden sorabilir miyim daha sonra da?
Tabii ki sorabilirsiniz elimden geldiğince sorulariniza cevap bulabiliriz. Pedagojik derslerimizden biliyorum cp li lerin ememedigini bunu takip ettigimiz doktorumuz da söylemişti. Mesela demisti ki eger cocuk altini değiştirirken belden aşağısını bacaklarını yani kaldırabiliyorsa sıkıntı yoktur. Bir an ayakta dursun bir adım dahi atsa yürür korkmayın demişti. Çocuk doktoru olarak da internet üzerinden takip ediyoruz doktorumuzu. Herkese de tavsiye ediyorum engin bilgili radikal bir doktor. Dilerseniz siz de bakabilirsiniz sorulara verdiği cevaplara, makalelerini okuyabilirsiniz. Dr. Kadir Tuğcu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?