4 YAŞ-HEM SAĞ HEM SOL ELİ KULLANMA VE KALEM,MAKAS TUTAMAMA SORUNU

ilaçla tedaisi var mı

Ben de makas ve kalemde bir müddet zorlanmışım.
İlkokul zamanı kolay alışmıştım. Sol baskın aynı zamanda sağ elimi de kullanabiliyorum.
Hala daha öyledir, sol elim kalem, diş fırçası çatal, kaşık, sağ el fırlatma-tutma, silah atışı, makas,bıçak.
İki elimle raket kullanabiliyorum, iki elimle smaç basabiliyorum. (Takımdayken epey işime yaramıştı :) )

İçinizin rahat etmesi için yine de bir doktora sorabilir, uzman görüşü alabilirsiniz.

kalem tutacakları vamış, bir onunla çalışalım.haftas onu kahvaltıdan sonra.sonrayine gerek olursa götürürüm.peki siz her iki elinizle de etkin ve hızlı yazı yazabiliyor musunuz

Disleksinin okul oncesi belirtilerinden biridir hangi elini kullanacagina karar vermede gecikme iki elide kullanma.
Tek başına bu belirti ile disleksiden şüphelenmek doğru bir yaklaşım olmaz.
Diğer belirtilerin eşlik edip etmediğine bakmak lazım.
Ayrıca okul öncesi dönemde disleksi teşhisi de konmaz çocuklara.
En az 7 yaşın tamamlanması beklenir.

kalem tutabiliyorsa hayatında bir sorun olmıcak.bizimki ordaki çalışmaları tamamlayamıyor.böylre bir sıkıntısı yoksa kızınızın sorun yok bence
İki eli ile de ayrı ayrı tutabiliyor kalem. Kreş öncesinde de tutabiliyordu. Makas tutmayı kreşte öğrendik ama bence çocuğunuzu önce kendiniz bir gözlemleyin. Kırtasiyelerde çocuklar için kör uçlu makaslar oluyor, onlardan alabilirsiniz. Küçük yaştaki çocuklar için özellikle makas etrafı plastik kaplı oluyor. Kızımın motor becerileri gelişmiş durumda. Biraz daha dikkat edeceğim bakalım hangi elini daha etkili kullanıyor. Panik yapmayın siz de hemen ve bir uzman görüşü alın.

Disleksidir demedim okul oncesi belirtilerinden biridir dedim.Okuma yazmaya gecmeden teshis konulmadigini cok iyi biliyorum.Basimdan gectigi icin soyledim

Disleksidir demedim okul oncesi belirtilerinden biridir dedim.Okuma yazmaya gecmeden teshis konulmadigini cok iyi biliyorum.Basimdan gectigi icin soyledim
Bu ayrıntıları vermeden,sadece,
'her iki elden hangisini kullanacağına karar verememek disleksinin okul öncesi dönemdeki belirtilerinden biridir' şeklinde yorum yapılması takdir edersiniz ki hem yanıltıcı, hem de tedirgin edici olur.

Son düzenleme:

Ahtapot Anne ne Zaman yürüdü bebeginiz?
Denver testini nerede yaptirdiniz özelde mi?

Bilmedigimden soruyorum hangi problemle bu testi yaptirdiniz ne için yapılır yani bu test?benim kizim 16 aylikken tam yürüyemedi 17 aylikken iyi yürüdü. Şu an 25 aylık ziplayamiyor koşuyor ama tek ayak durabilir mi bilmiyorum. Konuşması hala zayıf. Ben de endiselenmeli miyim?

Benimki de öyle. Beş yaşa doğru tamamen sola geçti. Sizin ki de büyük ihtimalle sola geçer. Kalemi çok farkli tutuyordu. Duzeldi o da şimdi. Makasla iyi kesememe durumu benimkinde de var. Öğretmeni biraz alıştırma yapın dedi. Genelde solak solak olanlarda makası kavrama zor oluyor dedi. Bir de benim anneannem de her iki elini kullanırmis.

Denver testi ille de bir problem olduğunda yapılmaz.
Çoçuğunuzun gelişiminin yaşıyla uyumlu olup olmadığını görmek ve bazı endişeleriniz varsa onları gidermek için yaptırabilirsiniz.

15 aylikken siraladi 24 aylikti yürüdüğünde. Surekli yerde oynattigimiz bir bebek olmasina ragmen. 7 8 aylikken desteksiz oturuyordu. Denver testini hacettepeye pediatri bölümüne muayeneye ilk götürdüğümüzde yonlendirmislerdi.

küçükken ben de öyleydim şuan iki elimle de eşit her işi yapabiliyorum hemen hemen, sağ elle diş fırçalama hariç. bi sorun olacağını sanmıyorum yazısı uzun süre kötü olabilir o kadar bende öyle olmuştu

babam onu sürekli sağ elini kullanmaya yönlendirdi.ben babama tepki gösterdim.doğalı neyse o olsun yönlendirme baba dedim.çünkü beyinle ilgili ve çocuğu zorlamak istemedim.onlar da yönlendirmeyi kestiler.
şimdi öğretmeniyle de konuşunca şimdi diyorum ki mutlaka bir yöne eğilsinde sağlak olsun solak olsun önemli değil.başım üstüne.ama iki elini de kullanmasın yaa.bu durum onu yavaşlatıyor.arkadaşlarının gerisinde kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…