- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
ilaçla tedaisi var mıKafayı yiyecek ne var?
Sakin olun lütfen, sanki oğlunuza dermanı olmayan bir teşhis konmuş gibi tepki vermeye gerek yok.
Biz okul öncesinde bir sonraki yıl ilkokula gidecek çocuklar kalem tutmakta zorlandığında veya doğru tutamadığında onlarla biraz çalışırız ama çok da telaş etmeyiz.
Çocuğunuzun psikologluk bir durumu yok çünkü bu psikolojik bir sorun değil.
Her iki elini de kullanabilen insanlar var.
Sizin çoçuğunuzun durumu tam olarak bu mu?
Bunu anlamak için çocuk nöroloji uzmanından görüş almanızda fayda var.
Küçük kas gelişimi zayıf denirse bunun için yapılabilecek o kadar çok şey var ki...
Gerekirse yazarım ben de size...
kalem tutacakları vamış, bir onunla çalışalım.haftas onu kahvaltıdan sonra.sonrayine gerek olursa götürürüm.peki siz her iki elinizle de etkin ve hızlı yazı yazabiliyor musunuzHangi doktor olur bilmiyorum ama çocuğunuzun yaptığı veya yapamadığı her şey aynen bende de var. Tabi ben yazınızı okuyunca böyle bir şeyden haberim oldu. Ama dediğim gibi eksi bir etkisi olmamış bende. Sizin çoçuğunuzda da olacağını sanmıyorum. Tedbir amaçlı çocuk nöroloğuna götürebilirsiniz.
Sağ elim daha hızlı ama yazı dışında sol elim daha aktif. İki elimle de yazabiliyorum.kalem tutacakları vamış, bir onunla çalışalım.haftas onu kahvaltıdan sonra.sonrayine gerek olursa götürürüm.peki siz her iki elinizle de etkin ve hızlı yazı yazabiliyor musunuz
Ben doktor veya fizyoterapist değilim,ilaçla tedaisi var mı
Ilac tedavisi degil ama yapa yapa ogrenecekleri birsey.. eger hipermobilite varsa en azindanilaçla tedaisi var mı
Tek başına bu belirti ile disleksiden şüphelenmek doğru bir yaklaşım olmaz.Disleksinin okul oncesi belirtilerinden biridir hangi elini kullanacagina karar vermede gecikme iki elide kullanma.
İki eli ile de ayrı ayrı tutabiliyor kalem. Kreş öncesinde de tutabiliyordu. Makas tutmayı kreşte öğrendik ama bence çocuğunuzu önce kendiniz bir gözlemleyin. Kırtasiyelerde çocuklar için kör uçlu makaslar oluyor, onlardan alabilirsiniz. Küçük yaştaki çocuklar için özellikle makas etrafı plastik kaplı oluyor. Kızımın motor becerileri gelişmiş durumda. Biraz daha dikkat edeceğim bakalım hangi elini daha etkili kullanıyor. Panik yapmayın siz de hemen ve bir uzman görüşü alın.kalem tutabiliyorsa hayatında bir sorun olmıcak.bizimki ordaki çalışmaları tamamlayamıyor.böylre bir sıkıntısı yoksa kızınızın sorun yok bence
Disleksidir demedim okul oncesi belirtilerinden biridir dedim.Okuma yazmaya gecmeden teshis konulmadigini cok iyi biliyorum.Basimdan gectigi icin soyledimTek başına bu belirti ile disleksiden şüphelenmek doğru bir yaklaşım olmaz.
Diğer belirtilerin eşlik edip etmediğine bakmak lazım.
Ayrıca okul öncesi dönemde disleksi teşhisi de konmaz çocuklara.
En az 7 yaşın tamamlanması beklenir.
Bu ayrıntıları vermeden,sadece,Disleksidir demedim okul oncesi belirtilerinden biridir dedim.Okuma yazmaya gecmeden teshis konulmadigini cok iyi biliyorum.Basimdan gectigi icin soyledim
Ince motor gelisimi yavaştır olabilir illa ki bir hastaliga baglamak gerekmez. Genel olarak nasil? Yürümesi koşması zıplaması tek ayak üstünde durması? Benim.oglum bunlari cok gec yaptı. Denver gelişim testi var bir araştırın. Ne kadarını yapabiliyor? Biz testi geçememiştik 22 aylikken. Sonra her seyi yapabildi gec yaptı ama yaptı. Her motor becerisi geriydi. Her cocuk bir olmuyor çünkü. Sizin gözlemlediğiniz baska bir gerilik var mi peki
Bilmedigimden soruyorum hangi problemle bu testi yaptirdiniz ne için yapılır yani bu test?benim kizim 16 aylikken tam yürüyemedi 17 aylikken iyi yürüdü. Şu an 25 aylık ziplayamiyor koşuyor ama tek ayak durabilir mi bilmiyorum. Konuşması hala zayıf. Ben de endiselenmeli miyim?Ince motor gelisimi yavaştır olabilir illa ki bir hastaliga baglamak gerekmez. Genel olarak nasil? Yürümesi koşması zıplaması tek ayak üstünde durması? Benim.oglum bunlari cok gec yaptı. Denver gelişim testi var bir araştırın. Ne kadarını yapabiliyor? Biz testi geçememiştik 22 aylikken. Sonra her seyi yapabildi gec yaptı ama yaptı. Her motor becerisi geriydi. Her cocuk bir olmuyor çünkü. Sizin gözlemlediğiniz baska bir gerilik var mi peki
Denver testi ille de bir problem olduğunda yapılmaz.Bilmedigimden soruyorum hangi problemle bu testi yaptirdiniz ne için yapılır yani bu test?benim kizim 16 aylikken tam yürüyemedi 17 aylikken iyi yürüdü. Şu an 25 aylık ziplayamiyor koşuyor ama tek ayak durabilir mi bilmiyorum. Konuşması hala zayıf. Ben de endiselenmeli miyim?
Solak biri olarak ben de makas kullanamıyorum.aynen makasta da zorlanıyormuş.bugün öğretmeni dedi.tutamıyormuş.kafayı yicem
babam onu sürekli sağ elini kullanmaya yönlendirdi.ben babama tepki gösterdim.doğalı neyse o olsun yönlendirme baba dedim.çünkü beyinle ilgili ve çocuğu zorlamak istemedim.onlar da yönlendirmeyi kestiler.Benimki de öyle. Beş yaşa doğru tamamen sola geçti. Sizin ki de büyük ihtimalle sola geçer. Makasla iyi kesememe durumu benimkinde de var. Öğretmeni biraz alıştırma yapın dedi. Genelde solak solak olanlarda makası kavrama zor oluyor dedi. Bir de benim anneannem de her iki elini kullanırmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?