Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 4 yaş ve öğretmen sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.016
1.608
698
Arkadaşlar öğretmen arkadaşlara birşey danışmak istiyorum ya da böyle bir durumla karşılasan velilere oğlum devlet okulunda bir kresse gidiyor 4 yaşında okul açıldı açılalı oğlum 3 kere öğretmen değişti yeni gelen öğretmen daha geldiği günden itibaren oğluma ve diğer öğrencilere ceza gibi uygulama yapıyor kapıda bekleme cezası oyuna almama cezası sınıfta tek kalma cezası gibi bu uygulama doğrumu pazar toplantı var çok doluyum en çokta benm oğlum almış suçları oyuncağa oyun saati dışında dokunmak lütfen cevap yazın.uygulamanın adı timeout devlet okulunda geçerli mi çok küçükler sonucta
Duzenleme =Konuştuk öğretmen çok başıboş kalmışlar yani herkes kafasına göre hareket ediyor dedi bilerek sıktım dedi kuralları öğrenmesi için dedi merdiven de koşarak indiği için sınıfta 20 dk bekletmis 3 kez uyarması rağmen tekrarlamış hatasını şimdi çok iyi oğlum alışmış öğretmen aradı oyuncak konusunda bizde ödüllendirdik onu öğretmene on yargılı davranmışsız aslında bir düzene oturtmaya calisiyormus şimdi çok şükür herşey yolunda .

Son düzenleme:
Ceza veriyorlar evet ama cocugunuz cezalardan olumsuz etkileniyorsa bunlari toplantida dile getirmekten cekinmeyin.

Ceza veriyorlar evet ama cocugunuz cezalardan olumsuz etkileniyorsa bunlari toplantida dile getirmekten cekinmeyin.
Okula gitmek istemediğini söylüyor bana diğer öğrencilerde aynı

Sınıfta tek kalma cezasına takıldım ben en çok. O nasıl bi uygulama ya
Hepsini parka götürmüş benim oğlumu yardımcı öğretmenle birakmis çok üzülmüş diğerleri de korkmuş annelerine soylemis

Kesinlikle söylemelisiniz. Bu cezanın banyoya kilitlemeden ne farkı varki psikolojik olarak..
Diğer veliler henüz onların ki ceza almadı diye cekiniyorlar sınıf 20 kişilik 7 kişi sürekli ceza alıyor bizleri ki yaramaz imasindavurguladılar onlarınki uslu akıllı

Oğlum çok anlatmadi diğer veliler söyledi sorduğumda çok veriyor herşeye bagriyor dedi okulun eğlencesi kalmadı dedi ceza vererek diğerlerini korkutuyor sanırım uykusunda ağladı sorduğumda sınıfta tek kaldığını söyledi

benim kızım 4 yaşında ve anaokuluna gidiyor (devlet değil)
öğretmeni sadece bir arkadaşına vurduğu için (bir ara çok sık tekrarlıyordu) top havuzunda oynamasına izin vermemiş ama yanından da ayrılmamış birlikte oturmuşlar.
onun dışında ne taşkınlıklar yapıyorlar da öğretmen sesini bile yükseltmiyor bırakın tecrit etmeyi... kararlı bir şekilde konuşuyor kurallara uymaları için, ta ki anlayıp kurala uyana kadar.
"oyun saati dışında oyuncağa dokunmak" fiilinin mantığını 4 yaşındaki bir çocuğun gelişimsel olarak anlaması imkansız.
ancak uyarı ile zaman içinde kavrayabilir.
ceza çok yanlış
neden cezalandırıldığını bilmez ki çocuk...

benim kızım 4 yaşında ve anaokuluna gidiyor (devlet değil)
öğretmeni sadece bir arkadaşına vurduğu için (bir ara çok sık tekrarlıyordu) top havuzunda oynamasına izin vermemiş ama yanından da ayrılmamış birlikte oturmuşlar.
onun dışında ne taşkınlıklar yapıyorlar da öğretmen sesini bile yükseltmiyor bırakın tecrit etmeyi... kararlı bir şekilde konuşuyor kurallara uymaları için, ta ki anlayıp kurala uyana kadar.
"oyun saati dışında oyuncağa dokunmak" fiilinin mantığını 4 yaşındaki bir çocuğun gelişimsel olarak anlaması imkansız.
ancak uyarı ile zaman içinde kavrayabilir.
ceza çok yanlış
neden cezalandırıldığını bilmez ki çocuk...
Çocukları tanımıyor yeni geldi benim oğlum oyuncaklara çok düşkün Arabistan da yaşadığımız için 3 yılı eve kapalı geçti bizde oyun oynayarak geçirdik bu zamanı bana söylese anlatırdım sürekli kapı cezası veriyormuş ilk kendisini sevdirmesi gerekmez mi diğer öğretmen oglunuz oyuncakları paylaşmıyor diye beni aradı bende konuştum oğlumla anlattım bir hafta da ortadan kalktı sorun şimdi yine anlattım zamanı var kurallara uy oğlum dedim 2 gün ceza almamış

Bugün arkadaşın kızı yanlışlıkla arkadaşın üstüne düşmüş kapı cezası almış yanlışlıkla yaptık demiş öğretmen yine de vermiş tüm sınıf gergin

Oğlum çok anlatmadi diğer veliler söyledi sorduğumda çok veriyor herşeye bagriyor dedi okulun eğlencesi kalmadı dedi ceza vererek diğerlerini korkutuyor sanırım uykusunda ağladı sorduğumda sınıfta tek kaldığını söyledi
ayyy kıyamam ya .

4 yaşındaki çocuğa oyuncak cezası,sınıfta kalma cezasi nedir ya!!
Gidin tepkinizi koyun,gerekirse de o okuldan alın lütfen..
Kitap bilgisi bilinciyle bilinçli çocuk yetistirecegiz diye pisikolojisi normal çocuk kalmadı artık!!
Okuyorum bende yanlış anlaşılmasın ama bazı şeylerin dozu kaçtı cidden..

Merhaba ben de bir anaokulunda branş öğretmeniyim. Boyle bir uygulamanın kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Yaş grubu olarak 4 yaş ceza için uygun değildir. Çok elzem durumlarda ( şiddet eğilimi vs.) çocuğa belli bir düşünme süresi verilir ve durum hemen veli ile paylaşılır. Oyuna almamak, sınıfta bekletmek gibi cezalar çocuklarda genelde ters tepki doğurur. Toplantıda mutlaka çocuğunuzun olumsuz etkilendiğini dile getirin ki boyle devam etmesin.

4 yaş oyun bebesi yahu oyuncağa dokundun diye ceza mı olur..
şikayet edin yere göğe o saçma uygulama kalkmadan o öğretmen eğitim şeklini değiştirmeden de durmayın..

inanın benim kızımın aynı öğretmende ikinci yılı olmasına rağmen hâlâ kadıncağız paralıyor kendini, sorunlu davranışları düzeltmek için...
açık konuşayım büyükler tarafından çok şımartılmış bir kızım var ve ben tek başıma kural koyucu olduğum için tam bir başarı elde edemiyorum (babası da arka çıkıyor kızıma çoğunlukla) biraz da başına buyruk bir karakteri var ve öğretmeninin söylediğine göre öğretilenleri çok çabuk kavradığı için tekrardan sıkılıyor ve dikkat süresi kısa. buna rağmen sabırla üstesinden geliyor öğretmen...
ana okulu çok kritik bir dönem, iyi geçerse çocuğa katkısı çok büyük ama aksi durumda hem okuldan soğur hem de edindiği olumsuz izlenimler ömür boyu etkiler, korkuları kaygıları olur.
naçizane tavsiyem toplantıda durumunuzu ve çocuğunuzun olumsuz geri bildirimlerini güzelce açıklayın. anlarlarsa ne âlâ, biraz bekleyin değişim var mı diye... ama çocuğunuzun olumsuz fikirleri bir süre sabit kalır bunu da göz önünde bulundurun.
baktınız olmuyor mutlaka okul değiştirin. özel ya da devlet önemli değil önemli olan kesinlikle öğretmen.
ana okuluna göndermemek bile sizin durumunuzda iyi bir seçenek.
çünkü bu gidişle çocuk gerçekten zarar görecek çok üzgünüm :(

not: ifadelerim biraz iddialı belki ama inanın zor bir çocuk annesiyim çok uzatmak istemedim ama konuşmayı reddettiği için uzman tavsiyeleriyle kreşe başlattım.
ayrıca Eğitim Fakültesinde görev yaptığım için çocuk gelişimi çok uzak olmadığım bir alan.

Çocukları tanımıyor yeni geldi benim oğlum oyuncaklara çok düşkün Arabistan da yaşadığımız için 3 yılı eve kapalı geçti bizde oyun oynayarak geçirdik bu zamanı bana söylese anlatırdım sürekli kapı cezası veriyormuş ilk kendisini sevdirmesi gerekmez mi diğer öğretmen oglunuz oyuncakları paylaşmıyor diye beni aradı bende konuştum oğlumla anlattım bir hafta da ortadan kalktı sorun şimdi yine anlattım zamanı var kurallara uy oğlum dedim 2 gün ceza almamış

ayrıca çocuklarımız aynı yaşta olmasına rağmen maşallah çocuğunuzla kurduğunuz iletişimde hemen yanıt alabiliyorsunuz. oğlunuz dediklerinizin mantığını kavrayıp yerine getirebiliyor. benim kızım öyle değil. ne kadar yumuşak güzel ve etkili konuşsak da inadımıza yapıyor bazı şeyleri :(
sizin çocuğunuz daha iyi bir öğretmenle ana okuluna çok güzel uyum sağlar aslında.

ay günah ya. bence dişinizi göstermezseniz böyle devam edecek bu sacmaliga. psikolojisni mahvedicek cocugun. baska krese verme sansiniz yok mu ? bence şikayet edin. uykusunda agliyo bu ne sacmalik diye acik acik konusun müdurle.

Back
X