4 yasinda kızım kizlik zari bozulmusmudur

Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ben Gaziantep’teydim. Eğer o kanama bende olmasa muhtemelen boşandığım herif! Beni rezil edecekti. Ailemin başı eğilecekti. Belki de birisi çıkıp beni vuracaktı siz de oturduğunuz yerden lanet edecektiniz. Herkes sizin çevreni gibi değil işte bhnu anlamıyorsunuz. Bir oğlum var onu bu kültürden uzak yetiştireceğim ama kızımı bu kültürden biriyle evlendirmeyeceğim diyemem.. istediği kişi böyle olabilir. Bana belki diyebilir anne neden Böyle bir durum olduğunda doktora götürmedin. Ha o kendisi ister birileriyle Yaşar bhnu birşey diyemem ama ben onu koruyabildiğim kadar korururum.
Bende güneydoğu da bir sehirdeyim.
Nasıl rezil edecekmiş? Kızlık zarı çeşitlerinden haberi var mı? Mesela esnek kızlık zarından? Siz kendinizden eminseniz başkasının ne dediğinin ne önemi var.. Ayrıca evlendiğiniz kişinin bakir olduğundan siz nasıl emin olabiliyorsunuz? Diyelim ki kızınız esnek bir kızlık zarına sahip,ilk gece kanaması olsun diye diktirecek misiniz? İnsanları boşverin artık LÜTFEN.

Bende güneydoğu da bir sehirdeyim.
Nasıl rezil edecekmiş? Kızlık zarı çeşitlerinden haberi var mı? Mesela esnek kızlık zarından? Siz kendinizden eminseniz başkasının ne dediğinin ne önemi var.. Ayrıca evlendiğiniz kişinin bakir olduğundan siz nasıl emin olabiliyorsunuz? Diyelim ki kızınız esnek bir kızlık zarına sahip ve ilk gece kanaması olsun diye diktirecek misiniz? İnsanları boşverin artık LÜTFEN.
Bakir olamadığına eminim zaten. Ama maalesef eşit bir toplumda değiliz. Aynı bölgedeysek biliyorsunuzdur işte doktora götürüyorlar falan umarım bu saçma sapan kültürleri biter gider.
Ben anneyi anlamaya çalıştım sadece hatta anladım da. Kazının sağlığını düşünmüş müdahale edilmiş zaten ikinci aşama olarak aklına gelmiş. İnş bütün yavrular da biz de iyilerle karşılaşırız

Bu durumdaki çocuğa diyelim ki zarar gördü kızlık zarı, doktorlar ne yapabilir ki ben bunu anlamadım. Birde 18 yaşın altında bir çocuga böyle bir muayene yapılmasının yasal olduğunu hiç sanmıyorum hiçbir doktor böyle bir muayene yapmaz bence. Bilen biri beni alıntılarsa sevinirim. Adli tıp süreci de çocuga taciz vs var mı diye araştırmak amacıyla yönlendirilmiştir diye tahmin ediyorum ama bu tarz bir zorlama olsa işin adli boyutu olurdu. Çocuğa nasıl bir müdahale yapılacak şu durumda ben anlamadım, eğer herhangi bir yerinde durmayan kanama varsa ağrısı sızısı varsa kesilen biryeri varsa acilde zaten rutin işlemler yapılır ama kızlık zarı ile ilgili bir müdahale yapılamaz o yaşta çocuğa suç değil mi bu

Bakir olamadığına eminim zaten. Ama maalesef eşit bir toplumda değiliz. Aynı bölgedeysek biliyorsunuzdur işte doktora götürüyorlar falan umarım bu saçma sapan kültürleri biter gider.
Ben anneyi anlamaya çalıştım sadece hatta anladım da. Kazının sağlığını düşünmüş müdahale edilmiş zaten ikinci aşama olarak aklına gelmiş. İnş bütün yavrular da biz de iyilerle karşılaşırız
Bahsettiğiniz tarzda şeyler gerçekten yaşanıyor, bende küçük bir doğu ilinde yaşıyorum buraya atamam yapıldığı için, normalde batıda doğup büyüdüm. Gerçekten yaşanıyor gördüklerime duyduklarıma burda yaşamasam biri anlatsa inanmazdım. O derece eski kafalar var malesef

Bahsettiğiniz tarzda şeyler gerçekten yaşanıyor, bende küçük bir doğu ilinde yaşıyorum buraya atamam yapıldığı için, normalde batıda doğup büyüdüm. Gerçekten yaşanıyor gördüklerime duyduklarıma burda yaşamasam biri anlatsa inanmazdım. O derece eski kafalar var malesef
Öyle işte bazıları maalesef anlamıyor. Ama kızmıyorum yaşamadıkları bşr yer çünkü. Ben de ilimin en büyük kurumunda çalışıyorum bakıyorum çalıştığım erkek arkadaşlara eminim hepsi buna önem veriyordur.

Bugun bu tip konular hususi acildi herhalde; zar beyinliler, kerhaneciler!!!
Ne diyeyim "lekum dinikum veliyye din", daha agiri olmaz, olsa da bana yakismaz zannimca....
Tez elden tedavinizi niyaz ederim

Evet tüm bu iğrençliklere şahit oluyorum maalesef.. ağaçtan düşen, ayağını inciten kızını kadın doğumcuya götürüp muayene ettiren slk bi komşumuz vardı, ah vah edip durmuştu günlerce. O küçük kız psikolojik olarak nasıl etkilenmişti hepimiz şahit olmuştuk. Çocuktum o zamanlar birşey de diyememiştim.Tüm bu cahil düşünceler son bolsun insaAllah ne diyelim

Evet tüm bu iğrençliklere şahit oluyorum maalesef.. ağaçtan düşen, ayağını inciten kızını kadın doğumcuya götürüp muayene ettiren slk bi komşumuz vardı, ah vah edip durmuştu günlerce. O küçük kız psikolojik olarak nasıl etkilenmişti hepimiz şahit olmuştuk. Çocuktum o zamanlar birşey de diyememiştim.Tüm bu cahil düşünceler son bolsun insaAllah ne diyelim
Ufff ya bakın kel alaka ama nereye muayeneye götürmüşler yavrum benim. Amin amin çokça amin

Ufff ya bakın kel alaka ama nereye muayeneye götürmüşler yavrum benim. Amin amin çokça amin
Ayağını köyden bir kırıkçıya tedavi ettirmişlerdi güya.. onların asıl umurlarinda olan kızın ayağı değil de, kızlık zarıydı.nefret ediyorum hepsinden

Ayağını köyden bir kırıkçıya tedavi ettirmişlerdi güya.. onların asıl umurlarinda olan kızın ayağı değil de, kızlık zarıydı.nefret ediyorum hepsinden
Yüreğime yumruk oturdu gözlerim doldu. İşte bu annede bunlardan korkuyordur. 😢😢 beyinsizler

Öyle işte bazıları maalesef anlamıyor. Ama kızmıyorum yaşamadıkları bşr yer çünkü. Ben de ilimin en büyük kurumunda çalışıyorum bakıyorum çalıştığım erkek arkadaşlara eminim hepsi buna önem veriyordur.
Çare bu tip adamlarla evlenmemek. Pembe kıçlılık değil tavsiyem. Ben de İç Anadolu'nun göbeğinde büyüdüm, yobazlık nedir iyi bilirim.
Eğer bir kadın, şahsiyetinden önce vajinası üzerinden muamele göreceğini bildiği bir adamla evleniyorsa, maalesef dişliye bir çark da o olmuş oluyor. Çünkü böyle bir adamla evlenirsen onun tahakkümü tüm hayatını ve alt soylarını da kapsar. Ne demek istiyorum? Sadece seni namus namus diye baskılamaz, senden geleni de baskılar. Oğlun olursa, yobaz yetiştirir, kızın olursa aynı şekilde baskılar. O da bu böyleymiş der, ilerde zar delisi bir adamı seçer. Bu maalesef korkunç bir döngü.
Hayat bekaretten, biriyle ilk kez sevişmiş olmaktan ibaret değil. Zaten namus da böyle bir şey değil. Çalmadıysan, öldürmediysen; eziyet, işkence yapmadıysan, kısacası merhametin varsa tamamdır. Namus şeref budur. Birinin ilki olmak ya da birinin ilk seviştiği kişi olmanın koskoca evrende toz tanesi kadar bile değeri yok bence. Olduysan ne olmuş yani? Ne fark yarattı şimdi?
Demem o ki bu korkunç döngüyü kırmak istiyorsak, seçme özgürlüğümüzü kullanmalıyız. Ben çok aşığım sevgilime, ama bugün zar beyinli bir hödük olduğunu öğrensem ayrılırım.

Arkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Ayni toplumda biz de yaşiyoruz

4-5 yaşlarındaydım. bisikletten düştüm, bisiklet selesi sertçe cinsel organıma çarpmıştı. kazayla ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum ama annemle babamın acaba kızlık zarıma bir şey olmuş mu paniği aklımda. muhtemelen sonrasında da konuşulduğu için sadece o kısım zihnimde yer etmiş. muayene vs ettirmişler, bir şey yok denmiş. annem ben bekarken sen böyle böyle kaza yaşadın, ilerde eşine açıklarız vs derdi saçmalama anne derdim. gerçekten de ilk cinsel ilişkimde kanama olmadı ama benden çok anneme dert olmuştu, sorup duruyordu. ki benim ailem gayet modern görüşlü insanlar. onlar için bile böyle büyük mesele haline geldiyse, millete şaşırmıyorum. ama normal değil. kız çocuğum olsa kızlık zarına bir şey olup olmadığı en son dert edeceğim şey bile olmaz. dediğim gibi kazayla alakalı ne canımın yanmasını ne de başka bir şeyi hatırlıyorum. sadece kızlık zarıyla ilgili saçma sapan ve o zaman anlayamadığım şeyler yer etmiş...

Arkadaşım ve ben

Konu sahibi size bir anlatayımda dinleyin belki size ders olur
Bundan yıllar yıllar önce iki arkadaş tatilde bize alınan bisikletlerle bir bayırımız vardı mahallemizde yokuş aşağı bırakıp çıkıp tekrar o yokuştan kendimizi salıyorduk bisikletlerimizle olmaz olmaz ya oldu işte arkadaşım bir düştü ki çakıl taş ani deren yapınca kaydı bisiklet altından yüzü gözü dizleri kolları paramparça oldu her yağından kanlar akıyordu koltuk çarpmış vajinasına ufak yarık olmuştu bacağı ile vajinası arasında iki üç dikişlik yer açılmıştı aklım çıkmıştı onu öyle görünce ben arkadaşımı evine götürdüm annesi görünce arkadaşımın her tarafını görmemiş gibi iki bacak arasına odaklanmış ve üstüne birde çekiştirip döverek içeri sokmuktu onu her tarafı yara bere içindeki arkadaşımı soyup yatırdı ve kontrol ediyordu kadın resmen anlamamıştım ilk başta neye baktığını anlamlandıramamıştım çocuk aklımla hiç birşeyi
Gel zman git zaman yaraları kapmdı biz büyüdük ama o arkadaşımın yüreğinde açılan yaralar kapanmadı
Kız içine kapandı kimseyle konuşmayan ve sürekli o olaydan sonra 5. Sınıf Öğrencisi olmasına rağmen orta okulun sonuna kadar sürekli altına işedi
Bir o kadarsa zekiydi benim arkadaşım ama okuluna verdi kendini çalıştı çabaladı öğretmen oldu ama o sessizliğini içine kapanıklığını hiç bir şekilde aşamadı
Sizde çocuğunuzda piskolojik travmalar bırakmak istiyorsanız bu tutumunuza çok dikkat edin bir insan toplumu etkiler.
Soruyorum şimdi o arkadaşımın çocukluğu
Ruhsal Sağlığı
Onun eğittiği çocuklarla iletişim kuramaması
Ve kendi bebeğine ne kadar yetecek orası bile muamma
Bir anne nelere bedel oldu düşünün artık yazıklar olsun diyorum böyle zihniyetlere
Ben yıllar yıllar öncesini anlattım sene olmuş kaç kaçıncı yüzyıldayız sizin derdinize bir bakın ya yazık !!!

Ne alaka ya? Cocuk daha 5 yasinda.. 18 yasina kadar bizler sorumluyuz. Sanki konu sahibine hak vermisim havasina getirmeyin bosuna.
Çocugunuzun sağlıgından güvenliginden sorumlusunuz zarından değil.. çocuk düşerse aman canina birşey olacak diye endişelenmeniz gerekir zarına birsey oldu mu diye degil

Yapılıyor. Yani tıp yapıyorsa sizin benim diyecek bşrşeyimiz yok di mi?

Çocukları sapıklığa bulaştırmayın derken tam kastettiğimiz de bu işte.

Bu sitede zarımı diktireyim mi diyenler yetişkin kadınlar, kendi vücutları hakkında karar veriyorlar.

Aile olarak çocuğu yetişkini bile titreten muayenelere tutup bir de travmatik operasyona mı sokacaksınız?
Bu nasıl bir sorumsuzluk 😡

Sizin aile olarak göreviniz çocuğunuzu korumaktır, onu hırpalamak, ona acı çektirmek değil.

Doktor zar falan dikmez bebeğe, bu yaşta yapamıyoruz diyip kapıdan kovulma ihtimaliniz yüksek.

Bilgi verirsiniz kızınıza, yetişkin olarak kendi karar verir.

Back
X