- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.953
- 158
- 40
Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ben Gaziantep’teydim. Eğer o kanama bende olmasa muhtemelen boşandığım herif! Beni rezil edecekti. Ailemin başı eğilecekti. Belki de birisi çıkıp beni vuracaktı siz de oturduğunuz yerden lanet edecektiniz. Herkes sizin çevreni gibi değil işte bhnu anlamıyorsunuz. Bir oğlum var onu bu kültürden uzak yetiştireceğim ama kızımı bu kültürden biriyle evlendirmeyeceğim diyemem.. istediği kişi böyle olabilir. Bana belki diyebilir anne neden Böyle bir durum olduğunda doktora götürmedin. Ha o kendisi ister birileriyle Yaşar bhnu birşey diyemem ama ben onu koruyabildiğim kadar korururum.
Bekaret önemsizdir demiyoruz, onu arayan çok var.
Burada iki konu var, kızlık zarı birçok kadında gerçekten yok/esnek ve gerçekten kanamıyor. Bu kadar kişiye rağmen ortalarda söyleyen çok az yani halı altına süpürülüyor bir şekilde.
Bir de çocuk böyle muayenelere tutulmaz, hadi yırtık diyelim ne yapacak? Doktor müdahele etmez, öyle kalacak.
Hadi sağlam çıktı, yine damarlar oluşmamıştır o yaşta, doktor kanar kanamaz diye bilgi veremez ki.
Çocuğun travması yanına kar kalacak.
Kızımız yetişkin olunca bilgi verilir, kendisi karar verir ne yapacağına.