4 yaşındaki kızımın yüzü yandı :((

ay canim cok cok gecmis olsun ALLAH acil sifalar versin daha dün bir yazi okudum yaniklara yumurta aki cok iyi geliyormus ben onu bulup sana yolayim insaALLAH...

ben bu linki yollamaktan vazgectim canim birileri dogru haber diyor birileri yanlis diyor... :S

Son düzenleme:
herbirinizden ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum , bana vaktinizi ayırdığınız için.. birde bişey sormak istiyorum ,merhemi her sürüşümde yüzünü temizleyipmi süreceyim yoksa üzerine temizlemedenmi sürülüyor onu anlamadım doktorada sormayı unuttum enfeksiyon kapmaz inşallah

çok teşekkür ederim çok sağol ,dediyiniz gibi ALLAH tan gözüne gelmemiş ..ne yapalım bunada şükür ...

benim oglumun ayagi yandiginda her ikinci gün hastaneye yanik tedavisi bölümüne gitmeliydik dezenfektan ile siliyorlardi sonra silivren mi neydi kremin adi ondan sürüyorlardi su bulastirilmasin diye de tembihliyorlardi bizi...

anlamadım .birileri dediğiniz kim ,ne diyorlar anlamadım canım kusura bakma

Gercekten cok uzuldum rabbim tez zamanda sifasini versin insallah benim bi bilgim yok ama gecmis olsun demek istedim yarin tekrar bi doktora gosterin isterseniz...

geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm.. çok ileri derecede yanıksa belki iz kalır ama sanmıyorum.. benımde kucukken çenem sobada yanmıstı.. su an hiç bi iz filan yok.. umarım iz kalmaz..

benim oglumun ayagi yandiginda her ikinci gün hastaneye yanik tedavisi bölümüne gitmeliydik dezenfektan ile siliyorlardi sonra silivren mi neydi kremin adi ondan sürüyorlardi su bulastirilmasin diye de tembihliyorlardi bizi...
evet canımya banada aynı kremi verdiler onu kullanıyorum şuan ..iyi geldimi peki size

Çok geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden saklasın.
Benim de bacağım yanmıştı, izi baya kalmıştı ama zamanla geçti.

Bence de kim ne derse desin doktora sormadan uygulamayın. Sonuçta yanığın da çeşitleri var, su yanığına iyi gelen bişey ateş yanığına iyi gelmeyebilir yani. İlaç harici yöntemleri doktor onayında kullanmanın faydası var. Tekrar çok geçmiş olsun

Canım bence plastik cerrahiye götür yarın hemen ilaçla daha derine inmesini engelliyorlar acile pek güvenme kızcağız ilerde üzülmesin çok geçmiş olsun mutlaka gidin özele

anlamadım .birileri dediğiniz kim ,ne diyorlar anlamadım canım kusura bakma

tatlim gecenlerde netde okumustum yaniklara yumurta aki cok iyi geliyormus diye hatda izde birakmiyormus yaziyordu, bende ozaman oglumun ayagi yandigi vakit bilseydim yapardim diye ddüsünmüstüm...
simdi ise senin yazini okuyunca gene arastirdigimda yumurta aki ile yanigi yalan haber diye yazmis bazi siteler o yüzden en iyisi doktorra götürmek yani buyüzden vaz gectim linki yollamaya :)

evet canımya banada aynı kremi verdiler onu kullanıyorum şuan ..iyi geldimi peki size

hamd olsun canim iyi geldi ama izi kaldi, bizim vakamiz tatilde köyde olmustu hemde son günümüzdü ayagi yandi oraya en yakin saglikocagi yaklasik 1 saat di aman ALLAHim nasil bir gündü ALLAH kimseye yasatmasin...
senin kizin simdi nasil tüm sayfalari okuyamadim hemen cvp yazdim...

Vallahi ben duramadim yerinlmde kaç kere actim baktim Allah yardimcnz olsun..

Yarin en erkenden iyi bir cildiyeye goturun iyileşme sürecinde ne yaparsaniz kar ..

Cildi cabuk yenilenir hic geciktirmeyin.. Başka şeylerde surmeyin kesinlikle....

benim de küçükken ( kızınızdan daha büyüktüm ) yüzüme ateşte yanan süngerin bi parçası uçup yapışmıştı.

ben can havliyle o yapışan şeyi soydum, yani elimle siler gibi.

şimdi neredeyse yok gibi o iz. hiç farkeden olmadı.

Allah esirgesin, geçmiş olsun...

Geçmiş olsun. Çocuğunuzun yaşının küçük olması büyük bir avantaj. Cilt kendini yenileyecektir. Yüksek ihtimalle de iz kalmayacaktır ancak bu cilt yapısına da bağlı bir durum.
Benzer kazaları defalarca yaşadım çocukluğum boyunca. 6 yaşındayken yanağım sobaya yapıştı ki çok ciddi bir yanıktı. Bir ay boyunca cibinlik içinde sırt üstü yatıp tedavi gördüm. Yüzde doksan iz kalır dendi lakin kalmadı. Bacağım, kolum, dizim farklı şekillerde yandı. (kaynar su, soba, gaz patlaması vs) Her seferinde tedavi 15 gün-1 ay sürdü. Hiçbirinden geriye iz kalmadı.

Ancak basit bir bisiklet kazasının izi kaldı. Ufacık bir sivilcenin izi kaldı. Dediğim gibi yaş ve cilt yapısıyla alakalı biraz da. Bana tüm yanıklarda farklı doktorlar iz kalır dediler ancak dedikleri gibi olmadı. Siz yine de iyi bir doktora götürün. Bana ekstra bir tedavi uygulanmamıştı iz kalmaması için. Bol bol zeytinyağı sürüldüğünü ve haftada bir kez ölü derinin soyulup pansuman yapıldığını hatırlıyorum sadece. Derinin kendi kendine iyileşmesine müsaade etmemişti doktor. Çok acı verdiğini hatırladığım ölü tabakayı soyma işlemini sık sık tekrarlamıştı. Belki bunun da etkisi vardır bilmiyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun
Benim kizim da gecen sene elini tencereye atmasiyla
bilegi yanmisti.
Cok derindi ne yapacagimizi sasirmistik.
Hemen doktora goturduk.
Isim vermem dogru mu bilmiyorum ama Silvadiazin krem ile Rifocin Ampul verdi, karistirip surduk.
Iz bile kalmadi.
Tavsiye ederim.

Cok gecmis olsun benim de kizimin kolu ve ayagi yanmisti cok zor allah yardimcin olsun. 3. Derece yaniklarda iz kalir azda olsa nerde yasiyosun bilmiyorum ama normal hastane degilde yanik hastanesine gotur yanik uzmanlari bakiyo daha cabuk iylestiriyolar yaralari kesinlikle diger hastanelerde vakit kaybetme ben ozel hastaneye aylarca goturdum orda aldigimdan daha iyi sonucu yanik hastanesinde daha kisa durede aldim doktorumuz contraxtubeks diye bi krem verdi cok iy geldi izi nerdeyse belli olmuyo (kolundaki ) sigortada karsiliyo doktora yqzdirirsan 10 liraya falan geliyo kesinlikle doktorundan iste insallah hemen iylesir canim benim ya cok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun. Ucuz kurtarmışsınız. İyi ki gözüne falan bir şey olmamış. Yaşı daha çok küçük iz kalacağını sanmıyorum. İçini rahat tut. Hemen iyi bir doktor arayışına gir. Öyle her yere gitme. İnternetten araştır yaşadığın yerdeki iyi doktorları.

İstanbuldaysan sana iyi bir cildiye önerebilirim. Yedikule Surp pırgiç Ermeni Hastanesinde Serkis Barış üstüne tanımıyorum. Ciddi cilt sorunlarında çok başarılı.

Onun dışında kantaron yağı yara ve yanık izleri gidermede çok faydalı diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…