4 yaşındaki oğlum aynı yaştaki arkadaşından tokat yemiş.

cok tesekkur ederım butun tavsıyelerınızı tek tek uygulayacagım
bırde bırsey farkettım kızım genelde kendısıyle yasıt veya kendısınden kucuklerden dayak yıyor
kendısınden en az 2 yas buyuk ortama gırdıgınde daha mutlu
yegenımın dogum gunuydu gecenlerde 8 tane 9 yasında erkek cocugu bır aradaydı daha dıyorum hıc mı kız cocuk yok kızım yalnız kaldı dedım. odaya gırdım bı baktım benım kız en basta abılerıyle garaj oyunu araba oyunu oynuyor abılerı yardımcı oluyor durmus ızlıyorlar. dedım sızın oynamanıza da musade edıyor mu cocuklar kusura bakmayın heveslı bıraz dedım. bız onu cok sevdık dedıler aralarına aldılar bırlıkte ne oynuyorlarsa kızımla oynadılar guya bogusan depısen cocuklar ... hıc zarar vermedıler

ama ne zaman kı kendınden kucuk veya yasıtı olsun benım kızın yuzu mor bogazı tırmıklanmıs kafası sısmıs
hıc bırsey yapamasalar yanından gecerken bır tokat ındırıyorlar
sırf bu yuzden kızımı ılk okula erken gonderesım var buyuklerle daha ıyı anlasıyor dıye
yanlıs mı dusunuyorum acaba bılemedım
tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur ederım

Vay arkadaş.
Genel olarak söylüyorum, çocuklarınız sokaktaki hayvanlara veya insanlara zarar vermeye kalktığında " ama o küçücük, bebecik, daha çocuk" diye kendinizce ponçikleştiriyorsunuz da kendi çocuğunuzun kılına zarar geldi mi çocuk mocuk dinlemiyorsunuz bakıyorum. :)

Bu gözler bu forumda çocuğuna sataştığı için ilkokul veledinin "okuluna gidip karşısına karı- koca çıkın, çocuğu korkutun" diyen tipler de gördü. Çocuk psikolojisini hep yanlış anlamaktan, hep bencillikten bunlar. Kendi çocuklarınız mükemmel, başka canlara ne olursa olsun. Onların psikolojisi yok. :)

İkiyüzlülüğünü seveyim memleketimin ebeveynliğinin ya.

Konu sahibi, elalemin çocuğundan uzak durun. Siz önce kendi çocuğunuza başkasının oyuncağının izinsiz alınmayacağını öğretin. Madem böyle bir sorunu varmış. Yarın birgün bir veli de sizinkinin tepesine dikilip " benim çocuğumun oyuncaklarına dokunmayacaksın" demek isteyebilir.

Yukarıdaki yoruma katılıyorum, çocuğunuzu ponçik yetiştirmeyin. Gerçek hayat ile yüzleşince ileride daha çok canı yanar. Zaman zaman zorbalıklara şiddete uğradım arkadaşlarım tarafından çocukken. Anneme söylediğimde annem hep "Kendin hallet" dedi. Yakın zamana kadar çok kızıyordum bu duruma. Sonra ailesi tarafından sürekli kollanan o arkadaşlarıma zaman zaman rastladım. Çoğu hayatın dillerini ağır yemiş, yamulmuş, hatta bazıları 20li yaşlarında olduğu halde kendi işlerini göremiyorlar bile. Tuvalete gidemeyen, her türlü hayvandan korkan insanları gördüm. Ben ise her şeyin kurdu oldum, çoğu şeyden anlarım, ampul de takarım, duvar da boyarim, hakkım yenilmeye çalışılırsa çatır çatır hakkımı alırım.
Sakin çocukla birebir muhatap olup yüz göz olmayın, öğretmene güvenin. Çocuğunuzla daha çok vakit geçirin. 4 yaşında olsa bile ona da hakkını savunmasını temel yöntemleri konuşmaları öğretin. Bir şey olduğunda öğretmenine soylemesini söyleyin.
Şu hayatta yaşadığım sıkıntıları görseniz sasarsiniz. Ama bu olaylar hep beni güçlendirdi. Karakter gelişimini, özgüveni olumlu etkiledi. Ne siz ne de çocuğunuz ponçik olsun, bir çocuğun attığı tokat için kendinizi parcalamaniza gerek yok, çünkü karşı tarafta bir çocuk. Belki ilerde aşırı iyi arkadaş olacaklar. Siz öğretmenle sürekli irtibat halinde kalın ve çocuğunuzu insanlara karşı iletişimi geliştirin, onun yanında olun, güçlü olun ki çocuğunuz da güçlü insan nasıl olunur görsün, öğrensin. Kolay gelsin.

peki benim talebimdeki gibi döven çocukla görüşmek isteyen veli oldu mu
Çok fazla oluyor ama hiç bir veli diğer çocuğu uyaramaz . Aileleri de olabildiği kadar az karşı karşıya getirilir. Genelde kavga çıkar çünkü . Velilerle ayrı ayrı görüyoruz daha sağlıklı.

İnşallah birgün anne olursam bu kafada bir anne olmam.

Öğretmene güveneceksiniz, konuştum dediyse yeterlidir. Bir başkasının çocuğuna gidip de haddini bildirmek size düşmez. O çocuk için otorite kendi ailesi ve öğretmeni olmalı, her önüne gelen onu eleştirip hizzaya çekemez!

Her öğretmen ilgilenmiyor ama. Benim arkadaşımın oğluna 3 kişi saldırmış okulda. Ortalarına alıp dövmüşler sebepsiz. Öğretmenleri şahit olmasına rağmen müdahale etmemiş. Dövülen çocuğun Annesi okula gelince öğretmen; “ne kadar kötü bir çocuk yetiştirdiğinizi görün, 3 kişiyle başedemedi” demiş. Kadın oğlunu o gün devletten özele aldı.
Yani her öğretmen burada yorum yazan bilinçli öğretmenler gibi değil. Benim oğlum da kibar bir çocuk. Seneye ilkokula başlayacak. Bu konular yüzünden kafayı sıyırıyorum daha şimdiden. Hiç iyi değilim

duzenli bir akran zorbaligi yoksa aileler direkt olarak konuya karismamali, ve cocuga sorunlari ile kendisi bas etmesini ogretmeli.

5 yasindaki oglumda yine benzer bir sey yasadik,
yastik savasi yapmislar buyukler kucukler, kucukler buyuklerden dayak yemis haliyle,
ortamda ogretmenleri de varmis halbuki ama sanirim kucuklerin caninin yandigini anlamadilar veyahut ilgilenmediler,
geldi bana anlatti,
biliyorum ki sureklilik arz eden bir durum degil,
ben de eger oynamak istemiyorsa hayir demesi gerektigini, eger birisi tarafindan zorlaniyorsa muhakkak ogretmenine soylemesi gerektigini anlattim. Biraz da gaz verdim haliyle. Simdi sorunu yok gorunuyor. ama elbette yeniden yeniden yasanacak bu tarz problemler. Her seferinde biraz daha kendini tanimis ve ozguveni artmis olacak.

ya aklima bir anim geldi,
is yeri kresinden herkes cocugunu almis evine donecek,
cocuklar basladi itis kakisa tabi,
aileler de izliyor, ki hepsi de naif insanlar,
en sonunda iclerinden birisi sey dedi
"ya bizim cocuk kavga etmeyi bilmiyor da boyle ortamda ogrensin bari diye ses cikarmiyorum"

öğretmen tepkisiz kalsa ya da ilgilenmese anlayacağım
ama
çocuk bu, daha çok itişip kakışacak düşürülecek tokat atılacak
her defasında giderseniz çocuk arkadaşsız kalır
aileler mimler ve derlerki o çocuğa yaklaşma
çocuğunuz yanlız kalır

Çocukla bi daha konulmamıza gerek yok ama ailesiyle mutlaka görüşün ve de oğlunuza kendisini nasıl Koruması gerektiğini öğretin.

yok siz bir yerde hata yapmiyorsunuz öyle dusunmeyin lutfen fitrati naifse hele ki kiz çocuğu daha kirilgan saldiriya karsi içe dönük oluyor benim kizim anaokulunda bu sene küçükken sacina dokunan olsa kiyameti koparan cocuk aglayarak gelmeye basladi sene basında anneee bana su vuruyo gel konussana baktik esimle boyle olmuyor esim aksamlari baya sokak dövüşü egitimi vermeye başladı dogru degil ama kendini korumasi sart bende her zaman uyariyorum kizim once ogretmenine soyle uyar baktin devam ediyor yapistir sende neyse 6 aydan sonra cok şükür biraz oturdu bu süreç yani zamanla oluyor insallah sizin minikte öğrenir

ınsallah
bızde kendını savunmayı ogrensın dıye gondermek ıcın arastırdık burda 5 yas ve sonrası ıcın varmıs kurslar
o surec zarfında bogusmayı ogretıyoruz gecen gun babasıyla pandalar gıbı sozde bogusuyorlardı ama emın olamadım en son gordugumde bırbırlerını gıdıklayıp takla falan atıyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…