- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
Elbette düşünmüyorum. Muhatabım aile değil. Tabii ki belli bir sınır aşılmadığı sürece aile ile muhatap olmam. Forum hata verip durduğundan yazıp gönderdim. Sonra tekrar cevap yazdım zaten aile ile veya çocuk ile konuşmam diye.Ama siz bile gidip cocuga hesap sormayi dusunmuyorsunuz degil mi? Okul yonetimiyle gorusecegim diyorsunuz. Konu sahibinin bunu anlamasi lazim.
benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılgan
ıste bunu nasıl bılmelıBence sıkıntı burada. Çocuğunuz bu şekilde olursa hırpalanmaya devam eder. Biraz kendini korumayı bilmeli.
Yanlış anlamayın lütfen. Karşı taraftaki annenin verdiği tepki çok aşırı bir tepki ama kaydırakta bir anlık boşluk büyük kazalara sebebiyet verebilir.Allah aşkına hepsi çocuk gözünüzde bu kadar büyütüp buraya konu açacak kadar abartmayın. İter kakar, öğretmeni zaten uyarmıştır. Benim de yeğenim var 1 yaşından beri parklarda yeri geliyor sarılıyor yeri geliyor tokatlıyor. Ama çocuk işte tabii ki konuşup açıklayacaksın, yaptığının yanlış bir şey olduğunu ama siz de söylediniz ki öğretmeni bunu yapmış. Parklarda öyle anneler var ki çocuğunu diğer çocuk ittirdi diye hem çocuğa hem annesine demediğini bırakmıyor. Hatta benim 3 yaşındaki yeğenim kaydırakta sıra beklerken önündeki hafif itti diye çocuğun annesi yeğenime terbiyesiz, yaramaz bilmem ne bir sürü laf etmiş sanki çocukla çocuk oluyorlar. Al çocuğunu uzaklaş, bunlar olacak şeyler. Çocuk her şeyi yaşayacak bu hayatta. İtişip kakışıp kendini kollamayı öğrenecek.
Yanlış anlamayın lütfen. Karşı taraftaki annenin verdiği tepki çok aşırı bir tepki ama kaydırakta bir anlık boşluk büyük kazalara sebebiyet verebilir.
Benim kızım da aynı şeyi birkaç kez yaptı ve konuşarak anlattım, tekrar etmedi ama çok tehlikeli şeyler bunlar. Sizin gözünüze hafif bir ittirme gibi gelmiş olabilir ama karşı tarafın bir an aklı çıkmış olabilir. Keza benzeri bir olay kızımın da başına geldi ama karşı taraf 7 yaş civarındaydı. Özellikle kızımın peşinde dolaşıp, kaydıraktan itmeye çalışıyor kafasına jelibon atmaya çabalıyordu. Bir saat kadar sabırla bekledim. Çocukla göz kontağı da kurdum. Her hareketinde kalkıp kaydırağa doğru ilerledim -ki bunlar birkaç katlı büyük kaydıraklar. Yani Allah korusun düşse çok feci kaza olur. Çocuğu rencide etmeyecek şekilde uyardım. Oralı olur gibi oldu ama tekrarladı. En son basamak çıkmaya çalışırken ayağını ellerinin üzerine basmaya çalıştığını fark ettiğim an yerimden fırladım ve oldukça yüksek sesle, şu çocuğun ebeveyni her kimse lütfen çocuğuna sahip çıksın, sahip çıkamıyorsa tek başına sokağa salmasın, diye. Çünkü çooook sinirlendim. Sonra üzüldüm çocuğu rencide ettiğim için ama eğer bir kaza meydana gelseydi tartışırdım karşı tarafla.
ıste bunu nasıl bılmelı
mesela
ben kızıma dıyorum kı (3 yasında)
sana vuran oldu mu elını tut vurma dıye bagır
yada kac tamam mı dıyorum tamam dıyor
kalabalık bır ortamdayız bır bakıyorum cocugun tekı kızımın elındekı oyuncagı alıp kafasına gozune vuruyor bızımkıde oyle duruyor once beklıyorum bakalım napacak dıye mudahale etmıyorum
bakıyorum baya dayak yıyor seslenıyorum guzel guzel oynayın bakım dıyorum
sonra yanına gıdıyorum yuzunu duvara donmus kapı arkasında dudagını buzmus ıc ceke ceke sessız sessız aglıyor
sarılıyorum . ıstemeden vurdu kendını ıfade edemedı hadı bırlıkte oyuncakları toplayalım dıyorum benım cocuk alıyor yerdekı oyuncagı oynasın dıye kendısıne vuran cocuga verıyor ! o cocuk yıne vuruyor bu bır kısır dongu
en son parkta kaydıraktan kayacagı sırada cocugun bırtanesının sırtına tekme atması sonucu az kalsın bacagı kırılıyordu buyuk tehlıke atlattı onda babası sana vurana sende vur dedı bogustular pandalar gıbı bogusmayı ogretıyor
bızımkı ne dese begenırsın ama vuramam canı acır !
sımdı ben bu cocuga kendını savunmasını nasıl ogretıcem dayak yıye yıye pasıf pısırık kala kala mı buyuyecek bu kız
ama ben hıc boyle hayal etmemıstım ıstemıstım kı ayakları yere basan gerekırse cıngar cıkaran bır kız olsun bu zamanda bıraz tabırı caızse gozu acık olmak gerekıyor
nasıl yapcam ben ? nıye benım cocugum hep dayak yıyor ben nerde hata yapıyorum
Oğlunuza vuran çocukla değil de ailesi ile görüşmeniz lazım. Yani böyle bir olay olsa benim çocuğum başkasına vursa onun da ailesinden biri çocuğumla konuşsa çok sinirlenirim ama aile veya öğretmen bana bahsetse durum başka olur haklı ilken haksız duruma düşmeyin ailenin iletişim bilgilerini isteyin illa ki görüşmek istiyorsanızbunu ilk duydum tepki vermedim ammaaaan çocuk dedim.sonra öğretmenini aradım, nasılsınız falan dedim, yarın karne günü, çocuğun gelişimi nasıl dedim, en sonra da oğlum tokat yediğini söylüyor arkadaşından.haa biliyorum dedi.bildiğinizi bilseydim aramazdım dedim. öğretmenin haberi olmuş çocukla konuşmuş.kapadım telefonu.çok teşekkür ettim ve kapadım telefonu.
yerime oturdum, canının nasıl yandığını tekrar düşündüm içim acıdı.acaba tekrarlar mı dedim, endişelendim.sonra çocukla ve ailesiyle konuşma fikri geldi.işim yoğun buna rağmen izin alıp gitme isteği doğdu.başka bir çocuk da bir ay önce gözüne parmak sokmuştu yavrumun.çocukla ve ailesiyle görüştüm, oçocuk artık yaklaşmıyor oğluma.bizimki de biraz kendi halinde.
derken öğretmeni tekrar aradım.yarın gelip oğluma vuran arkadaşıyla görüşmek istediğim söyledim.öğretmen kabul etmedi.gerekli konuşmsyı yaptığını söyledi.
öğretmenimiz çok iyi de, o kadar iyi kalpli ki.ama ben bir üzüldüm.siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz.aslında çocuğun ailesiyle konuşma isteğim halen var
Yahu aile buna izin verir mi, ne enteresansınız.bir daha arkdaşına vurma, canı acıyor dicem ve bunu ailesinin yanında dicem bir daha yaparsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?