4 yaşındaki oğlum aynı yaştaki arkadaşından tokat yemiş.

herkes 4 yasında onlar cocuk o ne var vurmussa demıste
cocugun vurmasının nesı normal ?
benım cocugum neden dayak yıye yıye kendını savunmayı ogrenmek zorunda kalıyor
cok hassasım bu konularda benım cocugum habıre dayak yıyen taraf oldugu ıcın kendısıne vurana şoyle bır patlatsa ıstıyorum bazen ! ne yalan soyleyeyım bende artık sana vurana vur demeye basladım ama bızım kı vuramam kı canı acır dıyor !

bunun dısında benım cocugum bırıne vurmus olsa kesınlıkle haberım olsun ısterdım normalde cocugu vuran aıleler cocugunun derdıne dusmelı benım cocugum neden tuhaf sıddet egılımınde dıye . derdıne bız dusmelı deyılız ama malesef genelde o aıleler bıraz rahat ve sorumsuz . ben ogretmenden tekrarlama durumunda aıle ıle gorusmesını ıstedıgımı soylerdım cocugumu oraya dayak yesın dıye gondermıyorum lutfen tekrarlarsa aılesıyle gorusun derdım.

ama tutup da cocukla muhattap olmak cocukla konusmak falan yanlıs . bunu yapacaksa sızın cocugunuz yapacak . sız degıl.

Son düzenleme:
Ama siz bile gidip cocuga hesap sormayi dusunmuyorsunuz degil mi? Okul yonetimiyle gorusecegim diyorsunuz. Konu sahibinin bunu anlamasi lazim.
Elbette düşünmüyorum. Muhatabım aile değil. Tabii ki belli bir sınır aşılmadığı sürece aile ile muhatap olmam. Forum hata verip durduğundan yazıp gönderdim. Sonra tekrar cevap yazdım zaten aile ile veya çocuk ile konuşmam diye.

Allah aşkına hepsi çocuk gözünüzde bu kadar büyütüp buraya konu açacak kadar abartmayın. İter kakar, öğretmeni zaten uyarmıştır. Benim de yeğenim var 1 yaşından beri parklarda yeri geliyor sarılıyor yeri geliyor tokatlıyor. Ama çocuk işte tabii ki konuşup açıklayacaksın, yaptığının yanlış bir şey olduğunu ama siz de söylediniz ki öğretmeni bunu yapmış. Parklarda öyle anneler var ki çocuğunu diğer çocuk ittirdi diye hem çocuğa hem annesine demediğini bırakmıyor. Hatta benim 3 yaşındaki yeğenim kaydırakta sıra beklerken önündeki hafif itti diye çocuğun annesi yeğenime terbiyesiz, yaramaz bilmem ne bir sürü laf etmiş sanki çocukla çocuk oluyorlar. Al çocuğunu uzaklaş, bunlar olacak şeyler. Çocuk her şeyi yaşayacak bu hayatta. İtişip kakışıp kendini kollamayı öğrenecek.

Çocukların milli sporu itiş kakış değil mi zaten Bizim 2 iş arkadaşının akran çocukları var bebeklikten beri birlikteler. Kız 3 ay büyük yürümeye başladığından beri oğlana vurup kaçıyor

Bence sıkıntı burada. Çocuğunuz bu şekilde olursa hırpalanmaya devam eder. Biraz kendini korumayı bilmeli.
ıste bunu nasıl bılmelı
mesela
ben kızıma dıyorum kı (3 yasında)
sana vuran oldu mu elını tut vurma dıye bagır
yada kac tamam mı dıyorum tamam dıyor

kalabalık bır ortamdayız bır bakıyorum cocugun tekı kızımın elındekı oyuncagı alıp kafasına gozune vuruyor bızımkıde oyle duruyor once beklıyorum bakalım napacak dıye mudahale etmıyorum
bakıyorum baya dayak yıyor seslenıyorum guzel guzel oynayın bakım dıyorum
sonra yanına gıdıyorum yuzunu duvara donmus kapı arkasında dudagını buzmus ıc ceke ceke sessız sessız aglıyor

sarılıyorum . ıstemeden vurdu kendını ıfade edemedı hadı bırlıkte oyuncakları toplayalım dıyorum benım cocuk alıyor yerdekı oyuncagı oynasın dıye kendısıne vuran cocuga verıyor ! o cocuk yıne vuruyor bu bır kısır dongu

en son parkta kaydıraktan kayacagı sırada cocugun bırtanesının sırtına tekme atması sonucu az kalsın bacagı kırılıyordu buyuk tehlıke atlattı onda babası sana vurana sende vur dedı bogustular pandalar gıbı bogusmayı ogretıyor

bızımkı ne dese begenırsın ama vuramam canı acır !

sımdı ben bu cocuga kendını savunmasını nasıl ogretıcem dayak yıye yıye pasıf pısırık kala kala mı buyuyecek bu kız
ama ben hıc boyle hayal etmemıstım ıstemıstım kı ayakları yere basan gerekırse cıngar cıkaran bır kız olsun bu zamanda bıraz tabırı caızse gozu acık olmak gerekıyor

nasıl yapcam ben ? nıye benım cocugum hep dayak yıyor ben nerde hata yapıyorum

Yanlış anlamayın lütfen. Karşı taraftaki annenin verdiği tepki çok aşırı bir tepki ama kaydırakta bir anlık boşluk büyük kazalara sebebiyet verebilir.

Benim kızım da aynı şeyi birkaç kez yaptı ve konuşarak anlattım, tekrar etmedi ama çok tehlikeli şeyler bunlar. Sizin gözünüze hafif bir ittirme gibi gelmiş olabilir ama karşı tarafın bir an aklı çıkmış olabilir. Keza benzeri bir olay kızımın da başına geldi ama karşı taraf 7 yaş civarındaydı. Özellikle kızımın peşinde dolaşıp, kaydıraktan itmeye çalışıyor kafasına jelibon atmaya çabalıyordu. Bir saat kadar sabırla bekledim. Çocukla göz kontağı da kurdum. Her hareketinde kalkıp kaydırağa doğru ilerledim -ki bunlar birkaç katlı büyük kaydıraklar. Yani Allah korusun düşse çok feci kaza olur. Çocuğu rencide etmeyecek şekilde uyardım. Oralı olur gibi oldu ama tekrarladı. En son basamak çıkmaya çalışırken ayağını ellerinin üzerine basmaya çalıştığını fark ettiğim an yerimden fırladım ve oldukça yüksek sesle, şu çocuğun ebeveyni her kimse lütfen çocuğuna sahip çıksın, sahip çıkamıyorsa tek başına sokağa salmasın, diye. Çünkü çooook sinirlendim. Sonra üzüldüm çocuğu rencide ettiğim için ama eğer bir kaza meydana gelseydi tartışırdım karşı tarafla.

Feci kazalara yol açabilecek durumlar ayrı tabi. Benim dediğim ufak tefek ittirmeler,dediğiniz gibi kaydırakta yüksekte olan bir çocuğu güçlü bir şekilde ittirirlerse her şey olabilir. Böyle kazayla sonuçlanabilecek şeylerde yine anne uyarılmalı yaptığınız gibi. Ama itişip kakışma, ufak zedelenmeler hepimizin başına geldi. O dayak yiyen çocuk da tepki vermeyi öğrenmeli bir şekilde diye düşünüyorum.

Öğretmen müdahale etmiş özür dilemiş çocuk, eğer ayni şeyi tekrarlarsa ailesiyle iletişime geçer, ama siz gidip çocukla konuşamazsiniz, okul orasi her gelen çocuklarla konuşsun kizsin böyle olmaz. Oglumuda oldu bir arkadaşıyla oynarken oyuncak kavgasından arkadaşı elini isirmaya çalışmış öğretmen müdahale etmis bize dedi tabiki, ama ben o çocuğu görünce naptin sen demedim , öğretmen bu durumda çocukla görüşemeyecginizi söylemiş ısrar etmeyin. Bence bu durumuda cok şaşırmıştır küçücük çocukla ne konuşacaksınız siz tatli dille konuşsanız bile çocuk, arkadaşım annesini getirdi diye korkacak. Sürekli yapiyorsa zaten okul aileyle görüşme yapar neden böyle sunlari yapalım diye.
Benim çocuğumda kıymetli herkesinki gibi ama bu durumda gidipte böyle bisey yapmam yaptıran bir okulada çocuğumu göndermem.

Çocuğumun çok ciddi boyutta olmadığı sürece bı tür mevzularına asla burnumu sokmam.
Fazlası ile abartmışsınız.
Çocuklar kuzenleri ile birlikte oynarken bile bu tür şeyler olur.
Öğretmenler çocuklar arası dengeyi kurabilirler ki çok sık karşılaştıkları birşey.
Çocugunuz yaşaya yaşaya herşeyi görüp öğrenecek.
Ömrü boyunca her tökezlediğinde gidip birileri ile konuşamazsınız değil mi.

Bence ailesine gitmeyin merak etmeyin öğretmen onlardan gerekli uyarıyı almıştır 4 yaşındaki çocuklara ne kadar laf anlatırsan anlat anlamazlar üzülmüş olabilirsiniz ama dediğim gibi öğretmen halletmiştir.

Bi tanede senin oğlan patlatsaymış madem!!
Bu yaşlara bizler de kolay gelmedik.
Yok o dokunmasın ayağı takılmasın, kndi akranı yaşıtı dokunmasın ki tokatı atan da “Bebek”.
Benim kzım ilkokula başladı 64 aylık
2 hafta çocuğuma teneffüste 2 çocuk bacaklarını tekmelemişler.
Herhalde diyorum sıraya çarpıyor koşuyor şu oluyor bu oluyor.
Sonra ısrar edince kızım anlattı.
Ve biz eşimle ne o iki erkek öğrenciyi karşımıza aldık ne de ailesini öğretmenimizle konuştuk ..
O da diğer sınıfın öğretmeniyle konuştu olay son buldu.
Benim asıl konuşmam gereken karşımda ki o iki erkek çocuk değil kızımdır.
Hakkını savunmasını , neden ayağına vurduklarını , gerekirse bağırmasını , bana vurmayın demesini,öğretmenine söylemesini ,
Aşılamak incitmesen ürkütmeden anlatmak daha mantıklı geliyor bna.

sizi cok iyi anliyorum, siz hata yapmiyorsunuz, dogru olani ogretiyorsunuz, ama cogu cocuk siddeti normal zannediyor.aileleri yuzunden.bir cocuk ilkokula baslayana kadar kendisini savunmayi ogrenemez bu tarz naif cocuklarin ogretmenler tarafindan ekstra korunmasi gerekir.surekli dayak yiyorsa ogretmen koruyamiyor konusmalisiniz.parkta vs. olan durumlar icin cocugu kendinden buyuk gruplarin yanina gondermeyin, yasitlariyla oynarken de gozetlemek ve mudahale etmek zorundasiniz, yaptigin yanlis arkadasa vurulmaz gibi..
cocugun kendisini savunmayi ogrenmesi cok uzun bir surectir. ben de ogretmenim, sinifimda kimseye vurmayan cocuklar her zaman övülür. bir kere vursa bile ailesiyle gorusulur.surekli yapan cocuk arkadaslari tarafindan dislanir. yani siddet konusunda cocugun efrafindaki herkesin birlik olmasi gereklidir.
ayni zamanda kizim 7 yasinda, 3 yasinda krese gittiginden beri bu konuda konusuruz, vuran iyi arkadas degildir, oynanmaz, vuracagi zaman izin verilmez,ogretmene soylenir, tabi zaman zaman dayak yedi.hatta anne arkam donukken vuruyor haberim yokken isiriyor kacamiyorum derdi bazen :) bu yil ilkokula baslayinca ilk zamanlar bir kac kez siddete ugradi, iri olmasina ragmen asla vurmadı, cani acir diye, ne yapmasi gerektigini biliyor ama arkadassiz kalmamak icin bazi zorbaliklara katlandigini gordum, simdi bunun uzerine calisiyoruz.anlayacaginiz sorunlar surekli boyut degistiriyor.
siz anaokulu doneminde siddete ugradiginda her seferinde ogretmenle gorusun, daha dikkat edecektir. kendiniz de cocuga arkadaslarla oynayacagi zaman ve oynadiktan sonra konusup neler oldugunu anlattirmali ve yonlendirmelisiniz.
uyumadan once sohbet etmeli, siniftaki cocuklarin neler yaptigini yanlis dogru davranislari anlatmalisiniz ki iliskiler hakkinda dogru olani ogrenmeye baslasin.uzun bir surectir.

Son düzenleme:
4 yaşındaki çocukla mı konuşmak istediniz? Öğretmen kabul etmemekle en doğrusunu yapmış. Çocuğun ayarlarını düzeltecek insan siz olamazsınız zira. Öğretmenler ve aileler bunun için var. Çocuğunuzun yaşadığı hoş değil ama kontrolü öğretmene bırakmak, çözüm bulmasını beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Çözüm bulunmuyorsa, olay uzun süredir, sürekli devam ediyorsa, o zaman okulu başlarına yıkabilirsiniz elbette.

Kızım da kreşe gidiyor. 3 yaşında. Sınıflarında itiş kakış oluyor arada, hemen gelir anlatır. Geçen sene daha büyük olaylar olmuştu, mesela bir arkadaşı gelip omzunu ısırmış, morartmış yavrumun. Anlık şeyler bunlar, öğretmen de şok olmuş. Aradı özür diledi, ısırgan bebemizi gözetim altına aldığını söyledi. Bir yandan kızamıyorsun da, karşınızdaki de 2 yaşında bir minnak. Ufacıklar. 4 yaş da küçük bir yaş. Kızıma diyorum; biri sana vurmaya kalkarsa onun elini tut ve engelle, ama sakın sen vurma. Eğer bana vurursan seninle arkadaş olmam, oynamam, de... Engelleyemiyorsan öğretmeninin yanına koş ve ona söyle. Geçen geldi, anne Aras bana legoyla vurmaya çalıştı, eğer bana vurursan bir daha yanıma yaklaşamazsın diye bağırdım, dedi. Öğretmeni de görmüş, olay kapanmış. Böyle böyle öğrenecekler ya. Çok da abartmamak lazım. Ha olay ilkokulda filan gerçekleşse, yaklaşımım daha farklı olabilirdi.

Oğlunuza vuran çocukla değil de ailesi ile görüşmeniz lazım. Yani böyle bir olay olsa benim çocuğum başkasına vursa onun da ailesinden biri çocuğumla konuşsa çok sinirlenirim ama aile veya öğretmen bana bahsetse durum başka olur haklı ilken haksız duruma düşmeyin ailenin iletişim bilgilerini isteyin illa ki görüşmek istiyorsanız

bir daha arkdaşına vurma, canı acıyor dicem ve bunu ailesinin yanında dicem bir daha yaparsa
Yahu aile buna izin verir mi, ne enteresansınız.
Ne münasebet ayrıca öğretmen ve aile varken çocuğu uyarmak size mi kaldı hem de ailesinin gözü önünde ayy ben kendim düşünemiyorum öğretmen bana iletir çocuğumu ben uyarırım ne münasebet yani

Çok kızıyorum olayların büyütülmesine.

Oğluma yakın yaşlarda biri vurduğunda görmezden geliyorum çoğunlukla.
Ama benimki birine vursa çoğunun annesi başlıyor ay ay ay demeye.
Ne gerek var müdahaleye iş büyümedikçe?

Sizin çocuğun hassaslığı sizden dolayı belki de.
Bir tokat için çok duygusal davranıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…