4 yaşındaki oğlum aynı yaştaki arkadaşından tokat yemiş.

Çocukla yada ailesi ile konuşmanız gereken bir durum değil ki bu. Kızıma bir arkadaşı vuruyordu o yaşlardayken,hemde öğretmen arkasını dönünce vuruyormuş. Konuştum öğretmeniyle gözlemleyin dedim,cidden vururken yakaladı ve uyardı güzelce ve özür dilettirdi kızımdan.
Tekrarı olmadı,olsaydı şayet vuran çocuğun ailesini çağırıp görüşmesini talep ederdim zira bir iki üç derken akran zorbalığina dönebilir olay.
Öte yandan yine kızıma vuran,sürekli derste rahatsız eden, bir kız arkadaşına kızım artık dayanamayıp seni sevmiyorum dedi diye,annesi parmağını sallaya sallaya bir daha yapma vb bir cümle kurduğu için,okulu ayağa kaldırıp,o kadını da rezil etmişliğim vardır. Vuran tartaklayan ,taciz eden kendi kızı,kadın gelmiş benim kızıma ayar veriyor. Kadına en son bir daha kızımın yanına yaklaşırsan seni mahvederim dedim.
Bakın okul var arada her ne olursa olsun siz çocukla muhattap olmamalısınız. Sizin çocuğunuza başka bir veli gelip uyarıda bulunsa hoşunuza gider mi? Gitmez dimi? Öyleyse sizde yapmayın.
Okula hep söylediğim şey benim kızım birine birşey yaparsa haberim olsun,bileyim,gerekirse bende konuşurum yaptığının yanlış olduğunu anlatırım oldu. Bu zamana kadar öyle bir şikayet gelmedi kızımla ilgili ama kızımı itende oldu ,düşüren de ,hiç çocukla muhattap olmadım zira bu sene hep aynı kişiyle sorun yaşadık,öğretmeni ile hallettik.

eğitimi sizden öğrenecek değilim.veli eğitimiymiş miş wowww...siz önce empati yapma yeteğiniz geliştirin de öyle yazın.empati yeteneği bence temel yetenek.

ben oğlumu tanıyorum.eziliyor çocuk

ben oğlumu tanıyorum.eziliyor çocuk
O zaman oğretmene durumu anlatıp yardım isteyin ama gidip minicik çocukla muhattap olmamalısınız.
Sizin çocuğunuza yapılsa emin olun hoşlanmazsınız o halde sizde makul çözümler bulun.
Kimse çocuğunu arkadaşının annesi uyarsın diye göndermiyor okula. İş öğretmende biter tekrarlarsa o aile ile görüşür zaten

görüştüm.onun sonuna kadar hakkını savunmak istiyorum.bugün yarın her zaman.zaten babayla da görüşmüyor.anlatabiliyor muyum

Bakın çocuğunun özel durumu olan bir anne olarak yazıyorum. Kızım geçtiğimiz okul yılından beri farklı tepkiler vermeye başladı. Geçen sene dikkatimi çekti öğretmeni ile görüştüm. Hiç yapmayacağı hareketler yapıyor, alay cümleleri kullanıyordu. Öğretmeni çocukların hepsinde bu dönem aynı şeyler olduğunu güzelce anlattı. Sene sonu kızımla çocuğu aynı sınıfta olan arkadaşımla wpde konuşurken, çocuğunu başka okula göndereceğini çünkü sınıfta başka bir çocuğun zorbalığına uğradığından bahsetti. Anlattıkları karşısında sınıfın tüm düzenini bozanın tek bir çocuk olduğunu anladım. Çünkü bir önceki seneden olan çocuklar dışında yeni birkaç çocuk gelmişti. Fakat, arkadaşın anlattıkları ciddi saldırganlık, öfke kontrolü, aşağılama, dışlama ile ilgili şeylerdi ve ben benzeri şeyleri zamanla kızımın da kısmen evde tekrar ettiğini gördüm.

Bu sene tamamen rayından çıktı. Ağzını burnunu kırarım, kafanı kırarım vs demeler. Geçen akşam bir olay üzerine aklına geldi ve dedi ki, "Anne X bana tekme atıp, senin bacağını kırarım, dedi." Dediğim gibi kızım engelli bir çocuk ve özel durumu var. Özellikle o bacağına vuruyor. Yatarken yanlışlıkla ağzından başka bir şey kaçırdı. "X danga..." dedi ve hemen lafı çevirip, "ding ding dong diyor," dedi ama ben ne dediğini anladım çünkü suratında tuhaf o suçlu ifadesi belirdi. Geçen sene dandadak dandadak diye şarkı söylüyordu dili çok dönmüyordu anlamıyordum. Yazın dili de tamamen dönmeye başladı ve dangalak demeye başladı ama ben parkta öğrendi sandım. Konuştuk bu kelimeyi kullanmaması gerektiği hakkında ve daha da kullanmadı. Taa ki geçen akşam yarım yamalak ağzından kaçırana kadar.

Sonra öğrendim ki bu çocuğumuz bu sene de benim kızıma kafayı takmış. Şimdi idare ile görüşeceğim. Düzeleceğini sanmıyorum, çünkü geçen sene arkadaş öğretmenimiz ile tekrar tekrar konuşmuş. İkinci dönemde de böyle devam ederse idareyi kibarca uyaracağım. Velilerle de konuştum hepimizin çocuğunda öfke kontrolü problemi ve davranış bozuklukları var gibi. Çocuk resmen kabadayı gibi okulda. Düşünsenize geçen sene 3 yaşındaki çocuk arkadaşına resmen sen öylesin, sen böylesin diye psikolojik şiddet uyguluyormuş. Elbette sorun temelde çocuk değil ailesi. Çocuk evde ne görürse onu tekrar ediyor. Arkadaşa da bunu söylemiştim.

Eğer bu şekilde devam ederse çocuğumu seneye farklı bir okula göndereceğim -ki bunu da idareye açık açık belirteceğim. Resmen sınıfça psikolojimiz bozulmuş durumda.

öğretmenle konuşmak için geç bile kalmışsınız.uygun tatlı bir dille durumu izah etmek gerek.

Empati mi çocuğuna vurulan ilk ve son anne oldugunuzumu düşünüyorsunuz.tekrar söylüyorum onlar cok masum ÇOCUKLAR.bi bakarsin kavga ederler bi bakmissin unutup coktan oynamaya baslamislar.anne olmak sadece kendi cocugunu düşünmeyi gerektirmez baska cocuklari düşünmeyide gerektirir.4 yaşındaki bir cocugun ne hissetigini düşünmeden konuşacak bir annemi epati yapiyor.

4 yaşındayken üstüme b.kunu çıkardığı kara fatmayı atan çocuğun burnuna kafa atıp burnunu kanatmıştım.

bence hak etmişti.

Ben sizi çok iyi anlıyorum, maalesef büyük oğlumda aynı şeyleri yaşadım.Oğlum çok naif, uysal kırılgan bir çocuktu.Üstelik insanca eğitim vereceğim diye, kimseye vurmaması gerektiğini, küfür etmemesi, hakaret etmemesi gerektiğini vurgulayan bir eğitim vermiştim.Ama bunu yaparken yaşadığım ve çocuğumun yaşayacağı çevreyi hiç hesaba katmadığımı fark ettim.Benim bu uygar eğitimim okulda başımıza bela oldu açıkçası.Sürekli bir takım çocukların şiddetine maruz kaldı oğlum, sen de ona vur demeye başladım ama epey geç kalmıştım ve çocuğumun kişiliği çoktan oluşmuştu.Vuramam ya ona bir şey olursa diyordu, ama sen bana vurmak kötü dedin diyordu.Küfür oğlum için bir tabu, hala ağzından kötü bir cümle çıkaramaz.Bu gene sorun oldu, hanımevladı demeye başladılar, kız gibi çocuk deyip dalga geçtiler, oğlum hep üzgün geldi okuldan, öğretmenler de bir çözüm bulamadılar maalesef.Hatta olsun, o da karşılık versin, çocuk onlar olur böyle şeyler falan filan deyip durdular.Eğitim hayatımız cidden çok zor geçti. Şimdi onyedi yaşında.Nihayet en azından fiziksel şiddet durumundan kurtulmuş görünüyoruz, hala küfür edemediği için dalga geçenler var filan.İşiniz zor görünüyor, çocuğunuza kendini savunmayı mutlaka öğretin.Sonra çok geç kalmış oluyor insan.Bir çocuk sizin mi var diyenlere de pek takılmayın, her çocuğun kişiliği farklı, kimisi saldırgan kimisi gerçekten sanatçı kişiliğine sahip.

Forum hata verip duruyor.

Son olarak 3. senemiz okulda ve yaşadığınız tarzda olaylar kreşlerde normal. Eğer tekrarlayan davranışlar söz konusu değilse sorun değil. Öğrenci ile veya veliler ile sizin konuşmanız doğru olmaz. Bakın bizim okulun kendi açtığı wp grubunda bahsettiğim çocuğun ebeveyni var ama benim muhatabım okul. Tekrarlandığı halde idare ile görüşün.

Şimdiye kadar olan olaylarda hiç veli ile konuşmadım sıkıntı neyse öğretmenle konuştum
Büyük çocuğum bir ara sınıf annesinin çocuğu tarafından dışlanmıştı duygusal şiddete maruz kalmıştı resmen teneffüslerde oyun oynamasına müsade edilmemiş kendi oyununu kuracağında da o çocuk tarafından tehdit edilmiş falan
Ben 2 hafta beklemek istedim onun için çok zor olacaktı çocuğum üzgünken beklemek de çok zordu ama çözsün dedim ne öğretmeni ne sınıf annesini aradım
Sadece oğlumla şöyle yapalım böyle yapalım diye fikir ürettik sonunda çocuğu yendi o zinciri kırdı kendi başardı zafere ulaştı
Çocukların karşılaştıkları güçlüklere sürekli müdahil olunmasını doğru bulmuyorum sistematik şekilde devam etmiyorsa çocuk ve öğretmen çözsün sorunu

öğretmenle konuşmak için geç bile kalmışsınız.uygun tatlı bir dille durumu izah etmek gerek.
Öğretmeni ile sürekli görüşüyoruz zaten ama bir çocuğun tavırları tüm sınıfı yoldan çıkarınca yapacak bir şey kalmıyor. Çünkü hepsi birbirini taklit ede ede normalleşmeye başlıyor. Öğretmenimizi gerçekten çok seviyoruz, ilgili bir öğretmen -ki kızım da çok düşkün öğretmenine.

Şimdi muhatabım idare. Ailenin bu durumdan haberdar olmamasına imkân yok çünkü okulun rehber öğretmenleri de bizi arayıp çocuklarımızla ilgili bilgi veriyor.

Esasen bu sene sürekli mantra gibi ağzına doladığı bir kız arkadaşı var. Geçen güne kadar acaba ondan kaynaklı bir problem mi yaşıyoruz diye düşünüyordum ama onunla çok iyi anlaşıyormuş. Hatta geçen arkadaşlarım benimle oynamıyor diye hüngür hüngür ağladı, aklıma dışlanma durumu geldi ama iki gün önce öğrendim ki kız arkadaşı değil, X arkadaş tarafından zorbalık görüyor.

Dediğim gibi idare duruma doğru şekilde müdahale etmezse açıkça son senemiz olduğunu belirteceğim.

Aynı şeyi yarın sizin oğlunuz başka bir çocuğa yapsa annesinin gelip sizin oğlunuzla konuşmasını nasıl karşılarsınız. Yani kapıda görürsün sevgiyle eğilip siz arkadaşsınız birdaha birbirinize vurmayın demek ayrı sınıfa girip konuşmak ayrı. Şahsen benim hiç hoşuma gitmezdi. Ayrıca çok doğal böyle şeyler itiş kakış kıskançlık gibi şeyler olacak buna alışın. Öğretmen gerekeni yapmış daha fazla abartmaya gerek yok.

Ama siz bile gidip cocuga hesap sormayi dusunmuyorsunuz degil mi? Okul yonetimiyle gorusecegim diyorsunuz. Konu sahibinin bunu anlamasi lazim.

Abartmayın lütfen.. Burada tek sorun öğretmenin bu olayı ilk sizinle paylaşmaması. Çocuğun vurduğunu, fakat bununla ilgilendiğini söylemeli.
Bir de neden bu öğretmenler aranıyor sürekli bazen anlamıyorum. Yarın karne günü gelişimi nasıl? Ee karne gününde konuşulmayacak öı bunlar?
Daha çocuklarımız neler neler yaşayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…