- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
yanlışlıkla olsa yanlışlıkla oldu derim.gayet iyi yapıştırmış oğluma.bir anne olarak incindim.siz incinmezsiniz ama ben incindim endişelendim vs[/QUOTEy
Ne soylersek soyleyelim fikriniz değişmeyecek.ama sonunda siz zararli çıkacaksınız.keske oglunuzdaki merhamet sizde de olsa bir cocugun yaptigini bu kadar buyutmeseniz.ayrica siz cocuk dogurdunuz biz pazardan almadık.siz iyi niyetli konussanizda o cocugun gözünden anlayabilecekmisiniz.belki sizin yuzunuzden cocuk okuldan soguyacak .donup annesi sen benim cocugumla nasil konusursun dese cocuklarin onunde mi tartisacaksiniz.daha fazla yorum yapmayacagim.cunku yıllardır sizin gibi velilerle cok karsilastim.keske devlet once velilerimizi egitebilse sadece okulda kendi çocuklarının olmadigini anlayabilseler.
ben oğlumu tanıyorum.eziliyor çocukÇocukla yada ailesi ile konuşmanız gereken bir durum değil ki bu. Kızıma bir arkadaşı vuruyordu o yaşlardayken,hemde öğretmen arkasını dönünce vuruyormuş. Konuştum öğretmeniyle gözlemleyin dedim,cidden vururken yakaladı ve uyardı güzelce ve özür dilettirdi kızımdan.
Tekrarı olmadı,olsaydı şayet vuran çocuğun ailesini çağırıp görüşmesini talep ederdim zira bir iki üç derken akran zorbalığina dönebilir olay.
Öte yandan yine kızıma vuran,sürekli derste rahatsız eden, bir kız arkadaşına kızım artık dayanamayıp seni sevmiyorum dedi diye,annesi parmağını sallaya sallaya bir daha yapma vb bir cümle kurduğu için,okulu ayağa kaldırıp,o kadını da rezil etmişliğim vardır. Vuran tartaklayan ,taciz eden kendi kızı,kadın gelmiş benim kızıma ayar veriyor. Kadına en son bir daha kızımın yanına yaklaşırsan seni mahvederim dedim.
Bakın okul var arada her ne olursa olsun siz çocukla muhattap olmamalısınız. Sizin çocuğunuza başka bir veli gelip uyarıda bulunsa hoşunuza gider mi? Gitmez dimi? Öyleyse sizde yapmayın.
Okula hep söylediğim şey benim kızım birine birşey yaparsa haberim olsun,bileyim,gerekirse bende konuşurum yaptığının yanlış olduğunu anlatırım oldu. Bu zamana kadar öyle bir şikayet gelmedi kızımla ilgili ama kızımı itende oldu ,düşüren de ,hiç çocukla muhattap olmadım zira bu sene hep aynı kişiyle sorun yaşadık,öğretmeni ile hallettik.
O zaman oğretmene durumu anlatıp yardım isteyin ama gidip minicik çocukla muhattap olmamalısınız.ben oğlumu tanıyorum.eziliyor çocuk
görüştüm.onun sonuna kadar hakkını savunmak istiyorum.bugün yarın her zaman.zaten babayla da görüşmüyor.anlatabiliyor muyumO zaman oğretmene durumu anlatıp yardım isteyin ama gidip minicik çocukla muhattap olmamalısınız.
Sizin çocuğunuza yapılsa emin olun hoşlanmazsınız o halde sizde makul çözümler bulun.
Kimse çocuğunu arkadaşının annesi uyarsın diye göndermiyor okula. İş öğretmende biter tekrarlarsa o aile ile görüşür zaten
öğretmenle konuşmak için geç bile kalmışsınız.uygun tatlı bir dille durumu izah etmek gerek.Bakın çocuğunun özel durumu olan bir anne olarak yazıyorum. Kızım geçtiğimiz okul yılından beri farklı tepkiler vermeye başladı. Geçen sene dikkatimi çekti öğretmeni ile görüştüm. Hiç yapmayacağı hareketler yapıyor, alay cümleleri kullanıyordu. Öğretmeni çocukların hepsinde bu dönem aynı şeyler olduğunu güzelce anlattı. Sene sonu kızımla çocuğu aynı sınıfta olan arkadaşımla wpde konuşurken, çocuğunu başka okula göndereceğini çünkü sınıfta başka bir çocuğun zorbalığına uğradığından bahsetti. Anlattıkları karşısında sınıfın tüm düzenini bozanın tek bir çocuk olduğunu anladım. Çünkü bir önceki seneden olan çocuklar dışında yeni birkaç çocuk gelmişti. Fakat, arkadaşın anlattıkları ciddi saldırganlık, öfke kontrolü, aşağılama, dışlama ile ilgili şeylerdi ve ben benzeri şeyleri zamanla kızımın da kısmen evde tekrar ettiğini gördüm.
Bu sene tamamen rayından çıktı. Ağzını burnunu kırarım, kafanı kırarım vs demeler. Geçen akşam bir olay üzerine aklına geldi ve dedi ki, "Anne X bana tekme atıp, senin bacağını kırarım, dedi." Dediğim gibi kızım engelli bir çocuk ve özel durumu var. Özellikle o bacağına vuruyor. Yatarken yanlışlıkla ağzından başka bir şey kaçırdı. "X danga..." dedi ve hemen lafı çevirip, "ding ding dong diyor," dedi ama ben ne dediğini anladım çünkü suratında tuhaf o suçlu ifadesi belirdi. Geçen sene dandadak dandadak diye şarkı söylüyordu dili çok dönmüyordu anlamıyordum. Yazın dili de tamamen dönmeye başladı ve dangalak demeye başladı ama ben parkta öğrendi sandım. Konuştuk bu kelimeyi kullanmaması gerektiği hakkında ve daha da kullanmadı. Taa ki geçen akşam yarım yamalak ağzından kaçırana kadar.
Sonra öğrendim ki bu çocuğumuz bu sene de benim kızıma kafayı takmış. Şimdi idare ile görüşeceğim. Düzeleceğini sanmıyorum, çünkü geçen sene arkadaş öğretmenimiz ile tekrar tekrar konuşmuş. İkinci dönemde de böyle devam ederse idareyi kibarca uyaracağım. Velilerle de konuştum hepimizin çocuğunda öfke kontrolü problemi ve davranış bozuklukları var gibi. Çocuk resmen kabadayı gibi okulda. Düşünsenize geçen sene 3 yaşındaki çocuk arkadaşına resmen sen öylesin, sen böylesin diye psikolojik şiddet uyguluyormuş. Elbette sorun temelde çocuk değil ailesi. Çocuk evde ne görürse onu tekrar ediyor. Arkadaşa da bunu söylemiştim.
Eğer bu şekilde devam ederse çocuğumu seneye farklı bir okula göndereceğim -ki bunu da idareye açık açık belirteceğim. Resmen sınıfça psikolojimiz bozulmuş durumda.
Öğretmeni ile sürekli görüşüyoruz zaten ama bir çocuğun tavırları tüm sınıfı yoldan çıkarınca yapacak bir şey kalmıyor. Çünkü hepsi birbirini taklit ede ede normalleşmeye başlıyor. Öğretmenimizi gerçekten çok seviyoruz, ilgili bir öğretmen -ki kızım da çok düşkün öğretmenine.öğretmenle konuşmak için geç bile kalmışsınız.uygun tatlı bir dille durumu izah etmek gerek.
eğitimi sizden öğrenecek değilim.veli eğitimiymiş miş wowww...siz önce empati yapma yeteğiniz geliştirin de öyle yazın.empati yeteneği bence temel yetenek.
Siz kisisel duygusalliklarinizi cocugunuz uzerinden bastirmaya calisiyorsunuz bence.görüştüm.onun sonuna kadar hakkını savunmak istiyorum.bugün yarın her zaman.zaten babayla da görüşmüyor.anlatabiliyor muyum
Ama siz bile gidip cocuga hesap sormayi dusunmuyorsunuz degil mi? Okul yonetimiyle gorusecegim diyorsunuz. Konu sahibinin bunu anlamasi lazim.Bakın çocuğunun özel durumu olan bir anne olarak yazıyorum. Kızım geçtiğimiz okul yılından beri farklı tepkiler vermeye başladı. Geçen sene dikkatimi çekti öğretmeni ile görüştüm. Hiç yapmayacağı hareketler yapıyor, alay cümleleri kullanıyordu. Öğretmeni çocukların hepsinde bu dönem aynı şeyler olduğunu güzelce anlattı. Sene sonu kızımla çocuğu aynı sınıfta olan arkadaşımla wpde konuşurken, çocuğunu başka okula göndereceğini çünkü sınıfta başka bir çocuğun zorbalığına uğradığından bahsetti. Anlattıkları karşısında sınıfın tüm düzenini bozanın tek bir çocuk olduğunu anladım. Çünkü bir önceki seneden olan çocuklar dışında yeni birkaç çocuk gelmişti. Fakat, arkadaşın anlattıkları ciddi saldırganlık, öfke kontrolü, aşağılama, dışlama ile ilgili şeylerdi ve ben benzeri şeyleri zamanla kızımın da kısmen evde tekrar ettiğini gördüm.
Bu sene tamamen rayından çıktı. Ağzını burnunu kırarım, kafanı kırarım vs demeler. Geçen akşam bir olay üzerine aklına geldi ve dedi ki, "Anne X bana tekme atıp, senin bacağını kırarım, dedi." Dediğim gibi kızım engelli bir çocuk ve özel durumu var. Özellikle o bacağına vuruyor. Yatarken yanlışlıkla ağzından başka bir şey kaçırdı. "X danga..." dedi ve hemen lafı çevirip, "ding ding dong diyor," dedi ama ben ne dediğini anladım çünkü suratında tuhaf o suçlu ifadesi belirdi. Geçen sene dandadak dandadak diye şarkı söylüyordu dili çok dönmüyordu anlamıyordum. Yazın dili de tamamen dönmeye başladı ve dangalak demeye başladı ama ben parkta öğrendi sandım. Konuştuk bu kelimeyi kullanmaması gerektiği hakkında ve daha da kullanmadı. Taa ki geçen akşam yarım yamalak ağzından kaçırana kadar.
Sonra öğrendim ki bu çocuğumuz bu sene de benim kızıma kafayı takmış. Şimdi idare ile görüşeceğim. Düzeleceğini sanmıyorum, çünkü geçen sene arkadaş öğretmenimiz ile tekrar tekrar konuşmuş. İkinci dönemde de böyle devam ederse idareyi kibarca uyaracağım. Velilerle de konuştum hepimizin çocuğunda öfke kontrolü problemi ve davranış bozuklukları var gibi. Çocuk resmen kabadayı gibi okulda. Düşünsenize geçen sene 3 yaşındaki çocuk arkadaşına resmen sen öylesin, sen böylesin diye psikolojik şiddet uyguluyormuş. Elbette sorun temelde çocuk değil ailesi. Çocuk evde ne görürse onu tekrar ediyor. Arkadaşa da bunu söylemiştim.
Eğer bu şekilde devam ederse çocuğumu seneye farklı bir okula göndereceğim -ki bunu da idareye açık açık belirteceğim. Resmen sınıfça psikolojimiz bozulmuş durumda.
bunu ilk duydum tepki vermedim ammaaaan çocuk dedim.sonra öğretmenini aradım, nasılsınız falan dedim, yarın karne günü, çocuğun gelişimi nasıl dedim, en sonra da oğlum tokat yediğini söylüyor arkadaşından.haa biliyorum dedi.bildiğinizi bilseydim aramazdım dedim. öğretmenin haberi olmuş çocukla konuşmuş.kapadım telefonu.çok teşekkür ettim ve kapadım telefonu.
yerime oturdum, canının nasıl yandığını tekrar düşündüm içim acıdı.acaba tekrarlar mı dedim, endişelendim.sonra çocukla ve ailesiyle konuşma fikri geldi.işim yoğun buna rağmen izin alıp gitme isteği doğdu.başka bir çocuk da bir ay önce gözüne parmak sokmuştu yavrumun.çocukla ve ailesiyle görüştüm, oçocuk artık yaklaşmıyor oğluma.bizimki de biraz kendi halinde.
derken öğretmeni tekrar aradım.yarın gelip oğluma vuran arkadaşıyla görüşmek istediğim söyledim.öğretmen kabul etmedi.gerekli konuşmsyı yaptığını söyledi.
öğretmenimiz çok iyi de, o kadar iyi kalpli ki.ama ben bir üzüldüm.siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz.aslında çocuğun ailesiyle konuşma isteğim halen var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?