4 yaşındaki oğlum tek başına oyun kuramıyor

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
4 yaşında ki oğlum yalnız başına oynamıyor bu normal mi?oyuncak istiyor bizden..kumbarasına para atıyor hergün.bizde kumbarayla gidip oyuncağını alıyoruz.ama o oyuncağı bizimle oynamazsa kendi başına alıpta oynamıyor..araba alıyoruz mesela biz müsait oluncaya kadar yanında araba oturuyor..odasına gidipte diğer oyuncaklarının yüzüne bile bakmıyor..yani 3 gün odada öyle kalsa oyuncaklar hiç dağılmıyor odası..bana çok tuhaf geliyor..biraz televizyona dalsa internete takılayım diyorum..hemen yanıma gelip bilgisayarı elimden alıyor..inanın o kadar bunalıyorum ki..diyorum kendi başına oyna bakıyorum oynamıyor sürekli anne bana bak,anne beni izle,anne başka yere bakma...uzanıyorum mesela bende uzanıcam gelicem yanına yatıcam diyor..nolur söyleyin sizinkilerde böylemi?kendi başına oynamısını nasıl sağlayabilirim...çok zor durumdayım..

aynı olmasada benzer durumları bende oğlumla yaşıyorum
3.5 yaşında
kendi başına çok kısa süre oynar ve sonrası ''anne canım sıkılıyor''
istediği birşey yapılmazsa üzüleceğini,ağlayacağını söylüyor
özellikle bu aralar çok sinirleniyor
31 haftalık hamileyim bu aralar daha çok dinlenmeye ihtiyaç duyuyorum,çabuk yoruluyorum
babamızda 20:00-21:00 saatlerinde evde oluyor ve haliyle ilgilenemiyor
kardeşi doğunca tepkisi ne olucak bilemiyorum
çok zor dönemlermiş bunu anladım....

benim kızımda 4 yaşında olacak .benimkide öyle sürekli benimle oynayın diyor,sıkılıyorum diyor,odamda oynamak istemiyorum diyor.bence normal bir süreç.

benım kızım 2 yasına gırecek haftaya ve ben bunalmıs durumdayım arkadaslar...
ben de esım de calısıyoruz br gun harıc en gec 4bucukta evdeyım,eve geldıgım gıbı kızımla ılgılenıyorum sonra yemek fılan ayarlama ıslerı olurken kızım pacamda sureklı.Bılıyorum benı ozluyor,benımle oynamak ıstıyor kı oynuyorum da ama bazen o kadar bunalıyorumkı bı odaya kendımı kapatıp gunlerce cıkmamak ıstıyorum.laptopu kucagıma alaım elımden cekıstırıyo bırakıyorum oynayalım dıyor oynuyoruz,tv ızlıyoruz boyama yapıyoruz.babası gelıyor babasıyla o kadar hasır nesır degıl.Mesela bu aksam ben uyuyakalmısım,kızım kucagıma cıkmıs zıplıyo anne anne dıye elınde babasının ipad i acılmıyo dıyor habıre ver acıyım dıyorum vermıyo da amac benı uyandırmak :)babası nerde ? bızımle aynı odada tv ızlıyor :S

kendi başına oynayamıyorsa bir çocuk bunun sorumlusu tv dir
diyor marie winn.
kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. "çocuğumu fişte unuttum"

bir de kaliteli zaman geçirmeniz çocuğun sizden sürekli ilgi istemesini engelleyecektir. şöyle bir saat ilgiye doyurun rahat edin.

Cocuklarinizi tv den uzak tutun! Zamanla dusunme yetenegi, kendi kendine oynama hatta yeni oyunlar icat etme yetenegi gelisecekdir. He birde yasitlarinin oldugu ortamlara sokun cocuklarinizi. Isden geldiginizde sizinle olmak istemesi cok normal bunda anormal yada korkulacak birsey yok. Sizi ozlemis o kadar :)

Merhabalar şu an da 4 yaşındaki oğlumla nerdeyse aynı sıkıntıları yaşıyoruz benim oğlum bencede oymamak istemiyor hep bir çocuk arıyor yanında bide oyuncak aldırmak için ağlıyor ama oynamiyor hevesi hemencik geçiyor sonra hemen başka... bende bu huyundan endişe duyuyorum ilerisi için memnuniyet siz olabilir diye sizde durum nedir? Oğlunuzbüyümüş olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…