4 yılın sonunda bitti.

teobebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
304
18
118
Kilis
aslında kafam karmakarışık. daha önce konu açmıştım evlilik hazırlığı, öncesinde de sevgilimi aileme kabul ettirme gibi. ben tüm zorluklarla tek başıma baş etmeye çalıştım (onun iddiasına göre o da çabalamış). ama olmadı 1buçuk aydır ayrıyız. aslında bu konuyu daha fazla irdelemek de istemiyorum ama bu gün bizim ilişkimizin tam 5. yılı. annem sevgilimi istemiyordu başlarda çok da sert tepkiler verdi. bense tüm bu tepkilere rağmen vazgeçmedim, seviyorum dedim. sonunda annem de kabul etti. tanıştılar ailecek görüşmeye başladılar kaynaştılar. ve istemeye birkaç hafta kala ilişkimiz bitti. sebebi tabii ki aileler. gururumuz kırıldı, onlara göre ayrılığın nedeni maddiyat değil annemin baştan onları istememismiş. bunu 4 senenin sonunda öğrenmem acı oldu tabii. benim beğenmedikleri ailem en büyük desteğim oldu. annem bir gün bile ben demiştim demedi, haklı olmasına rağmen. aslında suç bende her şeyi olduğu gibi anlattım ona. aileme olmadığım kadar açık oldum,hep en iyi dostum oldu övündüm bunla ruh eşiyiz dedim. ama iyi bir şey değilmiş iyi sevgiliyle iyi bir dost olmak. sonuç olarak ailesi beni istemiyormuş ( beni seviyorlarmış ama ailemden ötürü istemiyorlarmış, sanki ne yaptıysak) bitti işte. bitirdiğine çok pişman, birbirimizi seviyoruz bizim ailelelrimiz dışında hiç sorunumuz olmadı. onun hala umudu var, bir şekilde (benim fedakarlık etmemle) bu işin çözüleceğini düşünüyor. ama ben bunu aileme yapamam. bizi yüzüstü bırakmış insanlara ailemin başını öne eğdirip dönemem. üstelik böyle bir şey yaparsam üzerimde hakimiyet kuracaklar. sadece paylaşmak için yazdım. birilerine anlatmam lazım çünkü içimde tuttukça kafamı toparlayamıyorum. dün psikiyatra gittim prozac verdi iyi ki gelmişsin kısa bir sürede depresyona çevirebilir dedi. hep akılcı bir insan olmaya çalıştım mantık benim için önemliydi, ama bu ilişkimde duygularım ağır bastı. verici taraf oldum( ilişkimizde ikimiz de vericiydik belki ama hep ben fazlasını istedim belki) benim yaptığım fedakarlığı onda göremedim. şimdi umut istiyor. sadece seni bekleyebilmem için umut istiyorum diyor. hayır demem gerek. çünkü artık umut bana iyi gelmiyor ve sonu yok bunun. tek istediğim herkesten uzak bir yerlere gitmek en çok da buralardan ondan uzaklaşmak. elim kolum bağlı kahretsin..

Canım senin sağlığından değerli hiç birsey yok sen elinden gelenin en iyisini yapmıssın sevdiğin için bence bundan sonrasını oluruna bırak kalbinin sesini dinle ama uzun vadede getirecegi sonuçları da göz ardı etme umarım vereceğin kararla mutlu olursun...

Canımmmm benim sen bir kadınsın öncelikle bunu asla unutma. Çoğu insanın başına gelir böyle olaylar önemli olan her defasında güçlü olmak ve bunu karşı tarafa hissettirmek. Sen böyle kendinden ödün verdiğin için üzüntü içindesin. Kimseye kendini beğendirmek zorunda değilsin, zaten sana önem verseydi senin ailene karşı çıkmanı istemez kendi ailesini ikna etmeye çalışırdı. Emin ol üzen taraf olduğu için üzülecek. Her gecenin bir sabahı vardır unutma :)

canım onların başka bir derdi varmış ki senın aılenı bahane etmışler. Hadı sen dost belledın anlattın, cocuk ne halt yemeye gıdıyo aılesıne anlatıyo yok ıstenmıyo durumlarını falan. Devran döner hiç sıkma canını. Umut.. En kötusu işte o. senden degerlı degıl hıcbırı.

Senin fedakarlık yapmanla bu işin çözüleceğini düşünüyor sen bunu aileme yapamam demişşin...ne istiyo senin fedakarlığın ne olacak?

ben eğer ailesinin etkisinde kalmasaydı çok mutlu olacağımızı düşünürdüm. sorun ikimiz arasında olsaydı bu kadar üzülmezdim emin olun. bana seni sevmiyorum deseydi yine üzülürdüm ama en azından bana şunları şunları yaptı diye suçlardım belki nefret ederdim ondan. fedakarlık etmemi istediği şey ve sorunun çıktığı nokta şu, babam emeklilik ikramiyesini koydu ben de kredi çektim kardeşimle bana ev aldık, krediyi ben ödeyeceğim (sıkıştığım yerde babam devreye girecek) ailesi bize sormadan nasıl böyle bir şey yaparlar diye düşünüp ve bunu da kendilerine göre başlık parası olarak algılayıp resti çekerek ilişkimizi bitirmesini istedi. ben de tamam dedim sırf gururumdan, ekledim üstüne de ben aileme söylediğim an biter ona göre kararını ver diye. sonuçta ben aileme söyledim şimdi de kendisi geri bir manevrayla ailemizi ikna edelim, belki siz evi satarsanız ailem ikna olur diyor. peki benim ailem onlar kabul edecek mi? ben de şartlarımı söyledim kabul etmedi ama hala umudu var bizi ikna deceklerine dair. ki öyle bir çabaları da yok. aileme söylesem hala konuştuğumu yüzüme bakmazlar, bu kadar maddiyatçı olduklarını asla düşünmemiştik.

nasıl yani sen kendine ev aldın diye mi bozuldu olay.

Evi babamla beraber aldik ama kardesim ve benim ortak olacak. Sorun kardeşimin hic para koymadan ev sahibi olmasiymis. Ben böyle bir seyi hic sorun yapmazken onlar neler düşünüyor üstelik kardeşim daha okuyor. Babam evi sadece bana alsa sorun yapmazlarmis. Simdi buna karisan insanlar ilerde ailemizin her seyine karisir.

Babam evi sadece bana alsa sorun yapmazlarmis. Simdi buna karisan insanlar ilerde ailemizin her seyine karisir.
Bu cümlen çok doğru..kime ne be daha evlenmemişken buna karışıp ayırmışlar sizi,erkek arkadaşında bi garip ailesinin aklına uyup beş yıllık olayı bitirmeye kalkmış sonra kendi düşüncesiymiş gibi çare bulmuş bence o aklı alan ev satılsın borç kapansın aklınıda alır..ne yazıkki geçirilen zamanın uzunluğu değil o zaman sonunda iş ciddiye binmişken gördüğün tavır önemli..evet uzun bi süre ama belki ilerde sadece beş ayını vereceğin insan seni anlayacak sana daha cok değer verecek..
Allah gecinden versin ailene bişi olsa (ki sen bu eve kredi çekmemiş olsan hiç para bile vermesen)sen gönüllü hiçbisi almasan kardeşine bıraksan ona bile karışacaklar demekki, o zamanda sana bize sormadan niye bağısladınmı dicekler.

Erkek arkadasın karşına geçip güzelce birlikte hayat kuracağız senın kredi çekmeni istemezdim evlendikten sonra bunu ödemen bizim sıkışmamıza yada daha rahat yasamamıza engel olur deseydi hadi bi nebze( adamın kendi düşüncesi derdin)...adam ailesinin aklıyla senin kıyamadığın beş yıla kıymış neymış ailesi seni istiyomusta ailenden ötürü istemiyormuş..onlar gittikleri yerde kalsınlar boşver ne güzel yazmışın annem basıma kakmadan yanımda diye,cok aklı basındasın erkek arkadasının sana sunduğu çözümü yapmaya kalksan basına ne geleceğinide biliyorsun,üzülmemek elde değil bu sürecide en kısa sürede atlatırsın inş

duzelmesini istiyorsa "adam" olacak,
ailesinin yerli yersiz her seye karismasina izin vermeyecek,
kendisi de sınırlarini bilecek.

Bence gonlunuz varsa umut verin ama sartlariniz da net olsun...
Tabi nikah sonrasinda da hatasinda ustunu cizebileceginize inaniyor, kendinize guveniyorsaniz... ayrilamam der ve ona net olamayacaksaniz o harbe hic girmeyin derim..

Ailesi ayril dedi diyen ayrilan bir erkekle sakin barisma!! O senin ne dostun ne de sevgilin olmus, iyi gunde yanindaki biriymis sadece, sadece ikisinden birisi olmasi bile arada kaldiginda seni kaybetmemek icin elinden geleni yapmasi demekti... Hala sen hallet su isi de barisalim diyor, surunsun birak ve geri donme...O ailesini ikna eder, gelir arkasindan da seni ikna ederse dusunursun...

Ailesi ayril dedi diyen ayrilan bir erkekle sakin barisma!! O senin ne dostun ne de sevgilin olmus, iyi gunde yanindaki biriymis sadece, sadece ikisinden birisi olmasi bile arada kaldiginda seni kaybetmemek icin elinden geleni yapmasi demekti... Hala sen hallet su isi de barisalim diyor, surunsun birak ve geri donme...O ailesini ikna eder, gelir arkasindan da seni ikna ederse dusunursun...

ben de oyle yapicam : )))

Ben anlamadim aslinda sorunu tam olarak. Ailen ne yapti bu surecte onun ailesinin midesini bulandiracak da isler bu noktaya geldi ve senden neden fedakarlik istiyor ne istiyor yani? Ailesi vazgectiyse neden senden istiyor fedakarligi barismasi gereken neden sensin. Biseyi eksik mi anlttin ben mi kacirdim?

bazen mantıklı olmak en iyisi diyorum. annen de maşallah valla bir kere bile dememiş "ben sana demiştim " diye. tebrik ediyorum. keşke her anne böyle olsa.
1,5 ay oldu diyorsun, baya dayanmışsın, az daha sabret, seni böyle iki arada bırakmayacak birini bulursun elbet.

Evi babamla beraber aldik ama kardesim ve benim ortak olacak. Sorun kardeşimin hic para koymadan ev sahibi olmasiymis. Ben böyle bir seyi hic sorun yapmazken onlar neler düşünüyor üstelik kardeşim daha okuyor. Babam evi sadece bana alsa sorun yapmazlarmis. Simdi buna karisan insanlar ilerde ailemizin her seyine karisir.
canım bak ne güzel görüyorsun neler olup bittiğini de daha neye üzülüyorsun? bunlar aslına büyük sinyaller. erkek adam, eğer o ev sadece senin üzerine bile olsa bundan nemalanmak istemez. neymiş ev sadece sana alınsa iyiymişmiş!
ben sana diyim o blöf yapıyor sana, sakın dönme.

Son düzenleme:
Back
X