40 cı gününüzde ne yaptınız kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben de bişey yapmadım canım, zaten banyosunu da günlük yaptırıyodum. Geleneksel olduğu için yapılıyo bir sürü şey. Yanımda annem yoktu, ben zaten anlamam. Yapsam sırf annem istiyo diye yapardım. Kırkı çıkınca dışarda komşularımla çardakta oturmaya gittim o kadar

bir de kime gezmeye gidiliyorsa bebeğe hediye alıyor.bizim ananemiz çok güzel bir tulum almıştı:)

valla benım annem sadece bebegı yıkadı son suyu kalburdan doktu senı kırklıyom dedı dualar falan okudu oleyaptı ama su okuduklarımı duyunca sardım supurge copu falan :)) ama ben yıkanmadım ne olcek sımdı :))) ben kırklanacakmı kaldım :)))

canım şimdi bu saate kadar halletmişsindir ama ben sana 40 uçurmayı anlatayım küçük bir leğen hazırlıyorsun içine soğan kabuğu,süpürge çöpü,anahtar,para,ekmek atıyorsun ve bir yumurtanın kabuğunu düzgün kırıp içini atıyorsun ve tas gibi olan boş yumurtayla 40 kere su doldurup leğene boşaltıyorsun.. yasin,mülk(tebareke),amme surelerini oku.. tertemiz yıkadığın bebeğinin üzerine dök heryerine ve kendi üzerine ama o su giderden akmayacak altına leğen falan koy o su çiçek dibine dökülecek.. 40ın hayırlı olsun canım böyle işte bende tam kocakarı olmuşumda farkında değilim:))))))))))

tatlım bizde şöyle yapiyoruz hemde çok kolay 40 tane taş topluyor temizce yıkıyor her birine 1 er ihlas suresi okuyup 1 kova suyun içine atıyoruz önce bebişi yıkıyoruz bu suyla birazda anneye ayırıyoruz annede banyosunu yaptıktan sonra son olarak kalan suyla durulanıyor... işte bu kadar... kırkınız hayırlı olsun kanama işine gelince ben her iki bebişimdede 38 - 39 gün kanama gördüm ve iki gün ara verdikten sonra kırk başıda denen yani normal regli oldum ve sonra normal sürece döndüm.. güzel günlerŞeniz

heh aferim size beni kzıdırmışdınız ama affettim sizleri :roflol:

saolun canlarım birtanelerim valla bende önce kızımı bir güzel yıkadım zaten bend ehergün yıkıoyrdum ama bugün her zamankindne biraz farklı olarka kızımın suyuna allahımın 99 ismini okudum ve dualar ettim zaten hep önce rabbimin 99 ismini okuyarak dualar ederim gene aynen öyle yaptım ondan sonrada komşum geldi 40 adet ihlas suresi okudu bnde banyo yaptım ve sonrada komşumun gelinine gittik bir güzel oturduk böylelikle 40 lanmış olduk canlarım benim ekinicim birtane bitlenmezsin haytım saolun kzılar deger veripde yazdıgınız için.... inanmıoyurm ya artık bende anneyim ve bebegim 40 günlük oldu rabbim inşaallah isteyen herkese ama herkese versin aminnnnnnnnnnnnnnnnnn

hayırlı olsun kırkınız:)
en iyisini yapmışın bizde aynını yaptık

Amiinnnn !!
en guzelını yapmıssın canım..
kırkınız hayırlı olsun..

hayır dualarla yapmanız en iyisi olmuş.
40 ı çıktıktan sonra insan biraz rahatlıyor. bebek sana sen bebeğe alışıyorsun.
nice nice nice...... 40lara inşallah

saol guguzcum ayrıca bugün mama olarak milupa preaptamil aldım 2 kere verdim maaşalah yedi demekki sevdi mamayı degil mi....

tatlım sütün yeterli değilmi mamaya başlamışsın:uhm:... kuzun kaç kilo öğrenem bakem bi eğer kilosu iyiyse seni fırçalıyacağım bi..:mymeka:

2940 dogmuştu 5 günlüktü 2700 dü 14 günlüktü 2900 dü 1 aylıkdı 3200 dü canım
maalesef çok yeterli gelmiyor sanırım çok besleyici degil ama genelde geceleri emziriyorum....

mamasını içtiyse sevmiştir canım
keşke bizimkide içse ama hiç bişey beğendiremiyorum
aptamil milumil conformil (iğrenç tadı ben olsan bende içmem) nestle nan 1 işe yaramadı
sırada sma, humana, similac var bakalım hayırlısı

canım eczacı bebeklerin sma gold u severek içmedikleirni söyledi bak iyi düşün benimkide iki kere verdim 3 kere pardon birini 2 saat önce 30 cc verdim ama çok agladı şimid biraz önce 60 cc verdim içti ve uyudu guguz mışıl mışıl ilk verdiğimdede 60 cc verdim gene içti maaşalah uyudu aman yavrumsaglıklı olsund ane yapalım verirriz daha demin göğsümü sıktım bir damla süt bilem gelmedi çünkü rahat vermedi ve sürekli emdi süt yapılama maalesef guguzcumm ya senağlama

hımmmm eve ilk günlerdeki kilo kaybı (100-200 gr) normal ama bir ayda az almış evet ama ne kadar emzirebilirsen emzir... mama kabul etmemeleride çok zor bir durum ben ilk bebeğimi sma ile büyüttüm emmeye iknaedik beyimi iki ay emdi oda zorla çok irendim ama olmadı ama ikicide ilk altı ay sadece emzirdim son iki aydırda sadece gecelari aptamil veriyorum bunun dışında herşeyi yiyor çok şükür... hepinize kolaylık diliyorum bebişlerinizede sağlık kandiliniz mübarek olsun:1hug:

canım ilk başlarda sütün biraz az olabilir yılmadan emzirmen lazım.
benim ilk aylar göğüs uçlarım yara oldu ağlayarak zorla istemeye istemeye emzirdim ben bırakıcam emzirmiycem mama alcam diyodum ama mama vermedim tabiki. tabi az emdiği için çok az kilo almıştı ısrarla mama vermedim. göğüs uçlarım iyileşince resmen memeye yapışık gezdik süt azdı ama akşama kadar memede tuta tuta süt biraz çoğaldı. ne kadar emzirirsen o kadar çoğalıyor sonra birde süt ateşi oldum tek göğsüm şişti bırak emzirmeyi ben bile dokunamıyorum öyle böyle acımıyor. pompayla boşalttım. sütle birlikte kanda aktı diye bebişime vermeyim dedim. lavobadan döktüm. tabi sonradan duydum ki süt lavobaya dökülmezmiş. cidden şimdi sağ göğsümde süt var yok arası bişey sol göğsüm maaşallah iyi. tek göğüsle emziriyorum sayılır.
Sonuç; tüysiklet bir kızım var. inatla 4 aya kadar mama vermedim ama 4, ayda direkt ek gıdalara + mamaya başladık. Hoş ne verirsem veriyim bizim kız kilo tutmaz acayip hareketli maaşallah.

bnde inatla emzirmeye çalışıyorum guguz ancak benim kızım maaşallah supanallah çok iştahlı yani öyle böyle degil inan emiyor emiyor emiyor ama hiç fırsat bırkamıoyr ki gögsümde süt biriksin biraz önc efışkırdı taştı ....şükürle rolsun ancak doymuoyr guguzcum doymuyor inan emzirip uyusun diye bıraksam hemen uyanıyor mamayı yer yemez uyyor sanırım doymuyor mecburen veriyorum ben emzirmeyi istiyorum hemde çok emzirmek çoks evapmış aynı zaman da ibadet gibiymiş ama ne yapayım saglıklı olsunda gerisi boş .... (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…