40 günlük bebekle işe dönmek

Merve2402

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2025
4
0
1
30
Merhaba, şu an hamileyim. Özel bir kurunda öğretmenlik yapıyorum. Bebeğim 40 günlükken işe başlamam gerekiyor çünkü dönem başında öğretmenlerle anlaşmalar yapılıyor. Haftaiçi 16.20 -18.40 arası çalışacağım yani toplamda iki buçuk saat. Sadece cumartesi tam gün çalışacağım. Yani haftada 1 gün tam gün. Annemin evi iş yerime yürüyerek 20 dk. Bebeğe annem bakacak. Ancak yine de o kadar küçükken çalışabilir miyim? Bunu yaşayan anneler var mı? Ne önerirsiniz

Anlamdığım doğum sonrası izniniz 40 gün mü sadece ?
Günde 2:30saat ayrı kalmak size iyi bile gelebilir çalışma süreniz çok uzun değilmiş.

Anlamdığım doğum sonrası izniniz 40 gün mü sadece ?
Günde 2:30saat ayrı kalmak size iyi bile gelebilir çalışma süreniz çok uzun değilmiş.
Evet çünkü özel eğitim kurumları sezonluk planlama yapıyor ve dönem ortasında öğretmen değiştirmek istemiyor ya eğitim öğretim yılının başında işe başlayacağım ya da bir sonraki sene. Çalışma saatlerim evet iyi sadece haftanın 1 günü 9-5 olacak. O bir gün zorlar mı acaba?

Bunu deneyerek bilebilirsiniz. Ama ben kırk günlük bebeği bırakıp anneyi çalıştıracak sisteme küfürlerimi gönderiyorum. Abv

COk kucuk ara veremez misin? Ben de ozelde ogretmenim 2 yildir calismiyorum. Hele ki ilk zamanlarda emzirmek isteyeceksin. Ama 2 saatten de bir sey olmaz diye dusunuyorum

Ben böyle çalıştım. Bebeğim 21 günlükken başladım hatta özel ders şeklinde veriyordum tabi sadece 2 saat yoktum akşamları. Kurumda çalışmadım. Sütümü sağıp bırakıyordum annem de ben yokken veriyodu geldiğimde de emziriyordum. Gitmeden emzir, sütünü bırak, dönünce emzir şeklinde ilerledik.

Ben de saatler uzun olsa düşünmezdim kesinlikle bir de annem bakacak diye biraz rahatım tabi ama yine de insan bilemiyor. Diğer yandan da çalışmasam sürekli evde olmak bir süre sonra beni psikolojik olarak yıpratır mı diye düşünüyorum

Beni yıprattı valla annemle eşim nolur dön derslere de nefes al iyi gelir dedi o derece düşün. 2 saat 2.5 saat gerçekten insanın nefes alabileceği ama bebişten de uzak kalmayacağı ideal bir zaman. Sorun olmaz diye düşünüyorum ben

Ay böyle mesaj görünce sevindim içim rahatladı evet 40 günlük çok küçük biliyorum keşke en azından 3 aylıkken başlasaydım ama dönem ortası özel sektörde öğretmensen zor. Sezon başı başlamak lazım. Cumartesileri tam gün çalışacağım o günler de öğlen 2 saat boşluğum olacak emzirip gelmem için.

Şartlar bunu gerektiriyorsa maalesef yapacak bir şey yok benim de kendime ait bir gelirim yoktu hamileliğim nedeniyle işten çıkarılmıştım ve kendimi çok kötü hissediyordum o yüzden başlamak istemiştim hem de mental anlamda da iyi geliyor kendini kötü hissetme bebeğin için en iyisini sen bilir sen yaparsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…