40. hafta ve sonrası hala doğum yapamayanlar (40+4)

Sezeryanda anestezi olarak hangisi ?

• Ankete Katılan
    25
Hayırlısı ile doğsun canım. Squat yap o da açılmasına yardımcı diye okumuştum

Göğüs uçlarına masaj yapmak da oksitosin hormonunu tetikliyormuş. Suni sancı esnasında oksitosin veriyorlarmış serumla. Bebe yağı ya da lanolin ile masas yapmayı dene istersen bu gece.

Olmayacak gibi ama ya peki kesinlikle hissedilmiyo dimi yani bi anda uyuşukluk giderse napicam bide epidural mi diyolar belden uyuşmaya bide işlemler sırasıyla nasıl oluyo
Insaallah sağlıkla kucağına alırsın bebegini.ablam belden uyusarak sezaryan oldu iyi ki de tam uyumadm diyo.diş dolgusu biseyler hissediyorsun ama ağrı hic yok iste.öyle düşün

Mesajlarınızı tek tek okuyorum geri dönüş yapamadığım için özurdilerim öncelikle. Ama hepsi tek tek aklımda ve cümleleriniz önemli. Şuan uzaniyorum odada dünden beri sol kasığım da ağrı var. Biraz bunu arastiricam gece doğuma mi giderim bilmiyorum sanmiyorumda ama bunu yaşayan var mi

Normal sancılarmdan önce geceleri sancım oluyordu adet sancısı gbi sanki adet olacakmışım gibi. ama uyuyabiliyordum. gerçek sancım gece geldi yatayım belki yalancıdr dedim ama uyutmadı. değişik bi rahatsızlık

Bende de oluyordu ama wcye cikartiyo anca yani gayet iyi uyuyabiliyorum gece uyanmalarim dışında sıkıntı yok. Bitek işte sol kasigimda ağrı oluyo bazen mesela otururken falan bi rahatsız ediyo bi anda pozisyon değiştirmek zorunda kalıyorum. Bide bi ara suyum az az geldi sandım doktor da tam emin olamadı sonra yine akinti devam etti ama azaldı ve sarı sariydi bugün şimdi bakıyorum çamaşırıma yine mandalin,buyuklugunde ıslaklık. Yarın 10 da gidicem bakalım belki o zamana kadar kendi kendime suyum muyum sancim gelir

Canim topigini okudum doğum hikayeni merak ettim :)

Canim topigini okudum doğum hikayeni merak ettim :)

:))) hosgeldiiin.. Anlatayım hemen buradan.. 9 Şubat sabahı gittik doktora suni sanci istediğimi söyledim %50 şansımın olacağını yine sezeryana donebilecegini söyledi. Ayrıca muayene ettiginde açılmam olmadığını sadece yumuşama olduğunu biraz daha bekleyebilecegimizi yurtdisinda 42. Haftaya kadar beklenildigini söyledi (40+6) ayrıca beyefendi ekliyor diyor ki hamileliğiniz çok iyi gidiyor suyunuz falan herşey normal sancı da gözükmüyor sezeryan isterseniz hemen bebeginizi alir kucaginiza veririm ama boyle saglikli bi sekilde giderken bunu yapmak sacma olur bence biraz daha beklemeliyiz ama size 1 saat sonra bebeğinizin dışkısını yemiceginin garantisini veremem diyor. ( doğum sonrası bi ton sitem etti devlet bunları normal doğum diye baskı kuruyormus. Normal doğum yaptıran doktorlara + puan veriliyormus) sonra biz o gün 10 dk odadan çıktık ve kafeteryada ailemle oturup karar verdik. Benim beklemeye takatim olmadığı ve bebeğimi tehlikeye atmak istemediğim için sezeryan istedim. Doktora ilettik ve 13.30 da sezeryana gireceğim söylendi. Odaya yerleştik dosya falan geldi ben giyindim ettim derken aldılar beni ameliyathaneye. Hayatımda hiç ameliyat olmamışım. Masanın üstüne oturdum ayaklarımı sallıyorum yere bakıyorum baya soğuktu alışmaya korkumu yenmeye çalıştım. Sonra anestezi uzmanı geldi iğneyi belimden yaptı derken 5 dk içinde uyustum bacaklar 0. Spinal oldu. Sonra kollarımı ilkel bi biçimde bağladılar dolgu yapiyo gibilerdi öyle hissettim kafamı sola çevirdim ekrana bakıyorum öyle. En son göğüs kafesim de hissettim sanki ellerini ( sezeryan olcak lar korkmasinlar büyük bişey değil ) böyle artık son bölüme geldiler dedim içimden çünkü sanki kızımı içimden söküyo gibilerdi. Bi 1 dk falan uğraştılar hızlı hızlı benim sol omzuma incecik ağrı girdi omzum omzum omzum diye diye 14.05'te doktorların Elçin hanım geldi demesiyle ve kızımın aglamasiyla benim ağrım anında geçti ben soka girdim sonra kızım ağladı ben ağladım kızım ağladı ben ağladım. Bi de hemşire demesin mi ay bunun tek kulağı kepçe diye benim de tek kulağım kepçe getirdiler yüzüme öp öp öp öp doyamadım. 3.540 gr doğdu ( bu hikayemi her ayrıntısına kadar paylaşabilirim sezeryan düşünenler için özellikle. Okuyan eden olr dursun burda ) sonra kızım benden önce çıktı odadan bende arkasından 10 dk falan dikiş atıldı sanırım. Ağlama krizi falan tuttu üşüdüm bide. Odaya geçtim kızım geldi falan ha bu arada sondayi ameliyathanede taktılar ve hiçbişey hissetmedim. Sonra 6 saat sonra falan uyuşukluk geçti ve ayağa kaldirdilar akşama doğru falan. ( o yataktan ilk kalkış ölüm. ) ( ki ben inledikce annemin tansiyonu düştü ) ve yürüdükçe de her yürüdüğümde ağrım azaldı ama yaşlı nineler gibi eğik eğik yuruyodum. 1 gün daha ekstradan hastahanede kaldım ertesi günü sanırım sondayi çıkardılar cikarttiklarinda biraz yanmam oldu 4,5 saniye ona da ağladım. Ara ara ağladım hatta bazen biri bişey anlatırken sallanan saat gibi sağ sol sağ sol sağ sol gitti kafam. Etrafimdakilerin bu kızın kafası gitti dediğine eminim.oyle gözüküyodum yani. daha sonra eve geçtim evimde de yürüdüm ettim. Gülmek yok ( kocam bi ara beni kahkahaya sokup, çığlık attırıp sonrasında aglattirdi sağolsun ) , hapşırmak, öksürmek yok. Hapsirmamak için Allah'a dua ettim hep. Sonra geçti işte zamanla. 1 kez hastahaneye gittim kontrole ultrasonda baktı o kadar sonra o bantı söktürup pansumanimi yaptım evde. Korkudan bi süre dusa girmedim açıkçası bişey olrsa diye. Sonra geçti işte şimdi ağrı yok sizi yok sporumu yapıyorum pazartesi günü de kirkimizi çıkarıyoruz. Bi de pku değeri yüksek çıktı bu devletin saçma sapan sistemi yüzünden kahrolduk ve zamanla (geçenlerde) sonuç temiz çıktı ve biz bi oh çektik. Bunun dışında tek sorunumuz kızımız muhtemelen kolik olmuş akşamları huysuzlaniyo

Ha bu arada dogumdan sonra hastahaneden çıkarken eşime doktor yine sitem etmiş keşke bekleseydik şimdi olumsuz puan alicaz cart curt sistemi anlatmış essoglessek

Bişey daha ekleyeyim hastahanede olduğunuz sürede ara ara iğne yapiyolar popodan ağrınız sızınız olmuyor. Ve dikiş değil sarkan göbeğiniz ağrıyor. Sezeryan doğum yaptım göbeğimi hissetmiyorum diyenler 40 gün oldu bende hala hissetmiyorum. Ne zaman hissederim bende bunu sorayım bilen birileri cevaplarsa sevinirim ^-^

Çok teşekkür ederim anlattığınız için valla okurken çok duygulandim bize de nasip olur insallah i günler ben yolun basindayim spinal i arastiriyordum ben de açıkçası korkuyorum ama bir şekilde çıkacak ben de ağlarım sanırım :) bir de merak ettiğim çok heyecan yaparsam sakinleştirici vururlarmi?

Allah analı babalı buyutsun bu arada :)

Valla gülüm bi tanıdığım anlattı o da spinal olmuş ama o dolgu yaptırıyo gibi oluyosun dediğim anda o panik yapmış zaten panik atağı varmış hemen genel anesteziye dondurmusler kadın baya panik olmuş hissediyorum hissediyorum diyerek halbuki acı maçı hiçbişey hissetmiyosun onun abartmasi biraz o spinal sezeryani kesinlikle tavsiye ederim. Sadece sezeryan sonrası ağrılar oluyo ama o da 1 haftaya kalmıyor hiçbişey ilaç falanda yaziyolar ağrı kesici onların da çok yardımcısı oluyor. Ha bu bende böyle geçti bazıları hiç hiç ağrı bile hissetmemiş degisiyo kişiden kişiye

Yani çok heyecan yaparsan bi iğne daha vurup komple bayiltirlar ama gerçekten buna gerek kalmicak kafanı çevir bi yöne kitlen ve bebeğini düşün onu göreceğin anı, sesini, kime benzicegini, dışarda seni ve evladını bekleyenleri düşün o heyecana odaklan :)

Bende dayanacam panik yapmicam bebegime odanlancam ben açıdan korkmam hissedersem sorun değil benim korkum başka şeyler kan durmaz falan öyle saçma seyler geliyor aklıma :))

Bende dayanacam panik yapmicam bebegime odanlancam ben açıdan korkmam hissedersem sorun değil benim korkum başka şeyler kan durmaz falan öyle saçma seyler geliyor aklıma :))

Aynen bende acidan korkmayarak girdim sonunda bebeklerimize kavuşuyoruz çünkü ve o insanların ameliyat ettiği tek kişiler de biz değiliz kendine güvenin tamsa gir sezeryan a al spinal anestezini kurtul hiçbişey olmaz senin dogumdan sonrasına dikkat etmen lazım sadece o dikisi koruman lazım bi de bebeğini emzir tamam ha bişey diyim mi ilk çocuk sanırım senin sende böyle olur mu bilmiyorum ama %90 böyle. Sezeryan emzirmekten daha acısız ben ağlaya ağlaya emzirdigim günleri biliyorum unutamam da çok acı dolu günlerdi bebegin ağlıyo sen ağlıyorsun zamanla o da geçiyo cok acıdığı zamanlar göğüslerimi dinlendirmek için en fazla 1 gün sagardim ben gögusumu

Annelik bu yüzden kutsal işte hem doğuruyorz hem büyütüyorz ne mutlu bize biz kadinlara gerçekten anne olabilen kadinlara..Ben de inşallah Rabbim kısmet ederse sizin gectiginiz yollardan geçeceğim ama şunu anladım ki hayatta en güzel şey anne olmak bunu yazisinizdan bile anladım ne kadar mutlu olduğunuzu ne mutlu size herkes anne oluyor ama fedakâr anne olamıyor siz o annelerdensiniz bunu anladım benim ilk olacak çok heyecanlıyım geceleri fazla uyuyamiyorum :)

Öyle bişey ki telefonun hafızası doluyor fotoğrafları pcye atıyorsun ama hala silmeye kiyamiyorsun telefondan sanki kötü bişey yapiyormussun gibi hissettiriyor :) Allah en kolay doğumu versin size inşallah diyeyim. Kız mı erkek mi bu arada kaçıncı hafta

Benim henüz belli değil yeni öğrendim sanırım 5 haftalik daha Dr a gitcem net sonuç almak için bekliyorum bende silemem sanırım ay iple çekiyorum ya inşallah kolay geçer çok saolun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…