- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
- Konu Sahibi NightStalker
-
Ben keyfiyetten sezeryan olmayın dedim sen yada o keyfiyetten sezeryan oluyorsun demedim. Hepimiz korktuk 10 kerede olsa yine korkarsın ama bu korkular yüzünden keyfi sezeryan olmak doğum sonrası size eziyet. Ben içimden geçeni yazdım kimseyi parmakla işaret etmedim. Psikoloji değil ülkedeki keyfi sezeryan uygulamaları korkuyorum normal doğuramama iten aslında.ah çok şey farketti.. müthiş bir farkındalık sağladın şuan evet doğurmak üzere olan 37 haftalık biriyim ve tüm doğum şekillerine daha doğurmadan hakim olmak zorunda olacak kadar endişeliyim.. 19 haftalık olan arkadaş da korkuları yüzünden belki en az 3 kere doğurmuş bir kadından endişeli.. psikolojiyi bu kadar küçümsemeyin. keyfiyettenmiş.. eyvallah bacım.
Alttan makas felan atıldığı yok. O kadar kötü terimleri kafana yerleştirmişsin ki normali geçtim Doğum senin için bi tramva.Canım sen normal doğur o zaman sonuç olarak herkesin kendi tercihi ayrıca insanlar korkabilir bundan daha doğal birşey yok ya alttan makas atacaklar yada üstten kesecekler bir farkı yok yani ayrıca keyfiyet olup olmadığını zaten bilemezsin çünkü sormadan açıklama yapma gereği duydun evet keyfiyetten değil hem rahmim dar hemde rahim ağzım dar normal doğum yapmam zor . ayrıca normal doğum şansım olsa yine cesaret edemezdim evet çünkü korkuyorum korktuğum için sezaryan olmama kimsenin söz sahibi olabileceğini düşünmüyorum tercih meselesi herkes kendi hayatını yaşıyor sonuçta
canım sen içine içine doğurmuşsunAlttan makas felan atıldığı yok. O kadar kötü terimleri kafana yerleştirmişsin ki normali geçtim Doğum senin için bi tramva.
2016 nisan annelerin de @cte vardı hollanda da yaşayan 43. Haftasında normal doğurdu hastane sezeryan yaptırmadı. Evet zor oldu onun için bende o kadarını tasvip etmiyorum 40 dolduktan sonra kaka yeme riski var ama yaşadığın ülke izin vermezse doğum şeklinde de epey söz sahibi oluyor.
Tabiki herkesin kendi hayatı hayatta herkes tercihlerinin sonuçlarını yaşar.
Umarım benim yazım normal doğurmak isteyen ama şüphesi olan birilerine cesaret verir siz zaten kararınızı vermişsiniz.
Sağlıklı doğumlarınız olsun.
daha dogum olmamışTartışmayın arkadaşlar lütfen söylemek istediğim bi kaç şey var şöyle ki ilk önce herkeste aynı etkiyi göstermediğini bilmemiz lazım yani sizin tüm arkadaşlarınız sezeryandan sonra mahfolmus olabilir benim tarafta da rahat geçirenler ve gecirmeyenler var. 2 yurtdışında 42. Haftaya kadar müdahale etmiyorlar ultrasona bile öyle zırt pırt giremiyor hatta cinsiyetini bile ogrenemiyordunuz geçmiş zamanlarda bu böyleydi şimdi nasıl bilmiyorum ama 40. Haftadan sonra da bebegin dışkısını yeme ihtimali var doktorlar da bu sebeple sorumluluk kabul etmiyor ve bundan sonuçlarından bahsediyorlar. Ben şuan 40+5 gebeyim normal doğurmayı çok istedim ama bekledikçe kızım için bu bi risk. Ve bu riski bile bile göze alıp ona zarar veremem. Yani sağlık sorununuz yoksa kesinlikle normal doğum yapın kızlar diyorsunuz ama bundan da ufak bi bahsetmemiz gerekirdi çünkü bu büyük bi problem. Ve ben bu problem yüzünden perşembe günü randevuda sezeryan istediğimi söyleyebilirim ya da çok az daha bekleyip bebeğimi riske atabilirim. Sağlık sorunum kesinlikle yok sadece ağrım yok suyum yok Kanamam yok. Sizin dediğiniz çok güzel ama bi o kadar da eksik bi yazı yani yanlış anlaşılmaya çok müsait o yüzden sanırım ufak problemler çıkıyor. Yine de keyfi olarak sezeryan yapanlara gitsin diyelim yazınız ve biz düzeltmiş olalım :)) teşekkür ederim yorumunuz için..
Yavaş gel Haddini bil! Kelimelerine dikkat et. Gereksiz gereksiz konuşma. Daha doğurmamış etmemişsin kesi diye bişey duymuşmuyum. Yok duymadım benimkini elleriyle ayırdılar. Hasbinallah! Okuduğunu anlama yeteneğine ne olduğunu senin? Makas atmak diye bir TERİM yok evet kesi diye bişey var. Çattık vallahi ya. Sen nasıl doğurursan doğur naparsan yap dengen şaşmış senin belli.canım sen içine içine doğurmuşsunepizyo (kesi) diye bir şey duydun mu hiç? epizyosuz doğumlar da mevcut evet ama insanlara makas atılmıyor diye yanlış bilgi bari verme! yazmim diyorum ama duramıyorum.. mesajlarınıza başka bir ülkeyi yazınca ne kadan da dekadans oluveriyorsunuz.. yerim.
Zaten ben sizi kastetmemiştim. 40. Haftanın dolduğu gebeliklerde risk beklemek bende göze alamazdım bu riski. Maalesef tuhaf bir insana denk geldiğimden bu muhabbet bu kadar gereksiz uzadı. Hayırlı doğumlar sizedeTartışmayın arkadaşlar lütfen söylemek istediğim bi kaç şey var şöyle ki ilk önce herkeste aynı etkiyi göstermediğini bilmemiz lazım yani sizin tüm arkadaşlarınız sezeryandan sonra mahfolmus olabilir benim tarafta da rahat geçirenler ve gecirmeyenler var. 2 yurtdışında 42. Haftaya kadar müdahale etmiyorlar ultrasona bile öyle zırt pırt giremiyor hatta cinsiyetini bile ogrenemiyordunuz geçmiş zamanlarda bu böyleydi şimdi nasıl bilmiyorum ama 40. Haftadan sonra da bebegin dışkısını yeme ihtimali var doktorlar da bu sebeple sorumluluk kabul etmiyor ve bundan sonuçlarından bahsediyorlar. Ben şuan 40+5 gebeyim normal doğurmayı çok istedim ama bekledikçe kızım için bu bi risk. Ve bu riski bile bile göze alıp ona zarar veremem. Yani sağlık sorununuz yoksa kesinlikle normal doğum yapın kızlar diyorsunuz ama bundan da ufak bi bahsetmemiz gerekirdi çünkü bu büyük bi problem. Ve ben bu problem yüzünden perşembe günü randevuda sezeryan istediğimi söyleyebilirim ya da çok az daha bekleyip bebeğimi riske atabilirim. Sağlık sorunum kesinlikle yok sadece ağrım yok suyum yok Kanamam yok. Sizin dediğiniz çok güzel ama bi o kadar da eksik bi yazı yani yanlış anlaşılmaya çok müsait o yüzden sanırım ufak problemler çıkıyor. Yine de keyfi olarak sezeryan yapanlara gitsin diyelim yazınız ve biz düzeltmiş olalım :)) teşekkür ederim yorumunuz için..
Zaten ben sizi kastetmemiştim. 40. Haftanın dolduğu gebeliklerde risk beklemek bende göze alamazdım bu riski. Maalesef tuhaf bir insana denk geldiğimden bu muhabbet bu kadar gereksiz uzadı. Hayırlı doğumlar sizede
merhaba inşallah bebegini saglıkla kucagına alırsın ben ilk oglumu 42 haftada sezeryanla dogurdum inatla bekledim ama dogmadıTartışmayın arkadaşlar lütfen söylemek istediğim bi kaç şey var şöyle ki ilk önce herkeste aynı etkiyi göstermediğini bilmemiz lazım yani sizin tüm arkadaşlarınız sezeryandan sonra mahfolmus olabilir benim tarafta da rahat geçirenler ve gecirmeyenler var. 2 yurtdışında 42. Haftaya kadar müdahale etmiyorlar ultrasona bile öyle zırt pırt giremiyor hatta cinsiyetini bile ogrenemiyordunuz geçmiş zamanlarda bu böyleydi şimdi nasıl bilmiyorum ama 40. Haftadan sonra da bebegin dışkısını yeme ihtimali var doktorlar da bu sebeple sorumluluk kabul etmiyor ve bundan sonuçlarından bahsediyorlar. Ben şuan 40+5 gebeyim normal doğurmayı çok istedim ama bekledikçe kızım için bu bi risk. Ve bu riski bile bile göze alıp ona zarar veremem. Yani sağlık sorununuz yoksa kesinlikle normal doğum yapın kızlar diyorsunuz ama bundan da ufak bi bahsetmemiz gerekirdi çünkü bu büyük bi problem. Ve ben bu problem yüzünden perşembe günü randevuda sezeryan istediğimi söyleyebilirim ya da çok az daha bekleyip bebeğimi riske atabilirim. Sağlık sorunum kesinlikle yok sadece ağrım yok suyum yok Kanamam yok. Sizin dediğiniz çok güzel ama bi o kadar da eksik bi yazı yani yanlış anlaşılmaya çok müsait o yüzden sanırım ufak problemler çıkıyor. Yine de keyfi olarak sezeryan yapanlara gitsin diyelim yazınız ve biz düzeltmiş olalım :)) teşekkür ederim yorumunuz için..
yok canım gayet de doğru anladım ben arkadaşı.. bu yüzden zaten tepki gösterdim.. yine olsa yine yapardım yani.. konumuz senin minnağınSıkmayın canınızı hepimiz hamile ve gerginiz malum :))) arkadaş da yanlış anlamış olabilir birbirimize destek olalım kadinlarkulubu bu yüzden var. Teşekkür ediyorum yine bekliyorum yorumlara ^-^
Verirler mi vermezler mi bilmiyorum canım ama bence de normali bi dene. Olmazsa zaten yapacak bişey yok. Hem buna hazırlamışsın kendini aylardır, sonrasında deneseydim keşke demektense yapmak daha iyidir.Arkadaşlar napiyonuz bişi dicem deben kararımı verdim. Şimdi dönek diceksiniz ama ben suni sanci almaya karar verdim yarın vallahi bu son kararım yarın sabah 10 da hastahaneye gidicem. eğer ki ise yaramazsa zaten sezeryana alırlar yapcak,birşey yok ama bunu denemek istiyorum şimdi hiç sancı yoksa su gelmemişse kan yoksa falan yine de suni sanci verirler mi sizce
Veriyorlar. Yeğenim kontrol için gittiğinde vakti dolduğu ama hiç sancısı açılması olmadığı sıyu da gelmediği için suni sancı verilmişti. Normal Doğum yaptı. Ama yeğenimde şöyle bir komplikasyon oldu. Suyu gelmediği için suyunu doktorlar patlattı ve erken patlatmışlar bebekte kuru olarak açılma olana kadar şok fazla kaldığı için enfeksiyon kaptı. Hoş bebişimizi şimdi 1.5 yaşında cin gibi ama doktorunuzla bütün riskleri konuşmanızı tavsiye ederim. Bu arada belki bilirsiniz hurma açılmayı hızlandırırmış suni sancı alacaksanız bi yandan bolca tüketebilirsiniz hem ilk anda süt gelmesini de kolaylaştırıyormuş. Bir avazda kurtulun inşallah sağlıkla alın bebişinizi kucağınızaArkadaşlar napiyonuz bişi dicem deben kararımı verdim. Şimdi dönek diceksiniz ama ben suni sanci almaya karar verdim yarın vallahi bu son kararım yarın sabah 10 da hastahaneye gidicem. eğer ki ise yaramazsa zaten sezeryana alırlar yapcak,birşey yok ama bunu denemek istiyorum şimdi hiç sancı yoksa su gelmemişse kan yoksa falan yine de suni sanci verirler mi sizce
Suni sancı almadan önce ananas yesene bi de pilates topun var mı sürekli üzerinde otur yukarı aşağı esne daire çiz sağa sola esne belki sancıların başlar benim gibiArkadaşlar napiyonuz bişi dicem deben kararımı verdim. Şimdi dönek diceksiniz ama ben suni sanci almaya karar verdim yarın vallahi bu son kararım yarın sabah 10 da hastahaneye gidicem. eğer ki ise yaramazsa zaten sezeryana alırlar yapcak,birşey yok ama bunu denemek istiyorum şimdi hiç sancı yoksa su gelmemişse kan yoksa falan yine de suni sanci verirler mi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?