Bakin tabii ya,hayat daha yeni basliyor.Bir bakayım yine kariyer nete
Ben de örgü dantel bilmem ama bu aralar el nakisina sardim hem öğreniyorum hem yapıyorumEn güzeli bu olurdu ama ne gibi hobi, el işi tığ işi pek bilmem. Resim denedim ama cinali gibi oldu oğlum dalga geçti :) başka da bişey üretemiyorum kafamda
Geçmiş olsun ben de saglik sorunum sebebiyle çabuk yoruluyorum hatta idari izindeydim bu hafta icin çağrıldımValla canım ben öyle ısrar edemedim iyimi yaptım kötümü bilmem. Başka iş arasam o sırada vasat işler bulabilirdim belki. Ama ms hastasıyım bide, okadar çabuk yoruluyorum ki.
İşlerim hep ofislerde raporlama yapmaktı. K9xaman kulelerde şık ofislerde mesailer yaptım. Böyle işlere girmek çok zor olsa gerek şimdi. Hem o yoğunluk zor artık. Dediğin gibi daha az yoran bir mesgale pesindeyim. Onerin ve ilgin için teşekkürler canım.Geçmiş olsun ben de saglik sorunum sebebiyle çabuk yoruluyorum hatta idari izindeydim bu hafta icin çağrıldım
Inanın ozlemisim ki zor bir is hayatım var. Çalışınca zaman cabuk geçiyor sabah kalk aksam.gel bir duzen oluyor evdeyken 12de de kalksam kalk diyen yok ama gun yarilanmis oluyor.
O acidan size hak veriyorum yine calisabilir ve verimli olabilirsiniz.
Daha önce yaptığınız is neyse ona benzer ama daha hafif, sizi daha az yoracak alanlarda is bakabilirsiniz.
Yukarida da yazdım kendinizce verimli.oldugunuz bir yönünüzü kesfedip bunu ilerletebilirsiniz. Mesela sadece kek yapmakla baslayip bunu cesitlendirerek, yeni tarifler deneyerek uzmanlasabilir ve hatta kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Hem çalışmış olursunuz hem cok yorulmazsiniz hem de bir isverenin altinda ezilmek ya da emirlere uymak zorunda kalmazsiniz.
Canım işim raporlama departmanlarda bir nevi asistanlık. Gayet keyifli ama aldığın parayı ziyadesiyle karşılık bekliyor bu kurumsal firmalar. Birde ben emekli olupta yerinden kimildamayanlara kızıyorum aslında. Kalkında yerinize iş bulamayan, kazanmaya çalışanlar gelsin dimi. Ben 20 yıl kazandım, birazda çekileyim sıradaki gelsin mantığı daha insani geliyor bana. Bencil buluyorum hep bana hep bana fikrini.samimiyetin ve önerilerin için teşekkürler bu arada .🖐benim çevremde 40 yaş üstü insanlar hala çalışıyor, iş değiştirenler, yeni yeni yerlerle görüşmelere gidenler bile var aralarında bir sürü. Yaşı 65 üstü olan iki tanıdığım da özel sektörde çalışmaya devam ediyor. Emekli olduğu halde, bilgi ve birikiminden ötürü çalışan, çalışması istenen bir çok insan da biliyorum.
Sizin durumda bir gariplik var. Sektörünüzle mi alakalı acaba? Fiziki kondisyon gerektiren bir mesleğiniz mi var?
Genel olarak işsizlik deseniz anlarım, 25-30 yaşında insan da iş bulamıyor maalesef bu devirde. Ama çalışmaya devam etmek istediğiniz halde, '41 yaşındayım, çalışma hayatım bitti artık' denecek bir durum yok.
Emeklılıgınız hayırlı olsun..Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..
Canım tam da bu işte. Ben çalışmak değil üretmek istiyorum. Bunun telâşındayım.Bende 40 a merdiven dayadım, doğumlarım haricinde aktif çalışma hayatının içindeydim. Ama 40 yaş insanın içsel yolculuğa çıkıp ne istediğini aradığı yaşlar. Ben mesela ev/iş rutininden sıkılmaya başladığımı, kendim için bir şey yapmadığımı düşünmeye başladım. Makine gibi, monoton bir hayat yaşıyorum sanki.
Yazmayı çok severim yazarlık kurslarına gitmek istiyorum mesela, psikoloji çok ilgimi çeker koçluk eğitimlerine katılıp kendi hayatımı daha iyi yönetebilmeyi istiyorum. Belki bir resim kursu ile evimde küçük bir atölye. Bunların hepsi yeni çevre, yeni insanlar katacak bana aynı zamanda.
Sabah herkes işine, okuluna gidince keyif kahvesi ardından bu saydıklarımın peşinden gideyim, kitap okumalarına katılayım, arkadaşlarımla muhabbet edeyim. Anne babamı daha fazla ziyaret edeyim. Hayatın deli koşturmacasında bunların hiçbirini yapamıyorum mesela.
Günü keyif aldığınız size huzur verecek şeylerle doldurmak tamamen sizin elinizde. Üretmek sadece çalışmaktan ibaret değil ki.
Yanlış anlaşılmasın. Henüz emekli değilim. Eyt ye takıldım. Prim günüm doldu ama.Emeklılıgınız hayırlı olsun..
Tatil yapın, ayaklarınızı uzatın tatildeyim hakettım dıyıp keyıf yapın
Aaa tuh. Kac sene bekleyeceksiniz?Yanlış anlaşılmasın. Henüz emekli değilim. Eyt ye takıldım. Prim günüm doldu ama.
Henuz emekli değilim. Yaşi bekliyorum. Prim doldu.Sizi çok çok iyi anlıyorum.
Bazen o kadar bunalıyorum çalışırken ama yine de çalışmak eşsiz bir terapi.
İnsan eline öyle çok para gelmese de en nihayetinde çalışıyorum bir işe yarıyorum diye düşünüyor.
Sizin de yasınız ülkemizdeki emeklilik yaşını düşününce çok yaşlı sayılmaz.
Maddi kaygı yoksa kendiniz bşyler yapıp satabilirsiniz.
Ya da küçük bir işletme kurabilirsiniz.
Veya AÖF ye vs kaydolabilirsiniz en azından zaman geçer.
10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)Aaa tuh. Kac sene bekleyeceksiniz?
Keske ısyerı cıkmanızı istemeseymıs ozaman..
Is bulabilirsiniz, olmuyor mu?
Keske cıkmanızı istemeseymıs ısyerı, su durumda uzuldum.10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)
Rica ederim:)Henuz emekli değilim. Yaşi bekliyorum. Prim doldu.
Aöf fikri ilginç. Bir araştırayım. Sağol canım.
Canım işim raporlama departmanlarda bir nevi asistanlık. Gayet keyifli ama aldığın parayı ziyadesiyle karşılık bekliyor bu kurumsal firmalar. Birde ben emekli olupta yerinden kimildamayanlara kızıyorum aslında. Kalkında yerinize iş bulamayan, kazanmaya çalışanlar gelsin dimi. Ben 20 yıl kazandım, birazda çekileyim sıradaki gelsin mantığı daha insani geliyor bana. Bencil buluyorum hep bana hep bana fikrini.samimiyetin ve önerilerin için teşekkürler bu arada .🖐
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?