40 lı yaşlar böylemi yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En güzeli bu olurdu ama ne gibi hobi, el işi tığ işi pek bilmem. Resim denedim ama cinali gibi oldu oğlum dalga geçti :) başka da bişey üretemiyorum kafamda
Ben de örgü dantel bilmem ama bu aralar el nakisina sardim hem öğreniyorum hem yapıyorum
Resim de guzeldir bir de hic bir sey bir seferde olmaz, uzerinde calismak lazim
Tabii sizi de mutlu eden bir sey olmalı, deneyerek kesfedebilirsiniz ancak
Mesela ahsap boyama (hic bilmiyorum merak ediyorum acikcasi), kumas boyama, taki tasarımı, hatta taki icin fimo hamuru var hamura sekil vererek kendi boncugunuzu ya da takı için aksesuarlarinizi yapabiliyorsunuz. Cicek tasarlama (yapay ciceklerle derlemeler), ya da kuru ciceklerle tablo yapımı olabilir.
El nakışı, örgü, dantel, kanavice, igne oyasi, kurdele nakışı gibi seyleri deneyebilirsiniz. Bir de örgü bebek üretimi bu aralar meşhur (amirugumi gibi bir ismi vardi tam çıkaramadım).
Pasta kurslarına gidebilirsiniz (kurabiye, çikolata, seker hamurundan figür kurslari da olabilir). Gitmeseniz bile evden videolar izleyerek bile kendinizi gelistirebilirsiniz.
Geçenlerde birisi emekli olduktan sonra reçel uretmeye baslamis Derya Baykalda görmüştüm. Hatta bundan 10-12 sene öncesi Derya Baykalin programini izlerdim daha cok örgü dikis agirlikliydi simdi daha cok kadin programına dönmüş ama yine de arada bakabilirsiniz fikir sunabilir size.
Cocugunuz da varmış birlikte puzzle yapabilirsiniz, yetiskinler icin boyama kitaplari var mandala desenli falan :) gercekten rahatlatıyor
Kitap okuyabilirsiniz, kelimelerle araniz iyiyse bir seyler karalayabilirsiniz. Internette bile yaratici yazarlik kurslari/videolari var.
Uzmanlık alaniniz nedir bilmiyorum ama ders verebilirsiniz, bir diplomaniz ya da uzmanliginiz varsa halk eğitimde öğreticilik de yapabilirsiniz.
Yabancı dil öğrenebilirsiniz, eglenceli oluyor. Telefon uygulamaları var bunun icin, hiç kursa gitmenize bile gerek yok.
Üretmeyi seviyorsaniz geri dönüşümle ilgili cok guzel videolar var internette (Duygunun DIY atölyesi/Sultanin oyuncak atölyesi kanallarını tavsiye ederim)
Ev dekorasyonu ile ilgili birseyler de yapabilirsiniz.
Aslinda cok baska seyler de vardir illa ki, aklima gelenleri yazmaya çalıştım.
Hosunuza giden ya da kendinize yakin bulduğunuz bir alanda bir seyler yapabilirsiniz.
Kadin girişimciler var onlari takip edebilir ve fikir edinebilirsiniz.
Bazen insan içindeki potansiyelin farkında değildir; yaptıkça, deneyerek keşfedebilirsiniz bazi şeyleri.
Umarim.fikir verebilmisimdir.

Valla canım ben öyle ısrar edemedim iyimi yaptım kötümü bilmem. Başka iş arasam o sırada vasat işler bulabilirdim belki. Ama ms hastasıyım bide, okadar çabuk yoruluyorum ki.
Geçmiş olsun ben de saglik sorunum sebebiyle çabuk yoruluyorum hatta idari izindeydim bu hafta icin çağrıldım
Inanın ozlemisim ki zor bir is hayatım var. Çalışınca zaman cabuk geçiyor sabah kalk aksam.gel bir duzen oluyor evdeyken 12de de kalksam kalk diyen yok ama gun yarilanmis oluyor.
O acidan size hak veriyorum yine calisabilir ve verimli olabilirsiniz.
Daha önce yaptığınız is neyse ona benzer ama daha hafif, sizi daha az yoracak alanlarda is bakabilirsiniz.
Yukarida da yazdım kendinizce verimli.oldugunuz bir yönünüzü kesfedip bunu ilerletebilirsiniz. Mesela sadece kek yapmakla baslayip bunu cesitlendirerek, yeni tarifler deneyerek uzmanlasabilir ve hatta kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Hem çalışmış olursunuz hem cok yorulmazsiniz hem de bir isverenin altinda ezilmek ya da emirlere uymak zorunda kalmazsiniz.

Aynı yaştayız durun yahu ne emekliliği. Benim de 17. senem özel sektörde ve inanın bıktım, belimi büken dört sene sonra bitecek bir borcum var o biter bitmez çıkacağım işten, o kadar illallah ettim. Bence bir süre dinlenin sonra istediğiniz gibi bir iş bulursanız çalışırsınız, madem maddi sıkıntınız yokmuş.

Sektörünüz neydi ki . 41 yaşında emeklilik ilk defa duyuyorum fazla erken değil mi yav

Sizi çok çok iyi anlıyorum.

Bazen o kadar bunalıyorum çalışırken ama yine de çalışmak eşsiz bir terapi.

İnsan eline öyle çok para gelmese de en nihayetinde çalışıyorum bir işe yarıyorum diye düşünüyor.

Sizin de yasınız ülkemizdeki emeklilik yaşını düşününce çok yaşlı sayılmaz.

Maddi kaygı yoksa kendiniz bşyler yapıp satabilirsiniz.

Ya da küçük bir işletme kurabilirsiniz.

Veya AÖF ye vs kaydolabilirsiniz en azından zaman geçer.

Bende 40 a merdiven dayadım, doğumlarım haricinde aktif çalışma hayatının içindeydim. Ama 40 yaş insanın içsel yolculuğa çıkıp ne istediğini aradığı yaşlar. Ben mesela ev/iş rutininden sıkılmaya başladığımı, kendim için bir şey yapmadığımı düşünmeye başladım. Makine gibi, monoton bir hayat yaşıyorum sanki.
Yazmayı çok severim yazarlık kurslarına gitmek istiyorum mesela, psikoloji çok ilgimi çeker koçluk eğitimlerine katılıp kendi hayatımı daha iyi yönetebilmeyi istiyorum. Belki bir resim kursu ile evimde küçük bir atölye. Bunların hepsi yeni çevre, yeni insanlar katacak bana aynı zamanda.

Sabah herkes işine, okuluna gidince keyif kahvesi ardından bu saydıklarımın peşinden gideyim, kitap okumalarına katılayım, arkadaşlarımla muhabbet edeyim. Anne babamı daha fazla ziyaret edeyim. Hayatın deli koşturmacasında bunların hiçbirini yapamıyorum mesela.

Günü keyif aldığınız size huzur verecek şeylerle doldurmak tamamen sizin elinizde. Üretmek sadece çalışmaktan ibaret değil ki.

benim çevremde 40 yaş üstü insanlar hala çalışıyor, iş değiştirenler, yeni yeni yerlerle görüşmelere gidenler bile var aralarında bir sürü. Yaşı 65 üstü olan iki tanıdığım da özel sektörde çalışmaya devam ediyor. Emekli olduğu halde, bilgi ve birikiminden ötürü çalışan, çalışması istenen bir çok insan da biliyorum.
Sizin durumda bir gariplik var. Sektörünüzle mi alakalı acaba? Fiziki kondisyon gerektiren bir mesleğiniz mi var?

Genel olarak işsizlik deseniz anlarım, 25-30 yaşında insan da iş bulamıyor maalesef bu devirde. Ama çalışmaya devam etmek istediğiniz halde, '41 yaşındayım, çalışma hayatım bitti artık' denecek bir durum yok.

İşlerim hep ofislerde raporlama yapmaktı. K9xaman kulelerde şık ofislerde mesailer yaptım. Böyle işlere girmek çok zor olsa gerek şimdi. Hem o yoğunluk zor artık. Dediğin gibi daha az yoran bir mesgale pesindeyim. Onerin ve ilgin için teşekkürler canım.

Canım işim raporlama departmanlarda bir nevi asistanlık. Gayet keyifli ama aldığın parayı ziyadesiyle karşılık bekliyor bu kurumsal firmalar. Birde ben emekli olupta yerinden kimildamayanlara kızıyorum aslında. Kalkında yerinize iş bulamayan, kazanmaya çalışanlar gelsin dimi. Ben 20 yıl kazandım, birazda çekileyim sıradaki gelsin mantığı daha insani geliyor bana. Bencil buluyorum hep bana hep bana fikrini.samimiyetin ve önerilerin için teşekkürler bu arada .🖐

Emeklılıgınız hayırlı olsun..
Tatil yapın, ayaklarınızı uzatın tatildeyim hakettım dıyıp keyıf yapın

Canım tam da bu işte. Ben çalışmak değil üretmek istiyorum. Bunun telâşındayım.

Henuz emekli değilim. Yaşi bekliyorum. Prim doldu.
Aöf fikri ilginç. Bir araştırayım. Sağol canım.

Şimdi daha iyi anladım. Ben çalışmak istediğiniz halde emekli olmak zorunda kaldığınızı sanmıştım. Mesajınızdan öyle anlamıştım daha doğrusu.
Neyse o halde önünüzde bir sürü seçenek var. Ne mutlu size ki hem daha gençsiniz hem de maddi durumunuz kötü değil. O kadar çok şey yapabilirsiniz ki.
Resim, tiyatro, seramik,..vs. popüler seçenekler.. Klüplere, derneklere üye olabilir çeşitli faaliyetler için koşturabilirsiniz. Spor yapabilirsiniz. Çeşitli kurslarda yeni arkadaşlıklar edinebilir, onlarla etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Üretmek ve para kazanmak istiyorsanız, yeni girişimci fikirler üretebilir, sosyal medyanın nimetlerinden faydalanabilirsiniz.
Önemli olan ne yapmak istediğinize karar vermek. Karar çok önemli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…