Ah canım benim ne güzel öneriler vermişsin. Halk eğitim kursu fikri gerçekleşirse süper olur. Ben yönetici asistanlığı mezunuyum . Süpersin.Ben de örgü dantel bilmem ama bu aralar el nakisina sardim hem öğreniyorum hem yapıyorum
Resim de guzeldir bir de hic bir sey bir seferde olmaz, uzerinde calismak lazim
Tabii sizi de mutlu eden bir sey olmalı, deneyerek kesfedebilirsiniz ancak
Mesela ahsap boyama (hic bilmiyorum merak ediyorum acikcasi), kumas boyama, taki tasarımı, hatta taki icin fimo hamuru var hamura sekil vererek kendi boncugunuzu ya da takı için aksesuarlarinizi yapabiliyorsunuz. Cicek tasarlama (yapay ciceklerle derlemeler), ya da kuru ciceklerle tablo yapımı olabilir.
El nakışı, örgü, dantel, kanavice, igne oyasi, kurdele nakışı gibi seyleri deneyebilirsiniz. Bir de örgü bebek üretimi bu aralar meşhur (amirugumi gibi bir ismi vardi tam çıkaramadım).
Pasta kurslarına gidebilirsiniz (kurabiye, çikolata, seker hamurundan figür kurslari da olabilir). Gitmeseniz bile evden videolar izleyerek bile kendinizi gelistirebilirsiniz.
Geçenlerde birisi emekli olduktan sonra reçel uretmeye baslamis Derya Baykalda görmüştüm. Hatta bundan 10-12 sene öncesi Derya Baykalin programini izlerdim daha cok örgü dikis agirlikliydi simdi daha cok kadin programına dönmüş ama yine de arada bakabilirsiniz fikir sunabilir size.
Cocugunuz da varmış birlikte puzzle yapabilirsiniz, yetiskinler icin boyama kitaplari var mandala desenli falan :) gercekten rahatlatıyor
Kitap okuyabilirsiniz, kelimelerle araniz iyiyse bir seyler karalayabilirsiniz. Internette bile yaratici yazarlik kurslari/videolari var.
Uzmanlık alaniniz nedir bilmiyorum ama ders verebilirsiniz, bir diplomaniz ya da uzmanliginiz varsa halk eğitimde öğreticilik de yapabilirsiniz.
Yabancı dil öğrenebilirsiniz, eglenceli oluyor. Telefon uygulamaları var bunun icin, hiç kursa gitmenize bile gerek yok.
Üretmeyi seviyorsaniz geri dönüşümle ilgili cok guzel videolar var internette (Duygunun DIY atölyesi/Sultanin oyuncak atölyesi kanallarını tavsiye ederim)
Ev dekorasyonu ile ilgili birseyler de yapabilirsiniz.
Aslinda cok baska seyler de vardir illa ki, aklima gelenleri yazmaya çalıştım.
Hosunuza giden ya da kendinize yakin bulduğunuz bir alanda bir seyler yapabilirsiniz.
Kadin girişimciler var onlari takip edebilir ve fikir edinebilirsiniz.
Bazen insan içindeki potansiyelin farkında değildir; yaptıkça, deneyerek keşfedebilirsiniz bazi şeyleri.
Umarim.fikir verebilmisimdir.
Güzel önerilerinize teşekkür ederim gerçekten, genç hissettim kendimiŞimdi daha iyi anladım. Ben çalışmak istediğiniz halde emekli olmak zorunda kaldığınızı sanmıştım. Mesajınızdan öyle anlamıştım daha doğrusu.
Neyse o halde önünüzde bir sürü seçenek var. Ne mutlu size ki hem daha gençsiniz hem de maddi durumunuz kötü değil. O kadar çok şey yapabilirsiniz ki.
Resim, tiyatro, seramik,..vs. popüler seçenekler.. Klüplere, derneklere üye olabilir çeşitli faaliyetler için koşturabilirsiniz. Spor yapabilirsiniz. Çeşitli kurslarda yeni arkadaşlıklar edinebilir, onlarla etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Üretmek ve para kazanmak istiyorsanız, yeni girişimci fikirler üretebilir, sosyal medyanın nimetlerinden faydalanabilirsiniz.
Önemli olan ne yapmak istediğinize karar vermek. Karar çok önemli.
Bende 52 yasinda olacağım inşallah eyt liyim10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)
Her yaş grubunun bir bunalımı varArkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..
Ah ah simdi kıdem tazminatini da vermemenin yollari araniyor zaten oranlar düşe düşe kuş kadar bir sey kalıyor10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)
Rica ederim katkisi olduysa ne mutlu...Ah canım benim ne güzel öneriler vermişsin. Halk eğitim kursu fikri gerçekleşirse süper olur. Ben yönetici asistanlığı mezunuyum . Süpersin.
40'lı yaşları neredeyse gömüp üzerine mezar taşı koyacak gibi konu başlığı olmuş :))) 48 yaşındayım, sizin gibi çalışma hayatım olmadı, o kadar aktif çalıştıktan sonra evde oturmanın yarattığı boşluğu anlayamam belki ama tavsiye verebilirim, el işlerine yatkınlığınız yoksa resimde de kötüyseniz müzik ya da dansla uğraşabilirsiniz, doğa yürüyüş gruplarına katılabilir, kampçılık yapabilirsiniz, bisiklet sürebilirsiniz, ki en sevdiğim aktivitedir:)Artık 9-6 iş uzak geliyor bana. Hobi istiyorum evet ama o hobinin adını bulamadım canım.
Ben de örgü dantel bilmem ama bu aralar el nakisina sardim hem öğreniyorum hem yapıyorum
Resim de guzeldir bir de hic bir sey bir seferde olmaz, uzerinde calismak lazim
Tabii sizi de mutlu eden bir sey olmalı, deneyerek kesfedebilirsiniz ancak
Mesela ahsap boyama (hic bilmiyorum merak ediyorum acikcasi), kumas boyama, taki tasarımı, hatta taki icin fimo hamuru var hamura sekil vererek kendi boncugunuzu ya da takı için aksesuarlarinizi yapabiliyorsunuz. Cicek tasarlama (yapay ciceklerle derlemeler), ya da kuru ciceklerle tablo yapımı olabilir.
El nakışı, örgü, dantel, kanavice, igne oyasi, kurdele nakışı gibi seyleri deneyebilirsiniz. Bir de örgü bebek üretimi bu aralar meşhur (amirugumi gibi bir ismi vardi tam çıkaramadım).
Pasta kurslarına gidebilirsiniz (kurabiye, çikolata, seker hamurundan figür kurslari da olabilir). Gitmeseniz bile evden videolar izleyerek bile kendinizi gelistirebilirsiniz.
Canım benim, ben bu halk eğitim başvurusu motivesiyle erkenden kalktım araştıyorum nette. Her eğitim merkezi kendi açıyormuş sinav anladığım kadarıyla. Çok da kolay değil galiba ama bir yol bulacağım bakalımAh ah simdi kıdem tazminatini da vermemenin yollari araniyor zaten oranlar düşe düşe kuş kadar bir sey kalıyor
Rica ederim katkisi olduysa ne mutlu...
Aslinda halk eğitimde alaninizla ilgili ders verebilirsiniz
Yönetici asistanlığı, sekreterlik, dosyalama/raporlama ya da is duzeni hakkinda egitimler verebilirsiniz.
Eğer bu konuda öğreticilik yapmak isterseniz iienstitu sitesini tavsiye edebilirim. Ben 3 senedir çeşitli online egitimler aldim, arada vakit bulursam yine alıyorum. Sertifika satin almadim ama zevkli oluyor canli dersler ve illa.ki birseyler katti bana da). Egitici olmak icin başvuru yapabiliyorsunuz. Tecrübelerinizi aktarmak ve ufak da olsa gelir elde etmek için deneyebilirsiniz. Egitmenler gönüllü mu yapiyor ya da ne kadar aliyor bilmiyorum ama sizin amaciniz para degil zaten verimli olabilmek :) Örneğin raporlama teknikleri diye bir eğitim açarsınız ben de seve seve katılırım (is hayatında öğrenilmesi gereken en önemli konulardan bence ve eminim ugruna isinizi bıraktığınız o genclere de katkınız olur).
Ben çocukları çok severim, bebekleri vs. Keşke okul öncesi eğitim okusaymışım vakri zamanında diye hayıflanırım hep. Bunu hobi olarak yapamam tabi :))Çalışan bir kadın işi bıraktığında aynen sizin gibi oluyor depresyona giriyor evde canı sıkılıyor
Hiç çalışmadım o yüzden bunu bilemem ama sizin için hobileriniz neyse onlarla ilgilenmek iyi fikir olabilir çiçeklerle ilgilenmek evet kurslar sıkıcı olabilir bazı durumlarda
Siz en çok ne yapmak istiyorsunuz neyle ilgilenmek istiyorsunuz mesela bu çok önemli
Kendi işiniz neydi? Iyi yapmışsınız.Bende 40 yasinda isten cikarildim , sebebi maasimin cok yuksek olmasi ve köle zihniyetinde calistiramamalariydi , aslında Türkiye'de ki calisma hayatiyla ilgili soylenecek cok sey var da direk banlanirim
En verimli , en tecrubeli oldugunuz zamanlar yeni is arayin , ben esimle beraber kendi isimi kurdum dunya varmış dedim
Hayir oyle degil , aynisi basima geldiKonu saçma geldi...
Sen emekli ol diyemez ki sana çalıştığın yer bu yaşta? Sen en erken 54 yaşında falan emekli olabilirsin...Yönlendiriyorlardan kastın ne? Suratlarının ekşi olmasından mı vardın sadece bu sonuca?
Kendin çalışmak istemiyorsun artık bence, ordaki genç ortamda kendini dışlanmış hissettin herhalde ama ben 40 yaşındayım hiç öyle hissetmiyorum daha çok var emekliliğe..
Anlamadım yani ne enteresan konu bu
Finans sektorundeydim , simdi otel işletiyorum, cok keyif aldigim isi yapiyorum ama bu sefer de korona vurdu biziKendi işiniz neydi? Iyi yapmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?