40 lı yaşlar böylemi yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah canım benim ne güzel öneriler vermişsin. Halk eğitim kursu fikri gerçekleşirse süper olur. Ben yönetici asistanlığı mezunuyum . Süpersin.

Güzel önerilerinize teşekkür ederim gerçekten, genç hissettim kendimi

10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)
Bende 52 yasinda olacağım inşallah eyt liyim
Ama ben hala aktif sekilde çalışyorum sanirim çalışırım daha. Pandemide evdeydim gerçi hala home ofisim ama anladim ki ev bana gore değil

41 yasinda emekli edilmek de neymis?En verimli zamanlar .Zamanla oturtursunuz birseyleri gibime geldi.Bende sizin yaslardayim.Kesinlikle emekli olmak istemezdim.Çok haklısınız.

Her yaş grubunun bir bunalımı var

Bence yaşınız daha genç. Ufak bir iş yapabilirsiniz kendinizi çok yormadan. Ben çalışmanızı tavsiye ederim.

10 yıl var daha. O vakte kadar sgk batmazsa 52 yaşında maaş alacağım. :)
Ah ah simdi kıdem tazminatini da vermemenin yollari araniyor zaten oranlar düşe düşe kuş kadar bir sey kalıyor
Ah canım benim ne güzel öneriler vermişsin. Halk eğitim kursu fikri gerçekleşirse süper olur. Ben yönetici asistanlığı mezunuyum . Süpersin.
Rica ederim katkisi olduysa ne mutlu...
Aslinda halk eğitimde alaninizla ilgili ders verebilirsiniz
Yönetici asistanlığı, sekreterlik, dosyalama/raporlama ya da is duzeni hakkinda egitimler verebilirsiniz.
Eğer bu konuda öğreticilik yapmak isterseniz iienstitu sitesini tavsiye edebilirim. Ben 3 senedir çeşitli online egitimler aldim, arada vakit bulursam yine alıyorum. Sertifika satin almadim ama zevkli oluyor canli dersler ve illa.ki birseyler katti bana da). Egitici olmak icin başvuru yapabiliyorsunuz. Tecrübelerinizi aktarmak ve ufak da olsa gelir elde etmek için deneyebilirsiniz. Egitmenler gönüllü mu yapiyor ya da ne kadar aliyor bilmiyorum ama sizin amaciniz para degil zaten verimli olabilmek :) Örneğin raporlama teknikleri diye bir eğitim açarsınız ben de seve seve katılırım (is hayatında öğrenilmesi gereken en önemli konulardan bence ve eminim ugruna isinizi bıraktığınız o genclere de katkınız olur).

Çalışan bir kadın işi bıraktığında aynen sizin gibi oluyor depresyona giriyor evde canı sıkılıyor
Hiç çalışmadım o yüzden bunu bilemem ama sizin için hobileriniz neyse onlarla ilgilenmek iyi fikir olabilir çiçeklerle ilgilenmek evet kurslar sıkıcı olabilir bazı durumlarda
Siz en çok ne yapmak istiyorsunuz neyle ilgilenmek istiyorsunuz mesela bu çok önemli

Artık 9-6 iş uzak geliyor bana. Hobi istiyorum evet ama o hobinin adını bulamadım canım.
40'lı yaşları neredeyse gömüp üzerine mezar taşı koyacak gibi konu başlığı olmuş :))) 48 yaşındayım, sizin gibi çalışma hayatım olmadı, o kadar aktif çalıştıktan sonra evde oturmanın yarattığı boşluğu anlayamam belki ama tavsiye verebilirim, el işlerine yatkınlığınız yoksa resimde de kötüyseniz müzik ya da dansla uğraşabilirsiniz, doğa yürüyüş gruplarına katılabilir, kampçılık yapabilirsiniz, bisiklet sürebilirsiniz, ki en sevdiğim aktivitedir:)
Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama mesleğinizle ilgili tecrübelerinizi, işin püf noktalarını anlattığınız bir blog sayfası yapabilir, videolar çekip koyabilirsiniz.

Hala çalışmak istiyorsanız da sizi zorlamayacak bir iş bulup yeniden çalışabilirsiniz.

Son düzenleme:
lily86 nakışa merakınız varsa punch nakışı da deneyin, etamin, dantel, örgü, dikiş derken sıkılıp daha pratik olan punch nakışına sarmak üzereyim :) malzemeleri aldım ama elimdeki avize yapımını bitirmeden başlamak istemedim, lakin kolay pratik ve çabuk sonuç alınan bir nakış olduğundan merakı olanlara tavsiye ederim.

Bende 40 yasinda isten cikarildim , sebebi maasimin cok yuksek olmasi ve köle zihniyetinde calistiramamalariydi , aslında Türkiye'de ki calisma hayatiyla ilgili soylenecek cok sey var da direk banlanirim
En verimli , en tecrubeli oldugunuz zamanlar yeni is arayin , ben esimle beraber kendi isimi kurdum dunya varmış dedim

41 yaşında özle sektörden emekli yapmaları için çok erken bir yaş oysa ki. Ben bekarken güzellik merkezinde çalıştım estetisyenlerimiz, müdürümüz, kasa elemanımız 40 yaşın baya üzerindeydi annemde aynı işyerinde çalışıyordu 53 yaşındaydı işi bıraktığında sağlık sorunu nedeniyle o da yoksa devam edecekti. kendinize baktığınız sürece ne sorun olabilir ki 41 yaş yaşlı mı yani ben 37 yaşındayım hiç öyle hissetmiyorum. Başka işler araştırıp pekala çalışabilirsiniz hala üretken bir insansanız patronunuz da buna bakar.

Canım benim, ben bu halk eğitim başvurusu motivesiyle erkenden kalktım araştıyorum nette. Her eğitim merkezi kendi açıyormuş sinav anladığım kadarıyla. Çok da kolay değil galiba ama bir yol bulacağım bakalım 🖐

Ben çocukları çok severim, bebekleri vs. Keşke okul öncesi eğitim okusaymışım vakri zamanında diye hayıflanırım hep. Bunu hobi olarak yapamam tabi :))

Kendi işiniz neydi? Iyi yapmışsınız.

Konu saçma geldi...
Sen emekli ol diyemez ki sana çalıştığın yer bu yaşta? Sen en erken 54 yaşında falan emekli olabilirsin...Yönlendiriyorlardan kastın ne? Suratlarının ekşi olmasından mı vardın sadece bu sonuca?
Kendin çalışmak istemiyorsun artık bence, ordaki genç ortamda kendini dışlanmış hissettin herhalde ama ben 40 yaşındayım hiç öyle hissetmiyorum daha çok var emekliliğe..

Anlamadım yani ne enteresan konu bu

Hayir oyle degil , aynisi basima geldi
Yuzune demiyoar tabi ki
Ama emekliligini hak edenleri baska bahane gosterip isten cikariyorlar nasil olsa emekliligi de hak ettin diyorlar
Ayni seyi benim calistigim şirkette yuzlerce insana yaptilar
Ben 10 k maas aliyordum , haklarimi biliyordum vs vs , beni cikarip yerime 3 k maas verip nerdeyse gunde 12 saat calistirdiklari genc birini aldilar , cunku o genc calismak zorunda gikini cikaramiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…