- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
Hayir oyle degil , aynisi basima geldi
Yuzune demiyoar tabi ki
Ama emekliligini hak edenleri baska bahane gosterip isten cikariyorlar nasil olsa emekliligi de hak ettin diyorlar
Ayni seyi benim calistigim şirkette yuzlerce insana yaptilar
Ben 10 k maas aliyordum , haklarimi biliyordum vs vs , beni cikarip yerime 3 k maas verip nerdeyse gunde 12 saat calistirdiklari genc birini aldilar , cunku o genc calismak zorunda gikini cikaramiyor
Hayir oyle degil , aynisi basima geldi
Yuzune demiyoar tabi ki
Ama emekliligini hak edenleri baska bahane gosterip isten cikariyorlar nasil olsa emekliligi de hak ettin diyorlar
Ayni seyi benim calistigim şirkette yuzlerce insana yaptilar
Ben 10 k maas aliyordum , haklarimi biliyordum vs vs , beni cikarip yerime 3 k maas verip nerdeyse gunde 12 saat calistirdiklari genc birini aldilar , cunku o genc calismak zorunda gikini cikaramiyor
Böyle konular okuyunca bir tek benim çalişip üretesim yok heralde diyorum.
Annem de 50 yaşinda hala calisiyor bu arada.Cani sıkılıyormuş.
Valla ben de oyle 27 yaşındaym emekli olacağım yaşi hesapliyorum 63 çıkıyor üretmekten vazgeçiyorum
Ben 35 yaşındayım ama 40 yaşında emekli olmak hayalArkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..
Aynı yaştayiz. Arada kısa kısa calişmişliğim var ama bana zevk vermedi calişmak. Ben bu hayata tüketmeye gelmişim demek.
Ay sorma ne kadar da ortak özellik..Ara ara kısa dönemlik çalışmışlıklarm var ama uzun sürmüyor nedense benim de çalışrken canım sıkılıyor
Sgk girisin erkense hak ediyorsun , ben 40 yaşında hak ettim ama maas baglanmasi icin 53'u bekliyorumAllah kolaylık versin ama emekliliği hakedemiyorsun ki 41 yasında
bizim sektörde de maaşı artanı bahane bulup gönderip yarı fiyatına iki katı çalışanı bulma hevesi çok
yıllarca müşteriye yaşımız hakkında yalan söylediler yani tecrübeli demeye getirdiler 30 a yaklaştı dediler
30 olunca da kapıya koydular :))))
özellikle asistanlarda vs de belirli bir süre geçince daha üst bir mevki yoksa gönderip asgari ücretle yeni bir sima aramaya başlıyorlar
[/QUOTE
Maalesef Türkiye'de durum bu , cok uzucu gercekten
Valla canım ben öyle ısrar edemedim iyimi yaptım kötümü bilmem. Başka iş arasam o sırada vasat işler bulabilirdim belki. Ama ms hastasıyım bide, okadar çabuk yoruluyorum ki.
Sigortanız çok erken başladı sanırım. Benim sigirta başlangıç tarihim 2001. Bir yıl sonra iş günüm dokuyir. Ama ben 58 yaşından önce emekli olamıyorumArkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..
Sgk girisin erkense hak ediyorsun , ben 40 yaşında hak ettim ama maas baglanmasi icin 53'u bekliyorum
Sence isveren bunu umursuyor mu ? İnan umurlarinda degil , onlar kendilerinden daha az para ciksin derdindelerE ben de maaş bağlanmasından bahsediyorum yoksa ne anlamı var ki neyle geçineceksin 13 yıl
Ben de cok görüyorum punch malzemelerini sitelerde, ben kanavice ile basladim abla ama bakarim.ona da teşekkür ederimlily86 nakışa merakınız varsa punch nakışı da deneyin, etamin, dantel, örgü, dikiş derken sıkılıp daha pratik olan punch nakışına sarmak üzereyim :) malzemeleri aldım ama elimdeki avize yapımını bitirmeden başlamak istemedim, lakin kolay pratik ve çabuk sonuç alınan bir nakış olduğundan merakı olanlara tavsiye ederim.
simdi normalde halk egitime ben üniversite okurken bir halk eğitim merkezine gitmiştim bana diplomanla gelebilirsin demislerdi ama iki ya da uc senedir eğitmen olmak için önce bir oryantasyon sürecine tabi tutuyorlar. Sınavdan kasit bu olabilir, yani mini bir egitmenlik kursu gibi düşünün. Herkes bir seyler öğrenebilir ama öğretme yetenegi olmayabilir bunu ölçüyorlardir.Canım benim, ben bu halk eğitim başvurusu motivesiyle erkenden kalktım araştıyorum nette. Her eğitim merkezi kendi açıyormuş sinav anladığım kadarıyla. Çok da kolay değil galiba ama bir yol bulacağım bakalım🖐
Açıktan ikinci uni. kapsaminda cocuk gelişimine basvurabilirsiniz.Ben çocukları çok severim, bebekleri vs. Keşke okul öncesi eğitim okusaymışım vakri zamanında diye hayıflanırım hep. Bunu hobi olarak yapamam tabi :))
Çoook teşekkür ederim. Süper öneriler bunlar.Ben de cok görüyorum punch malzemelerini sitelerde, ben kanavice ile basladim abla ama bakarim.ona da teşekkür ederim
simdi normalde halk egitime ben üniversite okurken bir halk eğitim merkezine gitmiştim bana diplomanla gelebilirsin demislerdi ama iki ya da uc senedir eğitmen olmak için önce bir oryantasyon sürecine tabi tutuyorlar. Sınavdan kasit bu olabilir, yani mini bir egitmenlik kursu gibi düşünün. Herkes bir seyler öğrenebilir ama öğretme yetenegi olmayabilir bunu ölçüyorlardir.
Yakinizdaki semtlerdeki diger halk eğitim merkezlerine de sorabilirsiniz.
Bazi yerlerde bazi alandaki kurslar daha sık açılıyordur, talep fazla oluyordur falan. Araştırın tabii :)
Açıktan ikinci uni. kapsaminda cocuk gelişimine basvurabilirsiniz.
Yurtlarda gönüllü ablalik/annelik yapabilirsiniz hem annesiz çocuklara anne olursunuz hem icinizdeki o ukdenizi gerceklestirirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?