Ben de örgü dantel bilmem ama bu aralar el nakisina sardim hem öğreniyorum hem yapıyorum
Resim de guzeldir bir de hic bir sey bir seferde olmaz, uzerinde calismak lazim
Tabii sizi de mutlu eden bir sey olmalı, deneyerek kesfedebilirsiniz ancak
Mesela ahsap boyama (hic bilmiyorum merak ediyorum acikcasi), kumas boyama, taki tasarımı, hatta taki icin fimo hamuru var hamura sekil vererek kendi boncugunuzu ya da takı için aksesuarlarinizi yapabiliyorsunuz. Cicek tasarlama (yapay ciceklerle derlemeler), ya da kuru ciceklerle tablo yapımı olabilir.
El nakışı, örgü, dantel, kanavice, igne oyasi, kurdele nakışı gibi seyleri deneyebilirsiniz. Bir de örgü bebek üretimi bu aralar meşhur (amirugumi gibi bir ismi vardi tam çıkaramadım).
Pasta kurslarına gidebilirsiniz (kurabiye, çikolata, seker hamurundan figür kurslari da olabilir). Gitmeseniz bile evden videolar izleyerek bile kendinizi gelistirebilirsiniz.
Geçenlerde birisi emekli olduktan sonra reçel uretmeye baslamis Derya Baykalda görmüştüm. Hatta bundan 10-12 sene öncesi Derya Baykalin programini izlerdim daha cok örgü dikis agirlikliydi simdi daha cok kadin programına dönmüş ama yine de arada bakabilirsiniz fikir sunabilir size.
Cocugunuz da varmış birlikte puzzle yapabilirsiniz, yetiskinler icin boyama kitaplari var mandala desenli falan :) gercekten rahatlatıyor
Kitap okuyabilirsiniz, kelimelerle araniz iyiyse bir seyler karalayabilirsiniz. Internette bile yaratici yazarlik kurslari/videolari var.
Uzmanlık alaniniz nedir bilmiyorum ama ders verebilirsiniz, bir diplomaniz ya da uzmanliginiz varsa halk eğitimde öğreticilik de yapabilirsiniz.
Yabancı dil öğrenebilirsiniz, eglenceli oluyor. Telefon uygulamaları var bunun icin, hiç kursa gitmenize bile gerek yok.
Üretmeyi seviyorsaniz geri dönüşümle ilgili cok guzel videolar var internette (Duygunun DIY atölyesi/Sultanin oyuncak atölyesi kanallarını tavsiye ederim)
Ev dekorasyonu ile ilgili birseyler de yapabilirsiniz.
Aslinda cok baska seyler de vardir illa ki, aklima gelenleri yazmaya çalıştım.
Hosunuza giden ya da kendinize yakin bulduğunuz bir alanda bir seyler yapabilirsiniz.
Kadin girişimciler var onlari takip edebilir ve fikir edinebilirsiniz.
Bazen insan içindeki potansiyelin farkında değildir; yaptıkça, deneyerek keşfedebilirsiniz bazi şeyleri.
Umarim.fikir verebilmisimdir.