40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

Yok ben anladım ruh hastasıyım ben kesin. Neden yolun sonunda hissediyorum ?

Bu aralar 40 yaş üzeri kadınlarda orta yaş sendromu mu yaşanıyor acaba? Neredeyse haftada 1-2 defa yaşlanmak, 40 yaş üstü öldük bittik konuları açılıyor:)))

Yalnızca bizim insanımıza mı özgü diye düşünmeye başladım bu 40 yaşına geldiğinde hayat bitti, finito the end, teneşir paklar, abov 40 olmuşum ölem ben toprak atın üzerime mezar taşım nerede sendromu.

40 yaşına kadar İstanbul'da yaşayıp 40'ından sonra Ege'ye yerleştim, 13-14 yaşında sadece 1 hafta kullanabildiğim bisikleti daha geçen sene sıfırdan öğrenip kullanmaya başladım yeri geldi düştüm dizlerim sıyrıldı ama koca kadının haline bak dedilerse dahi umursamadım, 4-5 yaşındaki çocuklarla beraber bisiklet kullanma talimi yaptım, yeri geldi kendimle dalga geçtim :KK70:kulaklıkla dinlemekten büyük keyif aldığım müziği 20'li yaşlarda küçük bebeğim var ağlarsa duyamam diye dinleyemezdim, şimdi takıyorum kulaklığı dünya yansa umurumda değil havasında dinleyip oynuyorum, 20'li yaşlarda insanlar ne der diye çekinirdim zira çevremde hep büyük insanlar vardı bende de cahillik, evli kadın şöyle giyinmeli, anne kıyafeti böyle olmalı, kadın 40'ından sonra renkli giymez, her şeyi giymez derlerdi, ne saf cahilmişim diyorum şimdi, kılık kıyafetin yaşı mı olurmuş, canım ne isterse onu giyiyorum, şortsa şort, neon renklerse neon renkler:))) Hızma, halhal, kuru kafalı bandanalar derken içimdeki marjinali doyasıya yaşıyorum.
Pandemi girdi araya, girmese dövme yaptıracaktım figür belli zaten☠️:)))

Ege'ye yerleşmiş bir sürü yabancı var, çoğunluğu 60 yaş üstü hiçbiri de bizim gibi hayat bitti modunda değiller, yüzünüz kırışabilir, nüfus kağıdında 80 yaşında da görünebilirsiniz ama bu yapmak istediklerinize engel değil, sağlıklıysanız, durumunuzda el veriyorsa 70 yaşında da yurtdışına gidilir, rafting de yapılır, yamaç paraşütüyle de atlanır, istediğiniz yere de yerleşilir, ruhunuz genç olsun yeter.

Daha ölmediniz yaşarken geç kaldım diye hayıflanmak yerine her anın tadını çıkarın çünkü filmin tekrarı yok, başa sarıp şu kısımları boşuna dövünerek geçirmişim yeniden çekeyim deme şansınız yok.

Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.

Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.

Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.

Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me

Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.

Bana biraz moral verin ne olur...🥺

37 yaşındayım martta 38, 36 yaşımı kutlarken densiz bir arkadaşım yaşlandın demişti, şöyle bir baktım evet yaşım 37 ama hiç boşa geçmedi ömrüm bir çok şey sığdırdım evlilik kariyer çocuklar dostlar sanırım önemli olan dolu dolu yaşamak. Hiç korkmuyorum yaşımı söylemekten artık saçlarımı da boyamıyorum saçımın yarısı beyaz belki daha fazlası bu da üzmüyor beni. Evet belki yaş alıyoruz ama geride bıraktığımız güzel seneler ve umutlarımız oldukça hiç yaşlanmayacağız.

Ya ben de estetiği 45’e aldım çünkü bu kış botoks yaptırdım, yüzüm çok gerildi çünkü zaten gergin bir cildim vardı gereksiz oldu. Ama bir iki sene sonra inşallah var niyetim.

mesela neden botoks yaptırdın

yani zaten ihtiyacın olmadığı halde neden yaptırdın

çünkü toplumsal normlar daha genç olduğunu hissetmen gerektiğini söyledi

aman gencim ben kırışığım da olmasın hissine kapıldın

ancak önemli olan dış görünüşün değil için

ben her gün diyorum bizim bir komşumuz vardı kadın 38 yaşında emekli olup çocuk doğurmuştu diye

ama o 18 yaşında çalışmaya başlamıştı, evlenmişti şimdi 18 yaşındakilerin nerede ise ellerinden tutup karşıya geçirecekler

hayatın akış hızı farklı

eskiden yani çok eski değil biz çocukken 40 büyük yaştı zira emekli olunurdu hatta torun sahibi olunurdu

o zamanlar ev telefonu bile yoktu ama yani bugünü o geçmişle değerlendirmemek lazım

ben biraz tatminsizlik hissettim sende yani yarınlara benden bir şey kalmayacak kaygısı mı desem hayatımı boşuna yaşadım eyvah bitiyor endişesi mi desem

benzer serzenişleri çok yakınımda birisi de dile getiriyor

hep yaşlanmaktan zamanının yetmemesinden işte emekli olsa şunu bunu yapacağından vs vs söz ediyor

o kırk iken ben 30ların başında idim bana o zaman kırkın çok farklı çok kötü olduğunu vs anlatırdı ben şimdi 40 ım o modda değilim ama o şimdi elli oluyorum eyvah modunda

ben yaşanmışlıkların da bizimle beraber geldiğini düşünürüm yani 40 oldum evet bak 40 yıl geçirdim tecrübe kattım

bir de zaten ömrün ilk 10 yılını sayma çocuksun

10-20 arası ergenlik, deli çağ

20-30 arasında kendini bulup maddi vs hayat kurma

70 yıl dersek ömür, kaldı 40 yıl

yani 30 sonrası asıl hayat başlıyor, daha 10 yılını yaşamışız 30 yılımız daha var

Naptınız ya ben de 40 a yaklaşıyorum ama o kadar çok hayalim var ki daha prof. olucam :KK70: Ne yapın biliyor musunuz? Ölmeden önce yapılacaklar listesi yapın. Çook zevkli bişey. O zaman hem neler yapabileceğinizi görüyorsunuz hem de hayatla ilgili planlarınızı netleştirmiş oluyorsunuz. Ben yaptım ve şu an listemin 2. sırasındakini yapmak üzereyim. Tavsiye ederim. Kilo vermek iyi gelecekse vermeye çalışın. Biraz bakım biraz alış veriş bir de elinizi ve zihninizi boş bırakmayın. Bu arada WHO açıklamış. Yaşlılık yaşı 75 ve üstü oldu daha çok var ki 75 yaşında insanların da hayalleri var emin olun. Sevgiler💕
O listeyi özelden bana da atabilir misiniz

O listeyi özelden bana da atabilir misiniz
Ben kendi hayatımla ilgili bir liste yaptım. Yapmak istediklerimle ilgili. Siz de kebdi yapmak istediğiniz şeyleri listeleyin. Mesela listemde tek başına yurt dışı gezisi, kız arkadaşlarımla yaz tatili, akademik isteklerim var, ingilizceyi ilerletip bir de ispanyolca öğrenmek, evcil hayvan sahiplenmek, bir de çok istediğim bişey avustralya da koalaya sarılmak bile var. Yani ne isterseniz. Tabii olabileceğine inandığınız şeyler olsun ki hevesiniz kaçmasın💕

Ben de liseden beri ispanyaya gitmek isterim yas 34 hala nasip.olmadi
Ya da araba almak hep hayalim.yine alamadim önce alayim.dedim tayin durumu agir bastı sonra bu sene de koronadan malum fiyatlar tavan.
Yani hayat bazen cok istedigin şeye hep ket vuruyor.
Olmayinca olmuyor.
Ama bu hic olmayacak, imkansız diye düşünmemek lazim insaniz bir sekilde yaslaniyoruz ama sonuçta hic ölmeyecek gibi hayaller kurmuyor muyuz?
Hem belki bu sene olmaz seneye gidersiniz
Üzülme lütfen hem nickin ne güzel "hayatı yaşa ":KK68: lütfen nickinin insanı olmaya çalış :KK70:
Hem ne güzel kapmissin citir adami, tadını cikar
Ben hala açıköğretime devam ediyorum sırf kişisel gelisim icin.
Saglik sebebiyle erken emekli olabilirsem 10 sene sonrasi için emeklilik.planlari bile yapıyorum :KK69::kahve::confused:
Insan hayalleri hedefleri oldugu sürece kendini canli hissediyor, bir amaç olunca ona ulasmak için cabaliyorsun
Yine de hayallerinden vazgecme "hayatini yaşa " diyorum sevgili M meredithgrey

Ya ben de estetiği 45’e aldım çünkü bu kış botoks yaptırdım, yüzüm çok gerildi çünkü zaten gergin bir cildim vardı gereksiz oldu. Ama bir iki sene sonra inşallah var niyetim.

Estetik olayı da kişisel ki, hani hiç yaptırmayabilirsin de kendini nasıl hoş hissediyorsan öyledir yani. :)
Ben deli gibi sigara kullanıyorum ve hızlı bir çöküş yaşadığımı düşünüyorum. Şu meredi kullanmıyor olsaydım (Ki umarım yakın zamanda en aza indiririr yahut bırakabilirim), suratım çok daha iyi bi halde olacaktı, yanaklarımda aşağı inişler başladı. Yaptırıp yaptırmamak bir yana, şansımız çağın olanaklarının estetik-gençleşme konusunda çok bol, maddi olarak daha ulaşılabilir ve daha acısız olması. Tercih edebileceğimiz pek çok yöntem var.

Muhtemelen ben botoksla pek uğraşmadan direkt yüzü yukarı gerdireceğim, planlarım bu yönde, yapsınlar arkadaşım; 40-45ten sonra yapacağım çok şey var daha ve yirmilerimdeki suratımı istiyorum banne banne. :KK70:

Yirmileri nasıl yaşadım, anlamadım; uğraşmam gereken bir hastalık vardı o yılların zaten çoğu hastalığın mekanizmasını çöz, tedaviyi uygula-bekle, onu anla, şunu irdele, şunu kabullen filan derken geçti... Fotoğraflarıma bakınca görüyorum, güzel bir kadın var gencecik ok ama (Drama yapacağım biraz. :))) ) gözleri dolu, yok yani yaşadığı yerde değil, daha içinde bir yerde, daha manasız bir yerde, yok... Yirmisinde olsa ne? Yok yani. :)

Benim yeniden doğuşum, otuzlarda yaşandı diyebilirim; eskiden ne büyük gelirdi otuz yaşlar, yaşıyorum işte ikinci yarısına geçeceğim, meğer bu da öyle büyük büyük bir yaş değilmiş... "Ne istediğimi, neyi ne kadar istediğimi ve kim olduğumu" net hissedip kavrayabildiğim yaşlar bu yaşlar... Eee ne var şimdi? Bunları hayata geçirmek, yaşamak, gerçekleştirmek kısmı var ki o da net 40lar için bir plan... Anlayacağın kıvranarak geçirdiğim yirmilerimi, kırklarıma sakladım. ^_^

Mune Mune müdürüm yazmış "Dövme yaptıracaktım" diye, aynen dövme planım var benim de, iki kolumu motorcu çetesi abisi gibi kaplatmayı düşünüyorum, sonra yazdığım gibi yüzümle biraz oynayabilirim, Güzel Sanatlar işlerimi halletmiş-hallediyor olurum, otururum 50-60 tablo, bilmem kaç çizim taslak o bu var... Not aldığım bir sürü fikir var, sıradan onların üzerinden bi geçerim. O zamana oğlan da iyice büyümüş olur beni salar. :KK70:
Evi değiştirmiş olurum muhtemelen o zamana, daha tecrübeli, daha aklı başında tercihlerle yaptırırım içini, kızları alırım spora bisiklete çıkmaya devam ederim; youtube kanalı düşünüp duruyorum, onu büyütmek için daha çok bilgi edinmiş olurum, onun meyvelerini topluyor olurum belki o zamana, vlog çekimi filan yaparım gezer durur muhabbetlerimizi çeker paylaşırım... Güzel olur ya... Sağlıklı ol da, daha kırklar bir şey değil, daha yapılacak çok şey var. :)

naptın ayol. hayat yeni başlıyor. ben mesela sağolsun darkmore darkmore 18 demiş ama 25 falanım. geçen gün bahçede çocuklarla yakartop oynarken düşüp totomu kıracak gibi olsamda 25 im yani fazlası değil.. 🤣
yaşlanmak yaşlı olmak buruşmak hiç umurum değilde ben ölünce millet yaşamaya devam edecek o koyuyo bana😀

Bu aralar 40 yaş üzeri kadınlarda orta yaş sendromu mu yaşanıyor acaba? Neredeyse haftada 1-2 defa yaşlanmak, 40 yaş üstü öldük bittik konuları açılıyor:)))

Yalnızca bizim insanımıza mı özgü diye düşünmeye başladım bu 40 yaşına geldiğinde hayat bitti, finito the end, teneşir paklar, abov 40 olmuşum ölem ben toprak atın üzerime mezar taşım nerede sendromu.

40 yaşına kadar İstanbul'da yaşayıp 40'ından sonra Ege'ye yerleştim, 13-14 yaşında sadece 1 hafta kullanabildiğim bisikleti daha geçen sene sıfırdan öğrenip kullanmaya başladım yeri geldi düştüm dizlerim sıyrıldı ama koca kadının haline bak dedilerse dahi umursamadım, 4-5 yaşındaki çocuklarla beraber bisiklet kullanma talimi yaptım, yeri geldi kendimle dalga geçtim :KK70:kulaklıkla dinlemekten büyük keyif aldığım müziği 20'li yaşlarda küçük bebeğim var ağlarsa duyamam diye dinleyemezdim, şimdi takıyorum kulaklığı dünya yansa umurumda değil havasında dinleyip oynuyorum, 20'li yaşlarda insanlar ne der diye çekinirdim zira çevremde hep büyük insanlar vardı bende de cahillik, evli kadın şöyle giyinmeli, anne kıyafeti böyle olmalı, kadın 40'ından sonra renkli giymez, her şeyi giymez derlerdi, ne saf cahilmişim diyorum şimdi, kılık kıyafetin yaşı mı olurmuş, canım ne isterse onu giyiyorum, şortsa şort, neon renklerse neon renkler:))) Hızma, halhal, kuru kafalı bandanalar derken içimdeki marjinali doyasıya yaşıyorum.
Pandemi girdi araya, girmese dövme yaptıracaktım figür belli zaten☠:)))

Ege'ye yerleşmiş bir sürü yabancı var, çoğunluğu 60 yaş üstü hiçbiri de bizim gibi hayat bitti modunda değiller, yüzünüz kırışabilir, nüfus kağıdında 80 yaşında da görünebilirsiniz ama bu yapmak istediklerinize engel değil, sağlıklıysanız, durumunuzda el veriyorsa 70 yaşında da yurtdışına gidilir, rafting de yapılır, yamaç paraşütüyle de atlanır, istediğiniz yere de yerleşilir, ruhunuz genç olsun yeter.

Daha ölmediniz yaşarken geç kaldım diye hayıflanmak yerine her anın tadını çıkarın çünkü filmin tekrarı yok, başa sarıp şu kısımları boşuna dövünerek geçirmişim yeniden çekeyim deme şansınız yok.
Ama olsaydı iyi olurdu he 😂

38yasındayım.hayatımın bitmesine 2senem mi kaldı şimdi benimm. Bazen banada geliyor sizinki tarz düşünceler ama 3.çocugum 7aylık.kızım 17 oglum 13 yasında. Yani hem olgun anneyim hemde yeni anne:) ikisinin de avantajlarını kullanıyorum. Her telden çalıyorum bu ara. Ama yinede genç anneyim. Bebeğim beni gençleştirdi. En azından kendimi öyle hissediyorum

yamaç paraşütüyle de atlanır

Geçen seneki kurs hocam, liseden arkadaşımın babası çıktı; tanışınca fark ettim.
Lisedeyken arkadaşım anlatırdı "Babam ekstrem sporlara merak saldı" diye ki biz pek inanamazdık, tesadüf bu ya, o arkadaşımın babası ile kursta, hocam olarak tanışma fırsatı yakaladım ve laf lafı açtı buradan sohbet ettik vs derken "Yamaç paraşütü" yaptığını ve paraşüt hocalığı sertifikası olduğunu da öğrendim, etkinliklerinden videolar da izledik. Hocamla babam da tanışıyorlarmış ve "X Beyi tanırım okuldan" dedi, onlar da okul arkadaşıymış ki babam 49 doğumlu. :))
Oradan hesap edin, akranlar babamla, adam yamaç paraşütü yapıyor hala. :)

36 yaşındayım yeni çocuğum oldu. geç evlenmenin artışı bence erken evleneydim 40 yaşında kayınvalide olursam psikoljik olarak yaşlandım moduna girecektim. Doğum kilolarım gitmedi orası ayrı. Vermeye çabalıyorum. Önceden insanlar 38 40 da emekli oluyordu ondan zihnimize yerleşmiş tabi. 40 oldum yaşlandım diye birşey yok artık. Sağlık önemli gerisi boş. 90 yaşında kayinbabam var hala boya yapıyor ev tamir ediyor çarşıya gidiyor.onu görünce moral oluyor birde kizim var artık yaslilik moduna beni asla sokmuyor iki dk yerimde oturmuyor .

Ama olsaydı iyi olurdu he 😂
:KK70:
İyi olurdu ama yok işte, herkese belli bir metraj film vermişler :))) şahsen geri dönüp yeniden çekme şansı olsaydı evli mutlu çocuklu modundayken yırtık kotlarıma cık cıklayan mahalle teyzelerine inat bir de Sons of Anarchy ceketi alıp giyerdim, içimde uhtedir :KK70:
IMG_0385.webp

Motor olsaydı yapacaktım bunu ama bisiklet aldık, eşim deli deli bisiklet sürüşümden bile tırsarken çekelim bir Harley demem :)) ama şahsen şeytan diyor ki al anarşik deri ceketi, tak kafana kuru kafalı demir kaskı bisikleti öyle sür, arkaya da yolların fatihi eşinin biriciği, kocam sağolsun yazdırırım içimdeki kamyoncuyla motorcu arada üfleyip duruyor hahahahahahaha.

Hayat 40'ında başlar, 40 tırt diyorlar kimse bir şey söyleyemiyor, bu yaşların ekmeğini yemeyeceğiz de ne yapacağız:)))

38 yaşındayım doğuştan gelen ömür sürecek kronik bir hastalığım var , ilerde kalça protezi olacağım bekarım yani yanımda derdimi sıkıntımı paylaşacak yükümü hafifletecek bir yoldaşım yok, annem ve babam (als düşünülüyor bilmiyorum biliyor musunuz? yavaş yavaş eritip yatağa ve solunum cihazına bağlanılan bir hastalık ) hasta tek çocuğum benden başka tutunacak bir dalları yok ve çalışıyorum ama sizin yazdıklarınızı okuyunca benimkiler de dert mi dedim Allah yardımcınız olsun!

53 yasimda torun sahibi bir kadinim...
Gezeriz, tozariz. Kizimi ve torunumu da yanimiza alir, yurt ici ve yurt disi turlara katiliriz.Emekliligin keyfini cikaririz, bag evi almak ve icini dosemek, bahcesinde agac ve meyve-sebze yetistirmek gibi hayaller de kurariz. Esim benden de buyuk...
Saglikli olduktan sonra, neden her sey bitsin ki?

merhaba, sizinle yaşıtız, seneye dünya evine gireceğim kısmetse :) kesinlikle hayat bitti yaşlandım diye düşünmüyorum aksine yeni başlıyor hayat. bi sürü de planımız var, dedelerinin göçtüğü selanik topraklarından başlamak üzere italya vs. güzel küçük geziler, ege de bir ev, belki ilerde oraya yerleşmek vs. kadınların artık ne istediğini net olarak bildiği, hayata belli bir vizyonla baktığı, duruşun belirginleştiği en güzel yaşlar bunlar.

Estetik olayı da kişisel ki, hani hiç yaptırmayabilirsin de kendini nasıl hoş hissediyorsan öyledir yani. :)
Ben deli gibi sigara kullanıyorum ve hızlı bir çöküş yaşadığımı düşünüyorum. Şu meredi kullanmıyor olsaydım (Ki umarım yakın zamanda en aza indiririr yahut bırakabilirim), suratım çok daha iyi bi halde olacaktı, yanaklarımda aşağı inişler başladı. Yaptırıp yaptırmamak bir yana, şansımız çağın olanaklarının estetik-gençleşme konusunda çok bol, maddi olarak daha ulaşılabilir ve daha acısız olması. Tercih edebileceğimiz pek çok yöntem var.

Muhtemelen ben botoksla pek uğraşmadan direkt yüzü yukarı gerdireceğim, planlarım bu yönde, yapsınlar arkadaşım; 40-45ten sonra yapacağım çok şey var daha ve yirmilerimdeki suratımı istiyorum banne banne. :KK70:

Yirmileri nasıl yaşadım, anlamadım; uğraşmam gereken bir hastalık vardı o yılların zaten çoğu hastalığın mekanizmasını çöz, tedaviyi uygula-bekle, onu anla, şunu irdele, şunu kabullen filan derken geçti... Fotoğraflarıma bakınca görüyorum, güzel bir kadın var gencecik ok ama (Drama yapacağım biraz. :))) ) gözleri dolu, yok yani yaşadığı yerde değil, daha içinde bir yerde, daha manasız bir yerde, yok... Yirmisinde olsa ne? Yok yani. :)

Benim yeniden doğuşum, otuzlarda yaşandı diyebilirim; eskiden ne büyük gelirdi otuz yaşlar, yaşıyorum işte ikinci yarısına geçeceğim, meğer bu da öyle büyük büyük bir yaş değilmiş... "Ne istediğimi, neyi ne kadar istediğimi ve kim olduğumu" net hissedip kavrayabildiğim yaşlar bu yaşlar... Eee ne var şimdi? Bunları hayata geçirmek, yaşamak, gerçekleştirmek kısmı var ki o da net 40lar için bir plan... Anlayacağın kıvranarak geçirdiğim yirmilerimi, kırklarıma sakladım. ^_^

Mune Mune müdürüm yazmış "Dövme yaptıracaktım" diye, aynen dövme planım var benim de, iki kolumu motorcu çetesi abisi gibi kaplatmayı düşünüyorum, sonra yazdığım gibi yüzümle biraz oynayabilirim, Güzel Sanatlar işlerimi halletmiş-hallediyor olurum, otururum 50-60 tablo, bilmem kaç çizim taslak o bu var... Not aldığım bir sürü fikir var, sıradan onların üzerinden bi geçerim. O zamana oğlan da iyice büyümüş olur beni salar. :KK70:
Evi değiştirmiş olurum muhtemelen o zamana, daha tecrübeli, daha aklı başında tercihlerle yaptırırım içini, kızları alırım spora bisiklete çıkmaya devam ederim; youtube kanalı düşünüp duruyorum, onu büyütmek için daha çok bilgi edinmiş olurum, onun meyvelerini topluyor olurum belki o zamana, vlog çekimi filan yaparım gezer durur muhabbetlerimizi çeker paylaşırım... Güzel olur ya... Sağlıklı ol da, daha kırklar bir şey değil, daha yapılacak çok şey var. :)

Ben de ergenliğimi ve 20’lerimi ailevi problemler, erken yaşta evlilik, aldatılma, sağlık sorunları derken yedim; 32 yaşımda şimdiki eşimle tanıştım ve ikinci hayatım başladı diyebilirim. Sekiz senem iyisi kötüyüsüyle ama çok eğlenip gülerek geçti. Ben de 20’lere dönüp bakıyorum senin gibi genç, diri ama mutsuz bir kadın görüyorum. Şimdiki kendimi o zamanki kendime tercih ederim bin kere.

Benimki belki de öğrenilmiş çaresizlik biraz, korkunun kendisinden korkmak gibi. Ama gerçekten iyi ki yazmışım çünkü moralim yerine geldi. İyi ki varsınız.❣️

merhaba, sizinle yaşıtız, seneye dünya evine gireceğim kısmetse :) kesinlikle hayat bitti yaşlandım diye düşünmüyorum aksine yeni başlıyor hayat. bi sürü de planımız var, dedelerinin göçtüğü selanik topraklarından başlamak üzere italya vs. güzel küçük geziler, ege de bir ev, belki ilerde oraya yerleşmek vs. kadınların artık ne istediğini net olarak bildiği, hayata belli bir vizyonla baktığı, duruşun belirginleştiği en güzel yaşlar bunlar.

Öncelikle Allah mesud etsin. Biz de Selanik göçmeniyiz, mübadele zamanı gelmişler. İnşallah bana da nasip olur gidip görmek 🙏🏻

Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.

Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.

Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.

Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me

Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.

Bana biraz moral verin ne olur...🥺
Destek almalısın bence.

Back
X