40 yaş bunalımı

nevin17

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
76
110
8
40
Yaş oluyor 40. Elde var sıfır. Ne eş, ne çocuk, ne iş. Arkadaşlarımı arıyorum. Herkes kendi derdinde. Telefonda konuşamıyorlar bile. Dönücem sana diyen dönmüyor bile. Yalnızım. Bu saatten sonra ne düzelir ki. Bazen keşke hiç dünyaya gelmeseydim diyorum. Bu hayatta tamamen yenilmiş bir insanım.

Yani kismetiniz yoksa bu yasiniza kadar kabullenmeniz gerekirdi bazi seyleri .is ve kariyere odaklanip ilerlemeniz en iyisi bazi seyler ansizin geliyor .kendinizi gelistirmenin neresindesiniz .iste basari saglamak mumkundur cok calisip kendini gelistirerek ama es ve cocuk orasi Allahin takdiri diyelim zorlamayin

40 yasindan sonra da evlenen tanidiklarim oldu.
Kismetse oluyor bir yerden.
Neden is hayatina atilmadiniz bu zamana kadar?
Sizin yapmaniz gereken kendinize odaklanmaniz. Maddi durumunuza gore ,ucretli veya ucretsiz kurslara yazilin.
Sporla ilgili, hobilerle ilgili, yeni bir uzmanlik olur. Mesela ben ,borsayla ugrasmaya basladim ,hayatima renk geldi.
Firsat bulursam ingilizce ogrenmeye calisiyorum.
Yani kitap okunur ,ne bileyim her sey yapilir.
Ama is bulmayada bakin. Yapsbileceginiz bir sey elbet vardir.
40 yas hicbir sey icin gec degil

o nasıl bir yoğunlukmuşki dönemiyorlar acaba,bendede çocuk var herşeyiyle tek başıma ilgileniyorum evin ihtiyaçları vs ama arkadaşlarımada vakit ayırıyorum aynı ilde değilim onlarla ama tlfnda uzun uzun konuşuyorum,ayrıca kimseye ihtiyacın yok yaşın genç yeni arakadaş yeni çevre daha iyi olur gibi,hiç iş deneyimin yoksa en güzeli ilk önce çevre edinebileceğin tanıdık desteği alabileceğin bir alan bulmak,kurs mesela bunun için çok ideal,hobi kursu,resim,müzik aleti vs. bununla başlayıp yepyeni bir cevre oluşturabilirsin,herkes hayatı için mucadele ediyor sende et,yaşımız yakın bende eşimden ayrıldım çocuğumla hiç kimseyi tanımadığım bir ilde savaşıyorum resmen ama bi yolunu buluyorum yalnız değilsin bu konuda

Bir meslek sahibi olsaydınız, bir kariyeriniz olsaydı bambaşka bir hayatınız olurdu.
Koca, çocuk derdine bile düşmezdiniz...

Bir meslek sahibi olsaydınız, bir kariyeriniz olsaydı bambaşka bir hayatınız olurdu.
Koca, çocuk derdine bile düşmezdiniz...
Çalışırken de aslında aynı yalnızlığı hissediyorum. Evliliği herkes kötüler ama kimse de boşanmaz. Çünkü evet zorlukları olabilir bence aile kurmak, anne olmak çok güzel bir duygu.

Herşey kader kısmet belki hakkınızda hayırlı olan budur..Evlenseydiniz belki çok kötü şeyler yaşayacaktınız.Bunları dert etmek yerini anı yaşamaya bakın..Nasip kısmet işleri belli olmaz.Zira,belki bir anda oluverir…
Hiç arkadaşlarınıza kafa takmayın onlarında eminim binbir türlü dertleri var ve size imreniyor olabilirler…Hayattaki tek hedef evlenip çocuk yapmak değil…Bende bekarım sizin yaşa yakınım ne yapalım ölelim mi yaniboşverr evlenenin bin evlenmeyenin bir derdi var…Olursa olur olmazsa olmazzzz.Dünyanın sonu değil…..

Bjr tanıdığım var aynı sizin gibi arada sırada bir işe giriyor çıkıyor hemen ailesinin yanında yaşıyor . Zaten gelirleri iyi bu yüzden sürekli evde. Ama mutsuz ve sürekli dile getiriyor bunu. Ama
Bilemiyorum yani insan hayatını düzene sokmak için cabalamali eğer içinde bulunduğu durumdan mutsuz ise.
Bence mutsuz olunacak bir durum yok bu arada.
Ama içinde bulunduğunuz durumdan yeterince mutsuz olsanız çıkış yolu ararsınız.
40 yaşından sonra hukuk okuyup avukat olan bile tanıdığım var.
Belki oturup ÖSS çalışmak zor olabilir haklısın ama ne bileyim güzellik uzmanlığı sertifikaları var jel tırnak vs biseyler öğren biseyler yap hayata karış sagliksal bir problemin yoksa.

Evlilik zor, bekarlık zor.biz bu dünyaya çile çekmeye mi geldik erkek erkek diye ölüp gidecek hepimiz hee

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…