Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Allah razı olsun canım zaten kızımın sizlerden başka kimi var ne teyzesi var ne dayısı iyiki varsınız duygusallaştım

O nasıl söz öyle? Elbette bir sürü teyzesi var burada. Yakın olup doğumunda da yanında olmak vardı. İnsan mutluluğunu, üzüntüsünden daha çok paylaşmak istiyor çünkü. Sen hep yanındaymışız, hep elini tutuyormuşuz gibi düşün. Doğumdan sonra üç kere öp bebeğini. Birisi senin için, birisi sevdiklerin için, birisi de bizler için olsun olur mu?

Canım yumurtlamanınnn olduğu lh ile. Değil progesteron ile anlaşılıyor. Lh farklı.bak benim adetin 1. Günü hepsi yüksek çıktı. Sen daha adet olmadınmı

Bir kaç ay sonra ben de peşinizdeyim. Aydınlatın bakayım beni de? Nasıl oluyor bu dondurulmuş hazırlığı?
Bu arada bende de bir grip algınlığı var ki sorma gitsin. Erkenden yatıyorum akşamları. Üç gündür o pırtlamak için, ben bastırmak için mücadele ediyoruz. Acaba dedim hazır teklif edilmişken alsa mıydım kuzumu? Neyse, transfere yakın hafif bir üşütme ayarlarım artık

İnşallah sürprizlerine bir sürpriz daha eklenir ve başka türlü bir mutluluk yaşarız seninle birlikte
İnşallah Ocak ayında gelecek annesine. O soğukta daha da soğuk yerde bırakmayayım kuzumu. Sıcacık ısınsın benimle

Maşallah arkadaşına. Bereketiyle, sağlıkla gelsin inşallah bebeği. Darısı hepimizin başına

Canım yumurtlamanınnn olduğu lh ile. Değil progesteron ile anlaşılıyor. Lh farklı.bak benim adetin 1. Günü hepsi yüksek çıktı. Sen daha adet olmadınmı
olamdın canım ya morlimde çok bozuluyor acabamı diyorum menopoz kelimesini ağzıma bile almak istemiyorum.korktuğum başıma geliyor galiba annem bile 39 yaşında girmiş nemooza ben daha 35 deydim..kafayı yemek üzereyim burdaki özele gitiğim doktorum 1 hafta geciksin adet söktürücü al demişti ben 2 hafta gecikince aldım söktürücüyü bir umut hamişimdir diye kan testleri negatif çıkınca almak zorunda kaldım söktürücüyü.. bugün söktürücü biteli 1 hafta oldu yinede tık yıo..ve bu arada 1 hafta önce burda devlete gitiim kontrol amaçlı acaba kistmi var diye zaten kistlerim vardı soğan kürü yapmıştım bu ay kistler için doktor kist görmedi temiz dedi sevindim tabii..ama fsh ve lh baya yüksek çıktı doktor üsütne cylo prognova verdi bununla kesin olursun dedi 4 gün içtim cylo yinede tık yok kırmızlardan..napıcağımı şaşırdım bugün özelden doktorumdan randevu aldım çarşamba gidicem..

Geçen Şubat ayında bir arkadaş tüp bebekle ikizlerine hamile kaldı. Hamilelik haberini aldığı akşam kanaması başlayınca (İstanbul dışından gelip tedavi olmuştu) doktoru pıhtılaşma testi istemiş hemen. Testi yaptırdı ama yapılan iğnelerle kanama durunca sonucunu almamıştı. Birkaç hafta sonra tekrar kanaması olunca sonucunu alarak gitti doktoruna ve pıhtılaşma sorunu anlaşıldı. Ekim sonunda doğum yapacak Allah' ın izniyle ve Mart' tan beri kan sulandırıcı iğne yapılıyor kızcağıza.
Diyeceğim; pıhtılaşma sorunu sorun olmak için gebeliğin ilerlemesini beklemiyor. Bir çok kişi bu sorun nedeniyle bebeğini kaybediyor ama dikkate alınmadığı için sorun olmaya devam ediyor. Sen yine de yaptır testini. Sorun yoksa ne ala. Varsa, üzülme, çözümü de var. Hiç değilse bir negatif ihtimali daha elemiş olursunuz.
Bu arada rüyan çok güzel. Allah hayıra çıkarsın. Çok detaylı rüya yorumu bilmesem de Cennet, yeşillik, yiyecek, dini konular içeren rüyaları uyandığında akan suya anlatıp başka kimseye anlatmamak en güzeli. Benim tabirimle büyüsü bozulmasın diye

İnşallah geçmişizdir arkadaşım. "Embriyo, bebek" dedikçe eşimin içi titriyor. O kadar tedirgin ki bu defa, eli ayağı dolaşıyor sürekli.

Arkadaşınıza bizim de tebriklerimizi ilet. Allah sağlıkla kucağına aldığı günleri göstersin inşallah

S
sıkma canını. Benimde annemde ablamda erken girmişler. Ama benden pes etmek yok. Sonuna kadar uğraşacağım. Sende pes etmeyeceksin. Kendi Dr un ist. Damı. Bakalım o ne diyecek. Senin yaşın daha çok genç. Inşallah hepimiz bu sonbaharda sırayla hamiiş kalırız.ama bak bizim iş yerinden bir arkadaş 6 ayda bir adet olurdu. O bile normal yoldan hamile kaldı. Şimdi bebişi 6 aylık

Arkadaşlar merhaba. Benim tedavim önümüzdeki aya kaldı. Bu arada adetin ilk günü fsh a baktırmışmıydın. 30 çıkmış. Önümüzdeki aya düşürmek için ne yapmalıyım yardım

FSH için hayıt suyu almıştım ben. Gerçi ölçülmedi. Ben de bir ay içip bıraktım. Ama en çok onun adı geçiyor bu konuda. Aktarlarda bulursun, mecitefendi adı. Tadı kötü ama olsun. Çay bardağıyla içtim ben. Bir dikişte içip sonraki bir dakika kadar sadece ağızdan nefes alırsan o kötü tadı pek almıyorsun. Bu da benden püf noktası İnşallah faydasını görürsün.

Canım seninde benimde buz bebişlerimiz -190 da bizleri bekliyorlar. Inşallah bir an önce onları göbişimize alırız. Fazla bekletmeyizz onları

aslında en çok eşlerimiz üzülüyor duygularını belli etmiyorlar canımcığım..biz duygularımızı beli edebiliyoruz benim ağlama krizlerim meşurdur mesela..canım diğer rezrevi az olan sayfamızda picasoo hamiş tüp yaptırmıştı oda onunda tüplerinde sorun vardı laproskopi olmuştu tüpere müdahale eidilmişti iki ar bekleme süresinde sonra uz bebişlerle hamişş..bugün 9 günü idrrada çift çizgiyi görmüş..inş kandada görür..

Çok
çok teşekkürler akşam aktara gidip alayım o zaman

evet canım yumoşlarım olduğu sürece adet olduğum sürece umud etmeye devam..Allahım içimdeki anne olma isteğimi dahada bir güçlndiriyor sanki hamiş haberlerini duydukça..Allahım çok bekletmeden sağlıklı uzun ömürlü analı babalı büyüyen melekler göndersin hepimize..

Anneye göre olmuyor ki bu işler. Anneannem 63 yaşında menapoza girdi, annem 43, bir teyzem 48 diğer teyzem 51.
Cyclo Progynova aslında adet düzenleyici. Söktürücü değil. Kutuyu bitirmen gerekiyor. Onu kullanırken yine adet görmezsin. Fsh yüksekken de adet görmen zorlaşır. Fsh yüksek olduğunda yumurtalar çatlamak için gerekli ortamı bulamıyor çünkü. Yine de doktorun işine karışmış olmayayım. İlacını önerdiği gibi kullan.
Hayıt suyunu içmeye adetin ikinci günü başlanıyor bu arada. Sonraki adete 10 gün kala bırakıyorsun. genellikle işe yaraması için 3 şişe kullanılıyor ama çoğunlukla ikinci şişeye geçmeden hamile kalıyor kullananlar. Tabi fiziksel bir sorun yoksa...

Picasso yanlış hatırlamıyorsam bir ara Umut Tüp Bebek topiğine de geliyordu. Her halükarda onun için sevindim. İdrarda çıktıysa kanda çoktan çıkmıştır. Beklemesine bile gerek yok. İnşallah bizler de görürüz o günleri

cnm kan pıhtılaşması varsa transfer gününden sonra iğne kullanılmazsa gebelik başındada embriyonun gelişimi durabiliyor, çok araştırdım herkezde farklı dönemlerde etki yapabiliyor cnm... doktorunda güzel bi yol izliyor ama aklında olsun içinin rahat etmesi için bi trombofili testi yaptırabilirsin..

aşureye baktım canım, aşure yapan kişi için yani bu benim;
Rüyada Aşure Yapmak
Bu kişi yaptığı her işte en az kendisi kadar sevdiklerinin de menfaatini gözeten kimse olarak ifade edilmektedir.

aşure yapıldığını gören kişide sensin;
Rüyada Aşure Yapıldığını Görmek
Rüyada aşure yapıldığını görmek kişinin meslek hayatında çitayı çok daha yukarılara taşıyarak, hem başarılarını hem de kazancını arttırması anlamına da gelir.

Rüyada Aşure Yemek
Rüyada aşure yemek, aşure görmenin aksine çok hayırlıdır. Kişinin içinde bulunduğu zor koşullardan kurtulmasına, sağlığına ve neşesine kavuşmasına, afiyette olmasına ve feraha çıkmasına işaret eder. Rüyada aşure yemek bir de kişinin çıkarı olan bir iş için birine destek olması ya da biri için çalışması anlamına gelir.

cnm bu aşure rüyası güzel hayırlı bi rüya ben şuna yorumladım tez zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalıp bebeğini kucağına alacaksın.. bu güzel sürecide bizle burada paylaşacaksın..

Son düzenleme:

gulneva canım yanlış bilgilendirmiş olmayayım ancak bildiklerim şöyle; LH yumurtlamanın olacağını gösteren hormon... Biz LH kiti ile yumurtlamanın olacağı günü ölçtük çünkü... Yükselmeye başladıkça çatlamanın olacağını gösteriyor, pik yaptığında 24-36 saat arasında çatlayacağını gösteriyor. Zaten sonrasında da LH düşmeye başlıyor, Progestron da yumurta çatladıktan sonra 14. gün ile salınmaya başlıyor vs...

Benim daha önce okuduğum ve araştırdığım özellikle yumurtlama olmadığında, adet düzensizliklerinde LH ve FSH nin birlikte incelenmesi gerektiği yönünde.. Genelde adet düzensizliği ve yumurta oluşmamasına paralel olarak LH ve FSH yüksek oluyor.. Bu da en belirgin PCOS göstergesi... Hem düzensiz adet dönemi hem yumurtlama olmaması hem de LH ve FSH yüksekliği bunu gösteriyor diye belirtiliyor.. Bu konuda hiç tetkik yapıldı mı ya da teşhis konuldu mu? Pcoslular düzensiz regl oluyorlar, yumurtlama olmuyor ama tedavide bir sürü yumurtaları oluyor en çok onların donduruluyor diye hatırlıyorum...

Bununla ilgili daha önce okuduğum yazı;
Kanda hormon ölçümleri yapıldığında çeşitli dengesizlikler saptanır; özellikle LH (Luteinizan Hormon) yükselmiştir ve ayrıca erkeklik hormonları (testosteron, DHEAS) yükselebilir. Bu sendromda; beyindeki hipofiz bölümünden salgılanan ve yumurtalık hormon üretimini düzenleyen, FSH ve LH hormonları arasındaki denge bozulmuştur. Bunun sonucu olarak yumurtalık hormon üretiminde anormal sapmalar ve yumurtlamada ve adet döneminde problemler oluşmaktadır.

Hastalığın bir diğer fenomeni olan yumurtlama olmaması (anovulasyon) sonucu progesteron hormonu üretimi olmamakta ve estrojen hormonu tek başına salgılanmaktadır. Hastalığın bulguları tipik olarak puberte ile başlar. İlk adetle birlikte adet düzensizlikleri, adet gecikmelerini takiben oluşan yoğun adet kanamaları ilk şikayetlerdir. Bu hastalar sıklıkla adet gecikmeleri şeklinde belirgin adet düzensizliklerinden yakınmaktadırlar.

PCO sendromu tanısı hastanın tipik şikayetlerine bakılarak konulabilir. Ultrasonda yumurtalıkta hastalığa özgü 3-6 mm çapını geçmeyen bir çok sayıda kist ile ovulasyon yani yumurtlamanın olmaması izlenir. Yumurtlamanın olmamasına "anovulasyon" denir. Ayrıca yumurtalıkların hacmi de normale göre artmıştır, yani yumurtalıklar normalden daha iri görünüdedir.Alınan kan örneğinde yükselmiş erkeklik hormonları ile artmış LH/FSH oranları gözlenmektedir. Günümüzde bu kesin olarak aydınlatamadığımız sendromun nedenleri arasında en sık suçlananı "genetik özellikler"dir. Yani kişinin PCOS aileden aldığı genetik bir takım özelliklere bağlıdır.

Ancak kötü beslenme alışkanlıkları ve egzersiz yapmama ile kilo alımı gibi dışsal faktörler olayda tetikleyici durumdadır. Polikistik overi olan kadınların bir çoğunda yumurtlama gerçekleşmediği için infertilite problemi de olabilir. Eğer çocuk istemi varsa kullanılacak tedavi yumurtlama sağlayıcı ilaçların kullanımıdır. Bu tedaviler ile polikistik overli kadınların % 80'inden fazlasında yumurtlama sağlanabilir. Polikistik over sendromunun tedavisindeki ilaçlar oldukça etkilidir. Ancak, bazen ilaçla tedavide başarı sağlanamadığında laparoskopik cerrahi ile yumurtalıklara cerrahi bir girişim (ovarian drilling) uygulanabilir.

Rüyamın yorumu da güzelmiş :) Doktorumun bu testi bana yaptırmaya pek niyeti yok gibi görünüyor ama sizin söylediklerinizden yola çıkarak bu testi kendim yaptırsam iyi olacak. SGK nın karşılması için 2-3 düşük yaşanması gerekiyormuş bunu bekleyecek gücüm yok elbette. Yaşadığım şehirde özel bir laboratuvarla görüştüm trombofili paneli testi yapıyorlarmış. 4lü olanı ve daha fazla test içerini varmış, fiyatı da test sayısına göre değişiyor tabii...Şimdi size sorum bu panel testi kapsamında hangi testleri yaptırmalıyım? Benim hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim....

Teşekkür ederim iyi dileklerin için...Doktordan geldim şimdi ve bebeğimin benden vazgeçtiğinden emin olduk. Şimdi ilaçları bırakıp kendiliğinden gitmesini beklicem
Şimdi zamanı değilmiş diyerek teselli oluyoruz hep... Umarım zamanı gelene kadar gücün, sabrın daim olur... Üzüntünü paylaşıyorum. Başka bir müdahale gerekmeden, kendiliğinden normale döner umarım her şey... Sağlığın, şansın bol, yolun hep açık olsun... Unutmadığını biliyorum "olursa çoğalacağız, olmazsa eksilmeyeceğiz..." devam edeceğiz gücümüz olduğunca...

Her şeyi dört dörtlük yapsak da yine yolunda gitmeyebiliyor. Bu nedenle aklında kalanlar varsa yeni bir sürece başlamadan bunları yaptırmakta fayda var... Eğer gücün varsa tutunmaya, düşüklere neden olabilen, genellikle sık görülen kan pıhtılaşması sorununa bir baktırmalı... Çok basit bir şekilde kontrol altına alınabiliyorken haberli faydalı olacaktır. Genelde 4-5. denemelerde yaptırıyorlar, hatta ensu bu en son denemesinde yaptı sanırım o kadar ileriye de kalıyor... Ben 2. deneme öncesi yaptırmıştım iyi ki yaptırmışım diyorum. En azından hiç bir sonuç için acaba ondan mı demiyorum...

Maddi manevi çok yoruluyoruz ama en azından bilgimiz olması açısından önemli.. Çok basit bir kan verme işlemi ile yapılıyor, çok pahalı değildi.. 15 güne kadar sonuçları çıkan bir test... Trombofili paneli, karyotip analizi vb.. testler içerisinde... Beşiktaş da uygun bir yer var ben orada yaptırmıştım... Ama çok oldu ben yaptıralı, ensu daha yeni yaptırdı onun önerisi daha güncel olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…