- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.661
Ben bugun hummali bir calisma icindeydim, asistanim olan sevgili kisisi tembellik yapti cok sarkti ama guzel gecti.. Disarida kimi zaman ahmak islatanindan, kimi zaman siril siril yagmur vardi... Puslu da olsa gokyuzu islak yesil cimenlerin goruntusu bu aralar ortaya cikan acayip guzel sesli bir kus civiltisi... guzel gun :)
Uzun cok uzun suredir aklimizdaydi, dun tam da yerindeyken aldik boncuklarimizi... Atmaya kiyamadigimiz bonzai kalintisi ve boncuklarla iste yeni agacimiz :)))
El emegi goz nuru :)
Eki Görüntüle 1304974 Eki Görüntüle 1304976
canım sana diyebileceğim tek şey bu çok göreceli bir konu Türkiyede donmuş yumurta üzerinde başarı oranı yok denilecek derecede, birde boşanırsan eğer gelecekte evleneceğin kişinin sperm durumuda çok önemli o yüzden boşanıp tekrar evlenmeye karar verirsen o kişiden mutlaka tam kapsamlı bir semen testi almadan evlenme..
başarı oranı ilk önce yumurta kalitesi sonra kaliteli sperm bunu mu diyorsun canım yada tüp bebek merkezinin uygulayacağı ilaç tedavisi mi ? cevabın için teşekkür ederim ...
iikiside onemli ama yumurta biriktirme teknigini kullanacaksan sperminde sorunsuz oldugunu bastan bilmen gerekli... kaliteli yumurta bir sekilde saglaniyor ama spermde sayi, hareket, morfoloji sorunu varsa 10 yumurtadan anca ikisi ucu saglikli dollenir..diger yumurtalarin bosa gider.. kisacasi erkek infertilitesi olmayan birini bulmalisin..
i
Ben katılmıyorum. Insan aşık olduğu kişinin sperm sayısına göre karar vermemeli. Sadece çocuk yapmak için evlenmeyi çok yanlış buluyorum. Hayat arkadaşı dediğimiz şey her şartta yanında olmalı insanın. O zaman bir çok erkek de bizim rezervlerimize göre vazgeçerdi evlenmekten.
Türkiye de yumurta dondurmak artık yasal oldu diye biliyorum. Yaşınız gençken imkanınız varsa yaptırmanın zararı yok. Teknoloji her geçen yıl ilerliyor. Menapoza giren kadınlar donasyonla hamile kalabiliyor. Kaldı ki geç olsa bile sizin yumurtanız olacak.
Tutunmanın bir garantisi yok maalesef. Rahim kalınlığı, Tiroid Değeri gibi bir sürü faktör etkiliyor. Ama sağlıklı embriyo ile hamile kalan menapozda kadınlar var. Erken menapoz riskin varsa dondurmanda fayda var bence.evet benim yumurtam olacak ..menopoza girersem eğer tüp bebekte denemek istersem menopozlu olduğum için tutunurmu nasıl olur onu bilmediğimden sordum yaşayan yada bilgisi olan vardır diye :::teşekkürler
evet benim yumurtam olacak ..menopoza girersem eğer tüp bebekte denemek istersem menopozlu olduğum için tutunurmu nasıl olur onu bilmediğimden sordum yaşayan yada bilgisi olan vardır diye :::teşekkürler
merhabalar yardımlarınıza ihtiyacım var cevap verirseniz sevinirim benim durumda olan varmı bilmiyorum,, şuan kötü giden sanırım boşanmaylada bitecek bi evliliğim var 30 yaşındayım boşanmayı düşündüğüm için tüp bebek denememeye karar verdim bu aşamada FSH 11.95 AMH 1.17 olarak çıktı ve yumurtalarımı dondurmayı düşünüyorum çünkü erken menopoz riskim var asıl sorum menepoza girersem dondurulmuş yumurtalar ne kadar etkili olur işe yarar mı ilerde menopoza girsem dahi ne olur nebiter
başarı oranı ilk önce yumurta kalitesi sonra kaliteli sperm bunu mu diyorsun canım yada tüp bebek merkezinin uygulayacağı ilaç tedavisi mi ? cevabın için teşekkür ederim ...
i
Ben katılmıyorum. Insan aşık olduğu kişinin sperm sayısına göre karar vermemeli. Sadece çocuk yapmak için evlenmeyi çok yanlış buluyorum. Hayat arkadaşı dediğimiz şey her şartta yanında olmalı insanın. O zaman bir çok erkek de bizim rezervlerimize göre vazgeçerdi evlenmekten.
Türkiye de yumurta dondurmak artık yasal oldu diye biliyorum. Yaşınız gençken imkanınız varsa yaptırmanın zararı yok. Teknoloji her geçen yıl ilerliyor. Menapoza giren kadınlar donasyonla hamile kalabiliyor. Kaldı ki geç olsa bile sizin yumurtanız olacak.
evet benim yumurtam olacak ..menopoza girersem eğer tüp bebekte denemek istersem menopozlu olduğum için tutunurmu nasıl olur onu bilmediğimden sordum yaşayan yada bilgisi olan vardır diye :::teşekkürler
Hoşgeldin. AMH değerin kötü değil. FSH yüksek biraz, büyük ihtimalle strese bağlı bir yükseliş. Ama bu erken menapoz anlamına gelir mi tek başına, tartışılır. 12 üzerinde gebelik elde etmek zorlaşıyor,15 ten sonra şans iyice azalıyor. 20 üstüne genellikle tedavi uygulamıyorlar. Transfer zamanı kaç olacağını bilemeyiz. Yumurta toplama zamanı kadar transfer zamanındaki değerlerin de etkili olacak çünkü. FSH düşürmek için geçici çözümler olsa da her zaman gebelik sağlanamayabiliyor.
Hoş, hep verdiğim bir örnek var. 72 yaşında (kaba tabirle kurumuş) bir kadının, önce ilaçlarla adet görmesi, ardından kendi yumurtasıyla tüp bebek uygulanıp doğurması bana hep ilham veriyor. (Netten bakabilirsin, yazısını bulamadım, diğer bilgisayarda sanırım) Tıp ilerledikçe başka gelişmeler de olacaktır. Şimdilerde yumurtalıklara uygulanacak bir kök hücre tedavisinin denemeleri için hazırlıklar var. Tabi ne zaman, ne şekilde sonuç alınır, hangi durumda kime uygulanır net değil.
Tüp bebek tedavisinde sadece kaliteli yumurta ve kaliteli sperm de yeterli değil aslında. Oluşan embriyonun sağlıklı olması, rahmin gebeliğe uygun olması, tıbbi ekibin başarısı gibi pek çok etken var. İstanbul' daysan, Medicana Beylikdüzü' nde Aysun Laçin ile görüşmeni tavsiye ederim. Tüp bebek doktoru. Rahim ağzı kanserini yendikten sonra, tüp bebek yöntemiyle 48 yaşında anne olmuş bir kadın. (Bana pek 48 görünmedi gerçi) Yumurtalarını dondurdu mu bilmiyorum ama tedavi için değilse de tavsiyeleri için görüşmekte fayda var.
Dilerim bu zor günlerini kısa sürede atlatır, huzurlu bir yuvada, sağlıkla büyüteceğin evladına kavuşursun.
merhabalar;
maalesef benim değerlerde sınırda gibi görünüyor 2011-2012 arasıydı Aysun hn eşi Selman Laçin de aşılama olmuştum negatif sonuçlanmıştı... o yaşlı kadını bende okumuştum romanyalıydı gerçekten mucize takdiri ilahi .. .. salı günü dr.randevum var bakalım ne önerecek ne diyecek ..iyi dilekleriniz için çok teşekkürler
canım kan tahlilini tekrarladınmı dğer inş katlanmıştır canım..merk içindeyiz bizleride habersiz bırakmakızlar wduygudan nehaber ya takip edemiyorum ne yaptı sonucu aldımı inşallah ondandan güzel sonuçlar alırız
Kendi adıma söylüyorum, aşılama gereksiz bir işlem bana göre. Yine şansa kalıyor iş. Ama tüp bebek gibi ilaç yükleniyoruz. Aşılama ile gebe kalanların sayısı yeterli değil bence.
Son tedavimi orada yaptırıyorum ben. Doktorum Demet Hanım. Ameliyatımı Selman Bey yaptı. Aysun Hanım' la ayaküstü tanıştık. Ama tedavim boyunca arka planda takipteydiler. Genel olarak memnun kaldım. Sonuç ne olur bilemem tabi.
Açık konuşacağım, ilk dileğim şu anki sorunlarına ayrılık dışında bir çözüm bulabilmen. Çünkü şimdiki planlarının gerçekleşmemesi ihtimali de var. Yine de ne yaşadığını bilmediğim için akıl vermiş olmak istemem. En uygununu sen belirleyeceksin. Şansın, bahtın, yolun açık olsun...
kesinlikle bende katılıyorum gerekssizliğinine ,, boşa masraf ve bünyeye giren ilaçta cabası..ilgili ve tecrübeliler bende araştırıp orayı tercih etmiştim ama nasip olmadı tabi .. umarım sen hakkında hayırlı güzel sonuçlar alıırsın inş .,, bana gelirsek eşim bana olan sevgisini keybettiğini söylemiş ortak arkdaşımıza ve bende başından beri birşeyleri yoluna koyma çabamın sonucuna baktığım zaman daha fazla yormamalıyım kendimi diye düşünüyorum heleki bu tahlil sonuçlarından sonra... yaşadığım bunca sıkıntı stres üzüntü değmezmiş diyor insan sağlık en önemlisiymiş yinede hayırlısı diyorum..
canım haftasonu nete giremedim dünkü değerim 82 çıktı ağırdan gidiyor bakalım inşallah devam eder bu arada w.duygu ne yaptı merak ediyorum ya hiç takip edemiyorumcanım kan tahlilini tekrarladınmı dğer inş katlanmıştır canım..merk içindeyiz bizleride habersiz bırakma
Günaydın arkadaşlar . Hepimize mutlu, Mesut , huzurlu, başarılı güzel bir hafta diliyorum.allah hiçbirimizin emeklerini boşa çıkarmasınn
canım bol şanslar inşallah herşey yonda gider bebişini kucağına alırsınYarın 10.30 ta kontrolüm var. Transfer için geri sayım başlayacak. Umarım herşey yolunda gider.
iki güne bir yüzde 50 artması normal canım..doktorun en diyor bu konuda inş Rabim korusun meleğini sana bağışlasın..duygunun kan tahlili negatif çıktı canım..canım haftasonu nete giremedim dünkü değerim 82 çıktı ağırdan gidiyor bakalım inşallah devam eder bu arada w.duygu ne yaptı merak ediyorum ya hiç takip edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?