- Konu Sahibi akideciknane
-
- #24.021
ayyy inşallah canım yüce rabbim sağlıklı bir bebiş verir kucağına şuan yüreğimin en derininden dua ediyorum bebişin bir ömür boyu seninle kalsın canımyazını sabah okudum lakın yazma fırsatı bulamadım.benımde 20 yıldır cocugum olmadı 4 negatıv tupum vardı.ve yasadıklarım hayatın benden çaldıkları bana cok fazla gelmıstı.artık umut bıle etmıyordum.ama su anda belkıde tam emın olamasamda allhın bır lütfunu taşıyorum.benkı herseyden kopmuş bırı olarak suna ınandım bu hayatta rabbım ısterse olamayack bır sey yok.sende buna ınan
canım okudum mesajını allah hepinizden razı olsun burdaki samimiyeti görünce insan azda olsa içine su serpiyor hepinizi çok seviyorumcanımm benimmm özelden mesaj attım ama buradanda seni seviyorummm çok çok geçmiş olsun((
B bebeklerve ; canımmmm şimdi okudum, çok üzüldüm aynı şeyi yaşayan bir arkadaşın olarak...fazla bir şey söyleyecek değilim. Allahım bir daha ki sefere sağlıklı hamilelik nasip etsin ve evladını güle oynaya büyütmek nasip etsin. Çok geçmiş olsun, dilerim çabuk atlatırsın. bak biz burdayız. ne zaman istersen destek olur, o güzel kafanı dağıtırız.
BEBEKLERVE
TEKRAR
Canim cok üzüldüm Allah sana sabir versin.Elimizden, dilimizden birsey gelmiyo canim hayat bizi siniyo sabir
diliyorum sana Tez zamabda hayirli evlat nasip etsin sana Allahim .Zamanimiz kisitli üzülmeye vaktimiz yok bak hamilede kalabiliyosun bir an önce tedaviye start ver canim cok öptüm seni
mutlaka oku diye tekrar yazdim canim
sen güçlü birisin canım bunuda atlatacak ayağa kalakcak yeniden yla devam edeceksin beni inanıyorum buna ve yine inanıyorumki bu sefer bebeğine kavuşacaksın inşallah
amin inşallah canım allah hepimize güzel sonuç alıncaya dek dayanma gücü versin
Arkadaşım çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Dediğin gibi şeytanın bacağını bir kere kırdın. Rabbim inşallah bir kere daha deneyip evladını kucağına almayı nasip eder. Biraz dinlen, toparlan, yine gel aramıza. Buranın sadece ruhumuza değil, kısmetimize de iyi geldiğini düşünüyorum. Rabbim yanıltmasın...
kesinlikle sana katılıyorum bu topik bize en iyi terapidir aslında
burada hepimizin dediği gibi asla yıkılmak pesetmek yok içimde bir kez daha denemek var ama nasıl olacak bilmiyorum şuanda tek düşündüğüm ne yapabilirim bildiğim tek şey bir an önce dimdik durup yoluma devam etmek
inşallah büyük allahım bu gücü bana verecek mesajlarını göremediğim yada okuyup cavaplamadığım arkadaşlar varsa ki mutlaka vardır hepinize çok teşekkür ediyorum öpüyorum hepinizi
ayyy inşallah canım yüce rabbim sağlıklı bir bebiş verir kucağına şuan yüreğimin en derininden dua ediyorum bebişin bir ömür boyu seninle kalsın canım
canım okudum mesajını allah hepinizden razı olsun burdaki samimiyeti görünce insan azda olsa içine su serpiyor hepinizi çok seviyorum
hep varolun sağolun arkadaşım allah hepimize dayanma gücü versin
kesinlikle üzülmeye bile zamanımız yok zaten en çok yıpratan da bu oluyor olsun be gülüm bu hayatta başka güzellikler de var ama çocuk hırsından göremiyoruz yaşayamıyoruz malesef
merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dediAllah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorumtest yapmayacağım dedim ama dayanamadım 7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yokkokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadarBen bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
son olarak brüksel tüp bebek fiyatlarını da söyliyeyim.
miyom ameliyatım 3.750 TL tuttu.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
tahliller 420 TL civarıydı galiba.
taksit olayı yok. nakit veya kredi kartıyla çalışıyorlar.
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.
evet canım zaten hep diyoruz hayırlısı neyse o olsun diye elimizden geleni yapalım da gerisi allahın takdiri artıkRabbim selamete çıkarsın inşallah. Allah'tan umut kesilmez. umudun bittiği nokta hayatımızın bittiği noktadır. hakkımızda hayırlısı olsun diye dua edelim ve inanalım ki hayırlı olacak olsa Allah'ım verir zaten. öyle dua ediyorum. Allah'ım keşke yapmasaydık dedirtme, hayırlı sağlıklı evlatlar ver iyi ki doğdu dedirt diyorum.
merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dediAllah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorumtest yapmayacağım dedim ama dayanamadım 7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yokkokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadarBen bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.
inşallah arkadaşım sağolasın. paylaşmak için can atıyorum :) bugün de sabah testimi yaptım ve yine negatif.. ama moralimi bozmuyorum çünkü bu forumda çok okudum birçoğunun çok geç pozitif görünmüş idrarda. hatta kan testinden sonra bile negatif görenler var. o yüzden aslında önemsemiyorum ama yıllardır beklediğim o iki çizgiyi görmenin heyecanını yaşamak istiyorum sadece o yüzden de belki bugün çıkar diye yapıyorum işteeğlence gibi bişey yani :)) kan testim inşallah pozitif çıkarsa ben 1 ay sonra da olsa o idrar testinde çift çizgiyi görmek istiyorum hırs yaptım galiba
transferim sabah saatinde olduğu için o günü de sayıyordum ben ve yarın kan testi yaptırayım diye düşünüyodum ama ozaman ondan da beklediğim sonucu alamayabilirim cumayı bekliyim bari dediğin gibi :/
süper haberrrrr:) hayırlı olsun allah tamamıa erdirsin...çok sevindim ya:)Hamileyimmmm
Hamileyimmmm
Merhabalar inşallah bebişini kucağına alısın tatlım .sana birşey sormak istiyorum daha önce hamilelik olmadımı ben geç evlendim 42 yaşındayım izmirde irenbe tüp bebek merkezine gittim olumlu bişi demediler ama ilaçlar verdiler bemiksc biesterom Qenzim Q h ,gyneferon ade selenyum plus d vit damlaBen 44 yaşındayım ilk denemem negatif ikinci deneme hazirligindayim nasipse bu ay sonu yeni tedavi başlayacak sisli memorialde umarım hepimize hayırlı bir yıl olur 2013
Tebrikler.....Gözün aydın, sağlık sıhhatle kucağına alırsın, kendisine, çevresine faydalı bir evlat yetiştirmen dileğiyle...Hamileyimmmm
aminnnnnnn.....:) senin sevincin bizimde mutluluğumuz oldu inan..Rabbimden diliyorum bu sevinçle sizleride böyle sevindirsin
Hadi gözün Aydın,Allah kucağına almayı nasip etsin,şimdi arkana bakma,bakarsan Önünü göremezsin,geçmişle yaşama artık emi,güzel günlerin olsun, sevindim.Hamileyimmmm
Dilerim o mutluluk huzur veren kelimeyi duyarsınmerhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
Rabbimden diliyorum bu sevinçle sizleride böyle sevindirsin
Hiçte çok konuşmadın,Allah huzurlu günler yaşatsın çoluklu çocuklu,anne Baba'nın ömrünü Rabbim sizlere versinKesinlikle öz cümle bu Olmalı hayatta;
GIDENE BU KADAR ÜZÜLÜRKEN GELENI GÖREMEZSIN.
Yaşadıklarımızdan çok Verdiğimiz tepkilerdir bizi biz yapan.. Benim annem ben 11 yaşındaydım kanser oldu. 17 yaşımda vefat etti.. Babam hep hastaydı. 2008 de vefat etti.
Hiçbir ilişkim 3 aydan fazla sürmedi. Genellikle mutsuz oldum( çünkü çok anlam yüklüyordum olmayacak kişilere) .. Sırf evleneyim derken dolandırıldım, sonra aldatıldım.. :))
Kardeşimin bütün Sorumluluğu bende oldu.. Hep iyi bir abla olmaya çalıştım.. Bu arada kendimi ihmal ettim (evlendiğim halde, kardeşim koca adam olduğu halde hala o daha önemli benden) ... Oldum mu olmadım mı bilmem.. Artık bu kadar çok sorumluluk zor geliyor. Tabii bu arada kendi hayatımıda yaşamaya çalıştım, yaşadım da:)
Ben bunlara yaşarken, her zaman Allah'ın Yanımda olduğuna inandım.. Ve 3 günlük dünya, sonsuz hayatın ahirette olacağına inandım.. Çok zor zamanlarım, gecelerce ağladığım da oldu..
Şimdi görüyorum ki, yaşadıklarım bana çok fazla şey öğretmiş ve öğretmeye devam ediyor.. Hiçbirşey kalıcı değil hayatta sen de, ben de, sahip olduğumuzu sandığımız diğer bütün hersey de..
Mal da yalan Mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan..
Evlat da öyle.. Allah hepimizin hakkında en hayırlı olanı versin.. Evlat verdiyse de vermediyse de, şükredebilmeyi ve Allah'a Tevekkül etmeyi nasip etsin..
Aslında anlatsam hayatımda o kadar değişik Şeyler yaşadım ki..
Hiç şüphem yok sizler de yaşamışsınızdır. Herşey öyle yerli yerince planlanmış ki Allah tarağından, bireyler tık tık oluyor ve siz şaşırıp kalıyorsunuz.. Çevremde de yaşanmışlıklar var ve bunlar Allah'ın ayetleri diye düşünüyorum..
Ben böyle birşey yaşamadım diyene inanmam; sadece doğru Açıdan bakmıyordur.. Ben de doğru Açıdan bakmıyorum belki de; belki daha büyük mücizeler yaşadım haberim yok:)
HER IŞTE BIR HAYIR VARDIR.. Bundan hiç Şüphe duymamak Lazım ..
O Yüzden yarına ne olacağını bilmeden yaşarken umutlu olmak Lazım.. Olursa da olmazsa da vardır bir hayır demek lazım.. Sahip olamadıklarımıza üzülmeyi bir kenara bırakıp, sahip olduklarımıza ve olabileceklere bakmak en doğrusu..
Facebook da dolaşan bir dua var; Hitit'lerin duvar Yazısı galiba;
Tanrı'm bana değiştirebileceğim Şeyler için cesaret,
Değiştiremeyeceklerim için sabır,
Ve ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver.
Elbette herkes yaşadığını bilir.. Kimsenin acısı kimseninkinden az ya da çok diye nitelenemez. Acı varsa yaşamak ama uzatmadan normal hayata dönmek Lazım sanırım..
Çok konuştum yazdım.. Affedin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?