- Konu Sahibi akideciknane
-
- #24.041
Âmin inşallah.Rabbimden diliyorum bu sevinçle sizleride böyle sevindirsin
Hamileyimmmm
Ne mutlu bana.. Biliyorsun başkasının duası daha makbulmuş..hele ki hiç tanımıyorlarmış beni.. Çok teşekkür ederim, ben de yaptığın dualara içten bir Amin diyorum..Ne kadar severek ve his ederek okudum bi bilsen yazını.ve sana dua ettim.ilk kez hiç tanımadığım birisi icin tüm kalbimle yarabbi bana nasip ettin bu mutlulugu bu kadınada nasip et dedim. Cok tuhaf seni hastane yataginda bebeginle gözümde canlandirdim.
merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dediAllah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorumtest yapmayacağım dedim ama dayanamadım 7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yokkokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadarBen bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
son olarak brüksel tüp bebek fiyatlarını da söyliyeyim.
miyom ameliyatım 3.750 TL tuttu.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
tahliller 420 TL civarıydı galiba.
taksit olayı yok. nakit veya kredi kartıyla çalışıyorlar.
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.
Hiçte çok konuşmadın,Allah huzurlu günler yaşatsın çoluklu çocuklu,anne Baba'nın ömrünü Rabbim sizlere versin
Hamileyimmmm
Siz de bana iyi geliyorsunuz arkadaşım. O kafa yapısına yapacak bir şey yok malesef. Anneannem de o yaşlarda. Balıklarım yavruladı dedim kadına, "Bir sen kaldın zaten" dedi.
Bir iki gün gitmedim ziyaretine ama dayanamam ona. Annemden önce gelir benim için. İçi benim kadar yanıyor onun da, biliyorum. Benden sonra evlenen kuzenlerim de anne olamayınca epey korktu zavallım. Neyse ki onların evlatları dünyaya geldi. Oyalanıyor onlarla. Ben de uzaktayım, sakinleşti biraz. Allah ömür versin, benim evladımı da görsün inşallah.
Amin arkadaşım amiiiiiin
Ben inanıyorum ve hissediyorum, senin minik evladı görecek Allah'ın izni ile.. Birden içime doğdu; kıvırcık Saçlı bir Kızın olacak senin... Sağlıkla gelsin, istediği vakit de gelir zaten..
Kıvırcık olabilir, memnun olurum
senin bebeğinin saçlarının kıvırcık olma ihtimali var cnm, senin saçın o tarafa yatkın.. bu arada yeni evinde güle güle ağzının tadı bozulmadan otur.. yeni evin bebişini getirsin:))
Amin arkadaşım. İnşallah gelir. Anne tarafımda çok var kıvırcık saç. O yüzden ümitliyim. Ama düz saçlı da olsa farketmez. Yeter ki gelsin...
Benim Hayatım, ben yazdım .! Çok mu dramatize etmişim ya ??
Şimdi okudum da dramatik geldi :)
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah Suresi )
Gerçekten öyle.. Aslında hayatın çok kısa ve Geçişi olduğunu, her üzüntünün de sevincin de bir süresi olduğunu anlatmak istedim.. Herşey geçiyor işte hayatta.. 3 günlük dünya .. Büyük konuşmamak da Lazım, Yapmam dersin yaparsın, gitmem dersin gidersin :) o Yüzden kafaya tokadan başka şey takmamak LazımWishhDuygu nun dediği gibi ...
merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dediAllah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorumtest yapmayacağım dedim ama dayanamadım 7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yokkokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadarBen bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.[/
Umarim bu hafta sonu sana bayram olsun ve sayende bizede umut ve sevinc. O zamana kadar su anki durumun tadini cikar ve gonlunu ferah tut. Haberlerini bekliyoruz.
QUOTE]
Arkadaşım, hayatın seni bu kadar kırmasına izin verme. Elbette yaşadıkların kolay değildir. Ama bir yerde bırakmak gerek. Her şeye rağmen devam eden senin hayatın. Gidene bu kadar üzülürken, geleni göremezsin ki...
ayyy inşallah canım yüce rabbim sağlıklı bir bebiş verir kucağına şuan yüreğimin en derininden dua ediyorum bebişin bir ömür boyu seninle kalsın canım
canım okudum mesajını allah hepinizden razı olsun burdaki samimiyeti görünce insan azda olsa içine su serpiyor hepinizi çok seviyorum
hep varolun sağolun arkadaşım allah hepimize dayanma gücü versin
sende sağlıkla var ol canım. Allahım tez vakitte evlatlarımızı bize nasip etsin inşallah.
kesinlikle üzülmeye bile zamanımız yok zaten en çok yıpratan da bu oluyor olsun be gülüm bu hayatta başka güzellikler de var ama çocuk hırsından göremiyoruz yaşayamıyoruz malesef
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinRabbimden diliyorum bu sevinçle sizleride böyle sevindirsin
:)))) Afyonu sizle konusurken patlatmistim, patlak gittim anlayacagin. Zaten diger turlu gittigimde o banko arkasinda oturan kizlari ne yapardim bilmiyorum. Ya sabir cekmekten bitap dustum yine..
Simdi cuma gunude gidersem 3.kontrol olacak. Sen git diyorsun madem gidiyim bari :) ama bi daha gel derse gitmem valla. (Hehe baya baya pazarlik yapiyorum seninle)
Guldenin ruhsal durumunu goremedim valla gozlerindeki dolar isaretlerine bakmaktan :) Zaten ben basta tecrubesizlikten hic pazarlik yapmamistim, becerememde pek. Artik cok gec gibi.. Saglik olsun.
Hamileyimmmm
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.
inşallah arkadaşım sağolasın. paylaşmak için can atıyorum :) bugün de sabah testimi yaptım ve yine negatif.. ama moralimi bozmuyorum çünkü bu forumda çok okudum birçoğunun çok geç pozitif görünmüş idrarda. hatta kan testinden sonra bile negatif görenler var. o yüzden aslında önemsemiyorum ama yıllardır beklediğim o iki çizgiyi görmenin heyecanını yaşamak istiyorum sadece o yüzden de belki bugün çıkar diye yapıyorum işteeğlence gibi bişey yani :)) kan testim inşallah pozitif çıkarsa ben 1 ay sonra da olsa o idrar testinde çift çizgiyi görmek istiyorum hırs yaptım galiba
transferim sabah saatinde olduğu için o günü de sayıyordum ben ve yarın kan testi yaptırayım diye düşünüyodum ama ozaman ondan da beklediğim sonucu alamayabilirim cumayı bekliyim bari dediğin gibi :/
Allahim mmmmmmmm çok mutluyum
Sağolasın, hepimizin aydınlansın günü...Hanımlar günaydın, inşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşmamız dileğiyle günümüz aydın olsun. Tedavi aşamasında akapunktur yaptıranız var mı? Gerçekten işe yarar mı, yoksa para tuzağı mı? Kilo verme konusunda etkililer de bebiş konusunda nasıllar acaba? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler....
İdrarda testin pozitif çıkması için çok zaman gerekiyor canım, sakın ha sakın moralini bozma. Benim BHCG'm 357 iken idrar testi negatifti. Eğlencesine yapıyorsan, endişe doğurmuyorsa sende yapmaya devam tabii ama içine vesvese düşürüyorsa kan sonucunu bekle derim. Yine de karar senin tabii ki... :) Umuyorum cuma günü kanda pozitifi görürsün ve biz de mutluluğunu paylaşıp sevincini katmerleriz.
Hamileyimmmm
Allahim mmmmmmmm çok mutluyum
Rabbimden diliyorum bu sevinçle sizleride böyle sevindirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?