Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar biyopsi sonucu geldi. Bol defırmasyonlu hücreler bulunmuş. Cuma günü operasyona alıp rahim Bölgesi'nden hücreleri alacaklar. Ve sonra tekrar Patalojiye gidecek alınanlar. Inanmaz gözlerle bakıyorum , ellerim otomatik yazıyor ve beynim uyuşmuş gibi...evlat niyaz ettim tümör nasip oldu...inanamıyorum

tatlım öncelikle çok geçmiş olsun önce sağlık herşeyşn başı sağlık sonra evlat mal mülk v.s. seninde tedavilerinin faydası olası bir hastalığının erken teşhisi oldu bundan sonra tedavini olur sağlığına kavuşur sonrada bebeğine kavuşursun canım inşallah dualarım seninle

canım yaa dur bakalım daha inceleme safhasındasın. inşallah herşey iyi sonuçlanacak güzel güzel haberlerin gelecek.
hepimizde birtakım sıkıntılar olabilir belki bizlerdede farklı sorunlar var ama dünyadan bi haber olabiliriz., sende varsada erkenden teşhis edilecek olması iyi olur.
gönlümüzden geçen herşeyin tertemiz çıkması hayatım... geçmiş olsun canım, ufak sorunlar haricinde bir şey yok bence ama garanti olsun diye sonuna kadar incelemeleri normal.

Çok geçmiş olsun.. Vardır bir hayır her işte olduğu gibi. Tedavini olup, bebeğini kucaklayacaksınız Allah'ın izni ile.. Önce sağlık .
Sağlık olmazsa bebeğe nasıl bakılır ki

kızlar önümüzdeki aylarda üç kişinin doğumu beni bekliyor.. eltimin, erkek kardeşimin eşinin, ablamın kızının..
eskiden hiç etkilenmezdim ama artık doğumlarda hastane ziyaretleri ağır gelmeye başladı.. hastanede tonla yakın akraba hepsi direk gözüme bakıyor hepsi ayrı ayrı darısı başına diyor.. ben nazar değmesin diye kırk kez maşallah diyorum..
doğum yapan anne lohusalık psikolojisiyle nazar edebileceğimi düşünüyor büyük olasılıkla..
içimden bi his hiçbirinde hastaneye gitme, bir takı al eşime ver onu gönder diyor.. eşime sordum sen kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap bana uyar diyor.. bukadar peşpeşe olması çok cansıkıcı.. en kötüsüde aynı dönemde bende doğum yapacaktım..

Ah be canım...
Beklemediğimiz yerden geldi sorun, bebeğe dair tüm sorunlar, tüm kayıplar, tüm evhamlar için vardı kelimeler, şimdi hazırlıksız yakalandık. Kifayetsiz kaldık.

Empatiyle yazmak istedim yine de, senin yerine koydum kendimi;
İlk hissettiğim alev dalgası ayaklarımdan başladı yükseldi, yükseldikçe sardı etrafımı.
Kalbimden yükselirken panik hissettim.
Paniğim korkuya dönüştü.

Sonra soluklandım...
Niye? Neden? soruları üşüştü, beynim yandı.
Sonra bir daha soluklandım, duruldum...

Şimdi durulmuş halde yazıyorum. Evet çok tatsız, çok sinir bozucu, çok tehditkar görünüyor...
Öyle olması ihtimali can sıkıyor. Neler düşlerken, neler hayal ederken nereden çıktı bu! dedirtiyor.
Beynim devreye girmeye başladı. Ya fark edilmeseydi? diye sinyallerini gönderdi.

En kötü senaryo olsa dahi, ki sende henüz kesinleşmiş bir şey yok "ihtimal yüksek", erken yol almak çok önemli. Sen bu konuda gereğini yaptın. Telaşlanmakta haklısın, endişelenmekte de ama bundan sonrası için bunun üstesinden gelmek gerekecek. Biliyorum ki sen gerçeklerin üzerine gidebilecek birisin, sadece şu anda hazırlıklı değildin. Senin için teselli olmaz ama sen en azından farkındasın ve yol alıyorsun, belki biz henüz farkında bile değiliz...

Bu nedenle yarına taşımamakla işe koyulmalı. Stres en büyük düşman, zaten her şeyde düşman. Cuma günü operasyonunun çok ama çok iyi geçmesini istiyorum, diliyorum, bildiklerim kabul olursa dua ediyorum. Sağlığın her şeyden önemli... Emin ve ehil ellerde yapılabilecek ne varsa onun yapılacağını bilerek gir operasyona... Tertemiz olmasını yürekten dileyelim. En kötü senaryon yakılarak, dondurularak gerekirse tedavisiyle durdurulacak olarak çıksın karşına, hatta kötü senaryoların senaryo olarak kalsın. İyi senaryolar hep var olsun.

Bebeğe hazırlanırken başka şeylerin çıkmasının seni moralsiz, güçsüz bırakmasına izin verme ne olur... Tertemiz çıksın her şey... Ya değilse demek bile çok zor, çok güç bir dönem ama savaş lütfen... Her konuda ama her konuda yapabileceğimiz bir şey olursa hazırız.

Rengi ne olursa olsun umut hep var olsun
"Adının hakkını ver........."

Millet sadece "eyvah önümüzdeki aylarda 3 bebek ziyareti var, altın alacağız yandık" diye düşünürken ne kadar şanslı olduğunu bilmiyor. Tabii vardır onlarında hesapları o ayrı onu da kabul ediyorum. Biz çok boyutlu düşünmek zorunda olanlarız... Düşünebilme potansiyelimiz yüksek ondan diyorum, rahatlıyorum. (Pollyanna arada iyidir)

Elti hariç (akrabalık terimleri konusunda tam bir cahilim, kaçıncı dereceden akraba bilmiyorum) her biri yakın... Benim hassas algılarım bu konuda arızalı olduğu için yanlış yorumlarım olabilir, olsun okursun dikkate almazsın canım benim. Senin daha çok taze anıların var... Bu nedenle senin hissettiklerin en önemlisi burada.

Nazar değecek diye düşünebileceklerini mi düşünüyorsun yoksa hakikatten (başlarım lohusalığa) bu kadar kötü niyetliler mi bilmiyorum. Minicik bir bebeğe niye nazarın olsun ki? onu biliyorum. Bunu ifade edebilmek için kırk kere maşallah demek zorunda hissetmen bile sinir bozucu.

Diğer taraftan henüz izleri silinmeyen anılarının depreşmesinden doğal olanı da yok. İster istemez kıyaslarsın, özlersin, iç çekersin... Burnun sızlar...

Yeni tedavi öncesi sana iyi gelmeyecekse gitme derim ben. Ben gitmezdim. Hele hele iyi niyetli de olsa nazar değecek düşüncesi barındımaları muhtemelse hiç gitmem, sonra da gitmem :) Gitmemeni bebeğinin olmamasına bağlamalarını da istemiyorsan her biri aynı gün doğurmayacak ya usulen hasta olursun. Grip var, öksürük var, migren var... İlerleyen aylarda karnında bebeğinle gidersin. Onlar rahat, sen huzurlu...

Duygucum beni her halimde gülümsetiyorsun ya! Sen çok yaşa emi :) yılmak yok yıkılmak hiiiiç yok. Sadece cumaya hazır hissetmiyorum kendimi. Prof ta kendini pek bişi sanıyor sinir oldum. Yarın başka Dr a gidicem. Yok öyle kolay kolay elletmem kendimi. 40 dan sonra kocaya varmışım zaten

Bak yaaa nispet yapıo hatun bize :))) Kat be kat artsın askınız inşallah.. Tü tüü tüü tüüüü :))

Gerçi benimki de pek usludur, çok tatlıdır ablası, her söylediğime tamam der ve 41. söyleyisimde mutlaka yapar :)))) deli eder beni, "hadi" manyağı olurum ama sonuç hep benim açımdan olumlu olur. Önüne ne mama koysam yer, yoksa da dert etmez :) İsten gelir yorgun argın ama illa patilerime v.s masaj yapar ilgisini eksik etmez minnoşum. (bahsettiğim kedilerimden biri degil goncam olur bu arada :)) ) Allah başımızdan eksik etmesin onları. Seviyoruz beeeee... :)))

erkek kardeşinin eşi ve ablan ile ilgili bence annenle konuşabilirsin evde ziyaret etmek istediğini söylersen seni anlayışla karşılacaklarını umuyorum.elti bilemiyorum, zor bi durum bende olsa evde ziyaret ederdim, koro gibi herkesden aynı şeyi duymak zor oluyor.

canım şu grip, öksürük, migren fikri bana çok cazip geldi:)) zatem hamile olsam hiç umursamam koşa koşa giderim..
yıllardır aynı şeyleri peş peşe yaşamaktan bıktım aslında.. işyerinde evlendikten sonra 7 yıl içinde aynı departmanda 8 tane arkadaşım gebelik geçirdi masalarımız yan yanaydı hiç etkilenmedim o dönemlerde..
artık iç dünyam yetti dedi galiba:)) darısı başına sözünden okadar bıktımki en sevmediğim söz haline geldi..

eltim gitmemem gerekenler arasında 1. sırayı alıyor canım.. yolda görsek selam bile vermiyoruz birbirimize:))
yengem ve yeğenimle aram okadar iyiki kendimi onlarla ilgili böyle düşündüğüm için bile suçladım aslında..
sanırım sadece eltime gitmeyeceğim:))

çok geçmiş olsun Allah şifalar nasip etsin canım. öyle düşünme belki bu da senin imtihanındır. zor olduğunu biliyorum ama sabretmeye çalış isyan etme sakın. inşallah bir an önce şifaya da kavuşursun bebişlere de.

boşveer istemiyorsan gitme, tv.ler bile söylüyor.kendinizi kötü hissdeceğiniz kişi ve ortamlardan uzak durun diyorlar..kendini hazır hissedersen gidersen ,birde sana bişi söyler canın sıkılır..

boşveer istemiyorsan gitme, tv.ler bile söylüyor.kendinizi kötü hissdeceğiniz kişi ve ortamlardan uzak durun diyorlar..kendini hazır hissedersen gidersen ,birde sana bişi söyler canın sıkılır..

monkey tam çıkarken gördüm seni... İyi misin? Takvime önümüzdeki hafta test zamanı diye yazmıştık. Her şey yolunda mı? Güzel haberlerinle gel de coştur... Maşallah hepimizin coşmaya kodlu bünyeleri var...

Diğer mesajları okuyamadım ama yazıldığını gördüm. Cevap hakkım baki... Bilahare :)
Sevgilim bekler, yolum uzun... :)

İyi akşamlar, sevgiler

Çok çok geçmiş olsun, WishhDuygunun tüm söylediklerine katılıyorum. Sen tedbirini al ve stres yapmamaya çalış. Dikkat et kendine.

:) teşekür ederim iyiyim, beklemedeyim...malum benim 8 aralıkda kan tahlilim var..ama yavaş yavaş heycan bastı,vücudumda bi değişiklik hissetmiyorum..gecen yıl tedavi yapılan hastanede çok ilaç iğne v.b. almıştım 3500 tl sadece iğne,ilaç parası vermiştik...beni çok etkilemişti, bu sene Üni. deniyorum..yani aldığım iğne ve ilaç toplam 1000 tl geçmedi .hormonlar la çok oynamadıklarından ,dengeler çok değişmedi.bu nedenle kendimi çok kötü hissetmiyorum, bakalım hayırlısı bi umut bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…