Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet, bir tanecik donduruldu. Bir aksilik olmazsa Ocak' ta alayım diyorum, üşümesin daha fazla.

harika bi paylasim..mutlaka uygulamaya calisacam...

evet ne yazıkki burada 50 yaş ve üstü herkez hayatı bitmiş ne yaşarsa kar ve yaşlı kriterinde görülüyor(
benim kendi doktorum 35 yaşındayken bu yaştan sonra çocuğu ne yapacaksın rezervin bitmiş, yaşın kaç olmuş çok bişey bekleme demişti..
kimm ne derse desinn hiçkimse umrumda değil hiçbir konuda canım.. ben kendi bildiğimi uygularım bebeğim için sonuna kadar mücadeleye devam..

en iyisini yaparsin kuzum. aynen boyle devam...

canım azospermde artık hiç büyütülecek bi sorun değil, 1-2 yıllık yoğun iğne tedavisi veya micro tese ile sperm bulunuyor..
sizdede bulunmuş ne güzell, haklısın kendi doktorumuz olmalıyız çoğu konuda.. eskiden tıp yokmuş basit bir enfeksiyon sorununda bile öyle deniliyormuş ama şimdi alternatifler çok fazla canım sırayla hepsini deneyeceğiz..
internette var dediğin gibi çok şanslı bir dönemdeyiz canım.. şimdi embriyo biriktirmemi yapacaksınız..

Hemen yapıyorum,teşekkürler.

Günaydın arkadaşım, kahvaltın çokkkkkk güzel, amma velakin kilo vermeye çalışıyoruz. Genelde hepimizin kilo sorunu var ve fazlalık 1 kğ.mın bile vücuda olumsuz çok katkısı oluyor. Kilo vermek için sabah egzersizleri gibi çalışma yapsak nasıl olur? Birbirimizi motive edip kilo vermeyi diliyorummmmm....
Az önce birşey paylaştım. Bir göz at istersen

ben bu zamana kadar yaşımı hiç sorun etmedim ve kendimi hiç yaşlı hissetmedim hissetmiyorumda ama son tedavimde doktoruma bende pko var dediğimde kırkından sonra ne pko su yaaaa diyişi vardı yüzüme tokat gibi çarpmıştı ne demek istiyorsunuz siz dedim 40 yaşından sonra pko iyileşiyormu diye bilmezliğe vurdum yooook dedi yani kırk yaşından sonra pko nun bir önemi olmaz çünkü yumurtlama azalır ya dedi o yüzden öyle dedim sonra tedavinin sonunda söylediklerine pişman oldu hele bi de tedavim e2 değeri yüzünden az daha iptal olma aşamasına gelince panikledi ama ben size demiştim deyince hiç bişey demedi

sonuç negatif oluncada herşey iyiken niye negatif oldu dedim 40 yaşındasın ne bekliyorsunki deyince bir anda kendimi o kadar yaşlı hissettim banamı diyor bu dedim ben o ana kadar 40 yaşın bu kadar geç olduğunu hiç düşünmemiştim geçte değil zaten geç evlendim ve benim yaşımda olupta daha evlenmemiş bir çok insan var onların anne olma hayalleri yokmu ayrıca 20 li yaşlardaki insanların şansı yüksekse tüp bebekte asıl neden bu yaşta normal yolla değilde tüp bebek tedavisi oluyolar diye onların durumuna şaşırmak ve onu araştırmak gerek 40 yaşında bir insanın tüp bebek istemesi kadar doğal hiç bişey yok bence ve imkansız denen hiç bir şeyde yok

yumurta biriktirme yapmak zorundayım, şimdilik tek taşım var dondurucuda :) , Allah nasip ederse Aralık sonunda tekrar puregona başlıyorum. Biz spermleri çözdürmedik bir tane yumurta için, Allah nasip eder de bir kaç tane daha yumurta elde edebilirsek işte o zaman spermleri çözdürücez, döllenme işlemine geçicez. Kısıtlı sayıda spermimiz var bu olumsuz bir durum. Çünkü tekrar mikrotese olacak maddi gücümüz yok maalesef.

Az önce birşey paylaştım. Bir göz at istersen

gözattım ve bir çırpıda okudum sağol canım ben balla tarçını çok severim ve ara ara yapar yerim öyle keyfine ve bunun mideme çok iyi geldiğini farkederdim ayrıca ısırgan otunun tohumu ile balıda karıştırıp yemek mideye çok iyi geliyor

ben balla tarçına ayrıca fındık ceviz içi de katıyorum çok nefis oluyo yine yapayım hem eşime yedireyim hem kendim yiyeyim

Embriyo. Laparoskopiden sonra gelişseydi bir tane daha koyabilirdim belki yanına ama kısmet. Bu ayki kontrolde folikül varsa değerlendireyim diyorum. Nasıl olsa gidemiyorum memlekete. Bari bu arada onu yapayım...
Daha önce de yazmıştım ya, bir ayımız diğeri ile aynı olmuyor, çok doğru düşünmüşsün, folikül sayına baktır, ona göre başla. Hayırlısıyla bitaneciğin sıcacık karnında hayat bulur, pıt pıt kalp atışları ile canına can katar inşallah :)

Ben 33 yaşındaydım,tedaviden olumsuz sonuç Alınca Dr,donör önermişti bana,nasıl üzüldüğümü izah bile edemiyorum,olumsuz cümlelere kulaklarımı istem dışı kapatıyorum artık.

Kasım ayında tek folikül gelişmiş, o da çatlayamayıp kiste dönüşmüştü. Bu ay nasip diyorum. Adetim yine gecikti 4 gün. Üzüntüden farketmemişim. Umarım kist gitmiştir. Bir de onun için operasyon olmasın şimdi. Rabbim hayırlısını versin hepimiz için...

genc hissediyorsun cunku gencsin canim. 40 yas bence hicte gec degil bebek sahibi olmak icin. erken yasta anne olmak pek mi iyi sanki. ben bunu kizim dunyaya gelince anladim. Allahim ne kadar cahilmisim ne kadar hata yapmisim. uzuluyorum dusundukce.

benim genc esim var. burda hic biryerde yadirganmadi Turkiyede olsam dusunemiyorum bile. biz dusukten sonra tahliler yapildi. iste folikul sayimi hormon degerleri vs. masaya oturduk uzman doktorla. bana tek tek butun sonuclari acikladi. bi 3 ay muddet verdi olmazsa yine gelin bi konusalim dedi. en son dedigide biliyorum esiniz cok genc ama sizden ozur dileyerek soyluyorum yumurtalarinizda sizinle ayni yasit bu yuzden zor olabilir dedi. yukarda bi arkadas test yaptirmis ama doktoru detay vermemis. napcak simdi kendi mi arastirip bulcak. hayret bisi.

valla kim ne derse desin bende gencim. kiligimla kiyafetimle gorunumumle ruhumla herseyimle gencim. iste o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…