- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.421
Peki .sadece bu doktor evime 20 adım yürüme mesafesinde. Diğerine 35 kilometre otobüsü vs kullanıp gitmem gerekiyor.eşime de sordum her zaman oraya nasıl gidicen dedi.gerçi böylesi daha iyi olacaksa hertürlü giderim.Acmilacigim o senin monkeberstr dedigin doktor riskli gebelik uzmani ydi değilmi. Msj okursa n yanitlayabilirmisin. Birde ben ariyacagim msj içinde ama sende aklında ise o doktorun web sayfasını adını gonderebilirmisincanım hemen hiç gecikmeden acilen riskli gebelik doktoruna gitmelisin..
hamileliğin sağlıklı ilerliyor olabilir ama zaman zaman kanaman oluyor bunu ancak onlar anlar ve takip edebilir..
neye göre erken bunu bilemezsin, bazen bize erken gelen şeyler herşey için geç olabiliyor..
Peki .sadece bu doktor evime 20 adım yürüme mesafesinde. Diğerine 35 kilometre otobüsü vs kullanıp gitmem gerekiyor.eşime de sordum her zaman oraya nasıl gidicen dedi.gerçi böylesi daha iyi olacaksa hertürlü giderim.Acmilacigim o senin monkeberstr dedigin doktor riskli gebelik uzmani ydi değilmi. Msj okursa n yanitlayabilirmisin. Birde ben ariyacagim msj içinde ama sende aklında ise o doktorun web sayfasını adını gonderebilirmisin
Ömrümde n omur gitti.oldum oldum dirildim.dedim bebeğim gidiyor.wc peceteye kırmızı kan geldi
panik yaptım korktum.hemen fitil imi aldım
ve acile gittik.hafif bel ve karın agrim var dedim
arada wc gittiğimde kahverengi puturlu kan geliyodu.ama çok korkuyodum. 5 ten 10.30 kadar bekledik.oda yordu beni.sonunda girdik. Alttan bakti kan taze degil dedi.iyi dedi.sonra ultrasal yaptı yolk kesesi göründü
Bebeğin bağlı olacağı kese.2 hafta sonra kap atisini dinleyebilirsiniz dedi.çok sukur rabbime
Gerçi bu lafına diyen eşimin oğlunun hanimiymis. Kendisinin yuzune cikip birsey diyemedim diyememde. Beni burdan takip ediyormus benim bilgim olmadan.kod adımı biliyorya. O zaman takip ediyor ise burdan okur.dun pazar günü onlara gittik.eşimin oğlu çağırmış babasını. Gelin pasta kahve içeriz vs diye.hemen hemen her hafta pazar günleri çağırıyor. Esinede sormuyor sanırım istermisin ıstemezmi sin diye.bende açıkçası her Pazar oraya gitmeyi istemiyorum ama eşim yanlış anlar diyede birsey demedim.gittikki bunlar kavgaya tutumuş. Gelinimizle benim aram çok iyidir. Kardes gibi.en azından ben öyle sanıyordum
eşim ile arasi yok .onun içinde eşimi görmek istemiyor. Aralarında tatsız şeyler geçti ilk başlarda
eşim dik kafali gelinimizde. Surtusup gidiyorlar
yani neden çağırdı n diye kavga çıkmış. Bende gordum gelinimize bağırıyor eşi 1 buçuk yasinda da erkek çocukları var.kızın halini görünce başladım ağlamaya. Kız bebeğide aldı çıktı gitti dışarıya. Arkadan eşimin oğlu başladı anlatmaya. Senin için kadınlar kulubundeki bayanlara diyorki sanki pamuk ipliğine bagli bebek yürümeye korkuyor. Sürekli yatıyor. Yani dalga geçmiş benimle.artı Resmimi göndermiş bayanlara onlarda demiski saten şeytana benziyor kadın demişler benim için. Bana bunlari esimin oglu gosterdi esinin tlf yaziyordu.okudum.hatta dedim olsun bende ona zamaninda iyi davranmadim.hatta dedim arkasindan esin hakkinda boyle konusman hic hos degil.ama kisiligi oturmamis birisi.kalktik eve geldik zaten.Ben eşimle olan problemlerinden dolayı. Gelinimiz bizim oturdugumuz daireye gelmisti 1 yıl beraber kalmistik.o zamanlar aRamiz hiç iyi değildi. Benden kaynaklanıyor du.hoş olmayan şeyler yaptım söyledim. Ama sonradan kendisinden Özür diledim telafi için elimden geleni yaptım. 3 yıllık evli kendisi 2 yıldır aramiz son derece iyiydi.dediğim gibi ben öyle saniyormusum. Kizmadim kendisine. Çok ama çok kırıldım. Bayanlar ben bu gece hiç uyumadim. Heyecandan olsa gerek.benim için önemli olan bebeğim benimle.bunları umursamiyorum bile.sadece paylaşmak istedim sizinle.öpüyorum sizi
Günaydın hepinize...
Hadi biriniz güzel bir haber verin de neşelenelim biraz...
Ben de size kahvaltı için bir şeyler hazırlayayım. Krep yapayım mesela. Ceviz ve balla güzel olur. Peynir de olsun. Seven varsa ev yapımı çemen de çıkarayım. Ben bayılırım çemene. Aklıma geldi, süzme yoğurt var evde. Kırmızı biber ve naneyle karıştırıp ekmeğe süreriz kahvaltıda. Bir de salçayı aynı şekilde tatlandırırız biz. Biraz zeytinyağı, kırmızıbiber ve nane ile ev yapımı salça. Hani çemen kokar diyen olursa alternatifi hazır. Eşim geçen gün tuzlu tereyağı da bulmuş. Çok sevindim. Memleketten getirtiyordum hep ama çabuk bitiyor nedense
E hadi, buyrun, krepler soğumasın
gunaydin arkadasim, afiyet seker olsun. birde benim yerime sicacik cay ic. ben ofiste calisiyorum gelemiycem maalesef.
fazla gecmisi okuyamadim ama galiba kedicigin kotu bi trafik kazasi gecirmis. ben o turkiyenin trafinden nefret ediyorum nefret. sorumsuzca araba kullanmalarindan. hic bir kurala uymadan. insana saygi yokki hayvana olsun. buraya esim ilk geldiginde bi ambulans gordu bu niye farkli boyle dedi.
o hayvan ambulansi dedim. neeee dedi. evt hayvanlar icin ozel acil durumlar icin. guldu tuhafina gitti. simdi o da cok alisti buraya. dun arkadaslara yemege gittik. bana diyorki buraya gelmeden turkiyedeki trafigin bu kadar rezalet oldugunu farkatmemistim ben de onlar gibi kullaniyordum. simdi anladim goruyorum herseyi. ben yaninda gittikce lutfen kemerini tak alkollu araba kullanmazsin dedikce aramizda surtusme olurdu. ee gel zaman git zaman. o da anladi artik herseyi.
Günaydın. Bende istiyorum kahvaltı. Izinliyim o yüzden hep evdeyimmm.bana kahvaltı lazım. Bebişlerimin büyümesi için))))
Günaydın,bebiş bereketi olan hafta Olmasını dilerim hepimize
Kızlar merhaba,
Yeni haberler biriktikçe yazıyorum size.
Miyom ameliyatımı Perşembe günü oldum, çok şükür, herşey yolunda. Bu çarşamba da tüp bebek doktorumda randevum var, hala kanamam var ama vakit kaybetmek istemiyorum. Doktoruma gerekli tüm bilgileri verip en kısa sürede yumurta toplamaya tekrar başlayacağım. Aralık sonuna doğru adet olacağım gün yine başlayacağım yumurta toplamaya.
Allah nasip eder inşallah, hepimiz yeni yıla bebiş haberleri ile gireriz. Çok heyecanlıyım.
arkadaş beni şimdi doğurtacaksın. :) seçimin: çemen, salça kırmızı biber naneyle şöööle bir ekmeğe sürersin yanında çay... tadından yenmez...
ve ben güzel bir haber vereyim bu menü için, çarşamba sezeryanım var.. inşalah kızım sağ sağlim gelecek... eller havaya dualar bebiş Asya'ya.....
Selam hanımlar ben aranıza yeni katıldım. Aslında çok uzun zamandır siteye giriyor okuyorum ama yeni üye oldum. Bende 41 yaşındayım ve bebek istiyorum. Okudukça gördüm ki herkes çok içten ve samimi bende sizlerle paylaşmak istedim. Benim hikayem şu; ilk evlilikten bir oğlum var. İkinci eşimle 5-6 yıl önce bebek düşündük. Birkaç yıl olmayınca doktora gittik. Bende hiçbir sorun yok. Sıra eşime geldi onda da hiçbir sorun yok. Tedaviye başladık takvim, aşılama netice hüsran. O dönem yaşım 38 di doktor tüp bebek deneyin dedi. Ama maddi imkanlar ve çalışıyor olunca bu yıla kadar sarktı. Kasımda tüp bebek denedik ve olmadı. Hayırlısı Allahtan. Rabbim olmayanlara hayırlısı ile nasip etsin inşallah. Dualarım hepimiz için.
Canım, rumuzunu değiştir ve paylaşma. Ara ara gir. Kimseyi ilgilendirmez ne yazdığın. Hiç umursama bile onları.
canım eşinde azosperm var sanırım.. inşallah tüm yumurtaların güzelce döllenir ve 2. bebişine kavuşursun..
Gerçi sürekli yat demediler bana.bu saten gelen kan 10 günde bir oluyor durduk yere.arkasından kahverengi ve bitiyor.bilmiyorumki ne kadar aralıklarla çağırır beni riskligebelik uzmanı. Buldum acmila nın bulduğu doktorun sayfasını. Daha emin ellerde olmak istiyorumcanım 35 km de oldukça fazlaymış ya...
içinin rahat etmesi için şöyle bir şey yapabilirsin bu doktoruna aynen devam et ama ilk 3 ay biliyorsunki hepimiz için riskli bu süreçte ayda 1 olsun riskli gebeliğe gidebilirsin..
3 ay geçince ona artık gitmez sonrasında yakınındaki doktorla devam edersin..
Canim yarin be o merkezde saat 12.30 randevum var troid icin senin icin sorup telefon alip sana yarin yazarim bence orasi iyi canim hem koca merkez birtane doktor degil bir cok doktoru var sen sadece fazla panik yapma kimsenin lafinada aglayip üzme kendini ve bebisini yaaa varya seni bu halinde üzüyolarya pesss yaaa elime terligi alicam da sabir yaa neyse fistik odaklan bebegine ben sana yarin yazarimPeki .sadece bu doktor evime 20 adım yürüme mesafesinde. Diğerine 35 kilometre otobüsü vs kullanıp gitmem gerekiyor.eşime de sordum her zaman oraya nasıl gidicen dedi.gerçi böylesi daha iyi olacaksa hertürlü giderim.Acmilacigim o senin monkeberstr dedigin doktor riskli gebelik uzmani ydi değilmi. Msj okursa n yanitlayabilirmisin. Birde ben ariyacagim msj içinde ama sende aklında ise o doktorun web sayfasını adını gonderebilirmisin
Kizlar cok yorgunum biri bana bu günün özetini yapabilirmi ...........ya Noel bayrami iyi güzelde yoruyooo ayyy Zonak yarin bana özel bir kahvalti yaparmisin sekerim cok rica ederim söyle yorgunlugumu alip gitsin yarin bütün gün doktordayim belki Bioenerji de yorgunlugum gider.
Dün kahve yapcaktim sizlere misafir baskinina ugradimmmm üzgünüm tatli bayanlar ama herkesi öpüyorümmmmm sarildimda hepinize cokkkkkk mis gibi uyuyun tatli ruyalarla uyanin
Günaydın arkadaşım. Bir kahvaltının lafı mı olur. Özel bir isteğin var mı? Menemen yapacağım bugün. Bandıra bandıra yeriz
Peynir çeşitlerimiz, var yanında: Beyaz, otlu, tel, örgü, eski kaşar... Tatlılar da ayçiçek balı, anason balı, incir reçeli, böğürtlen reçeli. Babam sucuk ta yapmış bu yıl. Tuzu az gelmiş ama baharatı kıvamında. Annem de yaprak göndermiş. Birazını sardım. Zeytinyağlı, limonlu. Maksat renk olsun. Burada bir börekçi var. Su böreğini çok güzel yapıyor. Ondan da koyalım yanına. Zeytinsiz olmaz tabi. Kekik ektim siyah zeytine. Kırmızı biber de ekledim. Limon ve zeytinyağıyla güzel oluyor. Buyrun kızlar siz de. Afiyet olsun
hepimiz, herkez, tüm bayanlar down sendromlu cocuk doğurabilecek anne adaylarından biriyiz..
hayata bu şekilde bakıp sahiplenmek ve hayata katmak için neler yapabiliriz onları düşünmeliyiz..
onlar 1 kromozon fazlalığın güzelliğinin yaşamak yerine ne yazıkki ön yargılarımız yüzünden yükünü taşıyan masum melekler..
Günaydın arkadaşım. Bir kahvaltının lafı mı olur. Özel bir isteğin var mı? Menemen yapacağım bugün. Bandıra bandıra yeriz
Peynir çeşitlerimiz, var yanında: Beyaz, otlu, tel, örgü, eski kaşar... Tatlılar da ayçiçek balı, anason balı, incir reçeli, böğürtlen reçeli. Babam sucuk ta yapmış bu yıl. Tuzu az gelmiş ama baharatı kıvamında. Annem de yaprak göndermiş. Birazını sardım. Zeytinyağlı, limonlu. Maksat renk olsun. Burada bir börekçi var. Su böreğini çok güzel yapıyor. Ondan da koyalım yanına. Zeytinsiz olmaz tabi. Kekik ektim siyah zeytine. Kırmızı biber de ekledim. Limon ve zeytinyağıyla güzel oluyor. Buyrun kızlar siz de. Afiyet olsun
iyim canım genel olarakMerhaba. Genel olarak bildiğin gibiyiz. Sen nasılsın?
Ohh yarasın kan olsun, can olsun. :) Ben de gidip birşeyler yiyeyim bari, canım çekti:)Günaydın arkadaşım. Bir kahvaltının lafı mı olur. Özel bir isteğin var mı? Menemen yapacağım bugün. Bandıra bandıra yeriz
günaydın canım
ben böyle davetkar bir sofra görmedim hemen geliyorum canım
ama ballar reçeller sarmalar gelirsem benim diyet yalan olur
Maalesef yeterince detay vermiyorlar, bir an önce olayı bitirmek istiyorlar, ama bişeyler ters gidiyorsa bunu düzeltmek gerekmez mi? Neyse ben çok takıntı yapmaya başladım :) Yarın tüp bebek doktoruma gidiyorum. Allah nasip edersen bu ayın sonunda tekrar işlemlere başlıyorum.Yapışıklık için kullanılan bir terim sanırım. Opu sonrası oluşması ihtimali düşük ama imkansız değil. Sıvı birikmesi olmadığı sürece tüp bebekte engel de değil. Doktorun bir yorum yapmadı mı bunun için?
Emeğine sağlık canım, öpüyoruz seni....TARÇINLI BAL MUCİZESİ
Tarçınlı Balın Hazırlanışı: Önce bir bardak suyu kaynatın, sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar suya bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin. Yatmadan bardağın yarısını için ve diğer yarısını sabaha bırakın.
İlaç firmaları bu bilgilerin yayılmasından hoşlanmayacak, çünkü tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha etkili bir ilaç.
Bal ve Tarçınla İlgili Gerçekler: Bal ve tarçın karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan etkisinin olmaması da cabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına dahi zarar vermiyor. Batılı bilim insanlarının araştırmalarına göre:
Kalp Hastalıkları: Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Arterit: Arterit hastalar bir fincan sıcak suya iki yemek kaşığı bal ve bir çay kaçığı toz tarçın koyarak faydalı bir içecek hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik arterit hastaları dahi iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 200 hastalarını kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı tarçın ile tedavi eden doktorlar 73 hastanın tümüyle ağrıdan kurtulduğunu, bir ay içerisinde ağrı yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin yürümeye başladığını gördü.
İdrar Yolu Enfeksiyonu: İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür. Kim bilebilirdi ki?
Kolesterol: İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranının %10 azaldığı görüldü. Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayetlerini azaltıyor.
Soğuk Algınlığı: Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal ¼ kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Boğaz Tahrişi: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı söyleniyor.
Gaz: Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalar tarçınlı balın midede oluşan gazları önlediğini gösteriyor.
Bağışıklık Sistemi: Tarçınlı balın günlük tüketimi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu bakteri ile virüs saldırılarından koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları güçlendirerek bakteriyel ve virütik hastalıklara karşı direnci artırıyor.
Sindirim Güçlüğü: İki yemek kaşığı bala serpilen toz tarçının yemek yemeden önce alınması asitliliği önlüyor ve en ağır yemekler dahi sindirilebiliyor.
Grip: İspanyol bir bilim insanı balda ki doğal bir bileşenin grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı gripten kurtardığını kanıtladı.
Uzun Ömür: Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler.
Boğaz Ağrısı: Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yiyin. Boğazınızdaki rahatsızlık geçene dek 3 saatte bir tekrarlayın.
Sivilceler: Üç yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçını karıştırın. Yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün ılık suyla yıkayın. İki hafta her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden söker.
Cilt Enfeksiyonları: Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere eşit miktarda uygulamak egzama, mantar ve her türlü cilt enfeksiyonunu iyileştirir.
Kilo Verme: Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup için. Düzenli olarak alındığında obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo kaybı sağlıyor.
Kanser: Japonya ve Avustralya’da yapılan araştırmalar mide ve kemik kanserinin başarıyla tedavi edilebildiğini gösterdi. Bu kanser çeşitlerinden muzdarip hastalar günde bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç parçaya bölerek bir ay boyunca almalı.
Yorgunluk: Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun güç kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00’te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.
Kötü nefes: Güney Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal ve tarçın konmuş suyla gargara yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel kokuyor.
İşitme kaybı: Günlük olarak sabah ve akşamları bal-tarçın ikilisini almak duyma kaybını giderebiliyor.
Canım takma kimseyi, herkes kendinden sorumlu bu hayatta.. Kim ne yapar kendine yapar.. Ben çok inanırım buna.. O Yüzden sen iyi yüreğine devam et ve affet.. VeLulinda nın dediği gibi başka hesap al.. Üzme böyle şeylere kendini bebişine odaklan.. Sevgiyle
Ya ağzımın suyu aktı ..:) afiyet olsun..
Ben yeneyim zaten, 6 ayda 10 kilo aldım zaten.. Sigarayı bıraktım da.. Üstüne iştahlı koca.. Bana koca bir Göbek yaptı.. Bilmeyenler hamilemisin diyor:) içimden Hayırlısı inşallah diyorum.. Bunlar çok alakasız oldu ama içimden geldi galiba.. Kilolu olmaya alışamadım, Kıyafet de olmuyor artık
Canlıya değer verilen bir yerde olmak ne güzel.. Keşke bizim cennet ülkemiz de öyle olsa...
Bebişlerine iyi bak ve büyüt Şekerim..
Âmin ..
Âmin.. Inşallah bu tedavinde gelir beklenen ..
Allah bir avazda kurtarsın.. Sağlıkla al ve büyüt Asya bebeği.. Hoşgelsin inşallah :)
Hoşgeldin :)
Katılıyorum..
Âmin inşallah ..
Nasılsınensu ?
azosperm de olsa varlığı var diyebilirdik, ancak bizde hiç yok, o yani, belki buradan başkalarına da yardımım dokunur, açıklayayım : Kleinfelter sendromu, yani bir erkekte olması gereken XY yerine, anneden bir X fazla alınması ile oluşan XXY karakteri. Görünüşü bir nebze etkileyen bir faktör, ancak sperm anlamında olmama anlamına geliyor. Bizim için bebek hayali tamamen sıfırdı, hatta donör sperm teklif ettiler bize, neyse ben çok kafaya takmadım, çünkü inanmamı sağlayan bir analiz raporu vardı elimde.canım eşinde azosperm var sanırım.. inşallah tüm yumurtaların güzelce döllenir ve 2. bebişine kavuşursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?