- 24 Aralık 2014
- 420
- 415
- 78
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #28.621
Gözün Aydın ne güzellllolley olleeyy oleeeey
Bence senin sinirin bozulmaz tanımıyorum ama çok mantıklı ve anaç bir kadınsın herkese moral oluyorsunAYyy ben çok gülüyorum ahahahah yazıyorum sürekli sinirim bozuldu:)
Çok tatlıymış maşallah, Allah ömür versin, uzun süre birlikte yaşayın.
Bu da benimkinin bebekliği teyzesi.
Bu da kankasıyla tanıştıkları gün :)
İmrenilecek bir dostlukları vardı kuzularımın...
Kızlar iyi akşamlar çok msj birikmiş okuyamadım.geri dönüp okuyacağım.bugün e2 degerine bakıldı.allahtan fazla yükselmemiş dedi Dr 1317 çıktı.yumurtaların çatlamaması için iğne olmaya başladım.neden anlamadım.dr yumurtalar çatlarlarken sende çatlarsın dedi.yumurta çok olduğu içinmiş.ama hala puregon oluyorum 137 ye düşürdü
Bence senin sinirin bozulmaz tanımıyorum ama çok mantıklı ve anaç bir kadınsın herkese moral oluyorsun
O zaman neden yumurtanın çatlamasını engelliyor bırak çatlasın benim ne zaman olur acaba çatlama karnım davul gibi oldu senin için çok sevindim çatlasın bol bol inşallah ikiz olurahahahaha tatlı doktormuş :)
bende aynı sekılde tedavı gordum canım bu gece catlatma yapıyorum:)
evet cnm çok doğru stres başa bela diye boşuna dememişler..Stres insan vücudunda ne gibi olumsuz etkilere neden olur?
Stresin insan beyninde yaptığı değişiklikler ilk kez bu kadar açık bir şekilde ortaya konuldu. Strese giren insanların beyninde bazıları geçici ama bazıları da kalıcı olmak üzere pek çok etki görülüyor.
Çoğunlukla insanlar stresin ani gelişen bir problem olduğunu düşünür. Patronuzuzla gün içinde yaşadığınız bir çekişme ya da iş çıkışı takıldığınız trafık strese girmenize sebep olabilir.
Kısa dönemli stres asabi, gergin, endişeli, unutkan ya da kafanız karışmış gibi hissetmenize sebep olabilir. Fakat bu etkilerstresin size verdiği zararların sadece küçük bir kısmı.
Zaman içerisinde, stres hormonu olan kortizol seviyesinin yükselmesi ile fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınız stresten zarar görebilir. Travma sonrası davranış bozukluğu, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal hastalıklaklar ile kronik stresarasında doğru orantı vardır.
Peki stresli olduğunuz bir durumda vücudunuzda kalıcı ya da geçici yönde hangi değişiklikler meydana gelir?
1. Stres beyninizde asabi olmanıza sebep olan kimyasal bir değişime yol açabilir
Birçok insan stresli hissettiği sırada huysuz ve aksi olduğu için geçinilmesi zor kişiler haline gelebilir.
Baskı altındayken unutkan ve kafası karışık hissetmemiz stresin beynimizdeki yıkıcı etkilerine örnek olarak gösterilebilir.
Fransız araştırmacılar,stres tarafından tetiklenen ve beyinde sinapsların düzenlenmesinden sorumlu olan hipokampusün içerisindeki moleküllere saldıran bir enzim keşfettiler.
Bu alandaki sinapslar değişikliğe uğradığında nöral iletim faaliyetlerinde azalma görülüyor.
Bu etkiler kişinin sosyalleşme yeteneklerini kaybetmesine, çevresi ile etkileşime girmekten kaçınmasına,hafıza ve kavrama süreçlerinde sorun yaşamasına yol açıyor.
2. Kronik stres beyninizi küçültebilir
Stresli bir hayat beyninizde duygulardan, otokontrolden ve fizyolojik fonksiyonlardan sorumlu olan bölgelerdeki gri maddenin azalmasına sebep olarak, hafıza ve öğrenme kapasitenize zarar verebilir.
Kronik stres ve depresyon, beyninizde prefrontal kortekste yoğunluğu azaltarak duygusal ve kavramsal bozulmalara yol açabilir.
Araştırmacılar bu etkinin özellikle genetik olarak ruh ve sinir hastalıklarına yakalanmaya yatkın olan kişilerde beyin hücreleri arasındaki sinaptik iletimin kopmasına sebep olduğunu söylüyor.
2008’de fareler üzerinde yapılan bir deneyde kısa süreli stresin bile beyindeki hafıza ve öğrenmeden sorumlu bölgelerde iletim problemleri yaratabileceğini ortaya çıkardı.
3. Stresli olaylar beyin hücrelerinizi öldürebilir
Yeni bilgiler öğrenmeye devam ettiğimiz sürece beynimizde hipokampusde nöronlar üretilmeye devam edecektir.
Fakat sürekli stres beyninizde hipokampusde yeri nöronların üretim sürecini durdururabilir, ayrıca hipokampal hücrelerin arasındaki iletişimin hızını da etkileyebilir.
Yapılan bir araştırmaya göre stres içerisinde olan bir insanın beyni normale göre daha çok miyelin üreten hücre ve normalden daha az nöron üretiyor.
Kortizolün yarattığı yıkıcı etkiler yüzünden hipokampus duygusal sıkıntıya karşı çok savunmasız hale geliyor.
4. Stres beyindeki tehdit tepkilerini tetikleyerek hafıza kaybına sebep olabilir
Kortizol beyindeki aktiviteleri engellediği için beyinde duygusal tepkileri ve motivasyonu kontrol eden ana merkez olan amigdalanın büyümesine sebep oluyor.
Amigdala beyinde korku ve tehdit kavramlarından sorumlu olan bölge olarak biliniyor.
Bu bölgedeki aktivitelerin artması kişinin tehdit altında olduğu düşüncesine kapılmasına ve yeni bilgileri kavrama yeteneğinin zarar görmesine sebep oluyor.
Onunda tiroidlerler ilgili sorunu vardı galiba tedavi görüyordu, hayırlısı olsun..kızlar petek dinçözde 2 aylık hamileymiş.. oda tedavi görüyordu..
darısı başımıza.. ahh yıllardır kimler geldi kimler geçti hepsi gebe kaldı.. bi ben kalamadım..
O zaman neden yumurtanın çatlamasını engelliyor bırak çatlasın benim ne zaman olur acaba çatlama karnım davul gibi oldu senin için çok sevindim çatlasın bol bol inşallah ikiz olur
Ikiz mi kafayı yerim ben doktorumdan bir tane istedim eşim görev nedeniyle hep yurt dışında benim için berbat olur senin hiç yok dimi senin olsun canım Allah önce olmayana versin sonra bizim gibi 2. Isteyenlere zaten ben cuma adet oldum çok erken çatlama için inşallah eşimin morfoloji sorun olmazaminn canım..
"tüp bebek ve diğer yöntemler dahil yardımcı üreme tekniklerinde
ovülasyon bazen, çok erken gerçekleşebilir ve kadının gebe kalma şansının önemli ölçüde
azalmasına neden olur. Çatlatmama iğnesi, yumurta hücrelerinin bu şekilde, çok erken serbest
kalmasına yol açan LH salgısının önlenmesi amacıyla kullanılır."
eğer yumurtalar yeterli büyüğe geldiiyse 18-20mm arası ogün sabah çatlatmama iğnesi yapılır sonra aksamına çatlatma iğnesi yaparlar ve 36 saat sonra toplanırlar canım.. bu süreçte ortalama 11 gün filan sürüyor.
inşallah senin ki de ikiz olur dicem ama bilmiyorum istiyor musun? oyüzden hakkında hayırlısı olsun tatlım..
Var bir hata gidince gorecez yumurta rezervi icin bakmisti dr ilk defa duyunca arstirmistim.yapmiyorlarmis devlet karsilamiyormus artik hastane isteminden cikartmislar..anti muller hormon du aklimda kalanTesti karıştırıyor olmayasın canımS takibim olur yıllardır Cerrahpaşa'da.
Onlar kendilerine very için bana senede bir AMH Yaptılar ve SGK'lı olarak bile ekstra 30TL alıyorlardı. Artık Cerrahpaşa tıp fak. De hiç yapılmıyor. 6 ay önce gidip sormuştum..
Bu testi SGK karşılamıyormuş. Eski fiyatını bilemeyeceğim de ben 150 liraya yaptırdım. Radon tıp merkezinde
Onunda tiroidlerler ilgili sorunu vardı galiba tedavi görüyordu, hayırlısı olsun..
Ben de ensu yaa.. Ben de kızım olsun istiyorum. İnşallah Allah ikimize de biter kız evlat verir. Ben 2 tane olsa daha da uyku olurum.evet sanırım öyleydi canım.. darısı hemencecik başımıza..
kızı olan annelere çok özeniyorum.. evde bi kız çocuğu olunca hayat daha zevkli oluyor..
Ikiz mi kafayı yerim ben doktorumdan bir tane istedim eşim görev nedeniyle hep yurt dışında benim için berbat olur senin hiç yok dimi senin olsun canım Allah önce olmayana versin sonra bizim gibi 2. Isteyenlere zaten ben cuma adet oldum çok erken çatlama için inşallah eşimin morfoloji sorun olmaz
Benim bir tane oğlum var ikiz bana çok zor yapamam oğlumun tam ortaokul dönemi olcak onunla ilgilenemem Allah sizlere versinevet ikiz bakmak çok zor ama bi yandanda şu güzelliği var tek gebelikle iki bebek sahibi oluyorsun:))
4-5 yaşına geldimi biraz rahatlıyorsun..
Ben de ensu yaa.. Ben de kızım olsun istiyorum. İnşallah Allah ikimize de biter kız evlat verir. Ben 2 tane olsa daha da uyku olurum.
Benim bir tane oğlum var ikiz bana çok zor yapamam oğlumun tam ortaokul dönemi olcak onunla ilgilenemem Allah sizlere versin
evet canım haklısın ozaman bir çocuk varken ikiz çok zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?