Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok şükür ve şükür hamd edecek çok şeyimiz var aslında
Evet canım az önce öğrendim bi arkadaşımın yakın bi aile dostları ölmüş. Adam 40 yaşında bile değilmiş daha ve 2 tan küçük kızı varmış..
O yüzden çok şükür bu halimize.. Bugün saglıklıklıyız ve sevdiklerimizle birlikteyiz.. Dİlerim yarında daha bereketli olur tabii ama üzülmeye değmez..

HAYATTA İYİ İNSANLARIN HALA VAR OLDUĞUNU GÖRMEK BİLE BENİM İÇİN BİR MUCİZE:)

Yaşat, Koru, Sev

View this email in your browser
Güçlü için bağışlarınıza ihtiyacımız var

Adını Güçlü koyduk bu oğlanın. O, bir sokak köpeği aslında. Sokaklarda doğmuş ve insanların şikayetleri üzerine barınağa alınmış bir köpek dostumuz.
Beş senelik ömrünün son 2 yılını barınak kafesinde gözlerinden kanlı irin akar halde tüketmiş. Kimse ilgilenmemiş, kimse umursamamış.
Ta ki, HaySev ekibi olarak biz onu bulana kadar...

Evet, kimse görmemiş onu ya da görmek istememiş.
Beynindeki tümör günden güne büyümüş ve sonunda bir gözünü de kaybetmiş.
Yaşadığı acıları tahmin etmek bile zorken o, bu acıları tek başına sessizce göğüslemiş..

Güçlü'yü gördüğümüzde derhal kliniğe çıkarttık. Beynindeki tümörün büyüklüğü dehşet vericiydi.
Damağı erimiş ve bir gözü bitmişti...
Çok uzun süren ve çok zor bir operasyonun ardından beyindeki kitle ve tek gözü alındı.

Solunum güçlüğü çektiğinden nekâhat dönemi bir hayli meşakkatli geçecek ..

Ama adı gibi Güçlü bir kuçu işte. Tüm bu acıları ve süreçleri gık demeden geçirdi. Artık biliyordu çünkü, onu koruyacak ve iyileştirmeye çalışan insanlar vardı etrafında.
O, hepimizin Güçlüsü.. Hepimizin canı.. Biz inanıyoruz o hayata tutunacak, iyileşip güldüğünü koşup oynadığını göreceğiz...
Siz de bağışlarınızla destek verirseniz çok daha mutlu olacağız...

Güçlü'nün tedavi sürecine ve adım attığı yeni hayatında bir katkınız olsun isterseniz bağışlarınızı bekliyor olacağız.

Tedavi Ücreti: 1600 TL dir.

HaySev Derneği'ne bağış yapmak isteyen üyelerimiz için hesap numaramız:
Banka: Ziraat Bankası
Şube : Çankaya (798)
Hesap Sahibi: Hayvansevenler Derneği (Haysev)
Hesap No: 56997864-5001
IBAN : TR070001000798569978645001

Paypal: haysevder@gmail.com

PAYLAŞMAK HAYAT KURTARIR, SİZ DE PAYLAŞIN
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 HaySev Derneği, Tüm Hakları Saklıdır.

E-Posta adresimiz: haysevder@gmail.com

Allah ramet eylesin bundan bir kaç ay önce uzaktan bir akrabamizin oğlu kayalıklardan düşüp öldü daha yaşı 40 bile değildi dun FB eşi çocuklarıyla fotolarini gördüm nefesim dügümlendi

Dun bu konuda bir program izledim ve bu canlılara bunları yaşatan insan olalamaz

Sorun benim kabullenmem değil ki. Onların beni kabul edememesi. Beni kafalarındaki insana dönüştürmeye çalışması. Onu da sabitleyemediler 40 yıldır. Her an değişik beklentilere giriyorlar. Yoruldum artık. Anlatamıyorum. Ben bir yetişkinim. Bir kimliğim, kişiliğim var. Bir gün öyle bir gün böyle, anneme ayrı, babama ayrı oynamam gerekmemeli.
Eşimle tekrar konuştuk. O da kafasında bir şekil belirlemiş. Beni tanımak gibi bir çabası yok. Ne yapması gerektiğini bilemiyor o yüzden de kaçış yolu olarak öküzlüğü seçiyor. Benim de son zamanlarda sabrımın tükenmesi yüzünden iletişimimiz kopmuştu iyice. Yeniden denemeye karar verdik. Yeni tanışmış gibi. O yüzden şimdilik o açıdan gevşettim kendimi. Ailemden de tek istediğim zorlamasınlar. Duygularımı anlamayabilirler. Yaşayanların bile bir kısmı unutabiliyor. Hiç yaşamayan elbette bilemez. Ama manevi destek veremiyorlarsa ayağıma dolaşmasınlar...
Bitmez bu konu. Bırakalım burada. Deştikçe acı veriyor çünkü. Kabuk bağlaması gerek biraz...

Ya ölüyorum kahrımdan sinirden oturdum ağladım... sabah da fox da haber izlerken konulardan biri de gerçek kürk sevdalılarına KAPAK olacak şekildeydi bir kürk ya da deri giysiviçin 18-20 hayvanın katledildiğini bilyorlar mı acaba da kasıla kasıla ortalıkta dolaşıyorlar hepsinin üzerine kusasım var ıyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

bak bu güzel olduu canım sevindim... Yeniden başlamak dilerim ikinizede iyi gelir...
Salla aileni sen açma telefonlarını boşver. Yuvayı dişi kuş yaparmış eminim çok mutlu olacaksınız. İkinci baharınızda:))
Kocaman sarılırımmmm sanaaa:)

evett canımm aynenn

Allah ramet eylesin bundan bir kaç ay önce uzaktan bir akrabamizin oğlu kayalıklardan düşüp öldü daha yaşı 40 bile değildi dun FB eşi çocuklarıyla fotolarini gördüm nefesim dügümlendi

Allah rahmet eylesın canım çok üzücü ama herkes fıtratı kadar yaşıyor..
Ölen adamın organları bağışlanmış mesela.. Demek ki yaşama amacı buymuş birilerine hayat olmak...

Rabbim bizi sevdiklerimizle sınamasın her halimize şükür, hamd rabbimize neler var hayatta yaşamak güzel açmak dertlerimzi neler var neler ama hayat devam eder yinede üç günlük değil mi, WishhDuygu sesin çıkmıyor süpriz mi var yoksa, hadi bakalim umudum sende

evet canım aynen bende çok çok kızıyorum ama şuda var hepimiz bu duruma isteyerek yada istemeyerek katkıda bulunuyoruz..
deri çantalar, deri kemerler, deri ayakkabılar kullanıyoruz.. kürk parası olanın üstünde var ama maddi olarak orta sınıftada herkezin üzerinde de deri montlar var.. bunun sonu yok.. hepimiz katleden insanlara yaşantımız itibariyle desteklemiş oluyoruz.. böyle oluncada sadece kürk giyenlere yüklenmek olmuyor.

hayatım tam da bu yazdığını konuşu
ordum ki arkadaşıma anlatırken yazını gördüm eveeet ayağkkabı ve çantada sorun vardı ama çantayı da arıttım deriden fakat ayakkabı kısmı düşündürüyor yeni çözümler bulmalıyıııım

Safran (zaferan) : Süsengiller familyasından; yurdumuzda da yetiştirilen, 10-15 cm boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Etli, yuvarlak, kaidesi yassı, 4 cm kadar çapında, üstü esmer renkli ve zarımsı pullarla kaplı, alt tarafında da kök parçaları bulunan bir soğanı vardır. Yaprakları uzun ve koyu yeşildir. Çiçekleri mor renklidir. Sonbahar mevsiminde yapraklardan önce açar. Meyvesi kapsül şeklindedir ve sonbahar aylarında meydana gelir. İçeriğinde; şekerler, organik asitler, krosin ve uçucu yağ vardır. Tepeciklerinden elde edilen toz; renk, tat ve koku verici olarak kullanılır.
Faydası : Vücuda kuvvet verir. Sinirleri uyarır. Aybaşı gecikmelerinde faydalıdır. Rahim hareketlerini arttırır. İştah açar. Sinir zayıflığını giderir. Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır. Fazla miktarda kullanılmamalıdır. Hamilelerin de kesinlikle kullanmaması gerekir.
Sakızağacı (mastaki) : Antepfıstığıgiller familyasından; Akdeniz kıyılarında yetişen, 4 m kadar boyunda, sık dallı, çalı görünümünde, kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Çiçekleri küçük ve kırmızı renklidir. Meyvesi ufak, yuvarlak ve sivri uçludur. Başlangıçta kırmızı renkli iken sonradan siyaha dönüşür. Dal ve gövdesinden sakız elde edilir.
Faydası : Midenin düzenli çalışmasını sağlar. Tükürük salgılanmasını artırır. Çene kaslarını güçlendirir. Diş etlerini temizler.
Salep (sahlep) : Salepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Gövdesi, dik ve silindirimsidir. Çiçekleri salkım veya başak şeklindedir. Kullanılan yeri köklerindeki yumrularıdır. Yurdumuzda bir çok çeşidi vadır. Salep yumruları müsilaj, glikoz ve uçucu bir yağ taşır.
Faydası : Göğsü yumuşatır. Öksürük ve bronşitte faydalıdır. Kabızlığı giderir. Basur memelerinde faydalıdır. Zihni çalışma gücünü arttırır. Kalbi kuvvetlendirir. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Vücudun ısınmasını sağlar. Cinsel gücü artırır.
Sandalağacı (kalanga) : Sandalgiller familyasından; küçük boylu bir ağaçtır. Hindistan ve Malakka'nın dağlık bölgelerinde yetişir. Yaprak dökmez. Yaprakları karşılıklıdır. Çiçekleri sarımtırak kırmızıdır. Meyveleri kiraz büyüklüğünde olup, siyah renklidir. Odunu sarımtırak renktedir ve kokuludur. Bu odundan uçucu bir yağ olan santal esansı çıkarılır. Hekimlikte kullanılır.
Faydası : İdraryollarındaki mikropları giderir.
Saparna (smilax) : Zambakgiller familyasından; tırmanıcı ve dikenli gövdeli, yeşilimsi çiçekli, çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları kalp şeklindedir. Çiçekleri şemsiye durumundadır. Kökünde tanen ve saponin bulunur. Birçok türü vardır. Yurdumuzda nemçe saparnası, Anadolu saparnası bulunur.
Faydası : Terletir. Kanı temizler. Cilt hastalıklarında faydalıdır. Frengide kullanılır.
Sarıot (düğünçiçeği) : Centiyangiller familyasından; gök yeşili renginde bir bitkidir. Nemli kumsallarda yetişir. Sapı ince, yaprakları dipten çifter çifter bitişiktir. Çiçekleri sarıdır. Karadeniz bölgesinde bulunur.
Faydası : Ateşi düşürür. Asabi ağrıları dindirir. Romatizmada faydalıdır.
Sarısabır (azvay) : Zambakgiller familyasından 180 kadar türü bulunan ve tropikal bölgelerde yetişen bir bitkidir. Bazan sapsız küçük bitkiler, bazan da dallı budaklı ağaçlar halinde bulunur. Yaprakları kalın ve etli
olup, rozet şeklindedir. Çiçekleri yeşilimsi, sarı veya donuk kırmızıdır. Çoğu zaman üç renklidir. Yaprakları kesildiği zaman acı bir su çıkar. Pankima denilen bu su; hekimlikte kullanılır. Yurdumuzda da bulunur.
Faydası : Kabızlığı giderir. Mide hastalıklarında faydalıdır. Vücudu kuvvetlendirir. Yanıkların sebep olduğu sancıları keser. Sirke ile karıştırılıp, saç diplerine sürülürse, dökülmelerini önler. Tavsiye edilen miktardan fazla kullanılmamalıdır. Mesane ve rahim hastalıklarından şikayet edenlerin de kesinlikle kullanmaması gerekir.
Sarmaşık (hedera) : Sarmaşıkgiller familyasından; tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir. Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür. Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır. Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır.
Faydası : Haricen yaraların tedavisinde kullanılır.
Sarmısak (tüm) : Zambakgiller familyasından; bütün kısımları keskin kokulu, 30-100 cm yüksekliğinde, otsu bir bitkidir. Toprak altında iri bir soğanı vardır. Çiçekleri beyazımsı pembedir. Yaprakları uzun, yassı, paralel damarlı ve sivri uçlu olup, gövdeyi sarmıştır. Soğanı özel kokulu uçucu bir yağ, şekerler, A, B, C, P vitaminleri içerir. Yağında alliin denilen bir madde vardır.
Faydası : Yüksek tansiyonu düşürür. İştah açar. Solunum ve hazım sistemindeki mikropları öldürür. Grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıklar sırasında faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Kalp adalelerini kuvvetlendirir. Böbreklerin normal çalışmasını sağlar. Karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasında yardımcı olur. Romatizma ve mafsal iltihaplarında faydalıdır. Damar sertliğini önler. Ateşi düşürür. Arpacık ve basur memelerinde faydalıdır. Zehirlenmelerde kullanılır. İdrar tutukluğunu giderir. Zehirli hayvan sokmasında da faydalıdır. Saçların uzamasına da yardımcı olur.
Sarımsak otu (alliarie) : Turpgiller familyasından; dik saplı, küçük beyaz çiçekli bir bitkidir. Oluşturulduğu zaman sarımsak kokusu verir. Hemen hemen her yerde bulunur.
Faydası : Temriye uyuz ve yaraların tedavisinde kullanılır.
Sassafras (bois de sassafras) : Defnegiller familyasından bir ağaçtır. Biri Amerika'da diğeri de Çin'de olmak üzere iki türü vardır. Köklerinden, lavantacılıkta kullanılan sagrol esansı elde edilir. Kurutularak toz haline getirilen yaprakları baharat olarak kullanılır.
Faydası : Sassafrasın kökleri terletici olarak kullanılır.
Semizotu (semizebe) : Semizotugiller familyasından; bir yıllık otsu bir bitkidir. Gövdesi toprak üzerine yatık, yaprakları sapsız ve etlidir. Yenilen kısmı, küçük, yuvarlak yeşil yaprakları ve körpe saplarıdır. C vitamini ve Demir bakımında zengindir. İçeriğinde kuzukulağı asidi bulunduğundan tadı biraz mayhoştur.
Faydası : Mide ve bağırsak kanamalarında ve kanlı idrarda faydalıdır. Kanı temizler. Vücuda serinlik verir. Şeker hastalarının susuzluğunu giderir. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Zayıflamaya faydalıdır. Dalak hastalıklarında şikayetleri geçirir. Uykusuzluk, sinirlilik ve zihin yorgunluğunda faydalıdır. Lapası, yanık ve apsede rahatlık verir.
Servi (selvi) : Servigiller familyasından; genellikle kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Birçok çeşidi vardır. Adi servi 20-30 m kadar boy alabilen, sütun şeklinde bir servi türüdür. Kabukları ince ve düzgün, uzun çatlaklıdır. Yaprakları koyu yeşil renklidir. Sürüngenlerinin ucunda, 3 cm kadar çapında, esmer renkli kozalağı vardır. Dal ve yapraklarından elde edilen uçucu yağın içeriğinde, tanen ve servi kafurusu vardır. Hekimlikte kozalalar kullanılır.
Faydası : İshali keser. Kanamaları durdurur. Şeker hastalığında da faydalıdır. Saçları kuvvetlendirmekte ve diş ağrılarını dindirmekte de kullanılır.

:)) bulursan banada söylersen sevinirim canım..
çanta bez yada suni deriden olabiliyorda ayakkabı işi biraz zor özelliklede benim gibi bi ayakkabı hastası için:))

Bazı hayvanlar sadece derileri ve kürkleri için avlanıyor..
Bazılarıda malum besin gıda için derilerinden de bi takım başka ihtiyaçlar yapılıyor...
Yani bazı hayvanlar insanların vücudunda hayat bulur buna o yüzden helal deniyor.. Niyet ve amaç her zaman öenmlidir. Az yemek o yüzden öenmlidir.
Yani biz çiceklerde ya da otlarda ağız göz vs. görmediğimiz için onları canlı değilmiş gibi algılasakda malesef onlarda en az hayvanlar kadar canlı...
Yani bu konu aslında biraz derin..

ensu cum, Benim yanımda çalışan elemanımın karısı Memorial de tüp bebek için görüşmeye gidecek yarın. 4. denemeleri. 3,5 yıl önceki hsg yeterli demişler. Bana normal gelmedi. Bir de Semra Hn. haricinde kontrollerde kimi önerirsin? Zar zor para denkleştirip gidiyorlar. Muhtemelen laporoskopi ile tüpün teki bağlanması gerekecek. Çekincenler ve sanki ilk kez yaptırıyormuş gibi ürkekler.

bende 39 yaşıntayım .çok fazla denemem oldu.ama hala ellerim bomboş..Eger saglıgın ve maddi gücün varsa sonuna kadar git.daha yolun başındasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…