Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Senin numaralandırdığın soruların 2-3 misli sorular vardı kafamda. Üstelik tüp bebek tedavisine girdiğim sırada. Zaman geçiyordu. Geri dönüşü yoktu. Denemedik demeyelim di, ama özünde gerçekten anne olmaya hazır mıydım? Ben de bilmiyordum. Hatta çocuğu olanlarla konuşuyordum. Beni çocuk istemeye ikna edebilsinler diye. Hayatımda hiçbir zaman hayatımın amacı çocuk olmamıştı. Bazı arkadaşlarım anne olmayı hayatın anlamı olarak görürken. Aynı duygular eşim içinde geçerliydi. Benden önce 10 yıllık bir evliliği olup hiç cocuk istememişti mesela.
Transferden önce gittiğim bioenerji uzmanına bütün bu hislerim anlatmıştım. Ben o kadar da çok istemiyor muyum acaba, haketmiyor muyum diye sormuştum. Sonuçta aslında bu hislerin bilinmezliğe duyulan korku olduğunu, her kadının içinde mutlaka annelik içgüdüsü olduğunu söylemişti. Ufak çaplı sanal bir annelik yaşattı bana telkinle ve ben koptum, ağlamaya başladım. Bana bu kadar bilinç iyi değil dedi. Bir kırsalda yaşasaydın, içgüdülerinle karar alsaydın en az 4-5 çocuk yapabilecek kapasitede içgüdülerim olduğunu söyledi.
Ha gelelim şuan ki noktaya. Hala çok korkuyorum, alıştığım hayatın nasıl değişeceğinden, eşimle ilişkimizin alacağı şekilden, bebeğin sağlığından, geleceğinden...böyle uzar liste. Ama sonuçta bebeğim olacağını bildiğim günden beri daha çok gülümsüyorum, sanki daha mutluyum. Sanki hayatın kontrolu daha bir benim ellerimde.
Şimdi bunları yazarken laboratuardan aradılar. Harmony sonucunuzu mail attık diye. Şuan ellerim titriyor. O dosya açılana kadar kalbim güm güm.
Sonuç iyi çıktı ve ben ağlıyorum, işte böyle birşey galiba....
 


Haydii maşallah canım rabbim devamını getirsin:))
Sağlıklı bereketli hayırlı bi oğlan olsun size:)
 
ah canaım bunları da hep düşünür kafam... offf girdap gibi
 

canım görüşmeye giderken istenen şeyler arasındaki rahim filmi için çağrı merkezindeki danışmanlar yada hemşireler demiştir eskiside kabul olur diye.. normalde doktorlar 2 yılı geçenleri kabul etmiyorlar.. ben tedaviye gittiğimde benden önce giren bir bayanın rahim filmini 1,5 yıllık diye bile kabul etmemişlerdi.. o yinede eskiyi götürsün memorialda rahim filmi çekiliyor gerekirse orada da çekerler..
amh ve semenleride başka hastaneden olsun istemiyorlar..

kendisi eskiye dair ne var ne yok herşeyi tamamen toparlayıp gitsin, geçmiş tedavi protokol kağıtlarını ve elinde olan ne kadar eski yeni test varsa toplasın canım dosyalayıp Ayşe Hanıma gitsin..
Ayşe hanım ilgi alaka ve protokol konusunda dört dörtlük ve yeni hastalara ilk gün en az 1 saatini ayırıyor.. çok güzell bir yol izliyor ve çok bilgili.. bana rahim filmime bakıp ilk kez Ayşe hanım tüpünde sorun var laparaskopi olmalısın demişti sonra odaya 15 dk içinde Semra hanım gelmiş oda tüpte sorun var demişti.. yani en az Semra hn kadar bilgili..
ayrıca benim bu tedavimi durduranda ilk başta Ayşe hanım oldu boşuna para harcamanı istemiyorum dedi kaç kez cepten aradı dakikalarca bana nedenlerini niçinlerini anlattı.. geçen hafta bir günde 4 defa aradı... Sonrasındada Semra hanımda aynı şeyleri söylemiş.. ekip doktoru olarak Ayşe hanımı seçsin canım.. herhangi bir konuda yardım edilecek bir şey varsa herzaman sorabilirsiniz canım..
geçmiş yıllardada raporlu bir tedavi gördüysede 1000 tl indirim alır canım..
 
Teşk
Teşekkürler canım, yarın ön görüşmeyi Yücel beyle yapacaklarmış. Ama karar verirde başlarlarsa Ayşe Hn. ı seçin dedim. İnşallah bu sefer yüzleri güler. Saçma sapan yerlerde tedavi olmuşlar şimdiye kadar, adı sanı duyulmamış. 29-32 arası 4 tedavi. Çikolata kisti alınmış bir ara. Tüpün tekinde sıvı varmış. Kimse kapatalım ya da alalım dememiş. Spermleri normal.Şimdi 34 yaşında.
Bakalım inşalah olumlu olur herşey.
 

hımm evet bu hafta Ayşe hanım izne çıktı cnm, haftaya gelecek ama keşke ilk görüşmeyi Ayşe hanımla yapsalardı daha iyi olurdu. Semra hanımda görecekmiymiş cnm.. bu tarz sorunlarda mutlaka Semra hanımada muayene olmak gerekli.. Arkadaşın bukadar sıkıntı yaşamışsa canım sadece Yücel beyde çok içine sinmeyebilir..
 
Semra han, ön görüşmelere girmiyor demişler. Muayene olursa ancak bakıyormuş. Karar vermeden 360tl ödemek istememişler Semra hn. için. Kazar verirlerse zaten paketin içinde olacak ya nasılsa muayene.
 
Semra han, ön görüşmelere girmiyor demişler. Muayene olursa ancak bakıyormuş. Karar vermeden 360tl ödemek istememişler Semra hn. için. Kazar verirlerse zaten paketin içinde olacak ya nasılsa muayene.

canım zaten o 360 tl tüp bebek tedavisine başlanınca paketten düşülüyor..
benim kendi fikrimce orada önemli olan Semra hanımın düşünce ve kararları.. yoksa eski protokol kağıtlarına ve testlere bakarak sadece ekip doktorları ile oturup görüşerek hiçbirşeye tam olarak doğru karar verilmez.. muyane çok önemli.. zaten laparaskopilik bir durum varsa her durumda Semra hanıma muayene için gitmeli..
 
Tamam bunların hepsini ietirim ben onlara. Yarın görüşüp, netleştirmek için Semra Hn. a gözükmek istiyoruz desinler o halde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…