- Konu Sahibi akideciknane
-
- #35.121
canim yaa 12. gunde sonucun 10 ciktiysa kimyasal gebeliktir.. o deger yukselsede cok bisey ifade etmez yine duserdi..
Canım, ne kadar yürekli, güçlü bir kadınsın. Bütün yaşadıklarını arkanda bırakıp, güzel bir hayata sevdiklerinle yelken açacağına eminim. Seni seviyoruz, sana kocaman sarılıyoruz.Bugüne kadar kız kardeşim olmadı. Mesajlarınızı ağlayarak okudum ve hala bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Görmediğim, varlığını bilmediğim kız kardeşlerim oldunuz hepiniz. Var olun ve sağ olun. Benim için dilediğiniz herşeyi Allahım size kat be kat versin inşallah.
Dün gastroskopi’den eve döndüğümde midem bulanıyor ve görme zorluğu yaşıyordum, yattığım sırada face’e baktım ve Nuraycığımın (ensu) mesajını gördüm. Sana 14 şubatta sevgilerimizi gönderdik yazıyordu. Aralık ayından beri maalesef klübümüzü takip edemiyordum. Hem halim olmadığı hem de artık umudum olmadığı için…
Sevgili kız kardeşlerim,
@Yeteeeerr @Alara14 @sara_28 @dnzdryacmila @kuddus ensu Eua @simay72 @Mutlu-DUOVA @CapsLocked @NevSer @kese06 @alpcemre @Herseyguzelolcak @Meer7 @medusa76 @2220 @WishhDuygu
Beni çoooooooooook mutlu ettiniz. 3 aydır ilk defa duygulandım. Mutluluk hissediyorum. İyi ki varsınız!!!
Belki bazılarınız konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Uzun zamandır yazamıyordum, kafamı toplayıp size anlatayım neler yaşadığımı. Hazır mısınız?
Ben 2 kez tüp bebek denemesi yapan, her şartı uygun, sağlığı yerinde bir kardeşinizken şu anda serviks kanseri seviye 2B den tedavi görüyorum. İlk başta herşey şaka gibiydi. 3. Denemem için rahim filmi çektirirken bir oluşum farkedildi rahim ağzında. Sonra herşey bir çığ gibi büyüdü. Teşhis için kolposkopi yapıldı, patalojide çıkan tümör içinde konizasyon yapıldı. Dr’um ameliyatta gördüğü dokuların çok kötü durumda olmadığını belirtti. Ancak, ilaçlı MR’da kanserin rahim ağzı, idrar fistülü ve çok geniş bir bölgeyi etkilediği ortaya çıktı. Akabinde, pet ct yapıldı ve hangi hücrelerde kanser olduğu teşhis edildi. Karın boşluğuma kadar ilerlemiş ve lenf bezlerinde tutulmuştu. Bütün bunlar 1 ay içinde oldu ve bende hepimiz gibi bebek isterken nur topu gibi bir kansere sahip oldum. Ve maalesef ameliyat edilebilecek türden bir kanser değildi çünkü yaygındı. Ocak ayında kemo ve radyo terapi başladı. Her gün acıbadem hastanesinde radyoloji alacak, haftada 1 günde 4 saat kemo’da kalacaktım. 3 gün tedavi aldım, 3. Gün 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım. Vücudum kabullenmiyor ve tepki veriyordu. Üstüne grip olunca tedavi askıya alındı. 1 hafta dinlendirildim. Bu arada, kemo ve radyo etkisiyle yiyemiyor, içemiyor ve alttan üstten çıkarıyordum. 1 hafta sonunda tekrar başladım tedaviye ve 5 gün tedavi gördüm. Bu seferde, kanımdaki 125 ve 1919 değerlerinin (kanser ile ilgili) 2.000 lerde olduğu saptandı. Bu sadece rahim ağzı kanseri olamazdı…başka şeylerde olmalıydı!!! Yumurtalık kanserinden şüphe edildi ve akabinde bir sonraki hafta Laparoskopik Ooferektomi (karın, yumurtalık, bağırsak vs tetkiki ve çıkarılması ameliyatı) oldum. Ameliyat sonrasının ne kadar ağrılı ve acılı olduğunu şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Tüplerimden biri de enfekte olmuştu ve alınmıştı. Şok üzerine şok yaşıyordum ve hepinizin bildiği gibi iç gücümle savaşmaya devam ediyordum. 1 hafta daha ara verildi ameliyattan sonra. Tekrar tedaviye başladım. 3 kez gidebildim. 1 haftada 4, 2 haftada 8 kg vermiştim. Hala hiçbir şey yiyemiyor ve giderek elden ayaktan düşüyordum. Artık, yürüyemiyordum bile. Nefes alışımda sıklaşma ve göğsümde daralma başlamıştı. Sağ Bacağımda ağrıyor üstüne basamıyor ve hatta yattığımda bile ağrıdan duramıyordum ki dopler çekilmesini istedi dr’um. Yapılan tetkikte bacakta kan pıhtısı tıkanıklığı oluştuğu anlaşıldı. Ama bu kadarla kalmadı…kopan pıhtılardan biri kalbe ve oradan da akciğerime taşındı. Şu anda akciğerimde emboli var. Kalbim geçen hafta durabilirmiş…3 gün hastanede tutuldum. Kan sulandırıcı iğnelere başlandı. Ama mide üstü ağrım geçmek bilmiyordu. Dün en son mideme bakıldı ve kemo’nun gastrit yaptığı saptandı. Haftaya inşallah tekrar tedaviler başlayacak. Mayıs ayına kadar sürecek.
İlk duyduğumda şok olduğum bu hastalık sebebiyle hiç isyan etmedim. Hatta geçen hafta kalp krizi geçirmeme ramak kalmış olduğunu öğrendiğimde bile şükrettim Allahıma. Benim için planları vardı ve bunlara sabır göstermeliydim ve dayanmalıydım. Kadıköy şifa’da tüp bebek peşinde koştururken 3 dr bu oluşumu farketmeliydiler ama onlar sadece paraya odaklanmışlardı. Benim sağlığıma değil. Aynı şey memorial’da da oldu. O kadar detaylı muayenede rahim ağzındaki oluşumu görmediler. İhmal ettiler.
Sizler smear testlerinizi ve jinekolojik kontrollerinizi mutlaka tüp bebek merkeziniz dışında yaptırın. Onlar atlıyorlar…
Bu arada, radyoloji tedavisi beni daha yıllaaaar sonra olacağını düşündüğüm menapoz’a soktu. Herşeyi sağlam bir kadınken 1 ayda artık hiçbir bebek ümidi olmayan birine dönüştüm. Rahmim alınmadı belki ama artık hiçbir işe yaramayacak. Yine burda duraklıyorum ve ağlayarak Allahımın benim için neler planladığını merak ediyorum.
Herbirinizin mesajlarına kalpten teşekkür ediyorum, daha iyi hissettiğimde her birinize tek tek yazmak amacım. Lütfen kendinize dikkat edin ve SAĞLIKLA, SEVGİMLE kalın.
Nurdan
(ATLADIĞIM bir kardeşim varsa özür diliyorum)
pes etmek yok canım, son hızla yola devam.. bizlerde senelerdir uğraşıyoruz senin gibi..
üç tedavinide aynı yerde yaptırdıysan ilk iş doktor değiştirmeni tavsiye ederim cnm..
infertilite sebebiniz nedir özel değilse..
oluyor be canim... ben de 41 yasindagim 3 senede 4 tup bir asilama.... sonuc bomboooos bir kucak.. aman ne yzpalim vardir ya bunda da bir hayir...
Yas en onemli sebeb. Ama zar zor elde edilen gebelikler ilk 8 haftada kayip oluyor. Zaten 40'dan sonra basladik denemey en basindan doktorlar yasdan basladi. Ayrica spermlerde mobilite sorunu var. Yani dogal yolla bizim sansimiz bu yasdan sonra hic olamayacakmis. Ya ne bileyim bayagi yoruldum yildim. Neden bu kadar guc anlayamiyorum. Elimden geleni yaptim. Bir sey degil butun hayatimi sorgular oldum. Bileydim 25 yasinda bu ise baslardim. Ne diye ortalikda salak gibi dolasdim oyle. Is guc kariyet hicbirseyin onemi yokmus oysa. Gencligimi heba ettim diye dusunuyorum. Bos islerle ve kisilere kafa patlamisim. Hayatim en zor 3 yilini yasiyorum halada devam ediyor. Allahda bizi birgun gore ne olurdu?
ozlememine .!.:Cok haklisiniz cocugum yokken sanardimki olunca cok mutlu olcam cunku her sey cok guzeldi bir o eksikti (evliligim esime sevgim). Cocugum oldu evet cok mutlu oldum ama bu seferde baska sinav basladi evliligim catirdamaya simdi cocugum 6 yasinda onun yaninda elimde olmadan ne kavgalar. Yillar once biri soylese boyle olacagini inanmazdim. Evet sinav biri bitiyo biri basliyo. Sanki zaman gectikce tahammul ve sabrim daha daha saglamlastigimi sanirken bir bakiyorum bir okadar zayif ve aciz. Zorrrrrrr geliyo[
Acaba bunda kabahat sendemii acaba cocuktan sonra esine ilgi azalmis olabilir mi çünkü erkek lerde cocuk gibilerozlememine .!.:Cok haklisiniz cocugum yokken sanardimki olunca cok mutlu olcam cunku her sey cok guzeldi bir o eksikti (evliligim esime sevgim). Cocugum oldu evet cok mutlu oldum ama bu seferde baska sinav basladi evliligim catirdamaya simdi cocugum 6 yasinda onun yaninda elimde olmadan ne kavgalar. Yillar once biri soylese boyle olacagini inanmazdim. Evet sinav biri bitiyo biri basliyo. Sanki zaman gectikce tahammul ve sabrim daha daha saglamlastigimi sanirken bir bakiyorum bir okadar zayif ve aciz. Zorrrrrrr geliyo
Semra Hanımın ismini hep duyuyoruz, bencede iyi bir dr, ekibide çok iyi sanırım.Ensu nun tecrübesi var.Ama Çek Cuhmuriyeti bende şimdi duydum, banada hastane ismini verirseniz sevinirim.Aklımızda olsun.Kızlar ben uyumaya gidiyorum, iyi geceler, çok öptüm.
Bu durumdami kendiliginden hamile kaldin magnesya. Şaşırdım. Bir mucize.nasil iyilesmis spermler acabaEvet Canım. 2009 Da tedavi Olmuştuk. SAyı Net Aklımda Değil Ama sperm Bulamama Durumu Vardı.raporda hareketli Spermlerin görülmediği Ve var Olanların Morfolojik bozukluğu Olduğu Yazıyordu. Dr.a sorduğumuzda Var Olanların Sadece Baş Olduğunu Kuyruklarının Olmadığını Söylemişti.eşim Varikosel Op. geçirdi.tüp Bebek Tedavisi Ve Şükür ki Pozitifti :)
doğru Hatırlıyorsun Ikinci Bebeğim Doğal Oldu. Dr.um Çoook Şaşırmıştı :)
Canim ben simdi oturdum Semra Karamana mail aticam o benim hep kafamda oldugu icin o kadinla birkere konusup yola devam edicem de kocam fiyat sordu Selman Lacini cok begenmusti onlara tekrardan yaz diyo benim sorum asagi yukari maliyet ne kadar Memorualin
Bugüne kadar kız kardeşim olmadı. Mesajlarınızı ağlayarak okudum ve hala bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Görmediğim, varlığını bilmediğim kız kardeşlerim oldunuz hepiniz. Var olun ve sağ olun. Benim için dilediğiniz herşeyi Allahım size kat be kat versin inşallah.
Dün gastroskopi’den eve döndüğümde midem bulanıyor ve görme zorluğu yaşıyordum, yattığım sırada face’e baktım ve Nuraycığımın (ensu) mesajını gördüm. Sana 14 şubatta sevgilerimizi gönderdik yazıyordu. Aralık ayından beri maalesef klübümüzü takip edemiyordum. Hem halim olmadığı hem de artık umudum olmadığı için…
Sevgili kız kardeşlerim,
@Yeteeeerr @Alara14 @sara_28 @dnzdryacmila @kuddus ensu Eua @simay72 @Mutlu-DUOVA @CapsLocked @NevSer @kese06 @alpcemre @Herseyguzelolcak @Meer7 @medusa76 @2220 @WishhDuygu
Beni çoooooooooook mutlu ettiniz. 3 aydır ilk defa duygulandım. Mutluluk hissediyorum. İyi ki varsınız!!!
Belki bazılarınız konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Uzun zamandır yazamıyordum, kafamı toplayıp size anlatayım neler yaşadığımı. Hazır mısınız?
Ben 2 kez tüp bebek denemesi yapan, her şartı uygun, sağlığı yerinde bir kardeşinizken şu anda serviks kanseri seviye 2B den tedavi görüyorum. İlk başta herşey şaka gibiydi. 3. Denemem için rahim filmi çektirirken bir oluşum farkedildi rahim ağzında. Sonra herşey bir çığ gibi büyüdü. Teşhis için kolposkopi yapıldı, patalojide çıkan tümör içinde konizasyon yapıldı. Dr’um ameliyatta gördüğü dokuların çok kötü durumda olmadığını belirtti. Ancak, ilaçlı MR’da kanserin rahim ağzı, idrar fistülü ve çok geniş bir bölgeyi etkilediği ortaya çıktı. Akabinde, pet ct yapıldı ve hangi hücrelerde kanser olduğu teşhis edildi. Karın boşluğuma kadar ilerlemiş ve lenf bezlerinde tutulmuştu. Bütün bunlar 1 ay içinde oldu ve bende hepimiz gibi bebek isterken nur topu gibi bir kansere sahip oldum. Ve maalesef ameliyat edilebilecek türden bir kanser değildi çünkü yaygındı. Ocak ayında kemo ve radyo terapi başladı. Her gün acıbadem hastanesinde radyoloji alacak, haftada 1 günde 4 saat kemo’da kalacaktım. 3 gün tedavi aldım, 3. Gün 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım. Vücudum kabullenmiyor ve tepki veriyordu. Üstüne grip olunca tedavi askıya alındı. 1 hafta dinlendirildim. Bu arada, kemo ve radyo etkisiyle yiyemiyor, içemiyor ve alttan üstten çıkarıyordum. 1 hafta sonunda tekrar başladım tedaviye ve 5 gün tedavi gördüm. Bu seferde, kanımdaki 125 ve 1919 değerlerinin (kanser ile ilgili) 2.000 lerde olduğu saptandı. Bu sadece rahim ağzı kanseri olamazdı…başka şeylerde olmalıydı!!! Yumurtalık kanserinden şüphe edildi ve akabinde bir sonraki hafta Laparoskopik Ooferektomi (karın, yumurtalık, bağırsak vs tetkiki ve çıkarılması ameliyatı) oldum. Ameliyat sonrasının ne kadar ağrılı ve acılı olduğunu şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Tüplerimden biri de enfekte olmuştu ve alınmıştı. Şok üzerine şok yaşıyordum ve hepinizin bildiği gibi iç gücümle savaşmaya devam ediyordum. 1 hafta daha ara verildi ameliyattan sonra. Tekrar tedaviye başladım. 3 kez gidebildim. 1 haftada 4, 2 haftada 8 kg vermiştim. Hala hiçbir şey yiyemiyor ve giderek elden ayaktan düşüyordum. Artık, yürüyemiyordum bile. Nefes alışımda sıklaşma ve göğsümde daralma başlamıştı. Sağ Bacağımda ağrıyor üstüne basamıyor ve hatta yattığımda bile ağrıdan duramıyordum ki dopler çekilmesini istedi dr’um. Yapılan tetkikte bacakta kan pıhtısı tıkanıklığı oluştuğu anlaşıldı. Ama bu kadarla kalmadı…kopan pıhtılardan biri kalbe ve oradan da akciğerime taşındı. Şu anda akciğerimde emboli var. Kalbim geçen hafta durabilirmiş…3 gün hastanede tutuldum. Kan sulandırıcı iğnelere başlandı. Ama mide üstü ağrım geçmek bilmiyordu. Dün en son mideme bakıldı ve kemo’nun gastrit yaptığı saptandı. Haftaya inşallah tekrar tedaviler başlayacak. Mayıs ayına kadar sürecek.
İlk duyduğumda şok olduğum bu hastalık sebebiyle hiç isyan etmedim. Hatta geçen hafta kalp krizi geçirmeme ramak kalmış olduğunu öğrendiğimde bile şükrettim Allahıma. Benim için planları vardı ve bunlara sabır göstermeliydim ve dayanmalıydım. Kadıköy şifa’da tüp bebek peşinde koştururken 3 dr bu oluşumu farketmeliydiler ama onlar sadece paraya odaklanmışlardı. Benim sağlığıma değil. Aynı şey memorial’da da oldu. O kadar detaylı muayenede rahim ağzındaki oluşumu görmediler. İhmal ettiler.
Sizler smear testlerinizi ve jinekolojik kontrollerinizi mutlaka tüp bebek merkeziniz dışında yaptırın. Onlar atlıyorlar…
Bu arada, radyoloji tedavisi beni daha yıllaaaar sonra olacağını düşündüğüm menapoz’a soktu. Herşeyi sağlam bir kadınken 1 ayda artık hiçbir bebek ümidi olmayan birine dönüştüm. Rahmim alınmadı belki ama artık hiçbir işe yaramayacak. Yine burda duraklıyorum ve ağlayarak Allahımın benim için neler planladığını merak ediyorum.
Herbirinizin mesajlarına kalpten teşekkür ediyorum, daha iyi hissettiğimde her birinize tek tek yazmak amacım. Lütfen kendinize dikkat edin ve SAĞLIKLA, SEVGİMLE kalın.
Nurdan
(ATLADIĞIM bir kardeşim varsa özür diliyorum)
Canim ben simdi oturdum Semra Karamana mail aticam o benim hep kafamda oldugu icin o kadinla birkere konusup yola devam edicem de kocam fiyat sordu Selman Lacini cok begenmusti onlara tekrardan yaz diyo benim sorum asagi yukari maliyet ne kadar Memorualin[/QUOTE][QUOTE="ensu, post: 39567565, member: 537340aevet cnm bu topikteki hemen hemen tüm bayanlar aynı durumda, iş güç kariyer derken yıllar geçmiş ama ne yapalım hayat bize bunu sunmuş bizde yaşamışız.. erken evlenmeklede bir şey olmuyor cnm olmayacaksa olmuyor.. ben 29 yaşında evlendim ikinci aydan bu yana tüp bebek tedavisi görüyorum 8 yıl oldu 9. tüp bebek tedavisi, yarıda kalanlar hariç.. arada sonlananda var, kimyasal olanda var.. elde var sıfır... ama pes etmek yokk.. yola devam cnm.. işimden istifa ettim, mesleğime ara verdim tedaviler için.. yola son hızla devam..üzme kendini hepimiz aynıyız..
Canım benim doktorun dediğinin aksine az kanamam olmuştu.. Zaten hep az ve uzun Süreli olur. 7 gün Sürer ama ped değil günlük ped yeter 2 gün haricinde.. Karnımda şişlik oldu evet hala da geçmedi 2 olacak nerdeyse..Yas 36. Beta hcg koca 0 cıktı. O gun regl oldum. Regl 7 gundur azalmıs da olsa hala devam ediyor ve karnımda siskinlik var. Benim durumumu yasayan oldu mu?
Demek aynı durumdayız.. Aynen gunluk ped yetiyor ama devam etmekte. Siskinlik iki olacak demişin ya anlayamadım ne iki olacak?Canım benim doktorun dediğinin aksine az kanamam olmuştu.. Zaten hep az ve uzun Süreli olur. 7 gün Sürer ama ped değil günlük ped yeter 2 gün haricinde.. Karnımda şişlik oldu evet hala da geçmedi 2 olacak nerdeyse..
Nerdeyse 2 ay olacak demek istedim de . 'Ay !' Yazmayınca anlaşılmamış.,Demek aynı durumdayız.. Aynen gunluk ped yetiyor ama devam etmekte. Siskinlik iki olacak demişin ya anlayamadım ne iki olacak?
Canim ben simdi oturdum Semra Karamana mail aticam o benim hep kafamda oldugu icin o kadinla birkere konusup yola devam edicem de kocam fiyat sordu Selman Lacini cok begenmusti onlara tekrardan yaz diyo benim sorum asagi yukari maliyet ne kadar Memorualin[/QUOTE][QUOTE="ensu, post: 39567565, member: 537340aevet cnm bu topikteki hemen hemen tüm bayanlar aynı durumda, iş güç kariyer derken yıllar geçmiş ama ne yapalım hayat bize bunu sunmuş bizde yaşamışız.. erken evlenmeklede bir şey olmuyor cnm olmayacaksa olmuyor.. ben 29 yaşında evlendim ikinci aydan bu yana tüp bebek tedavisi görüyorum 8 yıl oldu 9. tüp bebek tedavisi, yarıda kalanlar hariç.. arada sonlananda var, kimyasal olanda var.. elde var sıfır... ama pes etmek yokk.. yola devam cnm.. işimden istifa ettim, mesleğime ara verdim tedaviler için.. yola son hızla devam..üzme kendini hepimiz aynıyız..
Şimdi anladım canım... :)Nerdeyse 2 ay olacak demek istedim de . 'Ay !' Yazmayınca anlaşılmamış.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?