- 19 Haziran 2011
- 1.170
- 1.290
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #35.161
Allah vaktini saatini yazmıştır elbet canım.. O vakte kadar daha fazla yıpranmamıza mani olsa Allah'ım.. Çocuklara verecek enerji kalmayacak bu gidişle..
Benim için biraz fazla hormon özellikle östrojen ağır geldi. Onu atamadım bi türlü.
Zaten Hayatım kadın doğumcularda geçti.. Yabancısı Değilim.. :))
Tesekkur ederim deniycem. Yakinlik gostermek konusunda ne diyim ikumzde cok inatciyiz uzun suredir kusum 15 yildir evliyim aramizdaki artan cogalan sey sevgi digil sanki inatlarimiz oldubence ufaklığı kıskanmış eşin biraz ona da ilgi gösterirsen herşey yoluna girer .çok etkili bir formül söyleyebilirim iki rekat allah rızası için namaz kıl ve de ki allahım benim ve esimin günahlarını bağışla de ve onada yakınlık göster bak ne güzel olacak .canım eğer seni aldatmıyorsa dövmüyorsa bence herşeye değer bu zamanda boyle eş ..
Dualarımız seninle kardeşim Allah'a emanet ol,Allah'ın izni ile herşey yoluna girer.Bugüne kadar kız kardeşim olmadı. Mesajlarınızı ağlayarak okudum ve hala bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Görmediğim, varlığını bilmediğim kız kardeşlerim oldunuz hepiniz. Var olun ve sağ olun. Benim için dilediğiniz herşeyi Allahım size kat be kat versin inşallah.
Dün gastroskopi’den eve döndüğümde midem bulanıyor ve görme zorluğu yaşıyordum, yattığım sırada face’e baktım ve Nuraycığımın (ensu) mesajını gördüm. Sana 14 şubatta sevgilerimizi gönderdik yazıyordu. Aralık ayından beri maalesef klübümüzü takip edemiyordum. Hem halim olmadığı hem de artık umudum olmadığı için…
Sevgili kız kardeşlerim,
@Yeteeeerr @Alara14sara_28 D dnzdry acmila kuddus @ensu @Eua @simay72 @Mutlu-DUOVA @CapsLocked @NevSer @kese06 @alpcemre @Herseyguzelolcak Meer7 @medusa76 @2220 @WishhDuygu
Beni çoooooooooook mutlu ettiniz. 3 aydır ilk defa duygulandım. Mutluluk hissediyorum. İyi ki varsınız!!!
Belki bazılarınız konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Uzun zamandır yazamıyordum, kafamı toplayıp size anlatayım neler yaşadığımı. Hazır mısınız?
Ben 2 kez tüp bebek denemesi yapan, her şartı uygun, sağlığı yerinde bir kardeşinizken şu anda serviks kanseri seviye 2B den tedavi görüyorum. İlk başta herşey şaka gibiydi. 3. Denemem için rahim filmi çektirirken bir oluşum farkedildi rahim ağzında. Sonra herşey bir çığ gibi büyüdü. Teşhis için kolposkopi yapıldı, patalojide çıkan tümör içinde konizasyon yapıldı. Dr’um ameliyatta gördüğü dokuların çok kötü durumda olmadığını belirtti. Ancak, ilaçlı MR’da kanserin rahim ağzı, idrar fistülü ve çok geniş bir bölgeyi etkilediği ortaya çıktı. Akabinde, pet ct yapıldı ve hangi hücrelerde kanser olduğu teşhis edildi. Karın boşluğuma kadar ilerlemiş ve lenf bezlerinde tutulmuştu. Bütün bunlar 1 ay içinde oldu ve bende hepimiz gibi bebek isterken nur topu gibi bir kansere sahip oldum. Ve maalesef ameliyat edilebilecek türden bir kanser değildi çünkü yaygındı. Ocak ayında kemo ve radyo terapi başladı. Her gün acıbadem hastanesinde radyoloji alacak, haftada 1 günde 4 saat kemo’da kalacaktım. 3 gün tedavi aldım, 3. Gün 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım. Vücudum kabullenmiyor ve tepki veriyordu. Üstüne grip olunca tedavi askıya alındı. 1 hafta dinlendirildim. Bu arada, kemo ve radyo etkisiyle yiyemiyor, içemiyor ve alttan üstten çıkarıyordum. 1 hafta sonunda tekrar başladım tedaviye ve 5 gün tedavi gördüm. Bu seferde, kanımdaki 125 ve 1919 değerlerinin (kanser ile ilgili) 2.000 lerde olduğu saptandı. Bu sadece rahim ağzı kanseri olamazdı…başka şeylerde olmalıydı!!! Yumurtalık kanserinden şüphe edildi ve akabinde bir sonraki hafta Laparoskopik Ooferektomi (karın, yumurtalık, bağırsak vs tetkiki ve çıkarılması ameliyatı) oldum. Ameliyat sonrasının ne kadar ağrılı ve acılı olduğunu şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Tüplerimden biri de enfekte olmuştu ve alınmıştı. Şok üzerine şok yaşıyordum ve hepinizin bildiği gibi iç gücümle savaşmaya devam ediyordum. 1 hafta daha ara verildi ameliyattan sonra. Tekrar tedaviye başladım. 3 kez gidebildim. 1 haftada 4, 2 haftada 8 kg vermiştim. Hala hiçbir şey yiyemiyor ve giderek elden ayaktan düşüyordum. Artık, yürüyemiyordum bile. Nefes alışımda sıklaşma ve göğsümde daralma başlamıştı. Sağ Bacağımda ağrıyor üstüne basamıyor ve hatta yattığımda bile ağrıdan duramıyordum ki dopler çekilmesini istedi dr’um. Yapılan tetkikte bacakta kan pıhtısı tıkanıklığı oluştuğu anlaşıldı. Ama bu kadarla kalmadı…kopan pıhtılardan biri kalbe ve oradan da akciğerime taşındı. Şu anda akciğerimde emboli var. Kalbim geçen hafta durabilirmiş…3 gün hastanede tutuldum. Kan sulandırıcı iğnelere başlandı. Ama mide üstü ağrım geçmek bilmiyordu. Dün en son mideme bakıldı ve kemo’nun gastrit yaptığı saptandı. Haftaya inşallah tekrar tedaviler başlayacak. Mayıs ayına kadar sürecek.
İlk duyduğumda şok olduğum bu hastalık sebebiyle hiç isyan etmedim. Hatta geçen hafta kalp krizi geçirmeme ramak kalmış olduğunu öğrendiğimde bile şükrettim Allahıma. Benim için planları vardı ve bunlara sabır göstermeliydim ve dayanmalıydım. Kadıköy şifa’da tüp bebek peşinde koştururken 3 dr bu oluşumu farketmeliydiler ama onlar sadece paraya odaklanmışlardı. Benim sağlığıma değil. Aynı şey memorial’da da oldu. O kadar detaylı muayenede rahim ağzındaki oluşumu görmediler. İhmal ettiler.
Sizler smear testlerinizi ve jinekolojik kontrollerinizi mutlaka tüp bebek merkeziniz dışında yaptırın. Onlar atlıyorlar…
Bu arada, radyoloji tedavisi beni daha yıllaaaar sonra olacağını düşündüğüm menapoz’a soktu. Herşeyi sağlam bir kadınken 1 ayda artık hiçbir bebek ümidi olmayan birine dönüştüm. Rahmim alınmadı belki ama artık hiçbir işe yaramayacak. Yine burda duraklıyorum ve ağlayarak Allahımın benim için neler planladığını merak ediyorum.
Herbirinizin mesajlarına kalpten teşekkür ediyorum, daha iyi hissettiğimde her birinize tek tek yazmak amacım. Lütfen kendinize dikkat edin ve SAĞLIKLA, SEVGİMLE kalın.
Nurdan
(ATLADIĞIM bir kardeşim varsa özür diliyorum)
Günaydın, karamsarlığa takılmıyoruz arkadaşım. Genç annelerin çocukları ile kuşak çatışması olmuyor mu? Bebişler gelirse kendi kaderlerini yaşayacaklar, bizler sadece bilinçli olarak onlara eşlik edeceğiz. Fazla ayrıntıyı düşünüp kontrol elimizde olsun diyoruz amma velakin bu konularda kontrol, yönlendirme pek işe yaramıyor, aksine düşünülmeyen, rahat olunan zamanlarda bebişe kavuşuluyor. En yakın örnek yanılmıyorsam simay arkadaşımız. Stessiz, sağlıklı, huzurlu, mutlu, aşk dolu ve bebişli bir hafta diliyorum.bak onu da dusunmuyor degilim bezgin bekir bir ebeveyin olmak... ayyyyy kiyamam ya yavrucaka... zaten bazen diyorum rabbim eger hayirlarla nasip edersen bebisimi, ne olur kusak catismasi falan olmasin... onu anlayabileyim... dusunsene bu kadar mucadele sonucu sonuca ulasiyorsun amaaaaaa.... geliyor 15 ine seninle anlasamiyor... arada ucurum yas farki... bla bla blaaaaa ...
Günaydın, karamsarlığa takılmıyoruz arkadaşım. Genç annelerin çocukları ile kuşak çatışması olmuyor mu? Bebişler gelirse kendi kaderlerini yaşayacaklar, bizler sadece bilinçli olarak onlara eşlik edeceğiz. Fazla ayrıntıyı düşünüp kontrol elimizde olsun diyoruz amma velakin bu konularda kontrol, yönlendirme pek işe yaramıyor, aksine düşünülmeyen, rahat olunan zamanlarda bebişe kavuşuluyor. En yakın örnek yanılmıyorsam simay arkadaşımız. Stessiz, sağlıklı, huzurlu, mutlu, aşk dolu ve bebişli bir hafta diliyorum.
Merhaba, Milliyet'de Cengiz HORTOĞLU'nun bugünkü yazısını okumanı tavsiye ederim. İnş. zamanın ve sevdiklerinizin kıymetini karşılıklı olarak tez zamanda farkına varırsınız. Değerli vaktinizi inat, kavga, gürültüyle geçirmezsiniz. Sevgiler.Tesekkur ederim deniycem. Yakinlik gostermek konusunda ne diyim ikumzde cok inatciyiz uzun suredir kusum 15 yildir evliyim aramizdaki artan cogalan sey sevgi digil sanki inatlarimiz oldu
az önce bir kaç merkezle görüştüm tüp bebekte önceki evlilikten çocuğu olanalar da tüp bebek raporundan yararlanabilecekmiş fakat YAŞ HALA 39 MUŞ 43 ÇIKARTILDIĞI HABERİ ASILSIZ BİZE HERHANGİ BİR BİLGİ GELMEDİ DİYOR merkezler
Eki Görüntüle 1428078
HERKESE GÜNAYDINNNNN BUZ GIBI ALMANYADAN SICACIK GÜNAYDINLAR OOO DONDDUMMM
Günaydınnn canlarrr...
Temizlik, misafir derken koşuşturmaca ile geçen bi haftayı noktalayıp, daha dingin bir haftaya başladım:))
Yeni başlangıçlar yaptım kendi adıma:)
Birde her Perşembe gecesi dua etmeyi sevenleri açtığım yeni konuya davet ediyorum.. Hep birlikte dualaşırız güzel olur:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/dualarda-bulusmak-isteyenler.799447/
Asparagas haber, bilgi doğru olsaydı tv.lerde, gazetelerde, flaş flaş yaş 43'e çıktı diye reklam yapılırdı.az önce bir kaç merkezle görüştüm tüp bebekte önceki evlilikten çocuğu olanalar da tüp bebek raporundan yararlanabilecekmiş fakat YAŞ HALA 39 MUŞ 43 ÇIKARTILDIĞI HABERİ ASILSIZ BİZE HERHANGİ BİR BİLGİ GELMEDİ DİYOR merkezler
Bugüne kadar kız kardeşim olmadı. Mesajlarınızı ağlayarak okudum ve hala bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Görmediğim, varlığını bilmediğim kız kardeşlerim oldunuz hepiniz. Var olun ve sağ olun. Benim için dilediğiniz herşeyi Allahım size kat be kat versin inşallah.
Dün gastroskopi’den eve döndüğümde midem bulanıyor ve görme zorluğu yaşıyordum, yattığım sırada face’e baktım ve Nuraycığımın (ensu) mesajını gördüm. Sana 14 şubatta sevgilerimizi gönderdik yazıyordu. Aralık ayından beri maalesef klübümüzü takip edemiyordum. Hem halim olmadığı hem de artık umudum olmadığı için…
Sevgili kız kardeşlerim,
@Yeteeeerr @Alara14sara_28 D dnzdry acmila kuddus @ensu @Eua @simay72 @Mutlu-DUOVA @CapsLocked @NevSer @kese06 @alpcemre @Herseyguzelolcak Meer7 @medusa76 @2220 @WishhDuygu
Beni çoooooooooook mutlu ettiniz. 3 aydır ilk defa duygulandım. Mutluluk hissediyorum. İyi ki varsınız!!!
Belki bazılarınız konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Uzun zamandır yazamıyordum, kafamı toplayıp size anlatayım neler yaşadığımı. Hazır mısınız?
Ben 2 kez tüp bebek denemesi yapan, her şartı uygun, sağlığı yerinde bir kardeşinizken şu anda serviks kanseri seviye 2B den tedavi görüyorum. İlk başta herşey şaka gibiydi. 3. Denemem için rahim filmi çektirirken bir oluşum farkedildi rahim ağzında. Sonra herşey bir çığ gibi büyüdü. Teşhis için kolposkopi yapıldı, patalojide çıkan tümör içinde konizasyon yapıldı. Dr’um ameliyatta gördüğü dokuların çok kötü durumda olmadığını belirtti. Ancak, ilaçlı MR’da kanserin rahim ağzı, idrar fistülü ve çok geniş bir bölgeyi etkilediği ortaya çıktı. Akabinde, pet ct yapıldı ve hangi hücrelerde kanser olduğu teşhis edildi. Karın boşluğuma kadar ilerlemiş ve lenf bezlerinde tutulmuştu. Bütün bunlar 1 ay içinde oldu ve bende hepimiz gibi bebek isterken nur topu gibi bir kansere sahip oldum. Ve maalesef ameliyat edilebilecek türden bir kanser değildi çünkü yaygındı. Ocak ayında kemo ve radyo terapi başladı. Her gün acıbadem hastanesinde radyoloji alacak, haftada 1 günde 4 saat kemo’da kalacaktım. 3 gün tedavi aldım, 3. Gün 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım. Vücudum kabullenmiyor ve tepki veriyordu. Üstüne grip olunca tedavi askıya alındı. 1 hafta dinlendirildim. Bu arada, kemo ve radyo etkisiyle yiyemiyor, içemiyor ve alttan üstten çıkarıyordum. 1 hafta sonunda tekrar başladım tedaviye ve 5 gün tedavi gördüm. Bu seferde, kanımdaki 125 ve 1919 değerlerinin (kanser ile ilgili) 2.000 lerde olduğu saptandı. Bu sadece rahim ağzı kanseri olamazdı…başka şeylerde olmalıydı!!! Yumurtalık kanserinden şüphe edildi ve akabinde bir sonraki hafta Laparoskopik Ooferektomi (karın, yumurtalık, bağırsak vs tetkiki ve çıkarılması ameliyatı) oldum. Ameliyat sonrasının ne kadar ağrılı ve acılı olduğunu şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Tüplerimden biri de enfekte olmuştu ve alınmıştı. Şok üzerine şok yaşıyordum ve hepinizin bildiği gibi iç gücümle savaşmaya devam ediyordum. 1 hafta daha ara verildi ameliyattan sonra. Tekrar tedaviye başladım. 3 kez gidebildim. 1 haftada 4, 2 haftada 8 kg vermiştim. Hala hiçbir şey yiyemiyor ve giderek elden ayaktan düşüyordum. Artık, yürüyemiyordum bile. Nefes alışımda sıklaşma ve göğsümde daralma başlamıştı. Sağ Bacağımda ağrıyor üstüne basamıyor ve hatta yattığımda bile ağrıdan duramıyordum ki dopler çekilmesini istedi dr’um. Yapılan tetkikte bacakta kan pıhtısı tıkanıklığı oluştuğu anlaşıldı. Ama bu kadarla kalmadı…kopan pıhtılardan biri kalbe ve oradan da akciğerime taşındı. Şu anda akciğerimde emboli var. Kalbim geçen hafta durabilirmiş…3 gün hastanede tutuldum. Kan sulandırıcı iğnelere başlandı. Ama mide üstü ağrım geçmek bilmiyordu. Dün en son mideme bakıldı ve kemo’nun gastrit yaptığı saptandı. Haftaya inşallah tekrar tedaviler başlayacak. Mayıs ayına kadar sürecek.
İlk duyduğumda şok olduğum bu hastalık sebebiyle hiç isyan etmedim. Hatta geçen hafta kalp krizi geçirmeme ramak kalmış olduğunu öğrendiğimde bile şükrettim Allahıma. Benim için planları vardı ve bunlara sabır göstermeliydim ve dayanmalıydım. Kadıköy şifa’da tüp bebek peşinde koştururken 3 dr bu oluşumu farketmeliydiler ama onlar sadece paraya odaklanmışlardı. Benim sağlığıma değil. Aynı şey memorial’da da oldu. O kadar detaylı muayenede rahim ağzındaki oluşumu görmediler. İhmal ettiler.
Sizler smear testlerinizi ve jinekolojik kontrollerinizi mutlaka tüp bebek merkeziniz dışında yaptırın. Onlar atlıyorlar…
Bu arada, radyoloji tedavisi beni daha yıllaaaar sonra olacağını düşündüğüm menapoz’a soktu. Herşeyi sağlam bir kadınken 1 ayda artık hiçbir bebek ümidi olmayan birine dönüştüm. Rahmim alınmadı belki ama artık hiçbir işe yaramayacak. Yine burda duraklıyorum ve ağlayarak Allahımın benim için neler planladığını merak ediyorum.
Herbirinizin mesajlarına kalpten teşekkür ediyorum, daha iyi hissettiğimde her birinize tek tek yazmak amacım. Lütfen kendinize dikkat edin ve SAĞLIKLA, SEVGİMLE kalın.
Nurdan
(ATLADIĞIM bir kardeşim varsa özür diliyorum)
günaydın fıstık nabersin diyecektimki çok iyiymişsin maşallah
Merhaba, düşükten sonra doğal yoldan hamile kalmıştın diye hatırlıyorum. Gebeliğinin ilk belirtilerini paylaşabilir misin? Özellikle de bel ağrın var ise nasıl bir şeydi? Teşekkür.
Bugün benim doğum günüm, hem hamileyim, hem 41'im.
Bir ofis sandalyesi üstünde
Tam da anne olacağım yaştayım.
Bugün benim doğum günüm,
Kelebekler uçuşuyor içimde,
Yıllar sonra göbeğim ilk defaaaaaa....
Genişlemekteeee o ooooooo büyümekte!!
Asparagas haber, bilgi doğru olsaydı tv.lerde, gazetelerde, flaş flaş yaş 43'e çıktı diye reklam yapılırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?