- 20 Şubat 2015
- 3.002
- 3.274
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #39.401
Günaydın, önemli bir konuda seçim yapacaksın, dr kadar hatta daha fazla da olabilir labaratuvar önemli. Forumda genelde memorialde Semra hm ve bahçeci revaçta, amerikan hastahanesini de bana önermişlerdi. Bahçeciye gidersen birçok dr var, mustafa by.i tecrübesi nedeniyle öneririm, kendisini tercih edersen başta opuyu da transferi de kendisinin yapması konusunda talebini iletirsen iyi olur. Hayırlı kararlar almanı dilerim, bol şanslar, sevgiler.
Teşekkür ederimHoşgeldin. İnşallah sürpriz yapıp tedaviden önce gelir bebeğin. Bizim bir @40Asistani sekreterimiz var. Onun mesajlarına bakarsan hazırlık aşamaları, değerler, testler vs. bilgi bulabilirsin. Yine aklına takılan bir şey olursa yardımcı oluruz seve seve
Teşekkür ederimcanim ben memoryal de tedavi goruyorum cok memnunum ama yinede iyi arastir kararini ona gore ver yolun acik olsun
FreeSoull inşallah sudan çıkmış balık misali bir şey öğrenemeden kavuşursun :) Tecrübelenmeden olur...
Her beden farklı olsa da genelde aynı rutinler uygulanıyor (istisnalar hariç) Süreçler birbirine benziyor.
2. gün muayane, gün aşırı kontrollerle folikul kontrolü, endometrium kontrolü, E2 değerleri vs..
günü gelince OPU, döllenme bekleyişi, rahim hazırsa taze taze transfer değilse dondurularak sonrasında transfer... 15-20 günlük yoğun süreç.
En önemlisi -bana göre- kendi tecrübelerime göre; sağlıklı rahim, sağlıklı embriyo... İyi laboratuvar, iyi iletişim... Bunların dışında kendini iyi hissettiğin yer önemli olacak. Merkezlerin sayfalarında bir çok fikir var hepsini okuyunca kafan da karışır ama yine de bir görüşün olur diye düşünüyorum.
Kendin için neler yapılmalı diye bilmek istiyorsan2220 nin de söylediği gibi @40Asistani nin mesajlarında buna dair bilgileri tutuyoruz.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/photos/tup-bebek-tedavi-ongoruler.1223683/
Bu linkteki resimde detaylar var... Resmin altında diğer sayfalar var ne nedir bilgileri ve yapılabilecek kürler... Tümü buradaki arkadaşların hem kişisel tecrübelerinden hem de okudukları makale ve web bilgilerinden derleme... Doğal kürler ve destekler için2220 şifacımızın derlediği bilgileri içeren reçeteleri de var :)
Özetlemek gerekirse bilinçli başlamak için;
TSH, Progestron, E2, FSH, Prolaktin değerleri başlarken bilinmeli...
Rahim içi ve tüpler ne durumda biliniyor olmalı (HSG ve/veya Histeroskopi)
Genelde 2-3. başarısız denemeden sonra öneriliyor olsa da en baştan Trombofili Paneli testleri (kan pıhtılaşması) her iki eş için Kromozom Analizi yaptırılmalı. İlk görüşmede merkezinden bu konuda bilgiler alabiliyorsan, iletişiminiz kuvvetliyse orası bir adım öne çıkacaktır sanırım.
Merkezin neresi olursa olsun sürprizlerle dolu tedavin olsun, sonu mutlu olsun
Dayanamadım
Çok tatlılar maşallah
cnmm tedaviye baslamissin cok guzel bi haber.. hayirli olsunn guzell haberlerin gelsin.. k.i.b.
canim sende baslamissin tedaviye insallah bu sefer bebeyini saglikli
Canım hayırlı olsun yeni tedavin,kararın hangi merkez oldu kararsızdan ya bi ara,çok teşekkür ederim kızlar....
çok sağolunç
Canım hayırlı olsun yeni tedavin,kararın hangi merkez oldu kararsızdan ya bi ara,
Anladım bende Güvenç beydeydim hatırlarsan,evet tabi ben karıştırmış olabilirim kusura bakma...sağol teşekkür ederim.
merkezde kararsız değildim canım karıştırdın galiba.yaşadığım olayla ilgili arada kalışımdı.
Güvenç beyle devam ediyorum.
hatırladım canım.Anladım bende Güvenç beydeydim hatırlarsan,evet tabi ben karıştırmış olabilirim kusura bakma...
Ayyyy canım ya çok sağol,burda sizlerle konuştukça o kadar rahatlıyorumki anlatamam,hele birde aynı doktorun tedavisindeki arkadaşlarım dan doktora sormayı unuttuklarımı öğreniyorum;-))bakalım yarın 2.kontrolüm var inşallah büyümüştür benim sınırlı sayıdaki yumilerim...sende güzel ve başarılı bir tedavi geçir İNŞALLAH...[
hatırladım canım.
okudum da gelişmelerini güzel devam ediyorsun.
hayırsıyla güzel sonuçlar al inşh.
Ya arkadaşlar Güvenç bey genelde havuzda kaç embriyo birikimde transfer yapar?bana 2 embriyo isterim dedi ama,transfer edeceği 2 ,ama 3,5 tane dondurulmuş olunca içlerinden kalitelisini seçip mi transfer.yapıyo onu anlamadım,ben kaç kere daha opu olucam ki ?bide transferi ne zaman yapıyor bir adet sonramı?
Herseyyy guzelde 24 saat mutlu biri zorrr (biz mutlulugu bizi daima mutlu edecekleri secelimmm)Hayirli geceler olsun kızlar.
Iz tv'de Hindistan'da Tek Başına programini izlerken bir kuyumcunun harika cümleleriyle şöyle bir titredim. Dedim bunu herkese yaymalıyım. Hepinizi öperim.
Işte harika cümleler;
Hint bir kuyumcunun hayata dair tavsiyeleri.
"Hayatta dört şey önemlidir.
Birincisi;insan bedeni.
İkincisi; bu bedende 24 saat mutlu olmayı istemek.
Birçok canlı insan bedenine sahip değildir ve birçok insanın bedeni de 24 saat mutlu olma arzusuna sahip değil.
Üçüncüsü; 24 saat mutlu olan birini bulmaktır.
Dördüncüsü; bulduğun kişiden bir şeyler öğrenebilmek.
Bunları yapabilirsen mutluluğun daim olur."
Canım kaç kez opu olacağını bilemem, muhtemelen kaliteli yumurta sayısıyla ilgilidir ama dondurulmuş transferi bir adet sonra olabiliyor ya da opudan sonraki adetle beraber. E2 ve progesteron hormonları istenen değerlerdeyse hemen başlanabilir. Adetin 19-20 günü transfer yapılıyor dondurulmuşlarda. O arada rahim kalınlaştırıcı ilaçlar, bantlar kullanıyorsun. Göbekten vurulan iğneler yok. Çok daha rahat o süreç.Ya arkadaşlar Güvenç bey genelde havuzda kaç embriyo birikimde transfer yapar?bana 2 embriyo isterim dedi ama,transfer edeceği 2 ,ama 3,5 tane dondurulmuş olunca içlerinden kalitelisini seçip mi transfer.yapıyo onu anlamadım,ben kaç kere daha opu olucam ki ?bide transferi ne zaman yapıyor bir adet sonramı?
tesekkur ederim canim allah hepimize bu guzel duyguyu yasamayi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?