- 29 Ocak 2015
- 503
- 393
- 23
- 53
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #44.981
Seni anliyorum. Benim esiminde cocuklari oldugu icin tedavilerimde zorluk cikarmasada hic benim kadar hevesli ve istekli olmadi. Sana tavsiyem birsekilde esini ikna edip tedaviye basla. Cunku sadece yumurta rezerviyle bitmiyo yas gectikce rahimde de tutunmada da sorunlar yasanabiliyo. Ben 43 yasindayim iki yildir tedaviyle ugrasiyorum. 4 yildir evliyim gorunurde hicbir sorun yokken tedaviyle hamile kaldiysam bile dusuklerle karsilastim. Bu yuzden sana tavsiyem sadece dondurmakla kalma tedaviye basla.Merhaba ben aranızda yeniyim. 40 yaşındayım Şubatta evli değildim ama öylesine Şubat ayında AMH testi yaptırdığımda 3 tü. Ben de zamanım var diyerek sevindim. Şimdi 6 aylık evliyim ama çocuk olmayınca tekrar AMH testi yaptırdım 0,57 çıktı. diğer değerler normal. Doktor bana rezervin azalmış dedi. peki 8 ayda bu kadar düşmesi normal mi dedim bana bu testler okadar güvenlir değil dedi. yeniden yapalım dedim gerek yok dedi. Bunu Haydarpaşa Numunedeki doktor soyledi. Yani hem güvenilir değil bu testler okadar diyor hem de yeni testte gerek yok diyor. BAna 3 ay daha dene olmazsa hemen tüp bebeğe başla dedi. Eşim yurt dışında çalışıyor. Eski eşinde çocougu oldugu için önemsemiyor belki istemiyor da. Sigortam olmadığı için ve o pek istemediği için türkiye dışında tedavi olamam. Ben de yumurtalarımı dondurtmaya karar verdim. Ancak yumurta dondurtmak işe yarar mı? bir bilginiz var mı? Çok üzgünüm ve kafam çok karışık.
çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. ama histereskopide karın bölgesinden yapılmıycak dedi doktorum vajinadan kamerayla bakıcaz ne var ne yok neden tutmuyor neden hep negatif oluyor diye birde rahimden bakalım dedi. ben öncesinde dediğiniz gibi laparoskopi oldum göbekten girildi tüpüm alındı ondan sonra amh düştü mahfoldum açıkcası. işte histereskopi ile lapaoroskopide aynı sonucu alırım diye korkuyorum.içimi biraz rahatlatan durum sadece rahime bakılcağı için belki düşmez amh diye ümit ediyorumMoralini bozmak gibi olmasın ama sadece histeroskopi değil, karın bölgesinde yapılan tüm işlemler AMH etkiliyor malesef. Yine de değerin 1 altında değilse endişe edecek bir durum değil. Stres ve negatif düşünce sistemi, her türlü operasyondan daha çok etkiliyor. Sağlıklı beslenip kendini mutlu edecek şeylerle ilgilendikçe amh kendini toparlayacaktır. Ayrıca değerlere çok ta fazla takılma. Benim AMH 0,01 den düşüktür sonucuna rağmen gördüğüm tedavide iki yumurta alındı. İkisi de döllendi. Birisi erken bıraktı yarışı ama diğeri 5. güne kadar gitti. Hangi embriyonun seninle kalacağını hiç bir tıp uzmanı söyleyemez. Onun için son yumurtan bile olsa ümidini kırma. Adını şimdi hatırlayamadığım bir arkadaşımız vardı eskilerden. 14. tedavide ki arada donasyon da denemişti, kendi yumurtasıyla anne oldu. Dilerim gerçek sebep bulunur ve giderilir, sen de en kısa zamanda anne olursun. Ama önce, içindeki endişelerin sana her şeyden çok zarar verdiğini farket ve onlardan arın
ama amh zaten düşük dahada düşerse vazgeçerim bu ameliayttan çünkü laparoskopi oldum öncesinde tüpümü aldılar ve resmen hayatım karardı diyebilirim amh inanılmaz düşük oldu.şuan doktorum başka tabi ve dediği negatif oluyor sürekli denemelerin belki rahimde birşey vardır kamerayla rahime bakıcaz sadece dedi.bilemiyorum .dahada düşerse herşey bir çıkmaza doğru gider diye korkuyorum açıkcasırahimi tarıyolar resmen ya yenileniyor hücreler ya o zaman amh düşük çıkabilir tabi ama amh takılma tıp saçma sapan şeylerle kafa karıştırıyor dr bile anlamıyor şekerim olacaksa rabbim verecek olacak bu kadar
amh zaten düşük eğer daha da düşecekse vazgeçicem ameliyattan kamerayla bakılcağını söyledi doktorum sadece ama emin olamıyorumNereden okudum hatırlamıyorum ama böyle bir riskin varlığından söz ediliyordu mantıken böyle bir sey mümkün değil gibi geliyor bana
Seni anliyorum. Benim esiminde cocuklari oldugu icin tedavilerimde zorluk cikarmasada hic benim kadar hevesli ve istekli olmadi. Sana tavsiyem birsekilde esini ikna edip tedaviye basla. Cunku sadece yumurta rezerviyle bitmiyo yas gectikce rahimde de tutunmada da sorunlar yasanabiliyo. Ben 43 yasindayim iki yildir tedaviyle ugrasiyorum. 4 yildir evliyim gorunurde hicbir sorun yokken tedaviyle hamile kaldiysam bile dusuklerle karsilastim. Bu yuzden sana tavsiyem sadece dondurmakla kalma tedaviye basla.
Hoşgeldin takma amh fsh falan tüp bebek yaparken e2 bakıyorlar arada zaten bakılıyor inan her ay kadında erkekte degişiyor hormonlar stresi bırak hemen biestron hapa başla genelde tüpcü dr yazıyor yaniii yumurta sayım benimde hep azdı istikrarla devam ediyorr yani menopoz olmadan umudumuz bitmesinn yola devamm kürlere bak 40asistanına gir göreceksin bilgilerin hasını
Evet valla bende düşünüyorummm dondurmayı zamanında cöpe atıp dondurmadılar bendekileri az diye olsun kader yani herşeyy yahu dr gibi olduk ben dr fikir söylüyorum o bana söyleyecegıne hahhh
Neyse vucud bizim degilmi biz tanırızzz inşallah bebişli olur sonumuzzzzz
Bana yumurta rezervin iyi demisti ama tabiiki kalitesini bilemiyolar. Ilk tedavim pozitifti dortbucuk aylikken kaybettim.. ikincidi yine pozitifti 7 haftalikken kaybettim ucuncu tedavimdede kimyasal gebelik yasadim. Ysamadigim cesit kalmadi kisacasi. Demek istedigim yas gectikce nelerle karsilasacagimiz hic belli olmuyo. Sadece yumurta rezerviyle bitmiyo. O yuzden sana tavsiyem tedaviye baslaman. Tabiiki insallah sen bunlarin hicbirini yasamadan ilk tedavinde hamile kalip saglikli bir dogum yaparsin. Bendeki butun bu olumsuzluklari doktorlar yasima bagliyo.Merhaba
Geçmiş olsun, sizde yumurtlama olup rahime mi tutunmuyor?
Adetinin kacinci gunu gitmistin doktoro. Yumurtayi olctugune gore henuz disari cikmamistir. Her kadinda ayda bir yumurta buyur zaten. Nadir durumlarda iki.Merhaba
Yarın iyi bir kadın doğum uzmanına gidip fikrini almak istiyorum. Bugün yeniden haydarpaşa da bu sefer farklı doktora gittim bana solda 14-16 mm yumurtan görünüyor dedi. Ama adetin su an 16 ci günü. hiç fikrim yük yumurta çatlamış mı yoksa vakti mi var. Yoksa yumurtladım ama şimdi dışarı mı atıyor? zor gerçekten zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Hayırlısı olsun canımkızlar transferim iptal oldu bu ay,ilacı bıraktık,ağrı vardıya enfeksiyon varmış,doktorum bu durumda transfer yapamayız dedi bu ay,öbür ay gitcem bakalım
canım dr açık açık sor seni tatmin edecek bir cevap verecektiramh zaten düşük eğer daha da düşecekse vazgeçicem ameliyattan kamerayla bakılcağını söyledi doktorum sadece ama emin olamıyorum
Hiç tedirgin olma bende de aynı oldu hala kullanıyorum yine ağrı vargünaydın kızlar,buıgün estroferme başlayalı 7 gün oldu,dünden beri kasıklarımda ağrı var dokunamıyorum,bikini bölgeside taş gibi ,dokunsam ağrıyor,neden olur bu?rahim kalınlaşınca filan böyle bir ağrı yaparmı ki?yürürken zorlanıyorum.
Canım benim bende seni özledim inan bu sayfa senin yazılarınla sohbetinle daha bi güzel eminim diğer kızlarda benim gibi düşünüyordur
Mazeret falan kabul etmiyorum kendi adıma artık eskisi gibi gel tamam mı buradaki tek derdimiz bebek degilki hayata dair herşeyi paylaşıp birbirimize hayatı kolaylaştırmak adına yardımcı olabilmek Haksız mıyım
Adetinin kacinci gunu gitmistin doktoro. Yumurtayi olctugune gore henuz disari cikmamistir. Her kadinda ayda bir yumurta buyur zaten. Nadir durumlarda iki.
Merhaba arkadaşlar ankarada tüp bevek tedavisi görecekler varsa memorial hastanesine sakın gitmeyin. Ben orada bir tedavi gördüm bin pişmanım. 3 yumurtam oluştu ikisini alıp birini unutmuşlar, iki saat sonra unuttuklarını farkedip almaya çalıştılar fakat zamanı geçtiği için döllenmedi ki yumurtalığımda kalıcı bir hasar oluştu. Diğer ikisi döllendi bunları hızlı donduralım biriktirip sonra transfer edelim dedi aygül hanım. İlk ay iki yumurta var kaliteliler önemli olan adet değil kalite dedi 3000tl masraf ettim sonrada yumurtanın biri boş diğeride büyümedi dedi neyse ikinci ay yine yumurta toplayalım falan dedi bende donmuş embriyoları kullanacağımı söyledim, tamam kendin bilirsin dedi transfer yapıldı işlem raporlarını istedim. Yavaş dondurma yöntemiyle embriyolar donduruldu yazıyor, bu yöntemle dondurunca gebelik oranları çok düşüyor ve sonuç negatif. lütfen uyanık olun sizi müşteri gibi gören doktorlara aldanmayın.
2220 canım hakkında hayırlısı olsun senden ses cıkmayınca soramadım anneannen nasıl oldu..
Bi durgunluk var evet hepimizde ama bis terk etmiyoz dimiii kuşum
sara_28 canım naptın tayin icin dua ediyorum hadi hayırlı gelişmelerin olsunn
@ensu canım nasıl gidiyoorr keyifli bi 9 ay dilerimm
Kaçakklar @ portakales @ Eua canlarımmm ya iyisiniz umarımmm
Zatennn kacakk @WishhDuygu sonunda ben hamileyim diye cıkacak gibi geliyorrr hahhh 6 hisss mi neee
Valla kacaklardan ses cıkmayınca umuyorum güzel şeyler olsun
Kasımda tedavileri olacaklarr inşallah herşey güzel geçsinnn bebişli olsun yolunuz
Merhaba ben aranızda yeniyim. 40 yaşındayım Şubatta evli değildim ama öylesine Şubat ayında AMH testi yaptırdığımda 3 tü. Ben de zamanım var diyerek sevindim. Şimdi 6 aylık evliyim ama çocuk olmayınca tekrar AMH testi yaptırdım 0,57 çıktı. diğer değerler normal. Doktor bana rezervin azalmış dedi. peki 8 ayda bu kadar düşmesi normal mi dedim bana bu testler okadar güvenlir değil dedi. yeniden yapalım dedim gerek yok dedi. Bunu Haydarpaşa Numunedeki doktor soyledi. Yani hem güvenilir değil bu testler okadar diyor hem de yeni testte gerek yok diyor. BAna 3 ay daha dene olmazsa hemen tüp bebeğe başla dedi. Eşim yurt dışında çalışıyor. Eski eşinde çocougu oldugu için önemsemiyor belki istemiyor da. Sigortam olmadığı için ve o pek istemediği için türkiye dışında tedavi olamam. Ben de yumurtalarımı dondurtmaya karar verdim. Ancak yumurta dondurtmak işe yarar mı? bir bilginiz var mı? Çok üzgünüm ve kafam çok karışık.
çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. ama histereskopide karın bölgesinden yapılmıycak dedi doktorum vajinadan kamerayla bakıcaz ne var ne yok neden tutmuyor neden hep negatif oluyor diye birde rahimden bakalım dedi. ben öncesinde dediğiniz gibi laparoskopi oldum göbekten girildi tüpüm alındı ondan sonra amh düştü mahfoldum açıkcası. işte histereskopi ile lapaoroskopide aynı sonucu alırım diye korkuyorum.içimi biraz rahatlatan durum sadece rahime bakılcağı için belki düşmez amh diye ümit ediyorum
Öyle düşünürseniz üzülürüm ben. Gelmeyişimin sebebi bebek değil biliyorsunuz. (Siz diyorum, herkesi kapsıyor çünkü, mesafe koymak için değil yani)
Malum, dava uzadı. O konuda, davanın seyrini etkilememesi için yorum yapmayacağım, karar açıklandıktan sonra basın toplantısı düzenleyeceğimHayatımın merkezi değişti. Yeni bir hayat, yeniden sosyal yaşam telaşı, anneannemin rahatsızlığı (hala sorunları oluyor, sık sık acile gidiyor) yeğenin doyulmaz ziyaretleri derken gelsem de yazamadım uzun zamandır. Ama sizlerden tamamen kopmak gibi bir durum sözkonusu bile olamaz. Burası benim en önemli parçalarımdan birisi.
Konservatuara kaydoldum. Halk Musikisi icra ediyorumAyrıca folklor kursuna devam ediyorum. Büyüyünce hem oynayacağım hem söyleyeceğim Belli mi olur? Bakarsın sahneye falan çıkarırlar
Bunların arasında da evin işleri, ailenin işleri, akraba ziyaretleri... Böyle işte. Ama topikte uzun zamandır bir durgunluk var. Kurban bayramı bitmedi sanki. Devamsızları yazıyorum bir kenara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?