Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Seni anliyorum. Benim esiminde cocuklari oldugu icin tedavilerimde zorluk cikarmasada hic benim kadar hevesli ve istekli olmadi. Sana tavsiyem birsekilde esini ikna edip tedaviye basla. Cunku sadece yumurta rezerviyle bitmiyo yas gectikce rahimde de tutunmada da sorunlar yasanabiliyo. Ben 43 yasindayim iki yildir tedaviyle ugrasiyorum. 4 yildir evliyim gorunurde hicbir sorun yokken tedaviyle hamile kaldiysam bile dusuklerle karsilastim. Bu yuzden sana tavsiyem sadece dondurmakla kalma tedaviye basla.

çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. ama histereskopide karın bölgesinden yapılmıycak dedi doktorum vajinadan kamerayla bakıcaz ne var ne yok neden tutmuyor neden hep negatif oluyor diye birde rahimden bakalım dedi. ben öncesinde dediğiniz gibi laparoskopi oldum göbekten girildi tüpüm alındı ondan sonra amh düştü mahfoldum açıkcası. işte histereskopi ile lapaoroskopide aynı sonucu alırım diye korkuyorum.içimi biraz rahatlatan durum sadece rahime bakılcağı için belki düşmez amh diye ümit ediyorum

ama amh zaten düşük dahada düşerse vazgeçerim bu ameliayttan çünkü laparoskopi oldum öncesinde tüpümü aldılar ve resmen hayatım karardı diyebilirim amh inanılmaz düşük oldu.şuan doktorum başka tabi ve dediği negatif oluyor sürekli denemelerin belki rahimde birşey vardır kamerayla rahime bakıcaz sadece dedi.bilemiyorum .dahada düşerse herşey bir çıkmaza doğru gider diye korkuyorum açıkcası

günaydın kızlar,buıgün estroferme başlayalı 7 gün oldu,dünden beri kasıklarımda ağrı var dokunamıyorum,bikini bölgeside taş gibi ,dokunsam ağrıyor,neden olur bu?rahim kalınlaşınca filan böyle bir ağrı yaparmı ki?yürürken zorlanıyorum.

kızlar transferim iptal oldu bu ay,ilacı bıraktık,ağrı vardıya enfeksiyon varmış,doktorum bu durumda transfer yapamayız dedi bu ay,öbür ay gitcem bakalım

Merhaba

Geçmiş olsun, sizde yumurtlama olup rahime mi tutunmuyor?

Merhaba

Yarın iyi bir kadın doğum uzmanına gidip fikrini almak istiyorum. Bugün yeniden haydarpaşa da bu sefer farklı doktora gittim bana solda 14-16 mm yumurtan görünüyor dedi. Ama adetin su an 16 ci günü. hiç fikrim yük yumurta çatlamış mı yoksa vakti mi var. Yoksa yumurtladım ama şimdi dışarı mı atıyor? zor gerçekten zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Merhaba

Geçmiş olsun, sizde yumurtlama olup rahime mi tutunmuyor?
Bana yumurta rezervin iyi demisti ama tabiiki kalitesini bilemiyolar. Ilk tedavim pozitifti dortbucuk aylikken kaybettim.. ikincidi yine pozitifti 7 haftalikken kaybettim ucuncu tedavimdede kimyasal gebelik yasadim. Ysamadigim cesit kalmadi kisacasi. Demek istedigim yas gectikce nelerle karsilasacagimiz hic belli olmuyo. Sadece yumurta rezerviyle bitmiyo. O yuzden sana tavsiyem tedaviye baslaman. Tabiiki insallah sen bunlarin hicbirini yasamadan ilk tedavinde hamile kalip saglikli bir dogum yaparsin. Bendeki butun bu olumsuzluklari doktorlar yasima bagliyo.

Adetinin kacinci gunu gitmistin doktoro. Yumurtayi olctugune gore henuz disari cikmamistir. Her kadinda ayda bir yumurta buyur zaten. Nadir durumlarda iki.

Hiç tedirgin olma bende de aynı oldu hala kullanıyorum yine ağrı var

Öyle düşünürseniz üzülürüm ben. Gelmeyişimin sebebi bebek değil biliyorsunuz. (Siz diyorum, herkesi kapsıyor çünkü, mesafe koymak için değil yani )
Malum, dava uzadı. O konuda, davanın seyrini etkilememesi için yorum yapmayacağım, karar açıklandıktan sonra basın toplantısı düzenleyeceğim Hayatımın merkezi değişti. Yeni bir hayat, yeniden sosyal yaşam telaşı, anneannemin rahatsızlığı (hala sorunları oluyor, sık sık acile gidiyor) yeğenin doyulmaz ziyaretleri derken gelsem de yazamadım uzun zamandır. Ama sizlerden tamamen kopmak gibi bir durum sözkonusu bile olamaz. Burası benim en önemli parçalarımdan birisi.
Konservatuara kaydoldum. Halk Musikisi icra ediyorum Ayrıca folklor kursuna devam ediyorum. Büyüyünce hem oynayacağım hem söyleyeceğim Belli mi olur? Bakarsın sahneye falan çıkarırlar
Bunların arasında da evin işleri, ailenin işleri, akraba ziyaretleri... Böyle işte. Ama topikte uzun zamandır bir durgunluk var. Kurban bayramı bitmedi sanki. Devamsızları yazıyorum bir kenara.

Adetinin kacinci gunu gitmistin doktoro. Yumurtayi olctugune gore henuz disari cikmamistir. Her kadinda ayda bir yumurta buyur zaten. Nadir durumlarda iki.

Bugun doktora gittim adetimin 16 ci yada 17 ci günü olması lazım . ya 19 ya 20 ekimde regl oldum. Yarın onu da göstertmek istiyorum. Normalde cep telefonumdaki app e göre DÜN ovulasyon olması gerekiyordu. Bu yüzden de ovulasyon cubuklarından almayı planlıyorum. Tabi eşim olmadıgı için deneyemeceğiz ama önümüzdeki ay yumurta dondurmadan once yumurta durumumu da öğrenmek istriyorum. Çünkü adetin 2 ci günü ilaçlara başlanacakmış.

okuyunca üzüldüm şimdi dondurmada vitrifikasyon yöntemini kullanmaları gerekiyordu. Bence bunu sormaya hakkınız var.

Sağol arkadaşım. Anneannem yaşıyor çok şükür. Sık sık hastaneye gidip gelse de hayata bağlılığı çok kuvvetli. Yaşı nedeniyle korkuyor olsak ta inadının kuvvetine de güveniyoruz. Nihayetinde hepimizin geleceği nokta aynı. Rabbim biliyor bundan sonrasını...

Hoşgeldin. Öncelikle üzülmek gibi bir lüksün yok, onu yaz bir kenara. Fırsat buldukça geçmiş sayfaları okursan nedenini göreceksin. Üzülmekle kaybedilen zamanlar geri gelmiyor malesef. Üstelik yumurta sayını ve kaliteni de düşürüyor.
Yine geçmiş sayfalarda paylaşmıştık ama ben kısaca özetleyeyim, AMH anlık rezervini gösteriyor. Ve tek başına çok ta anlamlı değil. Çok hassas bir test ve kan alımıyla test yapılışı arasında geçen süre, ısı farkı, nakil işlemi gibi bir çok şeyden etkileniyor. Onun için güvenli sayılmaz demiştir doktorun. Ayrıca 0,01 den düşük AMH ile iki tüp bebek denemesi yaptım. Her ikisinde de birer yumurtam döllendi, 5. güne kadar ilerledi fakat tutunamadı. Yani senin üzüldüğün AMH değerinin çok çok çok altında bir değerle girdim tedaviye. Ve sonuca çok yaklaştım. Nasip olmadı, ayrı. Şimdi iyi ki olmamış diyorum, o daha da ayrı. Ama üzülecek bir durumda değilsin henüz.
Senin durumunda olsam, benim tercihim yumurtalarımı dondurmak olurdu. Eşinle çocuk konusunu mutlaka netleştirmen gerekiyor. İstemiyorum derse bir karar sürecine gireceksin çünkü. Dondurursan, her durumda elinde materyalin hazır olur. Tabi bu benim düşüncem. Şimdiki keşkelerimle ilgili. Son karar eşinle senin...

Nihayetinde tüm karın içi organlar birbiriyle bağlantılı. Karın bölgesi derken bunu kastetmiştim. Kürtaj, biopsi, histeroskopi uygulama olarak karından girilmese de aynı şekilde karın bölgesinde hasar oluşturuyor. Bu da dolaylı olarak yumurtalıkları etkiliyor. Fakat AMH bu kadar takılmasın aklınıza. Kaderinizde anne olmak varsa, tek yumurta ve tek spermle olacak o bebek. Siz doktorunuza güveniyorsanız gerisi sadece rakam. Hiç bir şeyi düşünmeyin ve doktorunuzun önerilerini yerine getirin...

Öncelikle Anneanne ne cok geçmiş olsun sonra da konservatuar folklor cok guzel uğraşlar cok iyi yapmissin enerjini boyle birseye yönlendirerek dava konusunda yorum yapmayacam dilerim herşey senin gönlünce olsun yeğen sevilmezmi ya ben bir kac gun once istanbuldaydım bol bol sevdim dünde telefonda hala dedi aklımı başımdan aldı resmen yegen candir baldır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…