Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar Selam,

Bende 38 yaşını yeni bitirmiş 7 ay önce erken menapozu öğrenmiş biriyim. Fsh uçmuş, amh yerlerde yok gibi nerdeyse. adetlerim son 1 yılda azaldı düzensizleşti.

6-7 doktor gezdim çoğu burun kıvırdı olmaz dedi, donasyon dedi vs vs. Ama ben denemek istedim. 2 kere yumurta toplantı 2 sinde de 1 tanecik oldu yumurtam.

2 si de 5. güne gitti 1. kaliteydiler ama yaşım gereği chg yapıldı bebeklere ve bölünme sorunu çıktı transfer edilemedi.

Kafam karışık, umudum azalıyor ama bu anne olma fikri bir kere yerleştimi içinize artık başka bir şeye odaklanamıyorsunuz, sağlıklı düşünme yetisini bile kaybediyorsunuz tek gaye tek amaca yönelik oluyor hayat ve nereye gitseniz duyduğunuz aynı yani çok zor deniyor, mucize deniyor.

Benim arkadaşım 58 FSH ile 0.01 AMH ile 40 yaşında hamile kaldı 1 yıl uğraşmıtı ve 1 ay önce tosun gibi erkek çocuğu oldu. Bu tip vakalar var ama beni bulur mu diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

ben de 39 yasindayim, fakat yas konusuna cok takilmiyorum, misal ben oldukca kilolu bir kadinim, benden daha zayif fakat daha ileri yastaki bir kadinin sansi daha fazla da olabilir, benden daha genc fakat cilgin bir hayat suren kadinin sansi benden daha az da olabilir. onemli olan vucuda ne kadar iyi bakildigi, genetigimizin nasil oldugu, biraz da kader kismet tabii...
dolayisi ile ben elimden geleni yapmayi planliyorum. bu seneyi bu meseleye ayirdim, kismetse 2017 icinde hamile kalmak, dogurmak istiyorum.
tabi sadece bana da bagli degil, mesela partnerime cift tarafli varikosel teshisi kondu, onun ameliyatini olacak, normalde kadindogum doktoru bana klomen yazmisti, esimin varikoselden iyilesmesini bekleyecegimiz icin benim de onerimle progestan a baslayacagiz onumuzdeki adet dongusunde, simdilik oyle bekliyorum iste...

illusive geçmiş olsun...ilginc seyler okuyorum burada.güzel sonuçlar alacağız inş.yaşın cok iyi.bu fsh 58 olan kızlarda dogum yapıyor ya bizlere moral oluyor.bende bugün duydum.bir arkadaşımın akrabası 45 yaşında doğal yolla hamile kalmış 2. Cocugunu dogurmuş.hay masallah bize ne düşer yaşayıp göreceğiz.senin yaşın benden 3 yaş küçük konuya eğilirsen bence olur bu iş

Canlar bende bu topikte çok şeyler yaşadım paylaştım paylaştıkça moral buldum burda umut aradım Allahın izni ile dualarla hamiş kaldım bebegimi kucağıma aldım darısı bütün isteyen arkadaşların başına olsun..Canlar tek tavsiyem kesinlikle tedavilerinizi birakmamaniz..

Arkadaslar uzun suredir bu topigi takip ediyorum.Inanmak basarmanin yarisidir.Rabbim emeklerimizin karsiligini birgun verecektir,vakti zamani vardir.Biz ugrasalim,elimizden geleni yapalim tevekkul Allah dan.
45 yasindayim 23 yasinda oglum var.Dogal yolla normal dogum.4 yil once begimiz olsun istedik ve o ay hamile kaldim.Ama boş gebelik oldu ve dustu.Tedavisiz hicbir ilac kullanmadan.Vitamin bile icmedimSadece folbiol.4 yildirda gebe kalamadim.Tup yaptiricak maddiyat da yok.Eee dedim kendi kendime neden tedavi gormuyorum,sonucta zor hamile kalmiyorum bi deneyelim bakalim.iki farkli ozel hst ye gittim ama ilgi bilgi sifir.Bu sefer tipa gittim memnunum simdilik cunku bu ilk ayim.Klomen ve duphaston verdi.Adetin 9. gunu kontrole gittim şok oldum.Aylardir bir tane bile yumos yokken sagda 26 mm solda da 8 mm iki tane folikul.Hem yumos olduguna hem 9.gunu 26 mm olduguna hemde toplam 3 yumosa sok oldum.Bugun 15.gunum duphastona basliyorum.Yarin da kontrola gidicem gel bi daha bakalim dedi.Catladimi ne oldu bilmiyorum.Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.Allah isteyen herkesin kucaklarini bos birakmasin.

İnşallah yumoşlardan sana en hayırlısından bir evlat nasip eder Allah. İşte rabbim birden 3 tane vermiş ve kendi kendilerine de büyümeye başlamışlar bile maşallah. Rabbim ol desin yeter ki.. Bu arada adetlerin düzenlimiydi canım,ilaçlamı adet oluyordun? aylardır yumurta yokken demişsin yani takip mi ediyordu doktorun ultrasonla?

Canım evet çok hikayeler var böyle inşlalah bize de nasip olur ama inan doktorlardan bu yaş konusunu duydukça kendimi 70'lik nine sandı sanırım bünyem.. meğer en büyük sorun yaşmış ben bilememişim...
Sen de transfer olmuşsun canım inşallah hayırlı güzel sonuçlar alırsın bize de umut olursun...

Canım çok afedersin ben gnowee ile karıştırdım sanırım.. :)

Ama Allah söyletti belki de sende kalacaksın hamile...

Son düzenleme:

Canım Allah analı babalı büyütsün 41 kere maşallah. Şansı, bahtı açık olsun.. Annesine, babasına hayırlı bir evlat olsun... Bu arada darısı başımıza olsun :)

Gulneva sen kac yasindasin,baska cocugun var mi,nasil gebe kaldin tup mu?Biraz bahseder misin?Birbirimizden ogrenecegimiz cok seyler var.
Buarada ilk ay benim fsh 26 cikti ilac verdi 2.ay 22 ye dusmus.Kk arkadaslardan hayit icerikli bitkisel bir ilac duydum.Kullanip cok hamile kalan var.Ben hayitin cayini icemedim.Bogazimi acayip yakti.Hapini aldim bende Agnucaston.2.kutum bitmek uzere ve fsh 7 ye dusmus.Dr a sordum almadan once.Agnucaston diye bir ilac var kullanan ve faydasini goren de cok kisi var iceyimmi diyede.Cevap ne biliyor musunuz?Kullan kullan cok guzel bir ilac bulursan bana da al.Artik uretilmedigini saniyomus adet donemi meme hassasiyetine de iyi geliyomus diye istiyor.Bu dr ozel hst dr u.Tup de yapiypu islemini de hemsirelere yaptiriyor.Islemi biliyosunuz siz devam edin dedi ve cikti opu odasindan.Kulaklarimla duydum.Yaa boyle hst ler var iste.Insanlar ne paralar dokuyo ne umutlar bagliyo yazik.

Illusivecim iki ay iki farkli hst ye gittim.Adetin ikinci gunu gel dediler.Hem jinekolojik ultrason hem hormonlara baktilar.Sadece iki ay ama.Bu arada verdikleri ilaca devam.Ama hic folikul yok.Hicbiri klomen vermedi.Bu 3. ayimda tipa gittim ben demeden klomen verdi.Vucudum cok guzel cevap vermis ama sonuc ne olucak hayirlisi bakalim.Yumurta catladimi kist mi oldu yarin belli olacak canim.Ben hazir 26 mm olmusken catlatma ignesi olsam,belki bende catlama sorunu var.Yumurta hic olmadigi icin catlama sorunu var mi yok mu bilmiyoz tabii.Bu ay bi bakalim dogal haline ilacsiz bakalim ne olucak dedi.Cok ilac igne vs vermeyi sevmiyor bu cok guzel.
Guzel dileklerin icinde cook tsk ederim cnm.Ammmiinn diyeyim ve hepimizin gobusleri dolsun insallah.Adetlerim de duzenliydi.Hic ilacla adet olmadim yani.Bazen 40 gunde oldugum oluyodu.Sen kendinden biraz bahsetsene arkadasim

Evet gnowe ile karıştırdın ☺ insallah benim de senin de olur istediğimiz.gülneva bebegin doğdu demek iyi gunlerde n
büyüt Allah analı babalı büyütsün tebrikler

Burada bir arkadaş bahsetmisti bal polen ari sütü karisiminı kullanın diye onu kullanıyordum.2 yil oldu biosteron quenzum ve melatonin kullanıyordum.bugun hayit otuna veya ilacina bir bakacagım fsh ne iyi düşmüş ne dersiniz.biosteron iciyorum diye onem vermiyorum ama iyi gelecek demek

Bende iki ay biosteron ictim 26 dan 22 ye dustu.Agnucastonla 7 ye dustu.Sonucta bitkisel bir ilac ama siz bilirsiniz.Doktorunuza da sorun isterseniz.quenzim ve bal polen ari sutunu kac tl ye aliyosunuz dese ayip olmaz dimi canim.Sizin endo kalinligi nasil?Benim 5 mm cok ince kalinlasmasi gerekiyo.Bol bol nar yiyorum insallah faydasi olur.Dogal Dhea (biosteron) isterseniz avakado yiyin.Ben bu ay ilac almicam.

Aylin42 cnm coenzym q10 nsup marka alıyorum 60 tl.den 2 kutu 120 tl.gibi cunku dolar artinca bunlarda artiyor nsup marka uygun olanı...ve asagida 100 mg yazmalı.bal karişimını bir aktardan kızılaydan eşim kendine almıstı 40 tl.ye evde vardı ben kullaniyorum onu ☺ senin ilacda 13 15 civarı degil mi baktim netten

Biraz salliyorum artik ilaclari rezervleri koruyucu diye simdiye dek birakmamıstim.burada da kullanan yok olmayinca biraz esnettim icmeyi melatonini icmiyorum mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…