- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #48.061
Can'ım benim Amh değerim düşük 0.08 tüp bebek denedim 2 embriyom oldu 5. Güne gitti cgh testi sorunlu olduğu için transfer olamadım. Bu Amh ile böyle doğal beklemek bence zaman kaybı, ben de dhea kullanıyorum 6 Aydın quenzim ve yanında bir sürü takviye kullanıyorum ama bi taraftanda tedavi oldum tabi. Bana biraz tuhaf geldİ bu yöntem.Selam arkadaslar, saniyorum bir cogunuz Bahceci'ye gidiyorsunuz, ben Antalya'da denemek istedim. Gec evlendim, ve daha once hic hamile kalmadim. 40 yasin uzerinde oldugumu duyan hicbiryer kabul etmedi tup bebek icin, sonogram ile bakip, bir iki tane yumurta var, tup bebek olmaz diyip, yumurta donasyonu onerdiler, FSH degerim 23 cikmisti, amh'ye hic bakmadilar. Antalya'da tavsiye edilen iki yere gitmistim. Ailemde orada oldugu icin, rahat olur diye dusunmustum, ama sanirim zaman kaybiymis 2 senelerdir hicbirsey denemeden vakit kaybettim.
Simdi infertilite doktoruna gidiyorum yurtdisinda, bu kadin doktor da polyanna gibi, ciddi ciddi dogal yolla hamile kalacagimi dusunuyor. Rastgele bir fsh, e2, amh degerlerine bakti. fsh 6.8 cikti, ama bu adetin 3. gunu degildi. amh de 0.04 cikti, bildigim kadariyla 0.04 amh degeri neredeyse yumurtam yok demek, ama bu dr hanim dhea verdi, prenatal yazdi, yumurtlama gunumu hesap edip, bize bildirdi falan, herneyse akabinde yine kan testine gittim, sonrasinda beni hemen aradi, bana hamile olabilirsin, o yuzden Clomid yaziyorum dedi. Almadim bile clomid'i eczaneden, dhea ve prenatal i da biraktim, cunku eminim hamile kalamayacagimdan, yani 7 sene hamile kalamayip, simdi boyle rahatlikla kalmak biraz sacmalik degil mi sizce? Dalga mi geciyor anlayamadim pek dogrusu. Ustelikte yakin aile dostumuzun yakini, hani bize acik olur, dogrusunu soyler dedik ama bu da bir tuhaf cikti.
Bu dr hanim ustelikte bir numara imis, muayene ucreti falan ates pahasi, yazmiyorum ne kadar odedigimizi bana deli misin diyip, kizabilirsiniz.
Merak ettim, aranizda amh degeri dusuk olup, tup bebek yapilan var mi?
senden güzel haberler bekliyorum canım.buraya inş.sende hamileyim die yazarsın bizede umut olur.Canim ben yurtdisinda yasiyorum. Yazlari geliyorum Turkiye'ye. Tesekkurler cevabin ve onerin icin, ben biraz da sansa ve dogru zaman ve yerde olmaya bagliyorum. Benim su an 43 yasindaki, senelerdir hergun bir paket sigara icen bir arkadasim, ayni kendisi gibi hergun bir paket sigara icen esinin birde ustune esi seker hastasi olmasina ragmen, gecen sene tup bebege baslamak uzereyken normal yolla hamile kaldi.Ve nur topu gibi bir kizlari oldu saglikli.
Saniyorum eger yaptirabilirsem bu sene son sansim, Ankara'ya Gulcan klinik ya da yukarida arkadaslar bahsetmis, inceledim, aklima yatti Murat Ersozeri ye gidecegim. Ucuncu olarak Bahceci klinigide tesekkullu bir yere benziyor.
Ben de seni opuyorum insallah hepimize nasip
Merhaba ilgilenmene sevindim konu benim de dikkatimi çekti.ovulasyon testi konusunda bir kişi ankarada murat sönmezerde tedavi olan kuzeninin hamile kaldığını yazmış.bende ankaradsn istanbula gitmek istiyorum ya ama bir yandan da eziyetli birsey sehirdısı.dojtorun adını yazınca int.nette bu yumurta gencleştirmesi vardı.2 yıl once cıkmış ve bu yazdığım rakam.doktorun sayfasında da var.biraz inceler misin olmazsa doktoru arariz birimiz yarın unutmazsakCan'ım fiyatını nerede okudun yaptıran tanıdığın mı var yoksa internette mi okudun?
İllusive bende 2 yıldır dhea kuenzum vb kullanıyorum.bekardım ve rezerv düşmesin diye kullandım.benim kan değerlerini bilmiyorum.bu yıl kan degerlerim ölçülmeden tedavim oldu.simdi de istan.bahceciye gideceğim diyorum.burada okuduklarımdan hatta haftaya cmt.veya pzt.siCan'ım benim Amh değerim düşük 0.08 tüp bebek denedim 2 embriyom oldu 5. Güne gitti cgh testi sorunlu olduğu için transfer olamadım. Bu Amh ile böyle doğal beklemek bence zaman kaybı, ben de dhea kullanıyorum 6 Aydın quenzim ve yanında bir sürü takviye kullanıyorum ama bi taraftanda tedavi oldum tabi. Bana biraz tuhaf geldİ bu yöntem.
Evet, haklisin kesinlikle, bu denli dusuk AMH ile dogal yolla hamile kalinmasi imkansiz gibi birsey. D3 ve B12 vitamini degerlerine baktirdin mi? benim bu iki degerimi takip etti burada bir doktor ve devamli sinirda cikti. Ozellikle D3 vitamini yumurta kalitesini dusuruyor, amh degerinin dusmesinde yan etken deniliyor.Can'ım benim Amh değerim düşük 0.08 tüp bebek denedim 2 embriyom oldu 5. Güne gitti cgh testi sorunlu olduğu için transfer olamadım. Bu Amh ile böyle doğal beklemek bence zaman kaybı, ben de dhea kullanıyorum 6 Aydın quenzim ve yanında bir sürü takviye kullanıyorum ama bi taraftanda tedavi oldum tabi. Bana biraz tuhaf geldİ bu yöntem.
Arkadaslar ayni yumurta augmentasyonu teknigini Ankara'da Gurkan Klinik, Teoman bey de yapiyor. Oradan da fiyat alin. Ben henuz baslamadim orada tedaviye, ama Teoman ya da Timucin bey sanirim, O da Avrupa Tup Bebek dernegi uyesi, ve yabanci kaynaklari, teknikleri devamli takip eden bir merkez.Merhaba ilgilenmene sevindim konu benim de dikkatimi çekti.ovulasyon testi konusunda bir kişi ankarada murat sönmezerde tedavi olan kuzeninin hamile kaldığını yazmış.bende ankaradsn istanbula gitmek istiyorum ya ama bir yandan da eziyetli birsey sehirdısı.dojtorun adını yazınca int.nette bu yumurta gencleştirmesi vardı.2 yıl once cıkmış ve bu yazdığım rakam.doktorun sayfasında da var.biraz inceler misin olmazsa doktoru arariz birimiz yarın unutmazsak
Selam arkadaslar, saniyorum bir cogunuz Bahceci'ye gidiyorsunuz, ben Antalya'da denemek istedim. Gec evlendim, ve daha once hic hamile kalmadim. 40 yasin uzerinde oldugumu duyan hicbiryer kabul etmedi tup bebek icin, sonogram ile bakip, bir iki tane yumurta var, tup bebek olmaz diyip, yumurta donasyonu onerdiler, FSH degerim 23 cikmisti, amh'ye hic bakmadilar. Antalya'da tavsiye edilen iki yere gitmistim. Ailemde orada oldugu icin, rahat olur diye dusunmustum, ama sanirim zaman kaybiymis 2 senelerdir hicbirsey denemeden vakit kaybettim.
Simdi infertilite doktoruna gidiyorum yurtdisinda, bu kadin doktor da polyanna gibi, ciddi ciddi dogal yolla hamile kalacagimi dusunuyor. Rastgele bir fsh, e2, amh degerlerine bakti. fsh 6.8 cikti, ama bu adetin 3. gunu degildi. amh de 0.04 cikti, bildigim kadariyla 0.04 amh degeri neredeyse yumurtam yok demek, ama bu dr hanim dhea verdi, prenatal yazdi, yumurtlama gunumu hesap edip, bize bildirdi falan, herneyse akabinde yine kan testine gittim, sonrasinda beni hemen aradi, bana hamile olabilirsin, o yuzden Clomid yaziyorum dedi. Almadim bile clomid'i eczaneden, dhea ve prenatal i da biraktim, cunku eminim hamile kalamayacagimdan, yani 7 sene hamile kalamayip, simdi boyle rahatlikla kalmak biraz sacmalik degil mi sizce? Dalga mi geciyor anlayamadim pek dogrusu. Ustelikte yakin aile dostumuzun yakini, hani bize acik olur, dogrusunu soyler dedik ama bu da bir tuhaf cikti.
Bu dr hanim ustelikte bir numara imis, muayene ucreti falan ates pahasi, yazmiyorum ne kadar odedigimizi bana deli misin diyip, kizabilirsiniz.
Merak ettim, aranizda amh degeri dusuk olup, tup bebek yapilan var mi?
Can'ım eğer bebek oraya ilk 2 gün tutunduysa vakum gibi yapışır annesine ve asla kolay kolay etkilenmez aklına kötü şeyler hiç getirme Allah'a emanet bebeğin, ayrıca doktorların başarı istatistiğini etkileyeceğimiz için bizim gibi zor hastaları kabul etmiyorlar ama aksine bizim yardımcı üreme programlarına ihtiyacımız var çünkü zaman bizim için çok değerli ve son şanslarımızı da elimizden alıyorlar. Seni tedavi etmeselerdi işte anne olma şansını elinden alacaklardı ama bak transfer aşamasına gelmişsin ve inşallah bebeğinde sana sım sıkı tutunmuştur ve bize umut olursunAntalyada hangi merkezler sizi reddetti? Ben de antalyada tedavi görüyorum ve benim tedavi olduğum merkezde de 40 yaş üstü hasta kabul etmeyi pek istemiyorlar aslında. Benim de amh düşük. İlk görüşmemizde tüp bebekte pek şansın yok ama normal yoldan hamile kalabilirsin yine de demişlerdi. Eşimin sperm değerleri düşük çıkınca tüp bebekten başka şansımız olmadığını kabul ettiler. Gönülsüz de olsa tedaviye başladılar. Çok özensiz şekilde de devam etti tedavim. Ama neticede pgt den 1 sağlam embriyom geldi. Transfer de gerçekleşti. 12 ocakta kan testi için gideceğim. Ama transferden sonra ben kendime pek özen gösteremedim. Ağrı kesici/ateş düşürücü almak zorunda kaldım. Unutup artık oldukça ağır olan yeğenimi kucakladım. Yemeyin dedikleri şeyleri unutup yedim/içtim. ama içimde hep bir umut var. Kuzucum tutunmuştur inşallah. Dr lar için o tüp bebek merkezleri için istatistiksel birer veriyiz ve başarı ortalamasını düşürme ihtimali yüzünden bizden pek hoşlanmıyorlar. Oysa sperm ve yumurta olduğu sürece şansımız var. Olmaz dendiği halde gerçekleşmiş mucizeler de var. Niye bi takım rakamlarla ve istatiksel verilerle canımızı sıkalım ki?
Can'ım benim d3 düşük tü ve b12 sınırdaydı omlarında haftalık ara ara alıyorum ama doktorlarım bunlara dikkat etmedi hiç biri belki Amh zaten düşük diye diğerlerini dikkate almadılar ama ben arı sütünden bal polen den adaçayı avakadodan emodex ve teatrio diye takviyelerden kullanıyorum ama bunların sayıya faydası olmasa bile kaliteye vardır diye umuyorum ben de Bahçeli'ye bu hafta gitmeyi düşünüyorum arayıp 3 yer var aklımda çünkü korkularım var acaba doğru tedavi oluyormuyum diyeİllusive bende 2 yıldır dhea kuenzum vb kullanıyorum.bekardım ve rezerv düşmesin diye kullandım.benim kan değerlerini bilmiyorum.bu yıl kan degerlerim ölçülmeden tedavim oldu.simdi de istan.bahceciye gideceğim diyorum.burada okuduklarımdan hatta haftaya cmt.veya pzt.si
Merhaba ilgilenmene sevindim konu benim de dikkatimi çekti.ovulasyon testi konusunda bir kişi ankarada murat sönmezerde tedavi olan kuzeninin hamile kaldığını yazmış.bende ankaradsn istanbula gitmek istiyorum ya ama bir yandan da eziyetli birsey sehirdısı.dojtorun adını yazınca int.nette bu yumurta gencleştirmesi vardı.2 yıl once cıkmış ve bu yazdığım rakam.doktorun sayfasında da var.biraz inceler misin olmazsa doktoru arariz birimiz yarın unutmazsak
Can'ım 26 mm yumoş muhtemelen geçen donemden gelişmeye devam eden yumurtadır. Ve bu yumurtalardan bazen gebelik elde edilebiliyor tabi ki hatta kistlerden bile elde edebilen doktorlar var. Doktor eğer çatladı dediyse içi sıvı dolu gördüğü için mi bunu söyledi o an ugs de yoksa yok olduğu için mi? Çünkü normal olan 8 mm ler adetin 9. Gününe göre. Eğer yok dediyse sönmüş deforme yumurta da olabilir dediğim gibi içi sıvı dolu gördüyse gerçekten aşırı büyüyen yumurta da olabilir.Insallah hepimiz emeklerimizin ve tedavilerinizin karsiligini aliriz.
Kizlar size bisey sormak istiyorum.Bu ay klomen tedavisine basladim.5 gun ictim gunde iki tane.Adetin 9. Gunu kontrole gittim sagda 26 mm,solda da 8 mm iki tane yumos var.Adetin 9. Gunu 26 mm normal mi?Gunune gore cok buyuk degil mi? Eger tutucak olursa bi sorun olur mu?Bir hafta sonra tekrar gittim catlamis dedi.Catlatma ignesiz.Aylardir burda bircok kisinin yazilarini nerdeyse hatmettim ama hic boyle bisey duymadim.Simdiden tsk ler
Can'ım çok sağol yarın bu dediğin yeri de arıyım. Keşke bu teknikler çoğalsa. Çünkü hem yumurta az hem yaş ileriyse yapacak şeyler çok kısıtlı üstelik zaman da dar oluyor. Bir teknik çıksa da bize bir mucize olsa şöyle yumurta oluşacak şeyler sunsalarArkadaslar ayni yumurta augmentasyonu teknigini Ankara'da Gurkan Klinik, Teoman bey de yapiyor. Oradan da fiyat alin. Ben henuz baslamadim orada tedaviye, ama Teoman ya da Timucin bey sanirim, O da Avrupa Tup Bebek dernegi uyesi, ve yabanci kaynaklari, teknikleri devamli takip eden bir merkez.
Selam, Antalya'da Ali fuat Ozkan sanirim, onun tup bebek merkezi, Ali Fuat bey yasimi duyar duymaz zaten olumsuz bakti, asiri derecede yogun, ayni anda 3 hastaya bakti, cok acik ugrastirip, basari oranini tehlikeye atacak hastalar istemiyor, ultrosonla bakip, hemen cok az yumurtaniz var, donasyon ancak olur dedi, ben biraz israr edince, fsh ye bakalim o zaman dedi gonulsuzce ve sonra zaten sekreteri saniyorum aradi ve fsh 23 kabul edemeyiz dedi.Antalyada hangi merkezler sizi reddetti? Ben de antalyada tedavi görüyorum ve benim tedavi olduğum merkezde de 40 yaş üstü hasta kabul etmeyi pek istemiyorlar aslında. Benim de amh düşük. İlk görüşmemizde tüp bebekte pek şansın yok ama normal yoldan hamile kalabilirsin yine de demişlerdi. Eşimin sperm değerleri düşük çıkınca tüp bebekten başka şansımız olmadığını kabul ettiler. Gönülsüz de olsa tedaviye başladılar. Çok özensiz şekilde de devam etti tedavim. Ama neticede pgt den 1 sağlam embriyom geldi. Transfer de gerçekleşti. 12 ocakta kan testi için gideceğim. Ama transferden sonra ben kendime pek özen gösteremedim. Ağrı kesici/ateş düşürücü almak zorunda kaldım. Unutup artık oldukça ağır olan yeğenimi kucakladım. Yemeyin dedikleri şeyleri unutup yedim/içtim. ama içimde hep bir umut var. Kuzucum tutunmuştur inşallah. Dr lar için o tüp bebek merkezleri için istatistiksel birer veriyiz ve başarı ortalamasını düşürme ihtimali yüzünden bizden pek hoşlanmıyorlar. Oysa sperm ve yumurta olduğu sürece şansımız var. Olmaz dendiği halde gerçekleşmiş mucizeler de var. Niye bi takım rakamlarla ve istatiksel verilerle canımızı sıkalım ki?
canım ben ereğlideyim.sizlere bakıyorum değerlerinizi biliyorsunuz hepiniz yazmışsınız ben bunları hiç bilmiyorum.değerlerime baktırmak istediğimde kan şeker guatr demir vs değerlere bakıyorlar.Asssmnm canim bende konyadayim.Merkezde misiniz?Nova Fertile 3-4 sene once bende gitmistim ama tup bebek yaptirmadim.Sadece muayene oldum ve bilgi edinmek icin gitmistim.Tupu maddiyat acisindan yaptiramadim.Ilk defa bu ay klomen kullandim.Adetimi bekliyorum.Insallah olmam tabii.
Arkadasimiz 0.08 amh degerinden bahsetmis.Benim 4 sene once 0.25 idi ve dogal yolla hamile kaldim.Hemde korunmayi biraktigimiz ilk ay.Ama bos gebelik oldu.Fsh im 3 ayda 7 ye dustu.Ben 0.25 Amh ile hic umidimi kaybetmedim.Allahim elbet birgun karsiligini verecek.Hepimizin gobuslerini dolduracak.
Can'ım İnan aynı diyalogları doktorlarla yaşamış birisi olarak ne yaşadığını anlıyorum.Selam, Antalya'da Ali fuat Ozkan sanirim, onun tup bebek merkezi, Ali Fuat bey yasimi duyar duymaz zaten olumsuz bakti, asiri derecede yogun, ayni anda 3 hastaya bakti, cok acik ugrastirip, basari oranini tehlikeye atacak hastalar istemiyor, ultrosonla bakip, hemen cok az yumurtaniz var, donasyon ancak olur dedi, ben biraz israr edince, fsh ye bakalim o zaman dedi gonulsuzce ve sonra zaten sekreteri saniyorum aradi ve fsh 23 kabul edemeyiz dedi.
Ikincisi de, hemen Alif Fuat Kliniginin yaninda ki, tup bebek merkezinde, Amerika'da egitim almis, genc bir doktora gorundum umitle, ama o da basari sansin %2 sizin paranizi almis olurum sadece diyip, kibarca reddetti.
Bunlarin disinda, bir de Antalya Anadolu hastanesinde bir baska doktor, adini unuttum ama o da unlu biri, o da ayni sekilde, degerlere bile bakmadan, cok zor dedi, gorusmek istemedi.
Bilmiyorum, neden boyle kimse istemedi, aklima acaba biyologum yurtdisinda dedigim icin mi diye bir sure dusundum, yani belki cok mu sorguya cekerim, ya da onlar biyolog oldugum icin mi dogruyu soylemek istediler cikamadim isin icinden ama cok ama cok asagilanmis gibi hissettim, utandim sanki bu yasta cocuk istiyorum, cok absurd birsey istiyormusum gibi.
Herneyse canim, boyle iste.
Bu arada cocuk dusurme konusuna da kendi bilgim cercevesinde degineyim. Hic korkma, agir kaldirman, (tum gun agirlik kaldirmadigin surece) ya da yasaklanan yiyecekler yemen, icmen,(tabii mesela 1-2 fincan kahveden bahsediyorum zaten 5 fincan icemezsin gunde) kisaca bunlarin cok buyuk etkisi yoktur dusuklerde. Dusuk ya da tutunamama embriyonun olusumu esnasinda ki bir anormallik, kromozom bozukluklari vs gibi nedenlerle vucut dogal yoldan bunu elimine eder.
Hic korkma birsey olmaz, tutunmussa tutunmustur o, kolay kolay ayrilmaz. Bol sanslar, mutlu haberlerle bitirirsin seruvenini insallah.
Can'ım ben de aynısını yaşamıştım ve 24 mm di ve diğer kontrolde 16 mm olmuş diye hatta küçüldüğü için sevindi doktorum. Benim de bildiğim yumurta çatlar ve yok olur ama bilemedim şimdiIllusibecim ilgilenip cevap verdigin icin tesekkur ederim canim.
26 mm olana 19 mm olmus dedi.once anlamadim.Folikul catlayinca kuculur dedi.Ben catladiginda tamamen kaybolur diye biliyodum.Oyle olur mu dedi dr.Folikul catliyor,yumurta da tupde dolleniyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?