Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Herkese Selamlar,
Sabah 08:30 da hastanede olmam gerekiyordu. Karanlik merkeze ulastik :))
Bu arada ben özel tüp bebek doktoru kontrolündeyim doktorum kalamis tip merkezinde yapacak transferimi insallah o zamana yumurtalarim giderse tabi ki : )
Filiz hanim yani doktorum bana 3-4 yumurta demisti biri kucuk kalmis bir digeri de bos. 2 yumurtami toplamislar. sali gunu transferim olacak yani 3.gün. bir önceki de 3.günde yapilmisti ama 2.ayimda düsük yasamistim.
Herkese tesekkur ederim. Eminim ki beni tanimasaniz da benim yanimdaydiniz.

Gnowee canim sen benden bir adim ondesin .Bu anlattigin merkez Antalya da mi? Sen simdi nerde yaptirmayi dusunuyorsun?

Anlattiklarin cok uzucu ve tedirgin edici.Zaten korku dolu bir surec.

Yok aman seni korkutmayayım. Ben de aman bi terslik olmasın diye çok sesimi çıkaramadım. Aslında yaptıklarının doğru olmadığını daha net ifade etmek ve nereye şikayet edilmesi gerekiyorsa tüm şikayetlerinizi de doğru yerlere iletmek lazım sanırım. Herşey ve herkes kötü değildi sonuçta. opu dan sonra uyandığımda elimi tutup sizin için dua ediyorum diyen çok sevimli bi hemşire de gördüm mesela :) bir de süreç öyle korkunç ve tedirgin edici değil. Zor biraz evet ama dayanılamayacak bir zorluk değil. Dilerim sen benden daha şanslı olursun ilkinde başarılı olursunuz.

Aylin42Konya Aylin42Konya canim psikolojik te olabilir gnowee gnowee nin de söyledigi gibi ilaclarla hormonlarimiz altüst oluyor. ondan da gecikme olabiliyor. bir ihtimal kist te olabilir ama adetle atiliyor bende de en son gecen adetimde olmak üzere iki kez kist olusmustu.
ben tedavi ilaclarimin yanisira incir kürü de yapiyorum. Adetinin 2.günü basla canim sen de daha kaliteli olmasini sagliyor ve daha cok olusuyor. Incire inaniyorum ve devamli yapiyorum.

Herkese Selamlar,
Bu arada ben özel tüp bebek doktoru kontrolündeyim doktorum kalamis tip merkezinde yapacak transferimi insallah o zamana yumurtalarim giderse tabi ki : )
Filiz hanim yani doktorum bana 3-4 yumurta demisti biri kucuk kalmis bir digeri de bos. 2 yumurtami toplamislar. sali gunu transferim olacak yani 3.gün. bir önceki de 3.günde yapilmisti ama 2.ayimda düsük yasamistim.

Hayirlisi olsun Yasemin ,doktorun sana yumurtalari dondurmanin daha iyi olabileceginden bahsetmedi mi?
Benim okuduklarimdan anladigim rahmin hormonlarin etkisinden dolayi normale donmesi yaklasik bir ay aliyormus.İnsallah yumoslarin istedigin gibi gelisecek.Dualarimiz seninle.

Yok aman seni korkutmayayım. Ben de aman bi terslik olmasın diye çok sesimi çıkaramadım. Aslında yaptıklarının doğru olmadığını daha net ifade etmek ve nereye şikayet edilmesi gerekiyorsa tüm şikayetlerinizi de doğru yerlere iletmek lazım sanırım. Herşey ve herkes kötü değildi sonuçta. opu dan sonra uyandığımda elimi tutup sizin için dua ediyorum diyen çok sevimli bi hemşire de gördüm mesela :) bir de süreç öyle korkunç ve tedirgin edici değil. Zor biraz evet ama dayanılamayacak bir zorluk değil. Dilerim sen benden daha şanslı olursun ilkinde başarılı olursunuz.
Bunu anlatinca merkezim geldi aklima. Daha onceki operasyonlarimda da dikkatimi cekmisti.
O kadar güler yüzlüler ki sana isminle hitap ediyorlar merhaba diyorlar hatta bugun kadin yüzümü oksadi.
gnowee gnowee seni 15 dakika orada bekletmeleri haksizlik. Islerini sadece para icin yapanlar bunlar sanirim.

Hayirlisi olsun Yasemin ,doktorun sana yumurtalari dondurmanin daha iyi olabileceginden bahsetmedi mi?
Benim okuduklarimdan anladigim rahmin hormonlarin etkisinden dolayi normale donmesi yaklasik bir ay aliyormus.İnsallah yumoslarin istedigin gibi gelisecek.Dualarimiz seninle.
Bahsetmedi canim,
Düsününce evet rahim dinlenince daha iyi olur ama yumurtalarim zaten 2 tanecik. Dondur çöz problem olusmaz mi. Belki de onu düsündügündendir. Yas itibari ile fazla kaliteli yumurtalar da olusturamiyoruz maalesef : (
Sen tedavidemisin dondurdun mu ?

Transferiniz pozitif oldumu? Hangi hastanede yaptırdıniz.

Bahsetmedi canim,
Düsününce evet rahim dinlenince daha iyi olur ama yumurtalarim zaten 2 tanecik. Dondur çöz problem olusmaz mi. Belki de onu düsündügündendir. Yas itibari ile fazla kaliteli yumurtalar da olusturamiyoruz maalesef : (
Sen tedavidemisin dondurdun mu ?

Canim ben tup bebege baslamayi dusunuyorum.Çok arastirma yaptim ,okudum ,tanidiklarla konustum.

Şuanda ki yontem dondurup ,rahim normale dondukten sonra transfer. Yumosunun 2 veya 1 olmasi bu durumda fark yaratan bir sey degil.Kafani karistirmak istemem ama pazartesi doktorunla bir gorus istersen

Canim ben tup bebege baslamayi dusunuyorum.Çok arastirma yaptim ,okudum ,tanidiklarla konustum.

Şuanda ki yontem dondurup ,rahim normale dondukten sonra transfer. Yumosunun 2 veya 1 olmasi bu durumda fark yaratan bir sey degil.Kafani karistirmak istemem ama pazartesi doktorunla bir gorus istersen
ys3m ys3m hadi hayirli olsun inşallah. Kızlar bugün aklmizdaki bazi soruları emriyologa sordum.
Dondurulmuş yumurta transferi daha riskli mi. Yanit Hayır 1200 kişiden 4.5 tanesinde sıkıntı vardı cok küçük bir oran dedi nadir görülürmus.
Pgt ye giden emriyo tutunma sansi daha mi fazla. Yanıt toplamda tup bebek basarisi %20 bunlarin yarisi pgt ye gider basarisi %50 yani yüzde oranı 10 denk geliyor. Bence oran hesap yapmayalım
Neden yumurta azken toplama yapmiyoruz? Yanit, yaş faktörü 2 emriyo transferine uygun değil ikiz gebelik istemiyoruz çok riskli. Her seferinde 1 taneyle de olsa zaman kaybetmek istemeyiz dedi. Çok haklı bir cevap oldu.

P Pilumunus07 , sali günü transferim olacak, hayirlisi bakalim ne olacak : )
bir önceki de ayni sekilde olmustu belki de dedigin sebep yuzunden dusuk yasadim. Hayirlisi artik. Insallah tez zamanda karar verip olumlu sonuclar alirsiniz.
Merak ettim neden 3. Gun transferi yapiliyor? Ben 5. Gün pgt bekliyorum sana genetik teste gerek görmüyorlar mi ?

Herkese Selamlar,
ys3m ys3m haber bekliyoduk senden. Yazmışsın görmemişim. Naptı acaba diye girdim şimdi. Çok sevindim 2 yumurta olmasına. Hadi umarım ikisi de döllenir. Pgt/cgh de yaptırmayı düşünüyo musun?

P Pilumunus07 , sali günü transferim olacak, hayirlisi bakalim ne olacak : )
bir önceki de ayni sekilde olmustu belki de dedigin sebep yuzunden dusuk yasadim. Hayirlisi artik. Insallah tez zamanda karar verip olumlu sonuclar alirsiniz.

Bazı merkezler 5.günü bekliyor mutlaka. Ama laboratuar ortamında 5.güne gidemeyecek embriyolar 3.gün transfer yapıldığında tutunabiliyor da... bazıları dondurup 1 ay bekleyip sonra gerçekleştiriyor transferi sonra yeniden çözdürerek. Ama embriyo çözülme aşamasında da risk var. Bazıları da bu riski göze almayıp hemen transferi gerçekleştiriyor. Yani aslında şu kesin doğrudur denilen bir yöntem yok. O yüzden için ferah olsun ys3m ys3m inşallah bebeğin annesine sıkı sıkı tutunur :)

Transferiniz pozitif oldumu? Hangi hastanede yaptırdıniz.

Kimyasal gebelikle sonuçlandı. Pgt de yapılmıştı, bu yüzden dr'um çok umutluydu ama olmadı. 1 ay sonra yeniden gideceğim muayene için. Ben antalyada yaptırdım. Burada zaten çok seçenek yok. Daha fazla görebilsem, doktorum da çok iyi. :)

ys3m ys3m hadi hayirli olsun inşallah. Kızlar bugün aklmizdaki bazi soruları emriyologa sordum.
Dondurulmuş yumurta transferi daha riskli mi. Yanit Hayır 1200 kişiden 4.5 tanesinde sıkıntı vardı cok küçük bir oran dedi nadir görülürmus.
Pgt ye giden emriyo tutunma sansi daha mi fazla. Yanıt toplamda tup bebek basarisi %20 bunlarin yarisi pgt ye gider basarisi %50 yani yüzde oranı 10 denk geliyor. Bence oran hesap yapmayalım
Neden yumurta azken toplama yapmiyoruz? Yanit, yaş faktörü 2 emriyo transferine uygun değil ikiz gebelik istemiyoruz çok riskli. Her seferinde 1 taneyle de olsa zaman kaybetmek istemeyiz dedi. Çok haklı bir cevap oldu.

Embriyologla görüşebilmen ne güzel. Bizde görüştürmüyorlardı. Bizimle de paylaştığın için sağol. Ama ben şu kısmını anlamadım:pgt ye giden emriyo tutunma sansi daha mi fazla. Yanıt toplamda tup bebek basarisi %20 bunlarin yarisi pgt ye gider basarisi %50 yani yüzde oranı 10 denk geliyor.

Yani pgt normalde %20 olan şansı %50 ye mi çıkarıyor yoksa yoksa zaten %20 olan şansı %10 a mı düşürmüş oluyor? Ne demek istemiş?

Bir de yumurta azken toplama yapmak istemiyorlar mı? Ama zaten biz 40 yaş üstüyüz ve yumurta rezervimiz gittikçe azalıyor. Beklemek daha riskli değil mi

Sagol canim , insallah hayirlisiyla oluverir : )
Bilgi icin tesekkurler

Amin canim ,hala hangi merkeze gittigini soylemedin :)Ben korkuyorum bu tup bebek prosodurunden.

Merak ettim neden 3. Gun transferi yapiliyor? Ben 5. Gün pgt bekliyorum sana genetik teste gerek görmüyorlar mi ?
Bir öncekinde doktoruma sormustum 5.gün icin daha sansli diyorlar neden 5.güne gitmiyor diye. o zaman verdigi cevabi tam hatirlamiyorum fakat sanirim 5.güne gidemeyecek olan yumurtalara sans vermek icin 3.günde transfer yapiyorlar. Yas itibari ile fazla kaliteli yumurta cikaramiyorum sanirim : )
Senin 5.güne gittiyse cok iyi. Hayirlisiyla tutundugunu da görürüz insallah.
Kalitimsal bir rahatsizligimiz yok bir kez bir düsügüm oldu gerek görmedi diye düsünüyorum. Birkac kez düsük yasasam muhtemelen genetige gider de yas oraya gelir mi bilemedim. 44 e girmek üzereyken evlenince böyle oluyor : )

Back
X