Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Haremiz cnm bende tupsuz,klomenle denedim gecen ay.Ama catlatma ignesi yapilmadi kendiliginden catladi.Bu ay yine basliyorum Hepimiz icin hayirlisi olsun.Insallah hepimiz mutlu haberler aliriz,hepimizin yuzu guler.

Haremiz cnm bende tupsuz,klomenle denedim gecen ay.Ama catlatma ignesi yapilmadi kendiliginden catladi.Bu ay yine basliyorum Hepimiz icin hayirlisi olsun.Insallah hepimiz mutlu haberler aliriz,hepimizin yuzu guler.
İnşallah canım ya. Senin ilk denemen miydi. Olmazsa aşılama da denersin. Ben öyle yapacağım.

Haremiz cnm,bende gecen ay klomenle denedim Catlatma ignesi yapilmadi,kendiliginden catladi.Bu ay hicbirsey yapmadim,klomende icmedim.Bu ay klomenle takiple devam edicem.Adetimi bekliyorum.

Evet haremizcim ilk denememdi.Herseyde yolunda gitmisti ama olmadi kismet degilmis demekki.Kizlar bisey sorucam Ben folik asit folbiol kullaniyorum.Dr inofolic şase sabah iki aksam iki dedi.Inofolic combi de uc ayri vitamin var bizim yastakilere daha iyi dedi eczaci.Siz ne kullaniyorsunuz?

Canım
Ben 4 aydır folio diye bi folik asit ilacı kullanıyorum. Bu inofolik'i ben de çok duydum, okudum. Ama sanırım bu ilaç pko su olanlar için. Yani polikistik over da yumurtan gelişemiyor. pko yumurta gelişimini olumsuz etkilediği için ve bunun tedavisi için inofolik veriyor doktor sanırım. zaten pko tedavi edilince de vücut normale dönüyor ve gebe kalınabiliyor. Bizim gibi pko olmayanlar için işe yarayacağını sanmıyorum ama ben perşembe günü doktoruma soracağım. ben de aldım çünkü ama sormadan içmek istemedim. Sende pko var mı?

Yok canim pko yok bende.Bende yumurta pek olmuyordu.Uc aydir bir tane bile yoktu.Klomenle uc tane oldu.Biri cok guzel gelisti.Adetin 9.gunu 26 mm olmustu gecen ay.

Dedigin gibi o zaman inofolik kullanmaya gerek yok.Dr na sorunca buraya yazarsan sevinirim cnm.

Adetin 9. günü 26 mm olması çok fazla sanki. Bazen yumurta çok gelişince sperm yumurtayı kırıp dölleyemiyormuş.(tabi çatlatma iğnesi ile çatlatılmadıysa) Öyle hatırlıyorum sanki. ben de bu ay klomen kullanmadan yumurtanın kendi kendine ne kadar gelişeceğini görmek istedim. 7. günümde 7 mm olmuştu yumurtam. günde ortalama 1 mm büyüyormuş. doktor bir hafta sonra gel anca 14 mm olur, ondan sonra bakarız gelişimine demişti. Gerekirse gün aşırı takibe alırız dedi. Ben çatladığını da gördükten sonra aynı gün ilişki istediğimi söyledim. tamam dedi. Bu durumda çatlatma iğnesi de olmayabilir bu ay. Baktık olmadı tutmadı (allah korusun) diğer ay klomen ve çatlatma iğnesi ile deneyeceğiz.

Kist için ayrıca fsh da gel gitler yaşıyorum bir kaç ay önce amh:0,13 dü bu ay 0,29 olmuş fsh:10 diye bu ay 4,5 olmuş cnm
amh nin 2-4 arası olması gerekiyormuş. amh için incir kürü etkiliymiş. Saraçoğlu hiç yumurtası olmayan bayanlar bile yumurta üretmeye başlıyor diyordu. Ama prolaktini yükseltiyormuş . Kontrollü kullanmak gerek.
yumurtlarken lh yükselip fsh düşermiş. yumurtladıktan sonra ise tam tersi olmalıymış. fsh ın yumurta çatladıktan sonra gebelik oluşur ise bebek tutunması için yükselmesi gerekliymiş. Sen ne zaman yaptırdın fsh testini? ovülasyondan sonra mı?

pardon canım yanlış bir yönlendirme olmasın diye düzeltiyorum.
adet döneminin ortasına elindiğinde FSH ve östrojen en yüksek seviyeye çıkarmış. bu sırada lh hormonunda da artış olumuş. bu artış yumurtlamayı sağlarmış. bundan 24-36 saat sonrada uvulasyon olurmuş. ovulasyon gerçekleştirkten sonra östrojen, fsh ve lh azalıp, progesteron artarmış. progesteron çatlayan yumurtadan salınırmış. eğer gebelik oluşmazsa progesteronun düşmesi adet kanamasını tetiklermiş. eğer gebelik oluşursa progesteron artmaya devam edermiş. yani şu gebelik testlerinde çift çizgi çıkartan hormon bu galiba.
amh 2-4 arası olmalıymış. Saraçoğlu incir kürünü öneriyor.

Cnm regl 3.günü yaptırdım E2 :120 idi fsh:4 ultrason ile bakıldı kist yok denildi amh değerini biliyorum cnm benim ki neden yükseldi ona şaşırdım

Hanımlar 4-5 gündür sol kasığımda ağrı karın bölgemde de ara ara batma hissi var. Yumurtlamamdan mı kaynaklanıyor acaba? Hiç böyle hissetmezdim. Kendimi dinlemekten mi acaba? Adetimin 11. Günü. Böyle sancı hisseden var mı?

Büyük ihtimal yumurtlamadan oluyordur cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…