Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Doktorlar eğer bir tedaviye başlarsan ilaca gerek duyuyor. Örneğin çatlatma tedavisi. Bunun için önce yumurtayı çoğaltıp büyütebilmeleri gerekiyor. Klasik yöntem: Klomen. Birkaç ay devam etmeli üstelik. Klomen yumurtayı geliştiryo, bazen iki yumurta bile büyütebiliyor yumurtalık bu ilaçla. Ve de ikiz olma şansı artıyor. Konuşabileceğin iyi bir doktor zseç derim.
Ben tıp fakültesindeki doktorumu hiç sevmedim o da haklı çok çok kalabalık ve bir an önce seni gönderme eğilimindeydi. Bıraktım. Şimdiki doktorum çok tatlı. her muayenede "bir soru sorabilirmiyim" diyorum gülüyor. "sor, senin soruların çok güzel oluyor" diyor." Çok araştırıyosun belli" diyor. Moral veriyor. Moral önemli.

Masallah ne güzel saglikla buyutin insallah,nerde tedavi olmustunuz acaba

İlk bebeğim 38 yaşında iken oldu. İzmirde o Erol tavmager ve rafael levi ile ege üniversitesindeydi. İlk tedavide gebe kaldım. Şükür. Eğer İzmirde isesniz Erol hocayı öneririm. Etrafımda "ben dahil' Erol hoca ile tüp bebek tedavisi yapıp gebe olan kişiler var. Diğer iki çocuğum imkansız denmesine rağmen doğal yollarla oldu.. bu arada iki dusugum de var. Biz keçiboynuzu kürü uyguladıktan sonra kızlarım arka arkaya oldu. 43 ve 45 te doğum yaptım... Umut her zaman var...

Zaten bir defa doğum yapınca arkası geliyor. maşallah.

Masallah subhanallah,izmirde degilim ben konyadayim ist bahcecide tedavideyim rabbim bizede versin insallah,sizinkileeide saglikli omurlu kılsın insallah...

Valla bize moral oldun demek oluyor olacak
@Hayatimmm70 sana tedavilere baslamadan merkezi iyi bir yerdeki lokman hekimden organik bal ari sutü polen karışımını yaptirıp tedaviden 1 ay önce yemeni tavsiye edebilir miyim.mesela tüp veya aşılamada ki ben tüp bebek yaptır diyorum.aşılama da da paranı harcıyorsun.ama tedaviden bir ay once en az veya 2 ay önce bunu yersen yumurta sayısı ve kalitesı artıyor.bende halen yiyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepimizde çocuk olmasına ne kadar düşkünüz bir arkadasimız ikiz bekliyor hepimiz hurra hayallere başlıyoruz bende istiyorum aslında demeye.hepimiz mi aynıyız
Benim ikizim var kizkardesim o önce sevdiği kisiyle evlenmek istiyor mesela.43 e gelmis nasilsa olur diyor. bana da hem olur diyor hem de tedaviyi biraz sonra yaptirsaydın diye kızıyor.ve ben 40 dan beri bu konuda korkular içerisinde yasamıs ve son 3 yilimı once evlenmeye sonra cocuk sahibi olmaya adamısken en yakinimdaki bile bizim gibi ikiz ikiz diye tutturmuyor.

canım benim çok haklısın. Sana bir şey söyleyeceğim belki inanmazsın. Ben evlenmeden önce asla çocuk istemeyen biriydim. Bilmiyorum, bu yaştan sonra çocuğun sorumluluğunu alamam, aramızda 40 yaş fark olacak v.s. bir sürü bahanem vardı. Ben evlensem de çocuk doğurmam diyordum. O zaman biriyle de görüşüyordum evet ama çocuk fikri bana çok uzaktı. Ta ki eşimle tanışıp evlenene kadar... eşimin çok iyi bir baba olacağına o kadar inanıyorum ki onunla bir aile olmak, çocuklar büyütmek istiyorum. Beni çocuk fikrine inandıran onun sevgi ve sabır dolu kalbi oldu. Herkesin bir sebebi vardır. Benim sebebim de bu.

Çocuklarınız kız mı ? hepsi merak ettim masallah onlara

Hmmm interesting sen ve cocuk istememek esinde cok iyi birisiymiş insallah gönlünüzce olsun şanslısın.evlenir evlenmez çalışmalara başladığını da biliyorum.neyse ki calışmalara erken başladın.
Yaş konusunda bizim genc arkadaşlar cocukla annenin yası az olmalı falan zor oluyor derler.bende anne ne kadar yaşlı olursa olsun istiyorsa çocuğu olmasından ve aynı genç kadın gibi hakkı oldugunu düsünürdüm.ha zorlanacak mıyız muhakkak ama ilk kez tadacağız

bende aynı senin gibiydim , çocuk istemiyordum, geçen sene ilk bebeğimi 9 haftalık kaybettikken sonra açıkçası anne olmayı daha da fazla istiyorum, eşimde istiyor çocuk, eşimden yana sıkıntım yok, çok iyi bir baba olacağını biliyorum, hiç bu kadar anne olmak isteyeceğim aklıma gelmezdi

zaten hormonlardan duygusallıktan ölüyorum..gozlerım doldu mesajını okuyunca..Allahım tez zamanda nasıp etsın hepımıze sağlıkla..

canım kaybın tedavı ıle mı olmuştu..kalbı mı durdu ne oldu cok uzmezsem bılgı verırsen sevınırım..9 haftam yenı bıttı benım, kafamda deli sorular..

zaten hormonlardan duygusallıktan ölüyorum..gozlerım doldu mesajını okuyunca..Allahım tez zamanda nasıp etsın hepımıze sağlıkla..

canım kaybın tedavı ıle mı olmuştu..kalbı mı durdu ne oldu cok uzmezsem bılgı verırsen sevınırım..9 haftam yenı bıttı benım, kafamda deli sorular..
Yok canım. Kan pıhtılaşması problemim varmış tabi bunu bebek öldükten sonra genetik testler vs yapıldı öğrendik. Kalbi durdu . Kürtaj oldum. Nasip işte. Sen üzülme güzelce hamiş liğini yasa arkadaşım. Şimdi coraspin kullanıyorum. Hamile olursam iğne yapılacak hergun sanırım . Böyle işte

peki bu kan pıhtılaşması sende mi varmış? sende ise gebe kaldığın ay böyle bi problem olup olmadığı belli değil miymiş? yani tetkiklerle anlaşılmayacak bir şey miymiş? merak ettim.

Kizlar ben adet oldum.Maalesef bu ayda olmadi Insallah sizlerden guzel haberler olsun.Ne kadar guzel hamile haberleri var,hepsini okudum.Hamile arkadaslarimi tebrik ediyorum.Saglikli sihhatli kucaginiza alin insallah bebislerinizi.Bizlerede dua edin lutfen.Hamilelerin duasi kabul olurmus.

Sağlık olsun canım. Umudunu kaybetme. Besin takviyelerine devam et. Ben de dün yine kafamda deli sorularla biraz araştırma yaptım internette. Doktorumun dediği gibi "sen de neredeyse benim kadar bilgi sahibi olmuşsun." E yaşayınca öğreniliyor işte...
O kadar mucizevi bir olay ki bazıları haberi olmadan gebe kalıyor, kimileri aşama aşama takip ediyor, okuyor, biliyor gidişatı, ama yine de olmuyor, sonra da akıl erdiremiyor. Hormonlar, yumurtalar, spermler, kalın kabuklu yumurtalar, kanalda karşılaşıp ta yumurtayı dölleyemeyen zayıf spermler, genetiği bozuk, morfolojisi düşük spermle döllenen yumurtanın vücudun arızalı bir canlıyı atmak istemesi ile embriyoyu tutmaması v.s. Bir sürü hikaye, fikir. Dün yine bir doktor anlatıyordu: Bir hanım 8 aydır gebe kalamıyormuş. 4 aydır klomen ve çatlatma tedavisi uygulanmış. Her şey normalmiş. Erkekte de kadında da sorun yokmuş. Bundan sonra ne yapabiliriz daha başka diye soruyor doktora. Doktor bundan başka ilk önce iki adet arasında gün aşırı muhakkak ilişki önerdi. Sonra da aşılama. Aşılamada eğer iki defada da olmamışsa devam edilmemeli diyor. Yumurta gelişiyor, çatlıyor, spermlerde sorun yok, morfolojisi iyi. eee ne oluyor peki? Yumurta ile sperm kanalda karşılaşıyor ama döllenme neden olmuyor.? Bir, iki, üç, beş... sekiz defa neden olmamış?. Demek ki yumurta kabuğu kalın yada başka bir sebep var bu araştırılmalı dedi doktor. Kafam yine çorba oldu. Allah vermek istedikten sonra hepsi boş. Korku ve endişe bizi çok kötü etkiliyor o bir gerçek. Kafamızdan birazcık atabilsek...

O kadar haklısın ki. Biz 3 kere tüp bebek denedik. Yaşım 44, her seferinde en az 8 yumurta toplanıyor, 3 ya da 4 embriyo oluşuyor. Transfer oluyor ve sonuç negatif. Son denememde tutunma da olmuş ama ikinci tahlilde değerler birden düştü. Eşimde de bir sorun yokmuş. Araştırmaktan okumaktan yoruldum artık. İstemeyenlere ikişer üçer veriyor Allah ama neden bana vermiyor diye sorgulamaya başladım. Her şeyden önemlisi moral katılıyorum ama bu kadar olumsuzluktan sonra ne moral kalıyor ne de heves..

Haklısın, doktor normal yolla oluşan gebelikte vücudun en mükemmel yumurta ve en mükemmel sperme şans verdiğini ve en sağlıklısının bu olduğunu söylemişti. Demek ki tüp tedavisinde dışarıdan müdahale ile insanoğlunun eliyle o kadar da mükemmel olamıyor. Zaten tüp bebekte genetiği kötü olan embriyoya iyileştirmek için yapılabilecek hiçbir şey yok.direk eleniyor. Tıpkı vücudumuzun yaptığı gibi...Bilmiyorum artık.

peki bu kan pıhtılaşması sende mi varmış? sende ise gebe kaldığın ay böyle bi problem olup olmadığı belli değil miymiş? yani tetkiklerle anlaşılmayacak bir şey miymiş? merak ettim.[/QU
peki bu kan pıhtılaşması sende mi varmış? sende ise gebe kaldığın ay böyle bi problem olup olmadığı belli değil miymiş? yani tetkiklerle anlaşılmayacak bir şey miymiş? merak ettim.
normal kan testlerinde anlaşılmıyor canım, genetik doktorları bakıyor, bebeğim öldükten sonra pataloji raporunda bir şey çıkmayınca, kan pıhtılaşması var mı diye kadın doğum doktorum araştırmamı istedi, normalde 3 tane düşük ve ölü olmayınca yapmıyorlar,ben ısrar ettim yaşım geç olduğu için yaptılar, kartaldaki genetik doktorum da daha detaylı araştırma yaptı sağolsun, tamamen genetikmiş, sonradan olan bir şey değil yani, aslında keşke evlenmeden evvel , verem testi gibi bu testlerde mecbur olsa , baktığınız zaman bir çok bayan 2-3-4 bazıları yedi kere düşük yapmış sonuç kan pıhtılaşması, zor bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…