- 4 Ocak 2008
- 1.382
- 1.971
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #49.161
merhaba cnm evet bu yöntemle çok kişi tuttuğunu söyledi inşallah seninde son tedavin olur sıkıca tutunur bebişin :) hayırlı olsun şimdiden tedavintekrar merhaba, ben de rahme çizik attıracağım için ara vermiştim. 3 nisanda işlem yapılacak. reglden sonra 19-21. gün arasında yapılıyormuş. tekrar stres günleri başladı, inşallah hep birlikte hamile kalırız, çok istiyorummm, hayırlısı ise tabii
narkoz aldım.anestezi uzmanı işlemi yapana kadar üşüdüm sanırım heyecanda olunca resmen titredim.uzmanın işi bitince dr geldi.sonra bayılmışım canımmmmOpudada hiç Dr bekleme,üşüme bunların hiçbirini yaşamadım ben , Opuda narkoz almadınız mi? Birde yatmanın pek bir faydası da yok demekki, aslında bunlar hep vesile Rabbim ol desin yeterli.
Kız bende çok sıkışıktım,elimi tutan Dr dediki kendini ne kadar gevşek bırakırsan o kadar iyi olacak bu lafın üstüne bıraktım hiçbirşey de olmadı en kötüsü salarsın dermişim:) şaka tabi :)
Birde çok sıkışık olunca farketmedinmi lavaboya gidince tutulmuş gibi oluyor yapamıyor insan , sen kalçalarını elinden geldiğince gevşek bırak canım.
Transferin ,sağlıklı nur topu gibi, mis kokulu bebeklere vesile olsun inşallah.
merhaba, henüz çizik attırmadım, 3 nisanda inşallah randevum var. İşlemin adı endometrial scratching. rahim duvarına çizik atılıyor. yara iyileşmesi sırasında vücudun salgıladığı enzimlerin bebeğin tutunmasına da yardımcı olduğu düşünüldüğü için yapılan bir işlem. yaklaşık 15 dakika falan sürüyormuş, anesteziye gerek olmaz dediler, biyopsi alınması gibi bir şey. benim tanıdığım bir arkadaş çok araştırma yapmıştı bu tüp bebek konusunda, 5. gün embriyosu, rahim çizdirme ve pgt mutlaka yaptır dedi bana da. kendisinin tuttu zaten, hamileeee:))
"sağlıklı, nur topu gibi, mis kokulu bebek" tanımın çok hoşuma gitti. Duygularıma tercüman oldun resmen. Umarım hepimiz için Allah nasip eder
MerhabaKızlar merhaba
İkinci tüp denememe başlamadan önce doktorum rahim filmi istedi. Dün çektirdim, tüplerimde problem çıktı. Laparoskopi yapılacak. Böyle bir deneyim yaşayan var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
ben de epeydir giremiyordum. neler oldu, herkes nasıl, merak ediyorum. bu arada hem bahçeciyle hem de antalyada başka bir tüp bebek merkeziyle daha görüştüm. tedaviye başlamak için regl olmayı bekliyorum ama kimyasal gebelikten sonraki ilk reglimin üzerinden 48 gün geçti hala regl olmadımolsun da başlayalım artık ikinci tedaviye.
bu arada son gittiğim merkezdeki doktor d vitamini için de tahlil yaptırmamı istedi ve çok düşük çıktı değerim. d vitamininin etkisi var demek ki... sizler de bir baktırın.
Bizde sali gunu esimle urolojiye gidicez.Sonunda gidiyo yaani.Morfolojisi % 1 cunku.Baska bir sorunu yoktu.Kizlar bisey sorucam bilginiz var mi?Eslerimizde de fsh cok onemliymis.Dusuk olmasi iyi degilmis.K.k de okudum Kaan Aydos hastasi biri yazmis.Esinin fsh i 5 altindaymis ilacla 14 e cikmis diye seviniyor.Hatta e2 ye bakiliyormus.Eslerimizde Fsh ve e2 kac olmali biliyor musunuz?
Benimde 15 Mart adetimin 23. Gunu ç.ignesinin 13. Gunu oluyor.Hem progesteron hemde bhcg yaptiricam.Sonuc bir gun sonra cikiyor.16 da ogrenmis olucam.Insallah bu ay tutar.Rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip etsin.
E elifdemirelif hayırlısı ile hamilelik haberi verirsin inşallah. 12 gün de geçmek bilmez simdi sana kolaylıklar diliyorumYarın transferim var ve stresle bekliyorum hem heyecanliyim hem degilim karisik ayyy inşallah herkese saglikli evlatlar bizede bu sefer pozitif hayirli sonuclar...
Teşekkürler cevabınız için. Benim de o sıvı sızıyormuş işte. Aynı şeyi söyledi doktorum. Büyük ihtimal iki tüpüm de alınacak. Doktor, yaşın genç olsaydı bir-iki kere dene, sonra yaptır ameliyatı derdim dedi ama senin vaktin yok dedi. Yalnız benim dondurulmuş embriyom yok. Laporoskopiden sonra tüp tedavisine başlayacağız. Duruma göre ya bir ay sonra ya da iki ay. Ameliyat, yumurta rezervlerine zarar verir mi acaba, önce embriyo mu biriktirmek gerekirdi?
Tıkalı değil, hortum genişlemiş, genişlemiş, su sızdırıyormuş. Sizinki gibi yani. Ameliyatta daha iyi görecekmiş doktor ama büyük ihtimal alırım dedi. Evet, sanırım, bir çeşit temizleme gibi bir şey olacağı için mantıken şansı artırır diye düşünüyorum. Biraz maliyetli tabi, bu işlerin hiçbir garantisi de yok. Ama ileride 10 yıl 20 yıl sonra keşke ameliyatı olsaydım dememek için yaptıracağım sanırım.poppy73 cok geçmiş olsun canım .
Tüplerin tıkalı olması tüp bebekte sansı daha da artırıyor diye duymuştum.
Sansınız bol olur inşallah.
Gecmis olsun yumurtalik rezervine zarar verir mi acaba bilmiyorum destek olmak icin yazmak istedimTeşekkürler cevabınız için. Benim de o sıvı sızıyormuş işte. Aynı şeyi söyledi doktorum. Büyük ihtimal iki tüpüm de alınacak. Doktor, yaşın genç olsaydı bir-iki kere dene, sonra yaptır ameliyatı derdim dedi ama senin vaktin yok dedi. Yalnız benim dondurulmuş embriyom yok. Laporoskopiden sonra tüp tedavisine başlayacağız. Duruma göre ya bir ay sonra ya da iki ay. Ameliyat, yumurta rezervlerine zarar verir mi acaba, önce embriyo mu biriktirmek gerekirdi?
Teşekkürler:)Gecmis olsun yumurtalik rezervine zarar verir mi acaba bilmiyorum destek olmak icin yazmak istedim
Tıkalı değil, hortum genişlemiş, genişlemiş, su sızdırıyormuş. Sizinki gibi yani. Ameliyatta daha iyi görecekmiş doktor ama büyük ihtimal alırım dedi. Evet, sanırım, bir çeşit temizleme gibi bir şey olacağı için mantıken şansı artırır diye düşünüyorum. Biraz maliyetli tabi, bu işlerin hiçbir garantisi de yok. Ama ileride 10 yıl 20 yıl sonra keşke ameliyatı olsaydım dememek için yaptıracağım sanırım.
Benim anlamadığım önceki doktorum neden rahim filmi istemedi, embriyolarım gelişseydi ister miydi ama hiç bahsetmediler ki böyle bir şeyden. Zaten rahmim bu durumdayken bir de yaş varken tutması çok az ihtimalmiş. Şimdiki doktorum her hastasından önce rahim filmi istiyor, önce ortamı görmem lazım diyor.
Rahim filmi çektirmek de zaten çok basit bir işlem. 10 dakikada çektirip 10 dakikada da sonucu alıyorsun. Neden diğer doktorlar istemiyor?
Dr,vucudumun klomene cok guzel yanit verdigi icin buyudugunu soyledi.Ama 3 aydir hormonlara bakilmiyor.Bu bakilsin dicem dr a.Haremiz , Aylin42Konya sizlerin yumurta takipleri nasıldı.
Aylin42 senin yumurta büyümesi cok erken oluyordu doktoruna sordun mu sebebi nedir veya problem içeren bir durumu varmı diye. Cünkü bugun doktorum 2 gündür hasta olunca farklı bir doktora gittim. Bugun de adetimin 13.günü yumurtam 22 mm olmuş bana bu kist dedi. Adetimin 9.günü 18 mm idi deyince adetin 9. 18mm yumurta olamaz cok cabuk buyumus gibi birseyler söyledi önce. sonra istersen çatlatma vereyim dedi. sanki ben doktorum da istersen diyor. biri yumurtan cok güzel diyor diğeri kist diyor. ne oluyor anlamadım. Caplarini bilmemekle beraber Cok buyumus yumurtalara çatlatma yapmıyorlar diye biliyorum ne yapacagimi sasirdim acikcasi.
kist ise çatlatma iğnesi ile beraber daha fazla büyüyüp kiste döner mi
kist değil yumurta ise çatlama problemim varsa kaçırmış olurum diye de uzuluyorum.
Dr,vucudumun klomene cok guzel yanit verdigi icin buyudugunu soyledi.Ama 3 aydir hormonlara bakilmiyor.Bu bakilsin dicem dr a.
Canim ilk klomende gunde 2 tane icmistim.Ama gunde iki tane incir ve ceviz yemistim.Birde bal-tarcin-corekotu karisimi yemistim.9.gunu 26 mm olmustu.Gecen ay ara verdim klomene.Bu ay da adetin 7.gunu klomeninde 3.gunu gittim.6 tane yumurta olusmus.4 tanesi 17-20 mm arasiymis.Durum boyle olunca bende klomenin kalanini icmedim.3. Gun sabahi 5. Ilacimi ictim ve biraktim.Bu ay catlatma ignesi yapildi 22 mm de.
Neden bu kadar cabuk buyudugunu sordum.Vucudun klomene cokguzel cevap verdigi icin diyor.Ama 3 aydir hormonlara bakilmiyor bu ay baktiricam sorun mu var.
Senin 22 mm olan kist olmayabilir canim.Ben 26 mm lik yumurtaya 3-4 gun sonra gidip tekrar baktirmistim.Catlamis 19 mm olmus dedi.Sen de tekrar giderek anlayabilirsin.Buyumus mu catlamis mi ne durunda,icin rahat eder.Birde cok buyumus yumurtaya igne vermiyorlar.Cunku igne once buyutuyo sonra catliyor canim.Kist catlatma ignesiyle buyur mu onu da bilmiyorum canim.Ama yumurtalarin igneye uygun boyutta.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. zaten sende de iki tüpte sorun var ve rahimle bağlantıları kesilecekse, tüp benekten başka çare Yok. Bu arada benim tüplerim alınmadı, rahimle bağlantısı kesildi. Yani Rahime bağlantı yerlerinden bir kaç cm kadar kesilmiş ve uçlarını yakarak körelmişler. Bu operasyon geri çevrilemez bir operasyon, yani yarın hadi tekrar bağlayalım demek mümkün değil. Doktorumun aktardığı kadarı ile de yumurtalara bir zararı Yok. Bizim 3 tane embriyoyu evvelinde biriktirme şansımız oldu, ama ileride tekrar embriyo biriktirmeniz gerekirse, biriktireceğiz. Doktorum sadece hazır biriktirebiliyorken,biriktirelim diye düşündü.Teşekkürler cevabınız için. Benim de o sıvı sızıyormuş işte. Aynı şeyi söyledi doktorum. Büyük ihtimal iki tüpüm de alınacak. Doktor, yaşın genç olsaydı bir-iki kere dene, sonra yaptır ameliyatı derdim dedi ama senin vaktin yok dedi. Yalnız benim dondurulmuş embriyom yok. Laporoskopiden sonra tüp tedavisine başlayacağız. Duruma göre ya bir ay sonra ya da iki ay. Ameliyat, yumurta rezervlerine zarar verir mi acaba, önce embriyo mu biriktirmek gerekirdi?
Memleketimizde bir şey de yolunda gitse baricanım sıkma canını vardır herseyin bir hayrı. Zaten amaç sıvı geçişini kapatmak. Onceki doktoruna ne kadardır gidiyorsun bilmiyorum ama ben tam 1 sene boyunca prolaktinim 80 küsürlerde tedavi gördüm özel hastane doktoru ve tanidikti : ). yani bana hiçbir tahlil yaptırmadan 1 sene tedavi uyguladı. o ilaçlar bu iğneler derken 1 senemi yedim
bu tarz doktorlar bizim yönlendirmemiz gereken doktorlar. biz yönlendireceksek sen niye doktor oldun.
Insan sinirleniyor isyan edesi de geliyor ama ne yapalım kı Memleketimin yüzde yüze yakın doktorları böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?