Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Amin canım, çok zor, Allah yardımcıları olsun...

çok geçmiş olsun Haremizim. şimdi nasılsın?
teşekkür ederim canım. Biraz daha iyiyim. Bugün başka bir doktora daha danıştım ameliyat kesin mi diye. ben hemen olmanı tavsiye ederim. ilerde hamilelik falan olursa başına iş açar bu. dedi en iyisi kurtulmak dedi. of ya ameliyatı urfada olmak istemiyorum bakacak kimsem yok. Mersine gitmem lazım. Yada ablamın çoluk çocuk buraya gelmesi lazım.Mersine gitsem eşim sürekli yanımda kalamaz burada işi izin alamaz. Bir haftaya kadar karar vermem lazım. Bir bu eksikti ya.benim stresim bana yetiyor zaten.

Hadi yaaaa allah hayirlisini versin, ama dr un dedigini yap bence ve Mersinde ol ameliyatini, zaten urfa da olma yalniz yalniz,esin idare eder biraz ya sen gidince, saglik sonucta, hani keyfi tatil degil o yuzden ol bir an once ameliyatini iyiles, vardir bunda da bir hayir, sonradan basina is acmasin hem, esinle verin bir an once kararinizi

bayramdan sonra ameliyat olsam iğne ile bebek tedavisi iptal olacak. iğne ile bebek tedavisini tamamlayıp olsam ya hamile kalırsam. diyelim ki kalmadım hamile bu defa tüp tedavisi için iyileşmeyi beklicem. İki ucu b.....u değnek oldu tam. haftaya olsam en uygunu ama bu defa da çok erken. ne zaman Mersine gideceğim, ne zaman araştırma yapacağım v.s., v.s....

Evet, sağlıklı değilse tutunmaz. Tutunursa da çok küçük bir ihtimal sağlıksız olur. Genetiği beklersen belki hiç transfer aşamasına gelemeyeceksin. Embriyom sağlıklıydı belki de ben mi heba ettim acaba mı diyeceksin yoksa genetikten sağlam gelmezse ben de transfer istemiyorum mu diyeceksin. Hangi riski almak istiyorsun ona karar ver bence:)

Canım bebek tedavisini erteleyebilirsin. Önce sağlıklı olman gerekiyor bebek düşünebilmen için. Doktoru dinlemen yararına olacaktır. İhmal etme canım

Haydaaaaaa, kötü olmuş yaaa. Hamilelikte başına nasıl bir iş açarmış? Detay verdi mi? Ameliyat olma, iyileşme süreci vs. nasıl, zor mu? İlk doktorunla tekrar görüşsen..

Bir an önce karar ver ve bir yerden başla bence..

çok çok geçmiş olsun canım... her işte bir hayır vardır bence de en önemlisi senin sağlığın... sonra bebek..

canim once saglik, sen iyi olacaksinda bebegede iyi bakabilesin, en fazla 1 ay gec baslarsin ama bu sorun aklindan cikmis olur, tam anlamiyla tedaviye kanalize olursun, bulursun hemen konusunda bir uzman, bayramdan once olursun yapabilirsin sende o isigi goruyorum ben...

Haydaaaaaa, kötü olmuş yaaa. Hamilelikte başına nasıl bir iş açarmış? Detay verdi mi? Ameliyat olma, iyileşme süreci vs. nasıl, zor mu? İlk doktorunla tekrar görüşsen..
yani allah korusun hamilelik sırasında o taş kanalı tıkarsa safra patlayabilirmiş. Patlayınca da zehirliyormuş. Çok tehlikeliymiş. hamilelik sırasında hem ilaç falan da kullanamazmışım. Ameliyat ta olamam herhalde.
Bu ay ki bebek tedavisini yarım bırakabilirim ve ameliyat olabilirim yada gittiği yere kadar deyip normal hayatıma devam edebilirim. Ama sonrasında başıma iş açabilir. Ama ilk gittiğim doktor 3 aylık ilaç verdi demekki çok ta aciliyeti yok ameliyatın. Ama ya hamile kalırsam ilerleyen aylarda. Bu defa hiç ameliyat olamam. offff. ya ben yay burcuyum böyle strese gelemem
Bir gece hastanede kalıyormuşsun. Sonra taburcu. tabi bu ameliyat normal seyrederse. Bir komplikasyon olursa biraz tedavi süreci uzayabilirmiş. En geç bir ayda toparlanıyormuşsun.
laparoskopi ile 3 delik açıyorlarmış göğüs altından. Narkozla yapılıyormuş. Öncesinde de chek-up yapıyorlarmış.Değerlere falan bakıyorlarmış.
Belki bu tedavide de hamile kalamam ve her şey çözülmüş olur. E madem hamile kalmamam sorunu çözüyor o halde tedaviyi bırakayım bu ay ayyy sinir oldum yaaaa.

Kafayı yemek üzereyim yaaa. Eşim genetik konusunda ısrar ediyor. Neden mi? Şimdi Aret hocanın hasta ilişkilerinden Romina ile görüştüm. 1 temmuz a kadar hocanın randevusu doluymuş. Genetik konusunu danıştım. Dedi ki; genetik yaptırmamakla birlikte 5. gün embriyosunu transfer edilmesi ile risk almış olursunuz. Tutunma gerçekleşebilir evet, gebelik de devam edebilir. Ama 3.4. aylarda yapılacak testlerde tüm engellilik durumu tespit edilemez. Tespit edilebilenlerin hepsinde de gebelik sonlandırılamaz dedi. Sadece devamı halinde anne sağlığını riske atacak veya doğum sonrası bebeğin hayati tehlikesinin bulunması hallerinde gebelik sonlandırılır dedi . Ayrıca genetik bozukluğu olan embriyonun anne rahiminde kendini onarması mümkün değil, sadece kalitesiz bir embriyo anne rahiminde düzelebiliyor dedi. Eşim de bunları duyunca genetiğe devam diye tutturuyor. Bakalım artık. Haftaya Salı Cem Bey'e randevu aldım. Bir de onun fikrini almak lazım...

evet canım Romina da böyle diyorsa demek ki bu genetiksiz transfer riskli hakkaten. Allah korusun.
bence herkesi boş ver ve normal dene birkaç ay derim ben bilmiyorum. karar sizin tabi.vakit kaybetmek istemem dersen senin kararın tabi.

Cem Bey dediğiniz Bahçeci Umut ise zaten kendisi genetik testi önerir.. benimde eşim bunu duyunca direk genetik test istiyor dolayısıyla 6. güne kadar gidemeyen 3 embriyom çöp oldu hep aklımda kalıcak aslında belki anne rahminde gelişecekti diye halen üzülüyorum, bu sefer ki tedavimde Allah nasip ederse kaliteli olan embirya fazla olursa 3. gün bile olsa dondurmalarını isteyeceğim ama Cem Bey 1 tane kaliteli yakalamak derdinde:)))

@Haremizzz cok gecmis olsun.
hemen ol kurtul kızlar güzel yazmıs.tedaviler senden daha deģerli degil.ben olsam bu ameliyatı olup cıkarım önce

İlaç tedavisi ile zaman kaybetme bence hemen ameliyat ol o kadar basit bir operasyon ki kaybettiğin 3aya değmez,ama canım benim kızma bana ama senin bu tüp bebek fikrini sürekli ertelemen bana psikolojik olarak acaba hqzır değilmisin diye düşündürüyor ,ben yaşadım çünkü bunu 2 defa hamile kaldım ama kayınvalidemle ciddi problemlerim vardı ve eşim nasıl davranması gerektiğini bir türlü beceremiyordu arada kalıyordu kendimi hiç güvende hissetmediğim için vücudum bebeği reddediyordu sanki ne zaman ki terapiste gittim beni çok iyi hazırldı annelik fikrine ,ve ben ilk defa kaybettiğim 2 bebeğim için o zaman ağladım ,belki de sevmediğin bu urfa da yaşama fikri iyi gelmiyor sana ...

evet canım Romina da böyle diyorsa demek ki bu genetiksiz transfer riskli hakkaten. Allah korusun.
bence herkesi boş ver ve normal dene birkaç ay derim ben bilmiyorum. karar sizin tabi.vakit kaybetmek istemem dersen senin kararın tabi.
Aynı risk yaş itibari ile normal gebelikte de varmış canım. Bilmiyorum karmakarışığım...

evet haklılık payın var. Urfaya ait hissedememek, ailemle küs olmam, kendimi evli gibi bile hissedememem, yalnızlığım vs, vs...tüm bunlar gebeliği içten içe reddediyor ve evren de sürekli bir engel çıkartıyor olabilir. Dilim hazırım, istiyorum diyor ama beynim ve kalbim hazır değil sanırım. kendimi hala affedemedim.Her ne kadar evlenmekle iyi bir karar aldım desem de kendimi suçluyorum. bencillik edip aileni hiçe aydın ve evlendin. şimdi bir de karşılarına çıkıp ben hamileyim mi diyeceksin diye düşünmeden edemiyorum.
İyi bir psikoloğa ihtiyacım var aslında farkındayım. özellikle bu ailemle olan küslüğüm konusunda. Bu konuda aklıma gelen şeyleri beni çok fazla üzdüğü için sürekli savuşturuyorum, bir anlatmaya başlasam düşünmeye devam etsem 5 gün durmadan ağlarım çünkü.Ama Urfa da doğru dürüst bir psikolog olduğundan bile emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…