- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #53.641
Kııızz bu ne ...Kafayı yemek üzereyim yaaa. Eşim genetik konusunda ısrar ediyor. Neden mi? Şimdi Aret hocanın hasta ilişkilerinden Romina ile görüştüm. 1 temmuz a kadar hocanın randevusu doluymuş. Genetik konusunu danıştım. Dedi ki; genetik yaptırmamakla birlikte 5. gün embriyosunu transfer edilmesi ile risk almış olursunuz. Tutunma gerçekleşebilir evet, gebelik de devam edebilir. Ama 3.4. aylarda yapılacak testlerde tüm engellilik durumu tespit edilemez. Tespit edilebilenlerin hepsinde de gebelik sonlandırılamaz dedi. Sadece devamı halinde anne sağlığını riske atacak veya doğum sonrası bebeğin hayati tehlikesinin bulunması hallerinde gebelik sonlandırılır dedi . Ayrıca genetik bozukluğu olan embriyonun anne rahiminde kendini onarması mümkün değil, sadece kalitesiz bir embriyo anne rahiminde düzelebiliyor dedi. Eşim de bunları duyunca genetiğe devam diye tutturuyor. Bakalım artık. Haftaya Salı Cem Bey'e randevu aldım. Bir de onun fikrini almak lazım...
Hmmm o zaman her işte bir hayır vardır diyelim. İyiki sancn tutmus ve sen dokyora gitmissin ki bu sırada nuyani allah korusun hamilelik sırasında o taş kanalı tıkarsa safra patlayabilirmiş. Patlayınca da zehirliyormuş. Çok tehlikeliymiş. hamilelik sırasında hem ilaç falan da kullanamazmışım. Ameliyat ta olamam herhalde.
Bu ay ki bebek tedavisini yarım bırakabilirim ve ameliyat olabilirim yada gittiği yere kadar deyip normal hayatıma devam edebilirim. Ama sonrasında başıma iş açabilir. Ama ilk gittiğim doktor 3 aylık ilaç verdi demekki çok ta aciliyeti yok ameliyatın. Ama ya hamile kalırsam ilerleyen aylarda. Bu defa hiç ameliyat olamam.offff. ya ben yay burcuyum böyle strese gelemem
Bir gece hastanede kalıyormuşsun. Sonra taburcu. tabi bu ameliyat normal seyrederse. Bir komplikasyon olursa biraz tedavi süreci uzayabilirmiş. En geç bir ayda toparlanıyormuşsun.
laparoskopi ile 3 delik açıyorlarmış göğüs altından. Narkozla yapılıyormuş. Öncesinde de chek-up yapıyorlarmış.Değerlere falan bakıyorlarmış.
Belki bu tedavide de hamile kalamam ve her şey çözülmüş olur. E madem hamile kalmamam sorunu çözüyor o halde tedaviyi bırakayım bu ayayyy sinir oldum yaaaa.
O zaman ameliyatı hemen ol canim bence. Laparoskopi ben de oldum, cok zor degildi. Aldir kurtul:)yani allah korusun hamilelik sırasında o taş kanalı tıkarsa safra patlayabilirmiş. Patlayınca da zehirliyormuş. Çok tehlikeliymiş. hamilelik sırasında hem ilaç falan da kullanamazmışım. Ameliyat ta olamam herhalde.
Bu ay ki bebek tedavisini yarım bırakabilirim ve ameliyat olabilirim yada gittiği yere kadar deyip normal hayatıma devam edebilirim. Ama sonrasında başıma iş açabilir. Ama ilk gittiğim doktor 3 aylık ilaç verdi demekki çok ta aciliyeti yok ameliyatın. Ama ya hamile kalırsam ilerleyen aylarda. Bu defa hiç ameliyat olamam.offff. ya ben yay burcuyum böyle strese gelemem
Bir gece hastanede kalıyormuşsun. Sonra taburcu. tabi bu ameliyat normal seyrederse. Bir komplikasyon olursa biraz tedavi süreci uzayabilirmiş. En geç bir ayda toparlanıyormuşsun.
laparoskopi ile 3 delik açıyorlarmış göğüs altından. Narkozla yapılıyormuş. Öncesinde de chek-up yapıyorlarmış.Değerlere falan bakıyorlarmış.
Belki bu tedavide de hamile kalamam ve her şey çözülmüş olur. E madem hamile kalmamam sorunu çözüyor o halde tedaviyi bırakayım bu ayayyy sinir oldum yaaaa.
Bizim yaşımızda bekar olupta evlenme kararı alan her kadın en doğrusunu yapmıştır bana göre...hayat bazen bencillik gerektiriyor ,eğer kendini affedememen bu yüzdense haksızlık ediyorsun bence ,urfa konusunda önyargılı olma araştırırsan bir psikolog bulursun hele ki şehir merkezindeyseniz erteleme bunuda:)) kendini evli gibi hissedememek bu duyguyu iyi bilirim, ama bu bizden değil eşimizden kaynaklanan bir durum olmasın?kendini suçlamaktan vazgeç biraz umursamaz olevet haklılık payın var.Urfaya ait hissedememek, ailemle küs olmam, kendimi evli gibi bile hissedememem, yalnızlığım vs, vs...tüm bunlar gebeliği içten içe reddediyor ve evren de sürekli bir engel çıkartıyor olabilir. Dilim hazırım, istiyorum diyor ama beynim ve kalbim hazır değil sanırım. kendimi hala affedemedim. Her ne kadar evlenmekle iyi bir karar aldım desem de kendimi suçluyorum. bencillik edip aileni hiçe aydın ve evlendin. şimdi bir de karşılarına çıkıp ben hamileyim mi diyeceksin diye düşünmeden edemiyorum.
İyi bir psikoloğa ihtiyacım var aslında farkındayım. özellikle bu ailemle olan küslüğüm konusunda. Bu konuda aklıma gelen şeyleri beni çok fazla üzdüğü için sürekli savuşturuyorum, bir anlatmaya başlasam düşünmeye devam etsem 5 gün durmadan ağlarım çünkü.Ama Urfa da doğru dürüst bir psikolog olduğundan bile emin değilim.
Eşimden yana hiç bir şikayetim memnuniyetsizliğim yok.istenmeyen damat konumuna düştüğü halde bu güne kadar ailemle ilgili tek bir olumsuz söz duymadım ağzından ama evlendiğimden beri hala ailemden hiç kimse evime gelmedi. Hatta düğünüme bile gelmediler. Bu yüzden kendimi evli gibi göremiyorum belki de. Haklısın bu acıyı ertelemek iyileştirmiyor. Bir an önce tedavi yoluna bakmalıyım.Bizim yaşımızda bekar olupta evlenme kararı alan her kadın en doğrusunu yapmıştır bana göre...hayat bazen bencillik gerektiriyor ,eğer kendini affedememen bu yüzdense haksızlık ediyorsun bence ,urfa konusunda önyargılı olma araştırırsan bir psikolog bulursun hele ki şehir merkezindeyseniz erteleme bunuda:)) kendini evli gibi hissedememek bu duyguyu iyi bilirim, ama bu bizden değil eşimizden kaynaklanan bir durum olmasın?kendini suçlamaktan vazgeç biraz umursamaz ol
Evden gelinliginle çıkmışsın canım.. tabi ki çıkacaksın tabi ki istedigin kisi olacak o kadar üzülme.bir arkadaş paylaşmıştı bak simdi bu siire:evet haklılık payın var.Urfaya ait hissedememek, ailemle küs olmam, kendimi evli gibi bile hissedememem, yalnızlığım vs, vs...tüm bunlar gebeliği içten içe reddediyor ve evren de sürekli bir engel çıkartıyor olabilir. Dilim hazırım, istiyorum diyor ama beynim ve kalbim hazır değil sanırım. kendimi hala affedemedim. Her ne kadar evlenmekle iyi bir karar aldım desem de kendimi suçluyorum. bencillik edip aileni hiçe aydın ve evlendin. şimdi bir de karşılarına çıkıp ben hamileyim mi diyeceksin diye düşünmeden edemiyorum.
İyi bir psikoloğa ihtiyacım var aslında farkındayım. özellikle bu ailemle olan küslüğüm konusunda. Bu konuda aklıma gelen şeyleri beni çok fazla üzdüğü için sürekli savuşturuyorum, bir anlatmaya başlasam düşünmeye devam etsem 5 gün durmadan ağlarım çünkü.Ama Urfa da doğru dürüst bir psikolog olduğundan bile emin değilim.
Teşekkür ederim canım.
aile elbette onemli, ama sen artik esinle bir butun olusturmaya ve sirt sirta verip bu hayatin getirdigi yuku de guzel anilarida surprizleride beraber karsilamak icin evet dediniz.cokta iyi yaptiniz...alisamaman normal ustune birde bu bebek sahibi olma olaylari girince iyice paniklemis olabilirsin..ama dusun nelerin ustesinden geldin de bugunleri gordun...daima urfada da kalmayacaksin..bi bakmissin hoop cok istedigin baska bir kentte sevgili esinle yaninda evlatlarinlasin...bunlar teselli degil mumkun olabilecek seyler...Teşekkür ederim canım.
bunlar cok onemli bilgiler.gorus canim hangi fikri tutarsan o yolda ilerlersin...esininde vardir bir bildigi ya da hissettigi elbette...moralin cok bozuk hissediyorumda anliyorumda ama dr a gidene kadar cokta yapacak bir sey yok simdilik..kendine ve ruhuna iyi bakmaktan baskaKafayı yemek üzereyim yaaa. Eşim genetik konusunda ısrar ediyor. Neden mi? Şimdi Aret hocanın hasta ilişkilerinden Romina ile görüştüm. 1 temmuz a kadar hocanın randevusu doluymuş. Genetik konusunu danıştım. Dedi ki; genetik yaptırmamakla birlikte 5. gün embriyosunu transfer edilmesi ile risk almış olursunuz. Tutunma gerçekleşebilir evet, gebelik de devam edebilir. Ama 3.4. aylarda yapılacak testlerde tüm engellilik durumu tespit edilemez. Tespit edilebilenlerin hepsinde de gebelik sonlandırılamaz dedi. Sadece devamı halinde anne sağlığını riske atacak veya doğum sonrası bebeğin hayati tehlikesinin bulunması hallerinde gebelik sonlandırılır dedi . Ayrıca genetik bozukluğu olan embriyonun anne rahiminde kendini onarması mümkün değil, sadece kalitesiz bir embriyo anne rahiminde düzelebiliyor dedi. Eşim de bunları duyunca genetiğe devam diye tutturuyor. Bakalım artık. Haftaya Salı Cem Bey'e randevu aldım. Bir de onun fikrini almak lazım...
Sen var ya senEvden gelinliginle çıkmışsın canım.. tabi ki çıkacaksın tabi ki istedigin kisi olacak o kadar üzülme.bir arkadaş paylaşmıştı bak simdi bu siire:
O neden aldığımı bilmediğim saçma sapan renkli ojeyi,
kilo alınca giyerim elbisemi,
sadece bir taşı düşmüş ben bunu takarım kolyemi,
masanın altına itiştirdiğim bir boyasam pırıl pırıl, giyerim ki ben bunu botlarımı,
dolapta gün yüzü görmeden bekleyen o kulpu kırık çok sevdiğim fincanı,
neyse halim diye aldığım o rengi bana hiç yakışmayan çirkin ötesi ruju,
o hiç sevmediğim insanla çekilen sırf güzel çıkmışım diye silmediğim fotoğrafı,
hani çekmecenin en dibinde ben bunu kullanırım diye tuttuğum broşu (broş mu kaldı allasen), attım ben!!!
oh, şöyle bir kendime geldim.
Sen de at....
Şimdi de belki'leri at.. Hele ihtimalleri dök eteğinden gitsin...
Olacaktı, son anda dağlar denize paralel olduğu için olmadı. Kesin olurdu çin'de bir kadın öylece hapşırıvermeseydi'leri de at. Olmamış işte.
Takılıp kaldığın o geceyi,
düşünüp durduğun o günü,
kanayıp durduğun o yaratılmışı, at.....
Yanında olmayanların o aklında kalan görüntülerini,
seni hâlâ kırdıklarının farkına varamadıkları o olayları da at gitsin bu defa....
O hiç yapmadığın yüz maskesi tarifini,
gazeteden kesip sakladığın o diyet listesini,
içini oyan o son cümleyi at....
İçinde kalan ukdeyi at....
O azimle, inançla zamanı gelince yemeyi beklediğin intikam yemeğini de dök gitsin, soğudu mu tadı olmaz bir kere.
Cevabı olmayan soruları unut. Kaçırdığın fırsatları,
yürümeyen ilişkileri,
ucuz aşk romanlarını, bir de o yıllardır sakladığın antalya'dan kalma şarap şişesini at....
Yolunu beklediğini,
yolunun tam ortasında bekleyenleri,
o bir türlü alamadığın tüvit ceketin hayalini,
arkandan konuşanları,
aldığın ilk mektubu hatta aldığın son mektubu,
hatıra defterini de at gitsin....
Çalışmayan o kol saati var ya kaldırıp at gitsin.
Kaçan vapuru,
yersiz acıları,
zamansız hem yaş aldıran hem gözü yaşlandıran o konuşmaları at,
“o gün” var ya, işte tam o günü at gitsin.....
Yastığının altında sakladıklarını, yorgandan önce üzerini örtenleri, o gelmeyecek gemi klişesini at....
Bak, şimdiden aydınlandı değil mi???
At gitsin. kıymetli olan sensin......
Tesekkür ederimSen var ya senBebegimhadi çok güzel siir
B Bumeranqqq teşekkür ederim gerçekten çok gerekli ve can alıcı bir konuya degindigin icin. Evet, hepimizin burada olma sebebi bir sekilde cocuk fikrine bilinc altimizda hazir olmamamiz kaynaklı. Hepimizin ayri ayri sebebi var ama çoğunlukla biz bunun farkina varamiyoruz. Ben bu konuyla ilgili cok dusundum, calismalar yaptim, bazi seyleri kendi icimde kabullendim. Sonucta bu bir surec, ancak en onemli sey farkinda olmak, neden oldugunun farkina varmak. Bu cok onemli.evet haklılık payın var.Urfaya ait hissedememek, ailemle küs olmam, kendimi evli gibi bile hissedememem, yalnızlığım vs, vs...tüm bunlar gebeliği içten içe reddediyor ve evren de sürekli bir engel çıkartıyor olabilir. Dilim hazırım, istiyorum diyor ama beynim ve kalbim hazır değil sanırım. kendimi hala affedemedim. Her ne kadar evlenmekle iyi bir karar aldım desem de kendimi suçluyorum. bencillik edip aileni hiçe aydın ve evlendin. şimdi bir de karşılarına çıkıp ben hamileyim mi diyeceksin diye düşünmeden edemiyorum.
Evet çok şükür Urfada daima kalmayacağız. Bu en büyük tesellimiz. Bu güne gelene kadar dediğin gibi çok şeyler aştık çoğu da zor oldu ama oldu çok şükür. Bunu da aşacağız inşallah. teşekkürler canımaile elbette onemli, ama sen artik esinle bir butun olusturmaya ve sirt sirta verip bu hayatin getirdigi yuku de guzel anilarida surprizleride beraber karsilamak icin evet dediniz.cokta iyi yaptiniz...alisamaman normal ustune birde bu bebek sahibi olma olaylari girince iyice paniklemis olabilirsin..ama dusun nelerin ustesinden geldin de bugunleri gordun...daima urfada da kalmayacaksin..bi bakmissin hoop cok istedigin baska bir kentte sevgili esinle yaninda evlatlarinlasin...bunlar teselli degil mumkun olabilecek seyler...
once su ameliyat isini cozde bak gor gerisi corap sokugu gibi gelecek...
bak bu da guzel bir olay, eninde sonunda tasinacaksiniz hayirlisiyla ve belkide bu bebek vesilesiyle falan olur,hem neden olmasin, asacaksiinnn Allahin izniyle.Evet çok şükür Urfada daima kalmayacağız. Bu en büyük tesellimiz. Bu güne gelene kadar dediğin gibi çok şeyler aştık çoğu da zor oldu ama oldu çok şükür. Bunu da aşacağız inşallah. teşekkürler canım
Günaydınn bashemsireye sorarım :))Gunaydin kizlar...
simdi internette dolasirken baku bahceci klinikteki Dr serdar beyin turkiyeye dondugunu yerine Dr Sevil diye baska bir dr un baslayacagini tesadufen ogrendim...bahceciye gidenler @denizkaplanBebegimhadi 15 senedir orada Mustafa beyin yaninda calisiyormus bu dr duyaniniz bileniniz var mi? ben arastirdim ismen bulamadim soyadinida bilmiyorum...isin acigi kadin dr a cok isinamiyorum, ankara gen art taki Aysun hanim haric, o bir melek cunku bence...
yaaaa super misin yoksa kanatsiz melek miiiiiGünaydınn bashemsireye sorarım :))
hangisindesin:) nişantaşındaki muayenehanede mi? Canım şu genetik olayını bir sorar mısın Aret hovaya?Günaydın kızlar. Ben şu anda doktorun muayenehanesindeki bekleme salonunda sıramı bekliyorum. Hep siz mi yazacaksınız bu koltuklardan, biraz da ben yazayım hehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?