- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #58.541
Yok canım genetik olmayacağı için sondurma olmaz ama eğer 3 ten fazla döllenir be 5. Güne giderse dondururum. Kaçıncı gün transferi yapacağını soracağım çarşamba günü.Anladığım kadarıyla embriyoları dondurmayı düşünmüyor doktorun. Değil mi?
yok canim daha baslamadim.evet bende bu aşılama ve tüp bebek süreci ile öğrendiğim birşey bu arkadaşım
aynı zamanda da kaliteli olur inşallah
senin tedavi başladı mı canım
Sagol desteğin için, ancak bu konu sakız gibi oldu burada. Hassas da bir konu olduğu için ve ayrıca bir dogrusu olmadığı için yanlış değerlendirmelere çok açık. O yüzden kendimizi tekrar etmemek ve insanları kötü etkilememek ve etkilenmemek adına yorum yapmayacağım konuyla ilgili. Tabi bilgi paylaşımı bu forumun en önemli ozelliklerinden biri. Yeni gelişmeler duyarsam paylaşırım elbet.Canım biz seni anlıyoruz ki sen neden böyle bir daha bu konuda yazmam diyorsun aşk olsun.
Ben okuyorum sizi kendimde gelişme olmadığı için pek kalabalık etmek istemiyorum buralarda yazarak.
Benimde embriyolara genetik yapıldı bildiğiniz gibi ama ve 1 raporlanamayan embriyom daha var sağlıklının dışında ve bir tane de tek kromozomda sorun olan embriyom var.
Yani zaman zaman hepimiz aynı çelişkileri yaşıyoruz. Keşke her seferinde 10-15 yumurtamız olsa hepsi döllense ve şansımız çok çok yüksek olup bol bol genetik veya genetiksiz transferler olabilsek.
Genetik artık kişinin kendisi vermesi gereken bir karar. Doktor bana önerdi hep genetiği, artık yaşımdan dolayı mı, sigara içtiğim için mi, yoksa düşük amh ile kalite de düşer mantığı ile mi öneriyor sürekli bilemiyorum çünkü benden 1-2 yaş büyük olan bir hastasına genetiksiz transfer yaptı çünkü bayan tesadüf çok eski arkadaşımdı öyle öğrendim ama tutmadı sonra edindiğim bilgilerle hastanın embriyo gelişimi iyi değilmiş ve yine de o şansı vermek için hemen transfer edilmiş.
Ama neticede genetiksiz transfer edilse bile hamileliğin ileri ki aylarında anne karnında zaten oluyor yani 2 li 4 lü ve amiyosentez testleri zaten bizim yaş grubuna özellikle üstüne basa basa öneriliyor.
Yani demek istediğim doğru olan bir şey var ki oda şu; kadının yaşı ilgili sıkıntılar büyük oluyor ve zaten çok sağlıklı yumurtlasak en azından kendi adıma söyleyeyim doğal sağlıklı gebelik yaşamış olmam gerekiyordu 16 ayda.
Ayrıca tekrar söylüyorum sen lütfen yaz sen, senin yazılarından kimsenin alınacağını sanmam.. Bu bir bilgi paylaşımı yani beyin fırtınası gibi.. Aksine güzel bile. Doktorlar bence bu sayfayı okumalı hatta :)
Bu arada tüm tedaviye devam eden arkadaşlara bol şans Allah yardımcınız olsun.
Transferi olan arkadaşlar inşallah pozitif görür bizlere de umut olurlar..
Memorial de kim yaptı tedavinizi ben de geçen yaz Antalya Memorial de yaptırdım negatif sonuçlandı maalesef. İkinci tedavinizin neden yanlış olduğunu düşündünüz.Yok canım memorial da yaptırdım ilki pozitif oldu ama kalp atışı olmadı düşük oldu, ikincisi negatif ve ikincide yanlış tedavi olduğumu düşünüyorum o yüzden 3. Tedavime Antalya ıvf de başlıycam hayırlısıyla, eylül ayı hepimize uğurlu gelsin hepimiz bırdan güzel haberler paylaşalım
Merhaba, mehmet bey yapmıştı. İlk tedavide tek iğne kullanarak yumurtalarım gelişmişti ve sonuç pozitif di, ikinci tedavide 2 iğne başladı ve yumurtalarım hızlı büyüdü ilk tedaviye göre yumurta fazla olmasına rağmen döllenme bölünme ilk tedaviyle aynı oldu, yumurtalar hızlı büyüdüğü için opu ve transfer daha kısa sürede oldu ve sonuç negatif oldu o yüzden yanlış olduğunu düşünüyorum. Batı bey ile ben de görüştüm bence işimde başarılı bir doktor ama merkeze güvenemediğim için orda yaptırmadım. Bu işler biraz da kısmet işi sanırım inşallah kasımda tedavin güzel sonuçlanır arkadaşımMemorial de kim yaptı tedavinizi ben de geçen yaz Antalya Memorial de yaptırdım negatif sonuçlandı maalesef. İkinci tedavinizin neden yanlış olduğunu düşündünüz.
Ben Kasım'da gelecek tüp bebek Batu beyde 2. Tedaviye başlayacağım kısmetse
Herkes başladı tedaviye ben en son olucam sanırım, hafta sonu reglim gelirse haftaya iğnelere ben de başlarım, sizin olumlu sonuçlarınız da bana moral olur.çok teşekkür ederim arkadaşım
sizinde tedavi başlıyor sanırım sizin içinde hayırlı olur inşallah
Canım progestan salgılamaya devam ediyor olabilirsin yani inşallah gebeliktir ama değilse bile kist olabilir.Kızlar, bir şey soracağım. Regliden önce göğüslerim şişti ve hassaslaştı, malum. Fakat regl oldum, bugün 4. gün, hala şiş ve hassas. Hamile olma olasılığım 1500'de SIFIR. Başına böyle bir şey gelen var mı, ne zaman geçer, çok rahatsız edici çünkü..
Herkes başladı tedaviye ben en son olucam sanırım, hafta sonu reglim gelirse haftaya iğnelere ben de başlarım, sizin olumlu sonuçlarınız da bana moral olur.
Kızlar, bir şey soracağım. Regliden önce göğüslerim şişti ve hassaslaştı, malum. Fakat regl oldum, bugün 4. gün, hala şiş ve hassas. Hamile olma olasılığım 1500'de SIFIR. Başına böyle bir şey gelen var mı, ne zaman geçer, çok rahatsız edici çünkü..
Hmm anladım, kist olabilir o zaman. Bu arada adetime üç gün kala progestanım ölçüldü, devlet amh için önce fsh, vs. onları mecburi tutuyor dedi foktor. Mecburen ölçtürdüm. 3.7 çıkmıştı, yüksek mi oluyor? Ne zaman geçer ki?Canım progestan salgılamaya devam ediyor olabilirsin yani inşallah gebeliktir ama değilse bile kist olabilir.
Benimde öyle oldu çünkü bu ay. Kist vardı adet olduğum halde gitmemişti ve ben aynı hassasiyete devam etmişti.
Bilemiyorum ki herhalde benimki de geçer adet bitimiyle..canım prolaktin yükselmiş olmasın bende bu adette oldu göğüs şişmesi ve hassasiyet oldu
ama adet bitmesi ile geçti benim bu ay proloktin biraz yüksek idi
Yok canım sıfırdan başlıyorum benim de dondurulacak pgt ye gidicek embriyolar anlıycan tedavi süreci ne zaman sonlanır bilmiyorum, senin de baya bir zaman varmış önünde beraber takılırız buradacanım en son benim benim transfer ocak veya şubatta olacak
senin dondurulmuş embriyon varmı
Pko lu degilim sanirim gercekten cok sevindim elinize saglik ☺45 yasinda bile kendi kendine hamile kalan arkadasim var benim.
40 yasindan sonra özellikle pkolu olanlarin kendi kendine hamile kalma sansi daha fazla oluyormuş. doktorumun verdiği bilgi.
Benimkiler de genetiğe gidecek. Miyom var o alınacak ekimde bu ay embriyo elde edilecek İnşallahYok canım sıfırdan başlıyorum benim de dondurulacak pgt ye gidicek embriyolar anlıycan tedavi süreci ne zaman sonlanır bilmiyorum, senin de baya bir zaman varmış önünde beraber takılırız burada
Miyom ameliyati açık ameliyat mi olacak? Ameliyattan kac ay Sonra transfer olacakBenimkiler de genetiğe gidecek. Miyom var o alınacak ekimde bu ay embriyo elde edilecek İnşallah
Yaşınız kaç arkadaşım İnşallah güzel sonuçlar alırız
Hmm anladım, kist olabilir o zaman. Bu arada adetime üç gün kala progestanım ölçüldü, devlet amh için önce fsh, vs. onları mecburi tutuyor dedi foktor. Mecburen ölçtürdüm. 3.7 çıkmıştı, yüksek mi oluyor? Ne zaman geçer ki?
Çok sağol canım paylaşım için. Transfer edilip gebelik oluşmayan tedavilerde 1. sebep embriyo 2. sebep anne rahmi. Doktorum anahtar ve kilit olarak adlandırmıştı.http://www.memurlar.net/haber/694656/tup-bebekte-basari-orani-yuzde-70-e-cikabilir.html?amp=1
Arkadaşlar okumanızı tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?