Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım test bozuk gibi geldi bana kan tahlili yaptırın olmasa kesin sonuç olur

Merhabalar benim dr ile görüşmemde genetik meselesini sordum dra genetik testi geçen embriyo ile gebe kalırsam üçlü ikili dörtlü testleri yaptırmamız gerekecekmi dedim evet dedi bu genetik testi yapan şirken binde 2 de olsa küçük bir yanılma payı bırakıyor bu sorumluluğu almıyor dedi

canım yaa önceden şeker hiç sinyal vermedimi ? ilaca başlaması iyi oldu benimde tüp bebek başlangıcında hasemoto troid hastası olduğum çıktı. ilaçla süreç iyi gidiyor şimdilik

Dr'un iyi bence inşallah süreçte güzel sonuçlanır

İğnenin kaçıncı günündesin dr kontrol için ne zaman çağırdı

canım internetten ve çevrenden araştır bu rahatsızlıkla gebe kalan kadınlar elbette vardır tedaviye başlaman gerekiyor sanırım artık

İğnenin 9. Günündeyim ama sanırım iğneler ağır gelmeye başladı. Ellerim ayaklarım göLerim fena şişiyor. Midem bulanıyor. Zaten humatrope u bırak artık dedi. Şu an yoldayım dıktora söyleyeceğim bu şişmelerin sebebini. Bugün son kontrol olur sanırım ama benim yumurtalar hala geç büyütor. İki gün önce gittiğğmde en büyüğü hala 16 mm de idi. Bakalım bıgün ne alemde.

o şişlik bende de var özellikle gece uyanıp alyansı çıkardım. terleme oluyor bende birde gerginlik yaptı iğneler
eşim bile şaşırıyor tepkilerime

benim bu gün 3. günüm iğnenin.

maşallah yumoşlarına inşallah güzel haberler ile gel gelişmeleri yaz oldumu canım

Hadi yaa gizli şeker mi? Nereden anladı, bence iyi bir doktora rast geldin:)
Ailede şeker hastalığı var mı dedi. Evet babam dedim. Açlık kan şekerinde gizli şeker çıkmayaniliyor. Şeker yüklemesi ile baktıralım dedi ve nitekim değerler yüksek çıktı. Transferde tutunmayı etkiler muhakkak tedavi edilmeli dedi be ilaç verdi. Dahiliye doktoruna da görün dedi.

demek seni iğneler etkiliyor.geçmiş olsun olabilir. bende kilo yaptı sadece spor olmayınca göbek kısmından başlayarak kilo aldırdı.güzel haberlerini bekliyoruz. gizli şekerin bulunmasına da sevindim.tutunmayı etkileyen çok şey var anladığım kadarıyla.

İtiraz ediyorum

ben tam olarak yukarıda açıkladığın şekilde anlamıştım yazdıklarını. Ama sanalda iletişim böyle bişey. Yanlış anlamalara müsait. Yine de yazacağız ama. Burası benim için paha biçilmez bir bilgi kaynağı oldu. Şurda yazdıklarını ilgiyle takip ettiğim, verdiği bilgiyi güvenilir bulduğum 3-5 forum arkadaşım var zaten. Herhangi bir konuda yazmıyorum demeni kabul etmiyorum.

Evet ya bende de çok kilo yaptı. hayatımın en yüksek kilosundayım şu an gerçi tatili biraz uzun tuttuk bu yaz ve tatildeyken de abarttım ama tatil öncesi ve sonrasındaki tedavilerle iyice şiştim

Bebişler gelsin de, veririz bi şekilde.

seninle ben hayatımızın en yüksek kilosundayız.sporsuzluk böyle yaptı bizi.transfer sonrası nasıl geçiyor heyecanlı ve biraz kalp çarpıntılı bir dönem.sakin geçiriyorsundur sanırım sakin kalmak iyi oluyor sanki. pozitif haberlerini alacağız inş. bir şarkıda sen koy foruma istersen. tabi bahsetmek istemezsen de bahsetme gnowe. bende transfer sonrası dikkat çekmeyi sevmiyorum.forumda o yüzden transfer sonrası fazla soru gelmiyor

nasılsın canım test günün ne zaman hayırlısı ile

İlk transferimde kk ile tüm bağları koparmıştım. Bilinçli bişey değildi aslında. O aralar günler dolu dolu geçiyordu. Sonra negatif haberini alınca da bi süre ben istemedim girmeyi. Bu sefer ise hep buralardayım. :) Bu kez de arkadaşlarıma söylemedim. Geçen sefer sağır sultan duymuştu herkes yardımcı olmaya çalışıyor ama ekstra stres kaynağı olabiliyorlar kimi zaman istemeden. Geçen sefer transferden sonra işe devam etmiştim bu kez izin aldım tembellik yaptım. bir de böyle deneyelim bakalım.

arkadaşlarıma ben hiç söylemedim hayır halen hamileliği bilen de yok.bir iki arkadaş bir de müdürler o da izin aldım ya müdürlere hamileyim dedim.
ama eşim ve kardeşim yok o yakın yok bu yakın söylüyorlar. eşimin tüm yakın arkadaşları biliyor.bir sıkıntı çıkıncada eşim "daha belli bir şey yok riskli diyor arkadaşına telefonda" o zaman niye söylüyorsun madem risk devam ediyor.kızkardeşimde odasındaki kızlara söylemiş.transfer sonucunu cevap verirken ne kadar kişinin merak ettiğini ve dönüş yapacağını bilmek gerek.transferden sonra işe bende gitmedim.onu da iyi yapmışsın.beslenme önemli çünkü zaten hergün progestan iğne var o bitiyor reçete yazmaya dr.a gidiliyor.yoldu otobüstü beslenmeydi bence izin almak iyi.izin sonucunda sıkılmıştım evden.her gün kahvaltı hazırla ev işi yapmasanda evde iş olduğunu görüyorsun.

Valla hiç ev işi yapmadım desem yeridir. Çamaşır attım bi kaç kez. Kahvaltı ve yemek hazırladım kendime. Bulaşıkları bile canım ne zaman isterse o zaman yerleştirdim makineye. Eşim istanbulda olacak bi süre. Transfer günü gitti. O olsaydı daha da özenli olurdum kendime. O olmayınca biraz daha umursamaz olabiliyorum. Küçük bi yeğenim var 3.5 yaşında. Annesinden rica etyim kreşten çıkınca bana geldi izinli olduğum süre boyunca. Onunla resim yaptık. Oynadık. Markete gittik el ele tutuşup. Rehabilite ediyor beni :)

Canım biz seni anlıyoruz ki sen neden böyle bir daha bu konuda yazmam diyorsun aşk olsun.
Ben okuyorum sizi kendimde gelişme olmadığı için pek kalabalık etmek istemiyorum buralarda yazarak.
Benimde embriyolara genetik yapıldı bildiğiniz gibi ama ve 1 raporlanamayan embriyom daha var sağlıklının dışında ve bir tane de tek kromozomda sorun olan embriyom var.
Yani zaman zaman hepimiz aynı çelişkileri yaşıyoruz. Keşke her seferinde 10-15 yumurtamız olsa hepsi döllense ve şansımız çok çok yüksek olup bol bol genetik veya genetiksiz transferler olabilsek.
Genetik artık kişinin kendisi vermesi gereken bir karar. Doktor bana önerdi hep genetiği, artık yaşımdan dolayı mı, sigara içtiğim için mi, yoksa düşük amh ile kalite de düşer mantığı ile mi öneriyor sürekli bilemiyorum çünkü benden 1-2 yaş büyük olan bir hastasına genetiksiz transfer yaptı çünkü bayan tesadüf çok eski arkadaşımdı öyle öğrendim ama tutmadı sonra edindiğim bilgilerle hastanın embriyo gelişimi iyi değilmiş ve yine de o şansı vermek için hemen transfer edilmiş.
Ama neticede genetiksiz transfer edilse bile hamileliğin ileri ki aylarında anne karnında zaten oluyor yani 2 li 4 lü ve amiyosentez testleri zaten bizim yaş grubuna özellikle üstüne basa basa öneriliyor.
Yani demek istediğim doğru olan bir şey var ki oda şu; kadının yaşı ilgili sıkıntılar büyük oluyor ve zaten çok sağlıklı yumurtlasak en azından kendi adıma söyleyeyim doğal sağlıklı gebelik yaşamış olmam gerekiyordu 16 ayda.
Ayrıca tekrar söylüyorum sen lütfen yaz sen, senin yazılarından kimsenin alınacağını sanmam.. Bu bir bilgi paylaşımı yani beyin fırtınası gibi.. Aksine güzel bile. Doktorlar bence bu sayfayı okumalı hatta :)

Bu arada tüm tedaviye devam eden arkadaşlara bol şans Allah yardımcınız olsun.
Transferi olan arkadaşlar inşallah pozitif görür bizlere de umut olurlar..

Son düzenleme:
tek üzüntülü konu eşinin yanında olmaması bende üzüldüm sen yine iyi bak kendine dediğin işler normal yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…