- 6 Ocak 2011
- 513
- 1.074
- 313
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #58.521
Olsun geçen sefer yanımdaydı. Bu kez bir de böyle deneyelimtek üzüntülü konu eşinin yanında olmaması bende üzüldüm sen yine iyi bak kendinedediğin işler normal yapılıyor
Canım biz seni anlıyoruz ki sen neden böyle bir daha bu konuda yazmam diyorsun aşk olsun.
Ben okuyorum sizi kendimde gelişme olmadığı için pek kalabalık etmek istemiyorum buralarda yazarak.
Benimde embriyolara genetik yapıldı bildiğiniz gibi ama ve 1 raporlanamayan embriyom daha var sağlıklının dışında ve bir tane de tek kromozomda sorun olan embriyom var.
Yani zaman zaman hepimiz aynı çelişkileri yaşıyoruz. Keşke her seferinde 10-15 yumurtamız olsa hepsi döllense ve şansımız çok çok yüksek olup bol bol genetik veya genetiksiz transferler olabilsek.
Genetik artık kişinin kendisi vermesi gereken bir karar. Doktor bana önerdi hep genetiği, artık yaşımdan dolayı mı, sigara içtiğim için mi, yoksa düşük amh ile kalite de düşer mantığı ile mi öneriyor sürekli bilemiyorum çünkü benden 1-2 yaş büyük olan bir hastasına genetiksiz transfer yaptı çünkü bayan tesadüf çok eski arkadaşımdı öyle öğrendim ama tutmadı sonra edindiğim bilgilerle hastanın embriyo gelişimi iyi değilmiş ve yine de o şansı vermek için hemen transfer edilmiş.
Ama neticede genetiksiz transfer edilse bile hamileliğin ileri ki aylarında anne karnında zaten oluyor yani 2 li 4 lü ve amiyosentez testleri zaten bizim yaş grubuna özellikle üstüne basa basa öneriliyor.
Yani demek istediğim doğru olan bir şey var ki oda şu; kadının yaşı ilgili sıkıntılar büyük oluyor ve zaten çok sağlıklı yumurtlasak en azından kendi adıma söyleyeyim doğal sağlıklı gebelik yaşamış olmam gerekiyordu 16 ayda.
Ayrıca tekrar söylüyorum sen lütfen yaz sen, senin yazılarından kimsenin alınacağını sanmam.. Bu bir bilgi paylaşımı yani beyin fırtınası gibi.. Aksine güzel bile. Doktorlar bence bu sayfayı okumalı hatta :)
Bu arada tüm tedaviye devam eden arkadaşlara bol şans Allah yardımcınız olsun.
Transferi olan arkadaşlar inşallah pozitif görür bizlere de umut olurlar..
arkadaşlar ben genetik konusunu sordum genetikten sorunsuz olan transfer olsada ikili üçlü dörtlü testler yapılmalı dedi
yanılma payı var binde 2 dedi. benimde aklım karışık ama sanırım ben yaptıracağım gibi geliyor
ben buralara ilk denemede negatifi aldığımda girmeye başladım ve genetik vs vs ilk kez kk da gördüm ve şaşırdım.neler varmış diye. sonra erbil beye gittiğimde ilk görüşmede "beni kurtarın" dediğimde bunları saydı genetik vs. bende buralardan okuyup gittiğimden gayet iyi bir yöntem olduğuna emin oldum.çünkü kk bunlarla doluydu. hamile kaldığında bu dediğin testleri yaptırıp yaptırmamak sana kalmış yaptırmayanda var. ama güzel bir yöntemdir genetik yine sen bilirsin sana hangi yöntem uygunsa o olacak sonuçta.arkadaşlar ben genetik konusunu sordum genetikten sorunsuz olan transfer olsada ikili üçlü dörtlü testler yapılmalı dedi
yanılma payı var binde 2 dedi. benimde aklım karışık ama sanırım ben yaptıracağım gibi geliyor
ben senin dr sevdim ama yaa söyledikleri mantıklı karşı olsada beşiktaşlı sanırım çarşı herşeye karşı :))Benim opu çarşamba sabah 9 da olacak. Sanırım 5-6 yumurta var işe yarar. Bakalım kaç toplanacak. Hayırlısı. Era ya gerek görmedi doktorum. Direk transfer olacak.era da rajimden parça alırken siklus bozulabilir bu da transfer zamanını etkileyebilir bir sonraki aya kalır bir sonraki ay iyi olacağı ne belli ben gereksiz görüyorum dedi.benim doktor her şeye karşı:)
Anladığım kadarıyla embriyoları dondurmayı düşünmüyor doktorun. Değil mi?Benim opu çarşamba sabah 9 da olacak. Sanırım 5-6 yumurta var işe yarar. Bakalım kaç toplanacak. Hayırlısı. Era ya gerek görmedi doktorum. Direk transfer olacak.era da rajimden parça alırken siklus bozulabilir bu da transfer zamanını etkileyebilir bir sonraki aya kalır bir sonraki ay iyi olacağı ne belli ben gereksiz görüyorum dedi.benim doktor her şeye karşı:)
Ben de transfere hazırlanıyorum. Görüşmediğimiz sürede 3 kez daha denedim. Biri yarım kaldı yumurtalar gelişmediği için, opu aşamasına gelmeden bıraktık tedaviyi. Diğerinde yumurta toplandı ama döllenip 5.güne gelemedi. Ancak tedavilerin birinde başarıya ulaşabildik. Bi aksilik olmazsa ayın 11inde dondurulmuşlarla transfer olacak inşallah .
Hoşgeldin :)Selamgnowee Memlekette olduğum için cevabim da geç oldu. Ne oldu neler yaptın 11 inde transfer oldun mu ?
Cok iyi hadi bakalim hayirli haberlerin olsun inşallah. ne zaman belli olacak cok fazla giremiyorum is yoğunluğundan. kacirmayayim güzel haberlerini :)Hoşgeldin :)
Transfer oldum. Sonucu bekliyorum.
Bugün doktor kontrolüm vardı. İğnelere başladım az önce üçünü de 15 dakika aralarla yaptım. Yalnız bu humatrop biraz değişik bir macera yaşattı. Normalde büyüme hormonu olduğu için herkes kullanamıyormuş sağlık bakanlığı yasaklamış kontrolsüz kullanımını.o iğnenin bir uygulama kalemi oluyor tıpkı insülin iğnesinin kalemi gibi. İşte o kalemin kontrolsüz kullanımı olmasın diye satışı yasakmış.paketi açtım evirdim çevirdim uygulama şeklini çözemedim bir şey eksik uygulama kalemi. Evden çıktım taa çarşıdaki eczacıma gittim. Onlar da çözemedi sağı solu aradılar. Velhasıl birine ulaştılar da yasak olduğu bilgisini aldık.Ee ne yapacağız peki dedim eczacıya. İlaç elimde mi patladı yani dedim. Belki doktorunuzda kalem vardır dedi. Ordan Doktora gittim kalem yok dedi. Sonra sıvı ilacı bir enjektöre çekti baktı 3 ml geliyor. Kullanım şekli de üçte bir. Yani 1 ml uygula dedi. Böylece hallettik ilk defa kullanacaklara bilgi olsun.ama bir sorun var. Göbekten yapılacağı için ince uçlu iğne lazımdı. Tabiki burası urfa. Eczanede yoktu. Depodan 30 ad sipariş verildi. Gelene kadar bir iğneyi steril ede ede kullanacağım mecburen.pazartesi gelecek zaten.Çok şükür hallettik gibi. Yalnız fostimon günde iki kutu yapacağım. Ve çok pahalı. Zaten bir ton para vermiş 10 tane almıştım şimdi bir 10 tane daha lazım.
Hayırlısı bakalım işe yarasın da. Çarşamba kontrol var.
Kizlar sans eseri bu topige denk geldim. Umarim hepiniz en kisa zamanda cifter cifter bebislerinize kavusursunuz
43 yasinda kendi kendine hamile kalan var miii ben kalmaya cabalayanlardanim
Çarşamba. :) çok heyecanlıyım. Güzel bir haber olursa (ki bence olacak) hemen burada sizinle paylaşacağım.Cok iyi hadi bakalim hayirli haberlerin olsun inşallah. ne zaman belli olacak cok fazla giremiyorum is yoğunluğundan. kacirmayayim güzel haberlerini :)
gnowee hayırlı olsun inşallah Çarşamba güzel haberlerle burda olursun, ben de Antalya ıvf de tedaviye başlıycam bu ay 3. tedavim olucak, ilk transfer kalp atışı olmadığı için düşük oldu bu nedenle Kemal bey bana da pgt önerdi yaşadıklarımdan sonra ben de istedim açıkçası, şimdi reglimi bekliyorum tahminim hafta sonu gelir ve bende tedaviye başlarım, bu yolda allah hepimizin yüzünü güldürsün
Canim benim ozur dilemene gerek yok senin samimiyetine inaniyorum inan kirilmadim alinmadimda sadece senin gibi bende bir aciklama yapmak istedim kendimce... konusmamak ne demek buradan ne guzel seyler ogrendik birbirimizden asil ben seni umarim kirmadim uzulurum gercekten sadece fikrimi beyan etmek istedim... guzel dileklerin icin tesekkurler insallah hepimiz genetikli genetiksiz anne adaylari hepimizinyuzu guler... sevgiler...Günaydın, öncelikle genetik yaptıran inanmıyor gibi bir anlam çıkmasına sebep olduysam özür dilerim. Benim demek istediğim farklı bir şeydi. İnancın daha çok teslimiyet tarafıyla ilgili bir örnekti, yanlış bir örnek olmuş. Onun dışında maddiyat ile ilgili tabi ki bütün bu işlemler, hepsi, bu büyük bir pazar. Benim dikkat çekmek istediğim işin maddi kısmı değil, daha bilimsel bir bakış açısıyla videoda da izlediklerimi özetleyip bilgilendirmeyi amaçladım konusu açılmıştı çünkü. Ancak fark ettim ki, bu konu dipsiz bir kuyu. Hep aynı yerde dönüp duruyoruz ve sürekli başa sarıyoruz. Kendimizi tekrar ediyoruz sadece. Bu yüzden artık bu konuda yazmamaya ya da yazılanlara da yorum yapmamaya karar verdim. Umarım hepiniz o çok güzel annelik duygusunu yaşarsınız ister genetikli ister genetiksiz.
Yok canım memorial da yaptırdım ilki pozitif oldu ama kalp atışı olmadı düşük oldu, ikincisi negatif ve ikincide yanlış tedavi olduğumu düşünüyorum o yüzden 3. Tedavime Antalya ıvf de başlıycam hayırlısıyla, eylül ayı hepimize uğurlu gelsin hepimiz bırdan güzel haberler paylaşalımDaha önceki iki tedavini de kemal beyde mi yaptırdın? Dilerim bu son tedavin olur. İyi dileklerin için teşekkürler... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?