Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Hakan yaralı 39 ve 44 yaş larda sahip olduğum 2 kızımında doktoru. İkiside anatolia’da ve ilk tüp bebek denemesinden . Arkadaşım 2 doktor aile orda çocuk sahibi oldular, hatta biri izmir den geldi. Bende o sebeple tercih etmiştim.
Hakan hoca ve Mehtap hanım her asamada ilgililer.tıbbi olarak en doğru müdahalelerin yapıldığını anlıyorsunuz.(Anatolia dan önce farklı 2 merkezde başarısız sonuçlar almıştım). Kesinlikle çok profesyonelce çalışıyorlar.
Oysa aynı Hakan hoca,43 yaşındayken ve hormonal hiçbir problem görünmüyorken gittiğimde yaşın geçmiş tüp bebek senin için coooook cok zor vurgusuyla beni hayattan sogutan doktorlardan biri olmustu. Siz emin misiniz, gerçi forumda sadece 2 mesajiniz var pek cikarim yapamiyoruz😉

Oysa aynı Hakan hoca,43 yaşındayken ve hormonal hiçbir problem görünmüyorken gittiğimde yaşın geçmiş tüp bebek senin için coooook cok zor vurgusuyla beni hayattan sogutan doktorlardan biri olmustu. Siz emin misiniz, gerçi forumda sadece 2 mesajiniz var pek cikarim yapamiyoruz😉
Be Hakan Yaralıyı düşünüyordum yaşım 44 olmak üzere ama şimdi bilemedim 😞

Tek tek aldım canım multivitaminlerin içindeki dozajlarin eser miktarda boşuna dünya para veriyoruz
Ubiquinol ve omega 3 için ...Omepa 10 günde 3 tane
Folikasit. ..newlife folifor günde 2 tane
Çinko. ..zade vital cinko 15mg günde 2 tane
Selenyum... voonka 100 mg 2 tane
B12 ...newlife
C vitamini ocean marka kullandım en ekonomik böyle olmuştu
Ama şunu belirtmek isterimki takviye kullanımı tupbebek te etkili olduğuna dair kesin kanıtlar yok tamamen ampirik bir yaklaşım canım mesela Güvenç bey takviye ye inanmaz
Yabancı kaynaklarda bulabilirsin Google aramada
PİMP MY EGGS yazıp görselleri tıklarsan benim takviyeleri ve dozajlari göreceksin canım
Eğer erkek faktörü var ise PİMP MY SPERM yazıp kullanılması gerekenleri ve dozajlari bulabilirsin
Detaylı bilgi paylaşımın için teşekkürler. Bir de son tedavinde kullanılan ilaçlar ve dozlarını da paylaşabilirmidin.? Kaliteli yumurta için dozlar da çok önemliymiş bunu geç anlamış biri olarak söylüyorum. Bir de İzmir'den İstanbul'a kaç defa hangi aşamalarda gidip geliniyor bende Ankaradayım ve kafam çok karışık İstanbul'a gidebilirmiyim acaba diye düşünmeye başladım. Güzel haberler hep İstanbul'dan geliyor. Bizede umut oluyorsunuz 🙏🙏

Bencede hakan yaralıyı iyi araştırın bende hakkında çok iyi şeyler duymadım. Tabiki karar sizin yinede.
Ben Eskişehire yakın gider gelirim diye düşündüm. Çalıştığım için ara dönemde tup bebek yaptırırım diye düşünmüştüm. Istanbul gözümde büyüyor.

Bu arada siz neler duydunuz ve yakın zamanda miydi? Hangi tup bebek merkezlerine gittiniz?
Çok ilgilenmiyor
Bu arada siz neler duydunuz ve yakın zamanda miydi? Hangi tup bebek merkezlerine gittiniz?
Çok ilgilenmediğini yanındaki doktorlara falan baktırdığını okumuştum forumlarda. Ama aklınızda varsa gidin bir görüşün. Ben İlk iki denememi novaart'ta yaptım sonrada Gata'dan bir prof. Genart'ta opu yapıldı.ama transfer hiç olmadı sağlıklı embriyo gelmedi pgd den.

Eskişehir İstanbul'a çok da uzak değil tren var sonuçta. Bence bizim yaşımızda İstanbul'dan daha çok olumlu haberler alıyoruz ve herkes orayı tavsiye ediyor. Madem farklı bir şehirde düşünüyorsunuz zaten İstanbul olasılığını da dikkate alın derim.

Detaylı bilgi paylaşımın için teşekkürler. Bir de son tedavinde kullanılan ilaçlar ve dozlarını da paylaşabilirmidin.? Kaliteli yumurta için dozlar da çok önemliymiş bunu geç anlamış biri olarak söylüyorum. Bir de İzmir'den İstanbul'a kaç defa hangi aşamalarda gidip geliniyor bende Ankaradayım ve kafam
Aslında son tedavimde diğer tedavilerimden farklı birşey yapılmadı. Aynı ilaçları kullandım gonalf ve merional dozajlarini tam hatırlamıyorum reçeteye bakmam lazım akşam eve gidince bulursam yazarım.
İstanbula tedaviye başladığımda 5 defa opu zamanı 3 defada transfer zamanı gidip geldim. Tahmin ettiğim kadar zor olmadı gidip gelmek .Folikül ara ölçülerini istersen olduğun yerde de yaptirabiliyorsun ama ben tercih etmedim canım

Detaylı bilgi paylaşımın için teşekkürler. Bir de son tedavinde kullanılan ilaçlar ve dozlarını da paylaşabilirmidin.? Kaliteli yumurta için dozlar da çok önemliymiş bunu geç anlamış biri olarak söylüyorum. Bir de İzmir'den İstanbul'a kaç defa hangi aşamalarda gidip geliniyor bende Ankaradayım ve kafam çok karışık İstanbul'a gidebilirmiyim acaba diye düşünmeye başladım. Güzel haberler hep İstanbul'dan geliyor. Bizede umut oluyorsunuz 🙏🙏
Senin yazdıklarını okuyunca aklıma birşey geldi onu paylaşmak isterim.Izmirde bir doktor varmış yumurta geliştirmek için kullandığımız ilaçları az dozajda sabah vurdurup kahvaltıda en az 1500 kalori alacak şekilde beslenme uygulamasıyla kaliteli yumurta elde ediyormuş. Benim işyerinde yıllardır tupbebek tedavisine gören birisi vardı en son bu doktorda hamile kaldı. Kalorinin etkili olduğunu hiç bilmiyordum.

yaa şekerim istanbul ankaranın mahallesi gibi gitmek gelmek çok kolay sayılır hem istanbul havası alırsın ucu kıyısından.bende ankaradan bahçeci fulyaya gidiyordum eskiden. yaş itibariyle de güzel bir yerde tedavi olursun kafanda soru işareti kalmaz.
haa bu arada eşimin bir erkek arkadaşı bize gelmişti ankarada gazi hastanesi dedi birşeyler dedi ankarada çok iyi doktormuş onlar.ismini sorayım da arkadaşa buraya yazayım.
tunserD12 nin İzmir dense istanbulda labaratuvarın iyi olması sebebiyle sonuçları çok daha iyi olmuş.bir de vitaminleri kullanınca aslında tüp bebekte herşey yapılmış oluyor ve sonuçta fark ediyor.
embriyoların kalitesi artıyor bence de istanbul labaratuvarları çok fark ediyor.sade lab değil iğnelerde ve özellikle transfer sonrası ilaçlarda çok titizler.istanbulda transfer sonrası verilen ilaçlar donasyon sayfasında da verilen ilaçlar.ama ankarada bana transfer sonrası bu ilaçların belki yarısı verilmiştir ve progestan falan zayıf verilmişti.

Ne yazık ki düzelmiyor. kabullenmeye çalışıyorum artık.
Evet canım anliyorum seni herkesin bu yolda ilerleyişi şekli çok farklı. Bazı arkadaşımız sonuna kadar bu şekilde 5 kere 10 kere neyse denemek istiyor, bazı arkadaşımız 2-3 kere deneyip çocuk sevdasından vazgeçiyor, bazıları evlat edinme kararı alıyor bazısı da donasyon düşünüyor. Açıkçası bizde bu olmasaydı belki bir kere daha denerdik sonra donasyon düşünüyorduk.Konustuk ikimizde başkasının bilmesine gerek yok Kıbrıs'a gidip yaptiracaktik. Bu bebegimde bizi bırakırsa muhtemelen böyle düşünebiliriz. Nasıl iyi hissedeceksek öyle yapmalıyız. Samimi olduğumuz genc bir çift var genetik ve piritlasma sorunları var direkt evlat edinmeye başvurdu

Senin yazdıklarını okuyunca aklıma birşey geldi onu paylaşmak isterim.Izmirde bir doktor varmış yumurta geliştirmek için kullandığımız ilaçları az dozajda sabah vurdurup kahvaltıda en az 1500 kalori alacak şekilde beslenme uygulamasıyla kaliteli yumurta elde ediyormuş. Benim işyerinde yıllardır tupbebek tedavisine gören birisi vardı en son bu doktorda hamile kaldı. Kalorinin etkili olduğunu hiç bilmiyordum.
Bak bunu hiç duymadım ilginç bir konu. Araştıralım o zaman😘

yaa şekerim istanbul ankaranın mahallesi gibi gitmek gelmek çok kolay sayılır hem istanbul havası alırsın ucu kıyısından.bende ankaradan bahçeci fulyaya gidiyordum eskiden. yaş itibariyle de güzel bir yerde tedavi olursun kafanda soru işareti kalmaz.
haa bu arada eşimin bir erkek arkadaşı bize gelmişti ankarada gazi hastanesi dedi birşeyler dedi ankarada çok iyi doktormuş onlar.ismini sorayım da arkadaşa buraya yazayım.
tunserD12 nin İzmir dense istanbulda labaratuvarın iyi olması sebebiyle sonuçları çok daha iyi olmuş.bir de vitaminleri kullanınca aslında tüp bebekte herşey yapılmış oluyor ve sonuçta fark ediyor.
embriyoların kalitesi artıyor bence de istanbul labaratuvarları çok fark ediyor.sade lab değil iğnelerde ve özellikle transfer sonrası ilaçlarda çok titizler.istanbulda transfer sonrası verilen ilaçlar donasyon sayfasında da verilen ilaçlar.ama ankarada bana transfer sonrası bu ilaçların belki yarısı verilmiştir ve progestan falan zayıf verilmişti.
Evet
Aslında yapılmayacak birşey değil tabi istanbula gitmek gelmek. ama çalışıyorum işten izin vs sorun olur mu herkese de söyleyemem nereye niye gittiğimi falan ama denemezsemde aklımda kalır mı ondan emin değilim. Yani toplamda kaç defa gitmem gerecek kalmam gerekecek mi öğrenmem lazım. Bahçeci aslında Ankarada da var oranın laboratuvarı da istanbulla aynı mı değil mi bilmiyorum. Eğer embriyolog ve labratuvar aynıysa orası da olabilir. Transfer sonrası banada progestan ve coraspirin hariç birşey verilmemişti. Gazide dediğin doktorları sanırım biliyorum benim ilk iki seferki transferimi yapan doktorlar olabilir. ama adını öğrenip söylersen yine de iyi olur. Gazide ki doktorların özel merkezi var ama ben onların embriyolog ve laboratuvarına pek güvenemiyorum artık aslında. Allah bu uğurda çaba harcayan hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın. Tez zamanda kavuşalım biz de bebeklerimize İnşallah.

Evet

Aslında yapılmayacak birşey değil tabi istanbula gitmek gelmek. ama çalışıyorum işten izin vs sorun olur mu herkese de söyleyemem nereye niye gittiğimi falan ama denemezsemde aklımda kalır mı ondan emin değilim. Yani toplamda kaç defa gitmem gerecek kalmam gerekecek mi öğrenmem lazım. Bahçeci aslında Ankarada da var oranın laboratuvarı da istanbulla aynı mı değil mi bilmiyorum. Eğer embriyolog ve labratuvar aynıysa orası da olabilir. Transfer sonrası banada progestan ve coraspirin hariç birşey verilmemişti. Gazide dediğin doktorları sanırım biliyorum benim ilk iki seferki transferimi yapan doktorlar olabilir. ama adını öğrenip söylersen yine de iyi olur. Gazide ki doktorların özel merkezi var ama ben onların embriyolog ve laboratuvarına pek güvenemiyorum artık aslında. Allah bu uğurda çaba harcayan hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın. Tez zamanda kavuşalım biz de bebeklerimize İnşallah.
Benimde yol gözümde büyüdüğünden 4 kere izmirde yaptırdım sonra tıpış tıpış istanbul. Korktuğum gibi olmadı sabah uçağıyla gidip akşam üzeri döndüm ulaşım zaten çok kolay hiç zor gelmedi sonraları izmirde zaman kaybettiğim için çok pişman oldum ama kader bence kendini emin ellerde hissetmediğin yerlerde zaman kaybetme güzelim. Klinik yurtdışından gelen insanlar dolu.Yani onlar geliyorsa biz hiç dusunmemeliyiz

5 yumurta toplandı demiştim ama birisi bugune bos cıkmıs
Kalan 4ten ise ıkısı gelısımı belli deılmis bazen bızde göremiyoruz dedi
Kalan ikinin de olgunluğu var ama bırı daha iyi dedıler
Yarın nasipse Arıcam belkı transferi söyleriz dediler
AMH 2.5 kusur ama deger de boş yani toplanan yumurta 5adet" yasım 40
Ve toplamadan sonra cok zorlandım agrım hala var 24saat oldu yapılalı.
İnsanlar ıcınde boynun bükük kalıyor o sebeple değil ama insan üzülüyor herkesin çocuğu kendine ne kadar sevsen de akşam kapını kapatıyorsun esinle sensin tek evde.
Eşimde hastane Olurda olumsuz konusursa ağlama dedi işyerinde falan ama gizli gizli içten üzülüyorum

Evet

Merhaba,
Ben Bahçeci Ankara'da başarıya ulaşanlardanım.
Önceki denemelerimde embriyo kalitesi çok kötü olmuştu, 5. güne sadece 1 tane ulaşıyordu o da yavaş gelişimli embriyo olmuştu. Bahçeci Ankara'da yumurtalarımın hepsi döllendi, 5. güne 4 tane embriyo ulaştı. Doktorum sperm seçiminde imsi yöntemini kullandıklarını söyledi. Yani daha büyütücü bir mikroskopla daha hassas bir seçim yapılmış oldu. Bunu daha önceki lablarda yapmamışlardı. Mesela Bahçeci'de benim hiç bir embriyom 5. gün yeterli büyüklüğe ulaşmamıştı. Hepsi 6. güne bekletildi, 6. gün parça alınıp genetik incelemeye gönderildi. 6. güne kadar bekletebilmeyi her merkez yapamıyor. Başka merkezdeki önceki denememden yavaş gelişimli embriyoyu 5.gün transfer ettiler, belki de embriyo ve rahim zaman uyumunda problem oluştu ve gebelik oluşmadı.
Transfer günü ilk önce en iyi kalitedeki embriyo çözdürüldü, ama mesela o embriyo kötü bir hale gelmiş, imha edildi. Aklıma bile gelmedi "demek ki laboratuar kötü" demek. Daha düşük kalitede olan diğer embriyo çözdürüldü ve onun ilk dondurulduğunu ana göre daha da iyileştiği söylendi. İnanın biraz muamma hangi embriyonun gelecek vaad ettiği. Bunları niye anlatıyorum?
Önemli olan laboratuara ve doktora güvenmek.
Siz de içinizden neresi geçiyorsa, zaman kaybetmeden orayı deneyin lütfen.

Back
X