- Konu Sahibi akideciknane
-
- #70.861
Canım gerçekten çok üzüldüm nasıl çözeriz bu sorunu bilmiyorum ama bence devam edeceksen bu 3 seçenekte yoğunlaş ya ngs yaptır, ya donasyon ya da normal yolla dene diğer türlü çok bilinmezli denklem gibi işi biraz şansa bırakmış oluyorsun bence şansla ilerleyecek kadar genç değiliz acın taze daha seni yaralamak için söylemiyorum tekrar tekrar aynı üzüntüyü yaşamanı istemediğim için söylüyorum .Uzun zamandır arkadaşız burada samimi olduğumu biteceğine eminim.Merhabalar malesef negatif sonuç aldım ki bu sefer bende umutluyum.Hersey de iyi gitmişti ama yine olmadı.Henuz doktorla konuşmadım ama söyleyeceği zaten sansinizin cok az olduğunu biliyorsunuz olacak.Yas itibarı ile ya yumurta çıkmıyor yada yumurta var ama kalitesiz.ki ban 16 embiryo transfer edildi.Ve hiç gebelik olmadi. Yakalama ihtimali konusunda da umidimn yok doğrusu.cok uzgunum sizlerede umut olamadım.Dilerim birileri çıkar aramızdan. ..
Kimleri görüyorumMaalesef verdiğiniz bilgi hem yanlış hem de eksik.Sanırım makaleleri yanlış çevirdiniz ya da googledan çeviri yaptırdıysanız google çevirileri çok doğru olmuyor.
NGS tam aksi ileri yaş ve rezerv azlığı yaşayan hastalara önerilir.Sebebi ise ileri yaş sebebiyle yumurtaların da yaşlanması ve yumurta çatlaması esnasında eşit hücre sayısında bölünecek enerji ve kaliteyi yakalamasının zorluğudur.
Genç hastalarda ve rezervi iyi hastalarda yumurta yaşı ve kalitesi çoğunlukla iyi olduğundan kalitesiz yumurta sayısı çok az olacağından bu riskler çok daha azdır. Dolayısıyla tekrarlayan düşükler olmadıkça maddi manevi yük olmaması ve zaman kaybını engellemek açısından önerilmez
Önerilmeme sebebi ise zaten az olan şansın mozaizm durumunda kendini iyileştirebilecek embriyo yakalanırsa sağlıklı doğum şansının yok olmasıdır. Açıkçası tıp dünyası bu konuda ikiye bölünmüş durumda.
Zaten iki görüşü de incelediğiniz de çok zor bir karar sizi bekliyor demek oluyor. Kısaca İki ucu pislik bir değnek.
Çok doğru yazdıklarına katılıyorumMozaik embriyonun icinde sağlıklı olabilecek embriyolar oldugunu daha önce burada okuyup bilgi sahibi olmustum.sisli memorial, mozaik embriyo transfer ediyor sağlıklı olma ihtimaline istinaden ve amniyosentezi şart kosuyor.
benim buradan ve merkezimden tanıdıklarım ngs sayesinde anne oldu .ondan once 3 4 5 tedavi olup negatif alip en son merkez ve hoca degistirerek bebeklerine kavustular.
Ngs ye nasıl kötü diyelim ki arkadaşın bahsettigi gibi yanlıs anlaşılma olabilir.ngs siz tedavi zaman kaybidir doktorun tavsiye etmemesi demek doktor ve merkezin eksikliginden kaynaklanir büyük olasilikla. Ama arkadaşimizin hocası gibi ngs ye inanmadıği icin uygulamiyor olabilir.
Yol cok cesitli herkes kendine göre okuyup bilgi sahibi olup en azindan doktorunun tedavisini dinlerken haa bunlarda varmis ama bana söylenmedi diyebilmeli
Yazını okuduğumda bana hissettirdiği o olduğu için cvp vermek istedim, benim gibi algılayanlar olabilir diye, bu konuda ben de tüm yayınları okudum tekrar okumama gerek yok, genetikçilerle birebir bile görüştüm, burda da çok tartışıldı yazıldı o yüzden eski bir gönderiye de paylaştım, tıpta her hastalık her tedavi için iki karşı görüş olur çünkü %100 tıpta olmayan bir gerçektir, bizler 40 yaş üzeri olduğumuz için zaman ve sağlığımız bizler için geri sayımda, herkes araştırıp kendine uygun gördüğü, mantığına en çok yatan tedaviyi zaman kaybetmeden seçmeli bizler ilk tedavisinde mutlu sona ulaşan şanslı gruba giremeyen kader arkadaşlarıyız, bu konulara bu kadar kafa patlatmamız, araştırmamız, okuduğumuz her şeyden bir medet ummamız bundan kaynaklı,bu yolda hepimize bol şans ve sağlık diliyorumBenim kimseyi yanlış yönlendirmen söz konusu bile olamaz, bi daha okuyun yazdıklarımı. Bu konu üzerine yerli/yabancı pek çok makale okudum. Detaylı ve olgu sunusu da içeren aynı zamanda Türkçe olanını da hepimiz anlayalım diye az evvel paylaştım burda, ilginizi çekerse okursunuz. İyi akşamlar.
Ben mutfak dolabinda tutmustum.balın icinde olunca sorun olmaz denmisti.ins. sifa olurKızlar merhaba, arı sütü kullananlar yardımcı olabilirimi acaba. Ben arı sütü bal polen karıştırdım kendim, ama bunu buzdolabinda saklamam gerekiyormu bal dolapta şekerlenirya ondan sordum kullan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim boşuna gitmese bari
Cok geçmiş olsun sonucuna üzüldüm.baya bir tedavi görerek elinden gelen tüm yolları denedin.nasip kısmet,, olanin niye oluyor olmayanin niye olmuyor cok karışik.Allah ozellikle bizler sizler gibi belli yaşa gelenlere bu duyguyu tatdırsın.emeğin büyük ve saygı duyuyoruzMerhabalar malesef negatif sonuç aldım ki bu sefer bende umutluyum.Hersey de iyi gitmişti ama yine olmadı.Henuz doktorla konuşmadım ama söyleyeceği zaten sansinizin cok az olduğunu biliyorsunuz olacak.Yas itibarı ile ya yumurta çıkmıyor yada yumurta var ama kalitesiz.ki ban 16 embiryo transfer edildi.Ve hiç gebelik olmadi. Yakalama ihtimali konusunda da umidimn yok doğrusu.cok uzgunum sizlerede umut olamadım.Dilerim birileri çıkar aramızdan. ..
Tşk ederimBen mutfak dolabinda tutmustum.balın icinde olunca sorun olmaz denmisti.ins. sifa olur
Son cümleyi toparlayamadım düzeltemeden süre bittiCok geçmiş olsun sonucuna üzüldüm.baya bir tedavi görerek elinden gelen tüm yolları denedin.nasip kısmet,, olanin niye oluyor olmayanin niye olmuyor cok karışik.Allah ozellikle bizler sizler gibi belli yaşa gelenlere bu duyguyu tatdırsın.emeğin büyük ve saygı duyuyoruz
Sizde mi donasyona karar verdiniz?
8 denemede toplam 16 embiryo transfer edildi ve gebelik olmadi.yani 16 embiryoda dışarda şekil olarak gebelik getiren embiryolar ama yasa bağlı genetikleri normal olmadığı için tutmuyor.ve ben 16 da sağlıklı bir embiryo denk gelmedim.oran ne bilmiyorum 45 yaşında 25 30 embiryoda mi bir tane sağlıklı denk geliyor.45 yasinda yüzde 5 şans yada daha alti ıolsa bile yine yakalanan gerekirdi diye düşünüyorum.
moringen hangi il hangi hastane, hangi doktor bilgi verir misin. Bende arayış içindeyim. Ama yaza kadar dinlenicem. Ben bazı merkezleri arıyorum daha konuşmaya başlar başlamaz muayene ücreti şu_ şu kadar ücret bunun için_ yok şu kadar masraf bunun için. Öyle sinir oluyorum ki. Ya bi dur. Ben bi sorayım sorumu. Bu kadar mı samimiyetsiz oldunuz. Bu kadar mı para oldu herşeyiniz. Hatta bir merkezde aynen şunu söylediler: yanınızda şu kadar para olsun. Bunlar yüzünden sinirlerim bozuldu. Rabbim lütfen bizi bu para taparlara daha fazla muhtaç etme. Amin
Merhaba
Ben 44 yaşındayım tüm hormon değerlerim gayet iyi yaklaşık 6-7 yumurtam oluşuyor ama Pgt si yapılmış A kalite embriyo transferim başarısız oldu Kök hücreyi arastırıyorum Bahçeci grup u da aradım kök hücreyle ilgili bilgi almak için ileri yaşa uygulanıyor mu diye ve yan etkileri var mıdır uzun vadede henüz kanıtlanmadığı için biraz ön bilgi alalım istedim muayene olmadan ileri yaş grubuna bilgi vermiyoruz gibi saçma ve anlamsız bir cevap aldım arkadaşlar ben cok sinirlendim zira ileri tasta gebe kalan cok arkadaşım var ve bu nasıl bir bakış acısıdır
bugün yazdıklarınıza hak veriyorum 3 çocuk diyorlar ama devlet hastaneleri 40 yes üstü olanlardan para aliyir ben kanuni ye gittim 8 bin lira dediler direk insanin suratına bakmıyorlar bile tüp bebek bölümündekiler 8 bin vericem her seyim pesinde ben koşacak gitmedim erken yaşta evlenenlerde çocukla uğraşıyor ama hastaneler hep bir engel cikariyorki bi cougu çalışıyor insanların özeller desen öyle aman aman ugrasmaknistemiyor kök hücreye gelince henüz turkiyede deneme aşamasında malesef araştırdım bayamerhaba,
haklısınız kimbilir kime denk geldiniz telefonda mıydı görüşme bilemiyorum ama? bilgisi olmayan biridir bence.. yani öyle bir düzenleme yapmalılar ki insanlar arayıp bununla ilgili de bilgi verebilmemiler doktorlar görüşüp..ama malesef ..ben de sgk da faydalanabiliyor muyum dedim ? yaşım 39 dedim.. kadın tam yaşı bilemiyorum dedi..bunu söyleyen para işlerine bakan kadın..yani rezalet cidden ne diim..sizin kaçıncı denemeniz oldu en son peki ? kök hücreyi bilmiyorumayrıca yaşınız normal ..45 yaşında akrabamın ikizleri oldu 5.denemede..
Kök hücreyi bende bilmiyorum. Bende kendimi bazen öyle çaresiz hissediyorum ki. Geçen ay tüp bebek denedik. Yaşımdan dolayı rapor olmuyormuş. Devlet hastanelerine vakit lazım. Çalışıyorum özele gitmekten başka çarem yok. Biraz ara verdik. Çünkü geçen ay yapılan ve olumsuz olan tüp bebek masraflarını ödememiz lazım. Kartlar limitini doldurdu. Vurulduğum her iğne 150 ile 300 TL civarındaydı. 10 gün falan sürdü. Vitamin verdi eşime ve bana kutusu 250 TL. Tüp bebek işlemi ücreti ayrı. Ne olacak böyle bilemiyorum
Bimere yazarsak şikayetimizi sağlık bakanlığına yollayacaklar. Yazabiliriz ama işe yarar mı bilmiyorum. Eğer yazalım derseniz ben de katılırım.Vallahi çok haklısınız..ben de çalıştığım için izin alamıyorum özele gidiyorum..ama bimer gibi bir yere şikayet oluşturuluuorsa ya da talep ben yapacağım..hepimiz yapmalıyız arkadaşlar..resmen çocuk borsasına dönmüş..herkes para peşinde..ama bizim için kadınlar için bu çok önemli..
Aslında 40 yas üstüne rapor verilmeli. Çünkü bizlerin şansı 40 yas altina gore daha az. Ve gordugum herkes tup bebeğe yönlendiriliyor. Ister 20 ister 39 yas olsun. Ayrıca tup bebek başarısi diyorlar. Başarıyı 20-35 yaş arası kadınlarda tup bebek yapip sağlıyorlar. Zaten onlar kendi kendilerine de hamile kalabilirler. Herkes 1 sene de olmayınca telaşa kapılıyor tup bebeğe gidiyorlar. Asil başarı 40 yas üstündeki kadınları tup bebekle hamile bırakabilmek. 40 yas üstü olduğunuzu gördükleri ve bildikleri anda vebali gibi yaklaşıyorlar. Tup bebek merkezleri su an ticarethane gibi çalışıyor. Amaç gerçekten ihtiyacı olana hizmet değil para kazanabilmek ne Yazık ki...Vallahi çok haklısınız..ben de çalıştığım için izin alamıyorum özele gidiyorum..ama bimer gibi bir yere şikayet oluşturuluuorsa ya da talep ben yapacağım..hepimiz yapmalıyız arkadaşlar..resmen çocuk borsasına dönmüş..herkes para peşinde..ama bizim için kadınlar için bu çok önemli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?