Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Simdi becerdim sanirim

Arkadaşlar dayanamadım yazıcam. Çok streslisiniz ve birbirinizi boş yere kırıyorsunuz. Tıp bile ikiye ayrılmışken neden taraf tutar gibi yapıyorsunuz? Taraf tutar gibi yazmamın sebebi farklı düşüncelerde olmak çok normal hoşgörü ile karşılamak lazım bence. Ben 0,47 amh ile 2 adet 3. gün embriyosu, sonra 1 adet 3. gün embriyosu, sonra takviyelerle 3 adet 3. gün embriyosu ile 3. denemem de kızıma kavuştum. 5 inci gün için bekleseydim ulaşmayacaklarını öngördük ve risk aldık. Çünkü orta kalitelerd,. Tabi hamileyken ikili testte riskimiz çok yüksek çıkınca amniyosenteze karar verdik. Kızım şükür sağlıklı. Ben öldüm öldüm dirildim, çoook ağladım.

Demek istediğim kızım sağlıksız olsaydı keşke ngs yaptırsaydım çok derdim tabi ki, veya kayıp yaşasaydım çok çok pişman olurdum yaptırmadığıma ben de... Kızım sağlıklı olunca şimdi ise iyi ki 5. gün için ısrar etmemişim diyorum mesela...

Yani bu iş o kadar çok kritere dayanıyor ki, sizlerde çok iyi biliyorsunuz. O kişiye özel olan, en uygun koşulu tutturmanız en kısa sürede yavrularınıza kavuşmanızı dilerim. Bu arada herkesi her koşulda sevin ki, mutluluk sizi bulsun.

Ben de NGS ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür 38 yaşımı doldurduğum aydaki yumurtalardan oldu kızım.
NGS yapılmasa da o embriyoya, yine hamilelik olacaktı, Allah'ın izniyle yine doğacaktı kızım.
Ama NGS şunu sağladı: Parça alınıp NGS'ye giden 4 embriyo vardı, içlerinden bazıları genetik açıdan anormal embriyolar olduğu için, onlar transfer edildiğinde düşük olabilirdi, kürtaj rahme zarar verebilirdi. Belki sonraki sağlıklı embriyonun da tutunmasını engelleyebilirdi. Ya da diyelim ki hiç sağlıklı embriyo gelmeseydi o OPU'dan, zaman kaybetmeden ikinci OPU'yu yaptırmamı sağlamış olurdu NGS.
Ben NGS'yi bilmiyordum. Doktorum "NGS yapacağız" dediğinde, ben beklemek istemediğim için "hemen transfer olsun doktor hanım" dediğimde, Doktorum "işime karışıyorsunuz" demişti. Tabi şimdi çok daha bilgiliyim, çok da haklıymış Dr.
Canım doktorum
Bence de laboratuarı ve embriyologlarj iyi olan bir klinikte yaş 37'yi geçtiyse NGS'yi yapmak iyi olabilir. Tabi bu benim fikrim. Doktor değilim, uzman değilim. Sadece birilerine faydalı olur belki diye yazdım.
Burdaki tüm hanımların tez zamanda bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum. Amin

Son 3 yılım hep inanarak hep umutla inanarak geçti, çok mücadele verdim 3 yılda 10 tüp bebek tedavisi bunun 8 i son 2 yılda oldu, 3 hamilelik geçirdim artık embriyolarım 5. Güne gitmiyor hatta son tedavi de toplanan 2 yumurtanın döllenme kapasitesi bile yoktu, amh ım 9 ay içinde 0,7 den 0,1 e düşmüş artık daha gerçekçi bakmam gerektiğini anladım, belki 1 tedavi daha olurum, donasyonu araştırmaya başladım, anne olma isteğimi kaybetmedim bu yolda elimden gelen herşeyi sonuna kadar yapıcam, inşallah bizlerde senin gibi güzel anneler oluruz dualarım bu yoldaki herkes için, verdiğin moral ve destek için çok teşekkür ederim.
Buraları boş bırakma ara ara faydalı bilgiler vermeye devam et nolur, eminim kimsenin niyeti kötü değil, yaşananların verdiği hasarlar diye düşünüyorum.
Sevgiler.

Insallah gonlundekine kavusursun canim, yurekten diliyorum

Cok tesekkurler cok incesiniz.
Insallah herkes gonlundekine ve hakettigine kavusur, dualarim yine de sizlerle benim.

Canim benim yalniz degilsin inan bende cok sey yasadim ve annelik duygusunu yitirmedim sanirim 13 tüp bebek 2 erken dogum 2 düşük olmasina ragmen icimde hala bir ses var bırakma devam et mucadeleye keske 10 yil öncesinde olsam zaman bizim resmen ilacimizmiş ben de donasyona bile bakiyorum arada insallah en kisa zamanda yavrularimiza kavusuruz.

günaydın canlar, benim de diyebileceğim benim de işim çok zordu mucizelere asla inanmıyordum beni hangi mucize gelip de bulsun yani değil mi ...
bu yüzden çok çok üzüldüm ağladım aklım hep bebeğimin olmadığı ve olması isteğimdeydi.40 yaşında bekarken işyerimde yanımda bir bayan şube müdürüyle bir kız konuşurken "39 yaşında arkadaşlarının hamile olduğunu" duydum hemen tüm dikkatim o konuşmada ! çok heyecanlandım umutlandım aslında. bende doktora ilk kez gitmişim ve 40 yaşındayım :) kıza telefon açtım hatta bilgi amaçlı.
en son doğa yürüyüşündeydim yaşım 42 kadın arkadaşımız dedi "43 yaşında bir arkadaşları hamileymiş yine kulak kabarttım tabi " vay bee dedim ne şanslı kadın, bana bu şans nereden gelecek " sadece imkansız birşeye bakar gibi bakıyordum bunları duyunca.
ama güzel yaptığım şey takviyeleri uzun yıllar kullandım.onu geçtim, arı sütüne tedaviden önce başlayınca şansım döndü.
ayrıca B Bluemoon78 in yaşadığı zorlukların aksine 43 yaşına girdiğim şubat ayında- mart ayında- nisan ayında 3 ayda 3 opu oldum ngs oldu ve işimiz bitti. bu benim için çok önemli hem moral motivasyon için çünkü tedavidesin ve sonucu olumlu olsun istiyorsun olumlu gitmesi çok güzel bir duygu. ben konforlu bir tedavi yaşadım havuz yöntemi de çok önemli bizi okuyanlar dikkat etsin.
S sucklingpigs in yazdığı ardışık opularda sağlıklı gelme şansı daha fazla. ara verilmediği için ..bende bunu farkettim tedavide.vücut sağlıksızdan sonra sağlıklı yumurta üretebilir ve ardışık olunca yakalaması daha kolay
H Hippolyta nın yazdıklarının, kendi yaşadığı tedavisi olduğunu ben anlamıştım çok geçmiş olsun üzüldüm canım arkadaşım.
benim ikiz kızkardeşimde halen bekar ve bebeği yok.burada yazan arkadaşları okudum da hepimizin büyük çabaları var, üzüntüleri var, bunları okuyup yeni tedavi olacakların çıkaracağı baya bir ders var.

Son düzenleme:

Merhaba,
güzel haberler almak çok umut verici oluyor. ngs işte ben de yaptıracağım. tek korkum ngs de bişi çıkmayıp yine de tutmazsa ? bu deli sorular insana kafayı yedirtiyor..sizin yaşınız kaçtı acaba? ben 39 yaşımdayım da ..
bu arada bebeğiniz olduğu halde gelip yazmanız insanlara fayda düşünmeniz de ne kadar ince bir davranış..bakmayın siz o kalın kafalılara..:)

merhaba,,
bence de çok haklısınız..benim de yaşım 39 40 'tan gün alıyorum..ngs faydalı olacaktır elbet ama 4 embriyo gönderemem sanırım çünki bir embriyo 325 euro ..yani bu fiyatlarla hem tüp hem bunları denemek zor görünüyor..en fazla iki tanesiyle deneyeceğim.. iki tane de kötü gelirse ve başka donmuş embriyom yoksa o halde yeniden yumurta toplanacak değil mi ?

Fairytale2 canım sende yaz burada güzel bir konuşma konusu açtın bize sayende bak hepimiz yazdık.farklı fikirler
Fairytale2 canım sende yaz burada güzel bir konuşma konusu açtın bize sayende bak hepimiz yazdık.farklı fikirler olabilir normaldi
Fairytale2 canım sende yaz burada güzel bir konuşma konusu açtın bize sayende bak hepimiz yazdık.farklı fikirler olabilir normaldir
Ben de memnun kaldım, pek çok kişi deneyimini fikrini aktardı, bilgilendirici oldu. Ama ilk defa bu platformda kabalık gördüm o yüzden çok fazla yazmayı düşünmüyorum, en azından şimdilik.. Kalın sağlıcakla

Bende yazdıklarına müsade edersen biraz ilave yapmak istiyorum. Bende önceki tedavilerimde ngs yapmadan transfer oldum doktorum her transferimde iyi kalite embriyo transfer ettik kesin olacak dedi durdu olmayınca da yaşa bağlardı. Sonra buradaki arkadaşların yazdıklarından ve Güvenç beyinde anlatmasından anladım ki öyle labaratuar da bakılarak verilen 5aa gibi numaralar meğer sadece görünüşünü değerlendiriyormus. İnsan olarak düşünecek olursak boy pos ,yakışıklılık gibi karşılaştırma yapıyormuş. Sağlıklı olup olmadığı sadece genetik inceleme ile belli olabiliyor. 5aa kaliteli denilen çöp 5cc kalitesiz denilen altın embriyo olabiliyormuş. O nedenle böyle kaşına gözüne göre değerlendirme genç hastalarda olabilir bizde kumar oluyor.Kaliteli diye sevinip umitleniyordum ne safmışım. Son tedavimde ki doktorum da genetik test taraftarı değil ki bana uzun uzun bu boy pos olayını kendisi anlattı. Neden gerek görmüyorsunuz o zaman dediğimde vücut zaten onu eliyor dedi.Doktorlar pahalı olduğu için ve ngs den sağlıklı dönme şansı az olduğunu düşündüğü kişilere bir türlü transfer aşamasına gelinemedigi için istemiyorlar bence.Ama bizim rahmimiz, psikolojimiz deneme tahtası değil ayrıca zaman bize karşı işliyor.

Fairytale sonuç gelmedi mi ?yeni tedaviye ne zaman başlayacaksın gelişmelerden haberdar et

Sen de benim gibi ne zor şeyler yaşamışsın, inşallah bu yaşadıklarımız son olur, ben burda okuduğum arkadaşlarıma benim kadar zorluklar yaşamadan mutlu sona ulaşsınlar diye dua ediyorum çünkü çok zor çok, en kısa zamanda sen de ben de hepimiz mutlu haberler verelim inşallah

Fairytale sonuç gelmedi mi ?yeni tedaviye ne zaman başlayacaksın gelişmelerden haberdar et
Sonuç gelmedi güzelcim, yani hiç arayıp sormadım eşim doktor ya bununla da o ilgilensin dedim yeni tedaviye ne zaman başlarım bilmiyorum, sonuç ne gelecek ne gibi testler gerekecek ona bağlı biraz. Çok olumsuz bi sonuç olursa tekrar denemem tabi. Buraya çok yazmayı düşünmüyorum artık, şu an öyle en azından. Senin sorularını cevapsız bırakmak istemedim tabi.

Ben 42 yasindayim.
Bir onceki mesajimda da belirttim; hicbir sey garanti degil maalesef. Bunu bilip ilerleyince insanin stresi azaliyor. Sadece zaman ve tevekkul gerekli.

Merhaba kader arkadaşlarım bende hikayemi daha önce paylaşmıştım ama tekrar yazayım
35imde evlendim hiç korunmadık 6ay dolunca dr gittik eşimin sperm değerleri düşük çıktı bi ay Keçiboynuzı kürü çakşır kürü yaptım ve değerler inanılmaz yükseldi o ay hamile kaldım fakat bebekte kromozom fazlalığı tespit edildi (cvs işlemiyle) 69 kromozomluydu bebek 13 haftalık gebelik sonlandı 4/5 ay sonrası bi kimyasal gebelik vakit kaybetmek istemiyordum tüp bebek yaptırmaya karar verdik yine eşimin sperm değerleri düşmüştü çok sağlıklı beslenip gerekli vitaminleri kullandık hep ,ilk deneme 4.gün embriyosu 2 adet transfer negatif oldu büyük bi hüsran psikolojik çöküşün ardından burdan da araştırmalarımla NGS yapılmalıydı doktor 2-3 başarısızdan sonra önerdiğni söyledi onun için hava hoştu ben istiyorum dedim yaşım 38 olmuştu ,11 embriyodan 6sı 5.güne geldi ve 6 embriyonun 2si sağlıklı geldi 2si de transfer oldu ve 39 yaşında anne oldum şuan kızım 43 günlük tabiki Allah’ın takdiri nasip etmişse oluyor ama biz elimizden geleni yapalım maddi olarak zorlasada iyiki NGS yaptırmışım diyorum her zaman duam bu yolda emek veren herkes yavrusuna kavuşsun inşallah ,umudu kaybetmeden yola devam Allah büyük isteyen herkese nasip olsun

Evet, geride embriyo kalmıyorsa, tekrar toplatmak gerekiyor. İnşallah ilk toplanan yumurtalardan NGS'den sağlıklı gelen embriyo çıkar

Kabalık konusunda dediklerine katılıyorum kesinlikle, ben de çok şaşırdım açıkcası. Ama bu platform sana bişeyler katıyor stresini azaltıyor ve bişeyler öğreniyorsan aramızda olmaya ve yazmaya devam et lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…